Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#1126 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Premijer liga BiH se vraća na TV ekrane
Prvu utakmicu koji će gledaoci moći pratiti na BHT1 jeste ona iz Širokog Brijega kada bude gostovao Željezničar (12. septembar)
Nogometna Premijer liga BiH vraća se na TV ekrane. Naime, kako je za SCsport.ba izjavio Belmin Karamehmedović BHT1 će od 6. kola prenositi utakmice pet klubova s kojima je postignut dogovor. Tako ćemo od 12. septembra na TV ekranima gledati: Željezničar, Sarajevo, Borac, Široki Brijeg i Zrinjski kada budu domaćini
“Još samo čekamo zvaničnu potvrdu ovih klubova. Brzo smo se dogovorili”, rekao je Karamehmedović, urednik sportskog programa BHT1.
Prvu utakmicu koji će gledaoci moći pratiti jeste ona iz Širokog Brijega kada bude gostovao Željezničar (12. septembar). Do kraja prvenstva gledat ćemo po šest utakmica sa Pecare, Bijelog Brijega i Grbavice. Kamere će pet puta biti na Koševu.
Direktni prenosi na BHT1:
6. KOLO
Široki Brijeg – Željezničar
7. KOLO
Borac – Zrinjski
8. KOLO
Sarajevo – Olimpik
9. KOLO
Željezničar – Čelik
10. KOLO
Borac – Rudar
11. KOLO
Željezničar – Sarajevo
12. KOLO
Zrinjski – Željezničar
13. KOLO
Široki Brijeg – Sarajevo
14. KOLO
Borac – Željezničar,
Zrinjski – Široki Brijeg
15. KOLO
Široki Brijeg – Budućnost
Napokon, ako zaista bude ovako......Haj što manji klubovi ne žele prenose na svojim utakmicama kući, ali me čudi šta je sa Veležom, Čelikom, Slobodom???... Mislim, npr. Čelik - Sarajevo neće prenositi, ali zato hoće Zrinjski - Olimpik???
Prvu utakmicu koji će gledaoci moći pratiti na BHT1 jeste ona iz Širokog Brijega kada bude gostovao Željezničar (12. septembar)
Nogometna Premijer liga BiH vraća se na TV ekrane. Naime, kako je za SCsport.ba izjavio Belmin Karamehmedović BHT1 će od 6. kola prenositi utakmice pet klubova s kojima je postignut dogovor. Tako ćemo od 12. septembra na TV ekranima gledati: Željezničar, Sarajevo, Borac, Široki Brijeg i Zrinjski kada budu domaćini
“Još samo čekamo zvaničnu potvrdu ovih klubova. Brzo smo se dogovorili”, rekao je Karamehmedović, urednik sportskog programa BHT1.
Prvu utakmicu koji će gledaoci moći pratiti jeste ona iz Širokog Brijega kada bude gostovao Željezničar (12. septembar). Do kraja prvenstva gledat ćemo po šest utakmica sa Pecare, Bijelog Brijega i Grbavice. Kamere će pet puta biti na Koševu.
6. KOLO
7. KOLO
Borac – Zrinjski
8. KOLO
Sarajevo – Olimpik
9. KOLO
Željezničar – Čelik
10. KOLO
Borac – Rudar
11. KOLO
Željezničar – Sarajevo
12. KOLO
Zrinjski – Željezničar
13. KOLO
Široki Brijeg – Sarajevo
14. KOLO
Borac – Željezničar,
Zrinjski – Široki Brijeg
15. KOLO
Napokon, ako zaista bude ovako......Haj što manji klubovi ne žele prenose na svojim utakmicama kući, ali me čudi šta je sa Veležom, Čelikom, Slobodom???... Mislim, npr. Čelik - Sarajevo neće prenositi, ali zato hoće Zrinjski - Olimpik???
- ultima_palabra
#1127 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Mada bi trebalo u te ugovore ubaciti kazne za one koji ne ispoštuju dogovor i zabrane kamere na stadionu... takvih je dosad bilo puno
-
elSaik
#1128 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma džaba im "dogovor" kad u po frke iz Borca (čisto za primjer uzimam) vrate ljude jer su se odjednom predomislili. Uglavnom, prenosi će biti pravo dobra stvar. Samo, zar sema ne reče da ide prenos utakmice sa Borcem?!
-
north
#1129 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Teško ćeš ih haveru kazniti, ne znam na koji način??ultima_palabra wrote:![]()
Mada bi trebalo u te ugovore ubaciti kazne za one koji ne ispoštuju dogovor i zabrane kamere na stadionu... takvih je dosad bilo puno
Jedino za takve javno sramoćenje na TV-u, prozivanje, pa makar udariti im na obraz, ako ga uopšte imaju?
Evo sad bolje gledam, zadnje kolo igraju Velež - Sarajevo, ali jok, oni prenose, nije šala, Široki - Budućnost????
- Ajatolah_
#1130 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Prošli put su učestvovali i Čelik i Sloboda, ne znam šta je sada bilo
Ali bolje išta nego ništa.
- Joey Tribbiani
#1131 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
dobra vijestnorth wrote:Premijer liga BiH se vraća na TV ekrane
6. KOLO
7. KOLO
Borac – Zrinjski
8. KOLO
Sarajevo – Olimpik
9. KOLO
Željezničar – Čelik
10. KOLO
Borac – Rudar
11. KOLO
Željezničar – Sarajevo
12. KOLO
Zrinjski – Željezničar
13. KOLO
Široki Brijeg – Sarajevo
14. KOLO
Borac – Željezničar,
Zrinjski – Široki Brijeg
15. KOLO
Velež igra fino, a Čelik ima često dobro popunjen stadion, a derbi je kad igraju protiv sarajevskih klubova
nisam očekivao da ce prenosit Široki - Željo
- Obuca9
#1132 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Koju utakmicu s Borcem i koji Sema?elSaik wrote:Ma džaba im "dogovor" kad u po frke iz Borca (čisto za primjer uzimam) vrate ljude jer su se odjednom predomislili. Uglavnom, prenosi će biti pravo dobra stvar. Samo, zar sema ne reče da ide prenos utakmice sa Borcem?!
- ultima_palabra
#1133 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pa zašto BHT ne inzistira na takvom ugovoru sa klubovima? Precizirali smo utakmice, odredili sume novca, valjda onaj ko ne ispoštuje plaća penale... ali ne, ovi sklapaju takve ugovore da bilo koji fićfirić iz kluba može reći da se predomislio, a onda odustaju i ostali klubovi i projekat propadanorth wrote:Teško ćeš ih haveru kazniti, ne znam na koji način??ultima_palabra wrote:![]()
Jedino za takve javno sramoćenje na TV-u, prozivanje, pa makar udariti im na obraz, ako ga uopšte imaju?
Evo sad bolje gledam, zadnje kolo igraju Velež - Sarajevo, ali jok, oni prenose, nije šala, Široki - Budućnost????
- Obuca9
#1134 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pa zato su se valjda i zaobišle Slobode i slični klubovi.ultima_palabra wrote:Pa zašto BHT ne inzistira na takvom ugovoru sa klubovima? Precizirali smo utakmice, odredili sume novca, valjda onaj ko ne ispoštuje plaća penale... ali ne, ovi sklapaju takve ugovore da bilo koji fićfirić iz kluba može reći da se predomislio, a onda odustaju i ostali klubovi i projekat propadanorth wrote:Teško ćeš ih haveru kazniti, ne znam na koji način??ultima_palabra wrote:![]()
Koliko vidim, tu je pet itekako ozbiljnih klubova, Sarajevo, Željezničar, lištica, Zrinjski svi imaju koliko toliko normalne ljude u Upravi (Sarajevo tek od ove godine, hvala Bogu, pa se nece desavati da kreten Baljak odbije prenos uz rijeci "Šta ja imam od toga?"), prema tome, ovaj projekat ne bi trebao propasti.
-
elSaik
#1135 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Čekaj da se skontam, bolestan sam... negdje sam pročitao da će 100% biti prenos sarajevo - Borac utakmica narednog kola i ubijeđen sam da si ti to napisao, ali eto... moguće da griješim...hz__semir wrote:Koju utakmicu s Borcem i koji Sema?elSaik wrote:Ma džaba im "dogovor" kad u po frke iz Borca (čisto za primjer uzimam) vrate ljude jer su se odjednom predomislili. Uglavnom, prenosi će biti pravo dobra stvar. Samo, zar sema ne reče da ide prenos utakmice sa Borcem?!
- Obuca9
#1136 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Malo si se prešao, postoji priča o tome da bi tekma Sarajevo - Borac mogla biti na TV-u, ali mislim da nije u pitanju ovaj projekat, niti uopšte ova televizija.elSaik wrote:Čekaj da se skontam, bolestan sam... negdje sam pročitao da će 100% biti prenos sarajevo - Borac utakmica narednog kola i ubijeđen sam da si ti to napisao, ali eto... moguće da griješim...hz__semir wrote:Koju utakmicu s Borcem i koji Sema?elSaik wrote:Ma džaba im "dogovor" kad u po frke iz Borca (čisto za primjer uzimam) vrate ljude jer su se odjednom predomislili. Uglavnom, prenosi će biti pravo dobra stvar. Samo, zar sema ne reče da ide prenos utakmice sa Borcem?!
P.S.
Nisam ja to pisao i ja sam ovo gore čuo/pročitao ne sjećam se sad
- tazmaniaBAN4
#1137 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
hz__semir wrote: Koliko vidim, tu je pet itekako ozbiljnih klubova, Sarajevo, Željezničar, lištica, Zrinjski svi imaju koliko toliko normalne ljude u Upravi (Sarajevo tek od ove godine, hvala Bogu, pa se nece desavati da kreten Baljak odbije prenos uz rijeci "Šta ja imam od toga?"), prema tome, ovaj projekat ne bi trebao propasti.
Last edited by tazmaniaBAN4 on 02/09/2010 12:31, edited 1 time in total.
- Obuca9
#1138 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Zaboravih napisati one BanjalučanetazmaniaBAN4 wrote:hz__semir wrote: Koliko vidim, tu je pet itekako ozbiljnih klubova, Sarajevo, Željezničar, lištica, Zrinjski svi imaju koliko toliko normalne ljude u Upravi (Sarajevo tek od ove godine, hvala Bogu, pa se nece desavati da kreten Baljak odbije prenos uz rijeci "Šta ja imam od toga?"), prema tome, ovaj projekat ne bi trebao propasti.
Mada su i oni lani imali par odbijanja ako se dobro sjećam, tekma Borac - Željezničar je sigurno odbijena, a i još jedna ja mislim, na proljeće, pa se baš i ne mogu svrstati skupa s ove ostale 4 ekipe.
- KPNCTNJAH
#1139 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
KLUB DOMACIN GOST UKUPNOUtakmice u direktnom prenosu:
6. kolo: Široki Brijeg - Željezničar
7. kolo: Borac - Zrinjski
8. kolo: Saraevo - Olimpik
9. kolo: Željezničar - Čelik
10. kolo: Borac - Rudar Prijedor
11. kolo: Željezničar - Sarajevo
12. kolo: Zrinjski - Željezničar
13. kolo: Široki Brijeg - Sarajevo
14. kolo: Borac - Željezničar
Zrinjski - Široki Brijeg (nedjelja)
15. kolo: Široki Brijeg - Budućnost
16. kolo: Široki Brijeg - Borac
17. kolo: Borac - Drina
18. kolo: Slavija - Zrinjski (subota)
Široki Brijeg - Olimpik (nedjelja)
19. Zrinjski - Sarajevo
20. Sarajevo - Budućnost
21. Željezničar - Široki Brijeg
22. Borac - Zrinjski
23. Borac - Budućnost
24. Zrinjski - Olimpik
25. Željezničar - Slavija
26. Sarajevo - Željezničar
27. Željezničar - Zrinjski
28. Sarajevo - Široki Brijeg
29. Željezničar- Borac (subota)
Široki Brijeg - Zrinjski (nedjelja)
30. mjesto promocije prvaka
Zeljeznicar 6 4 10
S.Brijeg 6 3 9
Zrinjski 4 5 9
Borac 6 2 8
Sarajevo 4 3 7
Olimpik 0 3 3
Buducnost 0 3 3
Slavija 1 1 2
Celik 0 1 1
Rudar P. 0 1 1
Drina 0 1 1
Vidim gore pise da ce s AFH biti prenos 5 puta, ali ja vidim samo cetiri... mozda misle na 30. kolo...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1140 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ja predvidjam maximalno 7 utakmica i onda tajac do kraja sezone, neko ce se naci uvrijedjen i dogovor ce propasti
- Gusztav
#1141 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
KPNCTNJAH wrote:KLUB DOMACIN GOST UKUPNOUtakmice u direktnom prenosu:
19. Zrinjski - Sarajevo
20. Sarajevo - Budućnost
22. Borac - Zrinjski
23. Borac - Budućnost
24. Zrinjski - Olimpik
Zeljeznicar 6 4 10
S.Brijeg 6 3 9
Zrinjski 4 5 9
Borac 6 2 8
Sarajevo 4 3 7
Olimpik 0 3 3
Buducnost 0 3 3
Slavija 1 1 2
Celik 0 1 1
Rudar P. 0 1 1
Drina 0 1 1
Vidim gore pise da ce s AFH biti prenos 5 puta, ali ja vidim samo cetiri... mozda misle na 30. kolo...
- Obuca9
#1142 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Otkud Slavija - Zrinjski?
Ovo je dobro, ako je raspored napravljen unaprijed. Nek se fino zna i nek se tako potpise ugovor, pa ko izradi nek dobije po ušima.
Ovo je dobro, ako je raspored napravljen unaprijed. Nek se fino zna i nek se tako potpise ugovor, pa ko izradi nek dobije po ušima.
-
jovanbl
#1143 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
najvise prenosa prosle sezone je uradjeno sa gradskog stadiona u Banjaluci.hz__semir wrote:Zaboravih napisati one BanjalučanetazmaniaBAN4 wrote:hz__semir wrote: Koliko vidim, tu je pet itekako ozbiljnih klubova, Sarajevo, Željezničar, lištica, Zrinjski svi imaju koliko toliko normalne ljude u Upravi (Sarajevo tek od ove godine, hvala Bogu, pa se nece desavati da kreten Baljak odbije prenos uz rijeci "Šta ja imam od toga?"), prema tome, ovaj projekat ne bi trebao propasti.
Mada su i oni lani imali par odbijanja ako se dobro sjećam, tekma Borac - Željezničar je sigurno odbijena, a i još jedna ja mislim, na proljeće, pa se baš i ne mogu svrstati skupa s ove ostale 4 ekipe.
Borac Siroki, Borac- Zrinjski, Borac -Velez i ne znam tacno sta jos vec sam zaboravio.
uz to prenosena je i utakmica sa zeljeznicarem finala kupa.
utakmica se zaljeznicarem nije prenosena jer derbikola nije uplatio novac koji je bio duzan za prethodni prenos.
ne sjecam se ni jednog prenosa sarajeva prosle sezone, a znam da su odbili prenos izricito u dva navrata ili tri od kojih je jedna bila sa celikom , svi ostali klubovi su prosle sezone imali manje prenosa sa svog stadiona od borca, i zato ova tvoja prica ne stoji ama bas nimalo.
- Charuga
- Globalni moderator
#1144 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
U 6. kolu ce najvjerovatnije prenositi 2 utakmice. U subotu sa Pecare a u nedelju sa Koseva.KPNCTNJAH wrote:KLUB DOMACIN GOST UKUPNOUtakmice u direktnom prenosu:
19. Zrinjski - Sarajevo
20. Sarajevo - Budućnost
22. Borac - Zrinjski
23. Borac - Budućnost
24. Zrinjski - Olimpik
Zeljeznicar 6 4 10
S.Brijeg 6 3 9
Zrinjski 4 5 9
Borac 6 2 8
Sarajevo 4 3 7
Olimpik 0 3 3
Buducnost 0 3 3
Slavija 1 1 2
Celik 0 1 1
Rudar P. 0 1 1
Drina 0 1 1
- Obuca9
#1145 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Od svih gore spomenutih klubova, jedino su Sarajevo i Borac prošle godine odbijali prenos. Borac jednom, a Sarajevo jednom ili dva puta, nisam siguran. Ali, ljudi koji su odbijali prenos u Sarajevu, hvala Bogu danas se pitaju koliko i čistačica, tako da sam ja to već naveo u prvom postu. To što nisi pročitao ili nisi želio pročitati, tvoja stvar.jovanbl wrote:najvise prenosa prosle sezone je uradjeno sa gradskog stadiona u Banjaluci.
Borac Siroki, Borac- Zrinjski, Borac -Velez i ne znam tacno sta jos vec sam zaboravio.
utakmica se zaljeznicarem nije prenosena jer derbikola nije uplatio novac koji je bio duzan za prethodni prenos.
ne sjecam se ni jednog prenosa sarajeva prosle sezone, a znam da su odbili prenos izricito u dva navrata ili tri od kojih je jedna bila sa celikom , svi ostali klubovi su prosle sezone imali manje prenosa sa svog stadiona od borca, i zato ova tvoja prica ne stoji ama bas nimalo.
A kamere su na Koševu prošle godine bile na utakmici protiv Slobode u prvom kolu, a bila bi i više da Sarajevo sve svoje derbije nije igralo proljeće (zrinjski, lištica, željezničar, borac, svi gostovali na proljeće) i to u zadnjih 6 kola, kada su prenosi već bili ukinuti.
Ostala tri kluba, koliko se ja sjecam, nisu odbijali prenos, osim u onom slučaju Željezničara, kada su im ovi sa BHT-a tek u rezervi ponudili termin, nakon što je propao prenos utakmice Čelik - Sarajevo, onda su od njih zahtijevali da pomjere termin utakmice, što su ovi logično odbili.
-
jovanbl
#1146 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
procitao sam ja sve, ali klub vuce kontinuitet bez obzira ko je u upravi kluba.hz__semir wrote:Od svih gore spomenutih klubova, jedino su Sarajevo i Borac prošle godine odbijali prenos. Borac jednom, a Sarajevo jednom ili dva puta, nisam siguran. Ali, ljudi koji su odbijali prenos u Sarajevu, hvala Bogu danas se pitaju koliko i čistačica, tako da sam ja to već naveo u prvom postu. To što nisi pročitao ili nisi želio pročitati, tvoja stvar.jovanbl wrote:najvise prenosa prosle sezone je uradjeno sa gradskog stadiona u Banjaluci.
A kamere su na Koševu prošle godine bile na utakmici protiv Slobode u prvom kolu.
Ostala tri kluba, koliko se ja sjecam, nisu odbijali prenos, osim u onom slučaju Željezničara, kada su im ovi sa BHT-a tek u rezervi ponudili termin, nakon što je propao prenos utakmice Čelik - Sarajevo, onda su od njih zahtijevali da pomjere termin utakmice, što su ovi logično odbili.
Prema tome ako vec hoces da budes konzistentan, trebas reci da je ova koju je zeljo odbio prenos bila upravo utakmica sa borcem .
ona prva sto je borac odbio sa zeljom razlog sam naveo i po meni je razlog bio opravdan, jer tad je borac imao posjetu oko 12000 ljudi na utakmici sa zeljom.
e sad ne obazires se uopste na broj domacih utakmica koje je borac dao prenos sa svog stadiona kad vrsis ovu procjenu a dao ih je koliko ja pamtim 3 i to sve sa konkurentima za vrh tabele u to vrijeme
kad to imas u vidu nikako ne mozes reci da je borac bio nekorektan, a istovremeno imao najvise domacih prenosa svojih utakmica
- ultima_palabra
#1147 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
To je razlog?jovanbl wrote:ona prva sto je borac odbio sa zeljom razlog sam naveo i po meni je razlog bio opravdan, jer tad je borac imao posjetu oko 12000 ljudi na utakmici sa zeljom.
- Obuca9
#1148 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nije tačno da je klub konzistentan bez obzira na Upravu. Sarajevo od prije 2 mjeseca i Sarajevo danas nisu dva ista kluba. Baš kao što ni Borac drugoligaš od prije par godina i današnji Borac sa novom Upravom nisu dva ista kluba 
Dalje, sad ti kažem, Borac su prenosili u utakmicama sa lišticom, Zrinjskim i Veležom. Sarajevo je svoje domaće utakmice sa 4 prvoplasirana tima (Željezničar, lištica, Borac i Zrinjski) igralo NAKON što je propao projekat, tako da te utakmice nisu ni mogle biti na televiziji, a bile bi sigurno bar dvije. Pa čak i pored onakve Uprave
Dalje, sad ti kažem, Borac su prenosili u utakmicama sa lišticom, Zrinjskim i Veležom. Sarajevo je svoje domaće utakmice sa 4 prvoplasirana tima (Željezničar, lištica, Borac i Zrinjski) igralo NAKON što je propao projekat, tako da te utakmice nisu ni mogle biti na televiziji, a bile bi sigurno bar dvije. Pa čak i pored onakve Uprave
-
jovanbl
#1149 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ne to je razlog kad ga povezes sa neplacanjenjem dugovanja itz prethodnog prenosa.ultima_palabra wrote:To je razlog?jovanbl wrote:ona prva sto je borac odbio sa zeljom razlog sam naveo i po meni je razlog bio opravdan, jer tad je borac imao posjetu oko 12000 ljudi na utakmici sa zeljom.
Znaci ne platis dugovanje a trazis novi prenos u derbiju u kojem se ocekuje velika posjeta, koju prenos moze djelimicno da srusi, a to nije kompenzirano makar dijelom novcem za tv prava.
-
jovanbl
#1150 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
sve si fino rekao. Medjutim ja sam govorio o kontinuitetu kluba za one koji ga gledaju sa strane.hz__semir wrote:Nije tačno da je klub konzistentan bez obzira na Upravu. Sarajevo od prije 2 mjeseca i Sarajevo danas nisu dva ista kluba. Baš kao što ni Borac drugoligaš od prije par godina i današnji Borac sa novom Upravom nisu dva ista kluba
Naravno razumijem i prihvatam da su sustinski stvari takve kakve si rekao da jesu sa novim upravama klubova.
Ono sto je netacno u ovom tvom postu je u stvari zamjena teza, nisu utakmice sarajeva sa prva cetveroplasiorana dosla nakon sloma projekta derbi kola, nego je upravo ponasanje fk sarajevo i fk celik u rpojektu derbi kola dovelo do sloma tog projekta odbijanjem prenosa sa svog stadiona.
To je istina