Šta je reći, da "malci" neće izaći na pozornicu - do sad su bili iza zavjese....zonbirile wrote:zadnji dan,7 novemba spektakl,saznadoh iz mufljuzu bliskih krugova.
Marokanski iscjelitelj u Bosni
Moderator: anex
- novi.dan.nova.nafaka
#1126 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
-
zonbirile
#1127 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
pokušće dosad neviđeno,putem video linka oživjeti će meita u Maroku.Svi će svojim očima vidjeti da se mejt ustaje i ne zna o čemu se radi.
- BSn
#1128 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Nego, od tisuca vas koji idete k tomu covjeku na tretman, da li postoji neko ko moze odgovoriti na nekolicinu lakih pitanja:
- Kako tacno lijeci doticni?
- Koje su nus-pojave?
- Ko je uopce Meki, koje mu je pravo ime, odakle je, sta tamo kazu za njega?
- Da li je gostovao u nekoj normalnoj drzavi i kakva je tamo bila rekacija medija i strucnog dijela javnosti?
Ako ne znate sve, bitno je samo ovo drugo pitanje. Svaki lijek koji uzimate ima kontra-efekte, to naravno procitate prije nego uzmete lijek i sami odlucujete da li cete ga konzumirati, tj. da li su nus-pojave isuvise stetne za vas licno i s vaseg gledista. Gdje ste se rapsitali za isto u slucaju Mekijevog tretmana i kakve su ti efekti?
- Kako tacno lijeci doticni?
- Koje su nus-pojave?
- Ko je uopce Meki, koje mu je pravo ime, odakle je, sta tamo kazu za njega?
- Da li je gostovao u nekoj normalnoj drzavi i kakva je tamo bila rekacija medija i strucnog dijela javnosti?
Ako ne znate sve, bitno je samo ovo drugo pitanje. Svaki lijek koji uzimate ima kontra-efekte, to naravno procitate prije nego uzmete lijek i sami odlucujete da li cete ga konzumirati, tj. da li su nus-pojave isuvise stetne za vas licno i s vaseg gledista. Gdje ste se rapsitali za isto u slucaju Mekijevog tretmana i kakve su ti efekti?
- HAVANA
#1129 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Jebi ti to ...ima nesta...frajer navijo za sarajevo...ode kod tobija...sad manijak 
-
zonbirile
#1130 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
dovešće mu kakvu ragu iz Želje/Sarajeva i momak će zavriti u Mančesteru,tako je bar obečao Veliki a Mekki.
- kolega
#1131 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
nije nužno da imaju kontra-efekti, recimo lijekovi koji su na homeopatskoj bazi nemaju kontra-efekata, oni imaju samo željene efekteBSn wrote:Ako ne znate sve, bitno je samo ovo drugo pitanje. Svaki lijek koji uzimate ima kontra-efekte, to naravno procitate prije nego uzmete lijek i sami odlucujete da li cete ga konzumirati, tj. da li su nus-pojave isuvise stetne za vas licno i s vaseg gledista. Gdje ste se rapsitali za isto u slucaju Mekijevog tretmana i kakve su ti efekti?
- BSn
#1132 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
kolega wrote:nije nužno da imaju kontra-efekti, recimo lijekovi koji su na homeopatskoj bazi nemaju kontra-efekata, oni imaju samo željene efekteBSn wrote:Ako ne znate sve, bitno je samo ovo drugo pitanje. Svaki lijek koji uzimate ima kontra-efekte, to naravno procitate prije nego uzmete lijek i sami odlucujete da li cete ga konzumirati, tj. da li su nus-pojave isuvise stetne za vas licno i s vaseg gledista. Gdje ste se rapsitali za isto u slucaju Mekijevog tretmana i kakve su ti efekti?
Ja samo pitam ko je od ovih sto su otisli Mekiju provjerio unaprijed (kao sto, normalno, provjeri i prije nego sto pocne uzimati lijekovi koje propise ljekar) da li ima i koji su kontra-efekti.
Ljudi tamo idu kao slijepci. Osnovne stvari zanemaruju (koje inace sigurno ne bi), a na sva normalna pitanja odgovaraju sa "pa on lijeci". Niko ne ulazi u to da li on lijeci ili ne, nego ko je on, kako to da nije popularan i da mu ne dolaze hiljade (vjerovatno stotine hiljada kod nas) ljudi u Engleskoj, Americi, Francuskoj..., kako to on tacno lijeci, te najbitnije da li postoje kontra-efekti i koji su?
Pomracanje uma.
- kolega
#1133 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
dobro, nemoj tako biti strog, i Sai Baba nije toliko poznat u Evropi, čak tamo i ne gostuje ali mu na stotine hiljada ide da on svojim metodama ih liječi, i niko ne pita ima li to kakvih nus-pojava

- BSn
#1134 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
kolega wrote:dobro, nemoj tako biti strog, i Sai Baba nije toliko poznat u Evropi, čak tamo i ne gostuje ali mu na stotine hiljada ide da on svojim metodama ih liječi, i niko ne pita ima li to kakvih nus-pojava![]()
Pa, valjda je prirodno prvo se raspitat o tome sta ce ti raditi i uraditi, a ne bezglavo se prepustiti tome. Eh kad bi to tako islo, pa niko ne bi ziv planetom hod'o.
Ljudi padaju na mistiku, tragicno padaju.
- kolega
#1135 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
sklon si generaliziranju, znaš da svaka nauka ima svoje tajne a svaki majstor svog zanata ima tajne kako nešto postigne ... znaš kako se ono kaže "male tajne velikih majstora"

-
zonbirile
#1136 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
bogami se Mekkiju ne stignu ni prepustiti,mufljuz radi ko dragstor.
- BSn
#1137 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ne znam odkud taj utisak, ali ja i generalizacija i k'o kralj Petar i televizor.kolega wrote:sklon si generaliziranju, znaš da svaka nauka ima svoje tajne a svaki majstor svog zanata ima tajne kako nešto postigne ... znaš kako se ono kaže "male tajne velikih majstora"![]()
Ne smije biti tajni kada je rijec o stvarima koje mogu ugroziti potrosace. To ti je isto k'o da rabis lijek koji moze uzrokovati recimo zatajenje bubrega, a to nije napisano na lijeku, jer su to "male tajne"... E, ne ide tako u normalnim zemljama. U indijama i bosnama niko se ne brine o potrosacima, niko ne mari za zakon, pa moze doci i Meki i reci "Ja vam necu reci nista, vi pojma necete imati sta ce vam se desiti, al' cu ja da ovdje napravim biznis s nekim svojim partnerima". Haj' sto nema drzave, al' cudan narod...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1138 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
I meni je taj zvonio u nevrijeme dok sam materu bolesnu hranio ili prao, ne sjećam se više,...Gromoglasno sam mu uzviknuo da cijeli komšiluk čuje:Jara wrote:@narcisaa, ovaj ne pokušava da radi isto , on "ide po kućama" već par godina, još od vremena kad se ovdje za Torabija nije ni znalo. Izgleda kao vehabija, nosi fasciklu, pita po prezimenu da li ste to vi. Da, da, inarcisaa wrote: Danas nam dođe na vrata momak 30-tih godina obučen kao "hodžica", sa kapicom na glavi, naziva selam i traži pomoć jer ima epilepsiju, pokazuje nekakve "nalaze". Ja otvorila vrata i izgubila se, gledam tipa i Torabi mi pred očima. Kažem mu , izvini ali ja ti ne vjerujem i... ne dozvoli mi da završim rečenicu nego odmah osu salvu uvreda. Šta! Ne vjeruješ! Onda ne treba ni da živiš!Rekoh da ću policiju pozvati a lik ubrza korak i pobježe niz stubište.
![]()
![]()
Ovo je bh narod kojeg Torabi obmanjuje pa i sami pokušaju da rade isto kao i njihov GURU Torabi.![]()
počne vrijeđat' kad vidi da nema fajde i onda "stuši niz basamake"!
-HARAM JE PROSITI! Zatim, sam zalupio ulaznim vratima da se cijela zgrada zatresla. Ode, nešto mrmlja,...Bilo je to prije koju godinu.
- because_of_you
#1139 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Večeras je bilo fenomenalno predavanje u BKC-u, prvi dio Vjerovanje u Allaha, a drugi dio Meki Turabi. I što reče predavač, više nema mjesta za pitanja ili dileme.
Nadam se da će biti uskoro postavljeno na internet, pa da mogu poslušati oni koji nisu bili prisutni, a interesira ih...
Nadam se da će biti uskoro postavljeno na internet, pa da mogu poslušati oni koji nisu bili prisutni, a interesira ih...
- kamen spoticanja
#1140 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
ja sam musterija da pogledamsumayya wrote:Večeras je bilo fenomenalno predavanje u BKC-u, prvi dio Vjerovanje u Allaha, a drugi dio Meki Turabi. I što reče predavač, više nema mjesta za pitanja ili dileme.
- because_of_you
#1141 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Sigurno im treba koji sat da postave, pitanje je jesu li stigli kući 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1142 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
kaće meki nazad u maroko
oduži se ovo
oduži se ovo
- shiljak
#1143 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
produzio jos 20 danakomi wrote:kaće meki nazad u maroko
oduži se ovo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1144 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
neće on do kineske nove godine...
osladilo mu se
kao i esmeralda ima kod nas najveći uspjeh u karijeri
osladilo mu se
- kamen spoticanja
#1145 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
otici ce kad formiramo vlastkomi wrote:neće on do kineske nove godine...
osladilo mu se
kad ono rekose u februaru?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1146 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Najcrnje prognoze kazu ni do sljedecih izborakamen spoticanja wrote: otici ce kad formiramo vlast![]()
kad ono rekose u februaru?
- kamen spoticanja
#1147 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
go torabiladyblue18 wrote:Najcrnje prognoze kazu ni do sljedecih izborakamen spoticanja wrote: otici ce kad formiramo vlast![]()
kad ono rekose u februaru?![]()
vidis nisu rekli do kojeg februara koje godine
- novi.dan.nova.nafaka
#1148 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Pa ima još masa pacijenata koje Mekki treba "izliječiti", nažalost, da ostane još godinama bilo bi ih da idu gore.komi wrote:neće on do kineske nove godine...
osladilo mu se
Inače, kad se samo sjetim kako su nane plakale za sudbinom Esmeralde.
edit:
Inače, u komšiluku se kaže: "Za dobru svinju loše pomije ne postoje..."Lady Agora wrote:Ne znam da li je neko ovo već postirao.![]()
Ovo su znači te Torabijeve metode liječenja.![]()
![]()
-
funky_baby
#1149 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
moja drugarica cekala nekog ispred zetre i upoznala super lika, sad su zajedno valjda...sad samo recite da ne fercera ta energija i to

- Chivas1