Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ridjobrki

#1126 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ridjobrki »

E jebli ga vi... Bitnije se prepucavati nego konkretno pomoći nekom ko bi nešto htio saznati i naučiti.

Fino pitam Varta vs. Vesna iste snage po istoj cijeni koja je jako prihvatljiva s tim da lik za Vesnu garantuje u slučaju reklamacije rješavanje slučaja u roku od 24 sata dok za Vartu može uzeti i mjesec. Oba su oko 125 KM - da li ići na rahatluk u slučaju reklamacije sa Vesnom ili je Varta toliko bolja da je možeš uzeti i reći "boli me briga, svejedno ne očekujem da će mi sa ovim trebati reklamacija".
Citros Buenos

#1127 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Citros Buenos »

530i wrote:Posebno vjeruj ljudima koji hvale nešto, a pri tome ne navedu niti jedan argument, osim "kaže" ili "čuo sam".
Ne kaze i nije cuo sam nego imam licnih iskustava s tim, ali mi je malo degutantno to na prvu navodim da ne bi ispalo da nekoga reklamiram ili preferiram.
Fakat ste nedorasli, kurcite se bez razloga.
quarterback

#1128 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

.
Last edited by quarterback on 17/02/2015 00:41, edited 1 time in total.
mahalas505

#1129 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

Citros Buenos wrote:
530i wrote:Posebno vjeruj ljudima koji hvale nešto, a pri tome ne navedu niti jedan argument, osim "kaže" ili "čuo sam".
Ne kaze i nije cuo sam nego imam licnih iskustava s tim, ali mi je malo degutantno to na prvu navodim da ne bi ispalo da nekoga reklamiram ili preferiram.
Nego, jel se bavis inace autolektrikom ili je neka druga privredna grana upitanju?
Citros Buenos

#1130 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Citros Buenos »

quarterback wrote:
Ridjobrki wrote:E jebli ga vi... Bitnije se prepucavati nego konkretno pomoći nekom ko bi nešto htio saznati i naučiti.

Fino pitam Varta vs. Vesna iste snage po istoj cijeni koja je jako prihvatljiva s tim da lik za Vesnu garantuje u slučaju reklamacije rješavanje slučaja u roku od 24 sata dok za Vartu može uzeti i mjesec. Oba su oko 125 KM - da li ići na rahatluk u slučaju reklamacije sa Vesnom ili je Varta toliko bolja da je možeš uzeti i reći "boli me briga, svejedno ne očekujem da će mi sa ovim trebati reklamacija".
vesna mi je izgurala 7 godina na golfu dvojci

Golf dvojka se ne pika, to je izvan kategorije.
quarterback

#1131 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

do mene, zato sam obrisao post, bio je akumulator topla a ne vesna
Citros Buenos

#1132 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Citros Buenos »

mahalas505 wrote:
Citros Buenos wrote:
Nego, jel se bavis inace autolektrikom ili je neka druga privredna grana upitanju?
Ne, u pitanju je lingvistika pa tako primjecujem gomilu gramatickih gresaka u samo jednoj tvojoj recenici. Sto se struje tice, znam spojiti dvije baterije i sijalicu i eto svjetla. Sta da ti kazem, za mene je to vrh pa mogu palamuditi na forumu.
530i

#1133 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

Citros Buenos wrote:
Tvoje pametovanje, a što ti nije strano ovdje, je bez razloga. I bez argumenata. Imao sam i ja iskustva sa različitim akumulatorima i razlika je otprilike u par deka. I Bosch i Varta i Vesna i Topla. Hvaliti nešto aman-zaman i govoriti da je drugo smeće je, kao što rekoh, neargumentovano i nepotrebno.

Zato i napisah najvažnije je da ima dovoljno ampera (a ne amper sati) i da je mjesto na kome će ostvarivati pravo na garanciju blizu....iako je kod nas klasika dvije godine garancije, a vani ima i mnogo duže.

Sad što se ti, u svakom oprečnom mišljenju, ponašaš kao uvrijeđena mlada...to je već tvoj problem.
Citros Buenos

#1134 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Citros Buenos »

quarterback wrote:do mene, zato sam obrisao post, bio je akumulator topla a ne vesna
Topla je izvanredan akumulator, ali mu ime ne zvuci tako mocno kao Varta, Bosch, ili na kraju krajeva Audi :evil:
530i

#1135 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

Pošalji čovjeku privatnu poruku tipa "evo ga jaro ja dilam topla baterije, tu i tu me možeš naći...." :run:
Citros Buenos

#1136 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Citros Buenos »

530i wrote:
Citros Buenos wrote:
Tvoje pametovanje, a što ti nije strano ovdje, je bez razloga. I bez argumenata. Imao sam i ja iskustva sa različitim akumulatorima i razlika je otprilike u par deka. I Bosch i Varta i Vesna i Topla. Hvaliti nešto aman-zaman i govoriti da je drugo smeće je, kao što rekoh, neargumentovano i nepotrebno.

Zato i napisah najvažnije je da ima dovoljno ampera (a ne amper sati) i da je mjesto na kome će ostvarivati pravo na garanciju blizu....iako je kod nas klasika dvije godine garancije, a vani ima i mnogo duže.

Sad što se ti, u svakom oprečnom mišljenju, ponašaš kao uvrijeđena mlada...to je već tvoj problem.
Nemoj se ljutiti, ne poznajemo se, ali se smijem kladiti u sta god hoces da sam sto se te problematike tice za tebe referenca.
I ne hvalim nista aman zaman, covjeku sam samo preporucio da se osvrne okolo, nije sve u Audiju, Continentalu pa ni u Varti. Ima jos mnogo drugih respekta vrijednih proizvodjaca koji nerijetko premasuju svojom kvalitetom napuhana imena. Ti, ako se ne slazess ovim, sorry, ali ja tako mislim i branim taj stav.
mahalas505

#1137 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

Citros Buenos wrote:Ne, u pitanju je lingvistika pa tako primjecujem gomilu gramatickih gresaka u samo jednoj tvojoj recenici. Sto se struje tice, znam spojiti dvije baterije i sijalicu i eto svjetla. Sta da ti kazem, za mene je to vrh pa mogu palamuditi na forumu.
Ma nemam nista ni protiv lingvistike, cak sta vise, mislim da nam nedostaje kvalitetnog kadra u toj oblasti.
Citros Buenos

#1138 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Citros Buenos »

BMW nedosanjani 530i,
Glede pametovanja na forumu, vodis sa oko 2500 postova prema mojih oko 100 i plus oko 300 dok me nije vazelin bobi izbacio sa foruma u obliku proslog nicka, hajde pogodi kojega....
Ko ovdje pametuje ?
Citros Buenos

#1139 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Citros Buenos »

mahalas505 wrote:
Citros Buenos wrote:Ne, u pitanju je lingvistika pa tako primjecujem gomilu gramatickih gresaka u samo jednoj tvojoj recenici. Sto se struje tice, znam spojiti dvije baterije i sijalicu i eto svjetla. Sta da ti kazem, za mene je to vrh pa mogu palamuditi na forumu.
Ma nemam nista ni protiv lingvistike, cak sta vise, mislim da nam nedostaje kvalitetnog kadra u toj oblasti.
Ipak ga u meni nemoj traziti :-D
mahalas505

#1140 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

Citros Buenos wrote:
mahalas505 wrote:
Ccc, pa sam si se nametnuo :) .
Nego, ja te fino upitah da li se bavis strujom u autu na osnovu ranije tvoje izjave i nikakve lose namjere nije bilo. To je bilo nevezano za raspravu o akumulatorima, jer nisam ni ucestovao u istoj :wink: .
Citros Buenos wrote:Nisam mehaničar ali iz mog iskustva oko auta i struje (od struje i živim :) )
Citros Buenos

#1141 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Citros Buenos »

mahalas505 wrote:
Citros Buenos wrote:
mahalas505 wrote: Ma nemam nista ni protiv lingvistike, cak sta vise, mislim da nam nedostaje kvalitetnog kadra u toj oblasti.
Ccc, pa sam si se nametnuo :) .
Nego, ja te fino upitah da li se bavis strujom u autu na osnovu ranije tvoje izjave i nikakve lose namjere nije bilo. To je bilo nevezano za raspravu o akumulatorima, jer nisam ni ucestovao u istoj :wink: .
Citros Buenos wrote:Nisam mehaničar ali iz mog iskustva oko auta i struje (od struje i živim :) )
Eh, ti si mi puno ozbiljan.
Moraš skontati da forum služi i za izbacivanje negativne energije, barem meni, pa onda su svakojake gluposti dozvoljene.

Interesantno je samo to da svaki, ali svaki put kada se nešto napiše u najboljoj namjeri da se nekom pruži validna informacija (da ne kažem pomogne se) odmah se u kolonu uhvate oni "pametniji" i počnu filozofirati. Kažem da je Topla akumulator dobar, i jeste jer sam imao par takvih komada i prijatelji također, odmah se onaj bavarac natovari kako ja pljujem Bosch i Vartu !?

Ali, na pošteno pitanje evo konačno i poštenog odgovora:
Ne, nisam u autoindustriji ni po kojem pitanju, osim u onom potrošačkom. Ne bavim se strujom u autu osim iz hobija kada mi se za to ukaže prilika, isključivo za sebe. Iako i za to više nemam vremena.

Sve ostale informacije možeš dobiti na pp, ako te šta interesuje.

LP
Ned071

#1142 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Ridjobrki wrote:Ne kontam nešto... Lik od kojeg najčešće nabavljam dijelove ima akumulatore od oko 70 Ah po cijeni od oko 125 KM. Po istoj cijeni su mu Varta i Vesna. Cijena je super jer sam već bio halalio nekih 160-170 KM a on mi preporučuje da uzmem Vesnu jer u slučaju reklamacije oni završavaju stvar u roku od dan-dva.

Jesul' čemu ti Vesna akumulatori ili da za iste pare ipak uzmem Vartu? Pretpostavljam da on preporučuje Vesnu zbog veće marže jer ne vjerujem da ima dobru računicu na toj Varti. Lik nije muljator, znam ga cijeli život i sigurno mi ne bi uvaljivao lošu stvar ali ne kontam mu to formiranje cijena... Meščini da mu je Varta 150 KM da bih uzeo nju, bilo bi mi logično. :lol:
ja sam uzeo vesnu u novembru. dizel motor. prezadovoljan sam zasad. garancija dvije godine.
Dendrlix

#1143 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dendrlix »

Dendrlix wrote:Peueot 306 1,6 benzin, 66 kw... Kad kocim motorom "grelji" :D Znaci ako pustim gas u prvoj ili drugoj cuje se neki zvuk izmedju grebanja i skripanja. Ponovo dodam gas i zvuk nestane. Isto se cuje ako vozim 20-30 jednolicno u drugoj brzini. U leru i pri ubrzavanju se ne cuje.. Vuce normalno... Recite mi da mi ne treba novi mjenjač :D

EDIT: Kad ga tek upalim, prvi kilometar dok se ne zagrijese ne cuje nista
Treba mi novi mjenjač :D
Crce uz brdo pored Granda, sasu se ko ledenica. Sto je greljio, greljio je.
quarterback

#1144 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

:lol: :thumbup:
bar nemas vise nedoumice
NediM17

#1145 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Dendrlix wrote:
Dendrlix wrote:Peueot 306 1,6 benzin, 66 kw... Kad kocim motorom "grelji" :D Znaci ako pustim gas u prvoj ili drugoj cuje se neki zvuk izmedju grebanja i skripanja. Ponovo dodam gas i zvuk nestane. Isto se cuje ako vozim 20-30 jednolicno u drugoj brzini. U leru i pri ubrzavanju se ne cuje.. Vuce normalno... Recite mi da mi ne treba novi mjenjač :D

EDIT: Kad ga tek upalim, prvi kilometar dok se ne zagrijese ne cuje nista
Treba mi novi mjenjač :D
Crce uz brdo pored Granda, sasu se ko ledenica. Sto je greljio, greljio je.
Hajde makar si rijesio misterij, da se nije prosuo uvijek bi ostajala ona trunka sumnje da moza ipak nije do mjenjaca. :mrgreen:

http://www.olx.ba/artikal/13730953/mjen ... -pezo-306/

Evo jedan na prvu sto sam nasao, nije bas blizu. ali da nadjes nesto blize, potrudi se sam. :D
Dendrlix

#1146 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dendrlix »

Sa tim se i dopisujem :) Ima i bliže za malo više para al' moram prvo skinuti svoj pa obići par loakcija oko SA. Ako ne nadjem, u subotu mi valja u Čelinac :D
mahalas505

#1147 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

Citros Buenos wrote:Eh, ti si mi puno ozbiljan.
Moraš skontati da forum služi i za izbacivanje negativne energije, barem meni, pa onda su svakojake gluposti dozvoljene.
Jest, kazes dozvoljene gluposti, a mene vamo kritikujes za lingvistiku :D . Sto ne mogu dvostrukih arsina :P .
Citros Buenos wrote: Ali, na pošteno pitanje evo konačno i poštenog odgovora:
Ne, nisam u autoindustriji ni po kojem pitanju, osim u onom potrošačkom. Ne bavim se strujom u autu osim iz hobija kada mi se za to ukaže prilika, isključivo za sebe. Iako i za to više nemam vremena.

Sve ostale informacije možeš dobiti na pp, ako te šta interesuje.

LP
Evo sam pitao, jer nikad se ne zna kad moze zatrebati. Npr. ako bi mi trebalo sta zavariti na autu ne bi otisao kod bitange :lol: .
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1148 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

ne bi te ja ni zvao da dodjes :lol: :lol:
bleee_sa

#1149 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

Dendrlix wrote:Sa tim se i dopisujem :) Ima i bliže za malo više para al' moram prvo skinuti svoj pa obići par loakcija oko SA. Ako ne nadjem, u subotu mi valja u Čelinac :D
Idi u Kiseljak.
Ridjobrki

#1150 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ridjobrki »

bleee_sa wrote:
Dendrlix wrote:Sa tim se i dopisujem :) Ima i bliže za malo više para al' moram prvo skinuti svoj pa obići par loakcija oko SA. Ako ne nadjem, u subotu mi valja u Čelinac :D
Idi u Kiseljak.
Ako nađeš gdje u Krajini i ako si ti onaj moj Dendrlix javi da ga ja uzmem i pošaljem ti. :)

Ove sedmice neću u BL i okolinu ali onu tamo heftu ću imati nekog posla tamo pa se može nešto organizovati ako ukuješ to u Čelincu.
Post Reply