MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Strauss
#1126 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
zajebno ce biti ovo za caina
-
enisss
#1127 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
pravo zajebano :DDDDStrauss wrote:zajebno ce biti ovo za caina
-
Strauss
#1128 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
bez ijednog jedinog primljenog udarcaenisss wrote:pravo zajebano :DDDDStrauss wrote:zajebno ce biti ovo za caina
-
enisss
#1129 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Cain je bio povrijedjen u mecu sa Dos Santosom..ovo je onaj pravi Cain..slijedeci put ako bude Cain vs Santos 2...bice to sasvim druga prica....
-
Strauss
#1130 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
koliko se sjecam bio je i dos santos..
-
enisss
#1131 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jeste..bio je i Santos povrijedjen..cak mislim da Cain nije bio ni dovoljno fizicki spreman...imao je negdje oko 7 kg vise nego u ovoj posljednoj borbi...Strauss wrote:koliko se sjecam bio je i dos santos..
- dzeno123
#1132 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Cain Velasquez, strasno. Bit ce zanimljiv rematch njega i JDS koji su mora se priznati, od ostatka UFC heavyweighta stepenicu iznad. Ljudi se krecu ko da su u pero lakoj kategoriji.
- drugodtvogdruga
#1133 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
kako je lose frank mir izgledao upm
- drugodtvogdruga
#1134 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
btw nadam se da ce mirsad bektic nastavit sa odlicnim borbama i laganini doc do ufc-a
- Cyrax
#1135 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ne pamtim card sa boljim borbama. Jos sam neku lovu dobio na trojcu Dos Santos, Cain, Nelson
.
Elem Mir pretezak,spor...
Silva je za mene uvijek precjenjen bio,jos jedan u nizu steoridasa ala Brock, Alistair. Oduzmi im steoride i nema od njih nista.
Stipe i neunistivi Struve
.Stipe bi mogao protiv Roya ili Struvea komotno pa da vidimo ima li sta od njega.
Btw Belfort ispao iz carda. Eto peha,
Silva je za mene uvijek precjenjen bio,jos jedan u nizu steoridasa ala Brock, Alistair. Oduzmi im steoride i nema od njih nista.
Stipe i neunistivi Struve
-
enisss
#1136 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ne bi volio da Stipe ide na Nelsona..ja mislim da je to los mach-up za njega..prvenstveno zato sto je Nelsona nemoguce nokautirati...mozda je jedino Carwin u stanju to uraditi...sa druge strane..ako borba ode u parter...Nelson je crni pojas JJ...a vidjeli smo da Stipe ima odlican GnP...sve zavisi ko ce ostvariti dominantniju poziciju...Cyrax wrote:Ne pamtim card sa boljim borbama. Jos sam neku lovu dobio na trojcu Dos Santos, Cain, Nelson.
Stipe i neunistivi Struve.Stipe bi mogao protiv Roya ili Struvea komotno pa da vidimo ima li sta od njega.
Sto se tice Struva..tu bi islo puno lakse..obojica bi ostala na nogama..lagano KO ili TKO za Miocica...
-
Strauss
#1137 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
izgleda da bi se i lesnar mogao vratiti. samo hw nikad nije ni blizu bila ovako jaka i ovako sirok roster imala. losa odluka za kecera..
- Cracked
#1138 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jao kakav udarac Nelsona. Deba ga zakuca u pod 
Frank Mir kriticno, uvijek je izgledao malo deblji ali sinoc isto kanta.
Cain kao i uvijek prejak. Rematch bi bio vrh i nadajmo se da ce duze trajati nego zadnji protiv Santosa i naravno u korist Caina
Cain kao i uvijek prejak. Rematch bi bio vrh i nadajmo se da ce duze trajati nego zadnji protiv Santosa i naravno u korist Caina
-
enisss
#1139 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
nikakvo iznenadjenje Nelsonov desni krose..mnogi su padali od njega a i padace..to je njegovo najjace oruzje pored BJJ...Cracked wrote:Jao kakav udarac Nelsona. Deba ga zakuca u pod
Frank Mir..umjesto da skine kilazu i da pokusa kretnjom izbjeci Santosove ruke je uradio bas suprotno..to mozda i pali kod boraca koji imaju losu odbranu od rusenja..no..kod Santosa slabo...
Trenutno jedini covjek koji ga moze dobiti je definitivno Cain..i ubijedjen sam da Cain nije bio 100% protiv Santosa...
Drugi borac koji bi mogao nesto napraviti je Cormier...jednostavno iz razloga sto je on isto tako sposoban da ga obori u parter...sigurno najbolji hrvac u cijeloj MMA teskoj kategoriji...
- medjutim
#1140 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Cain nije bio 100% protiv Santosa jer je nakon teske povrede usao u taj mec,medjutim i Santos je imao povredu prije tog meca. Moje misljenje je da Cain nikada nece uspjeti dobiti Santosa,jednostavno stil borbe koji Santos ima ne odgovara Cainu. To su mi trenutno dva omiljena borca,ali nazalost jedan mora izgubiti. Steroidas je tek nazad za 9 mjeseci,tako da cemo sljedecu odbranu titule gledati protiv Caina.
-
enisss
#1141 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
pomalo analiziram borbu Mira i Santosa..onaj prvi Mirov pokusaj Single-leg obaranja..nije ni bio bas tako los..da je na mjestu Mira bio Velasquez..siguran sam da bi borba otisla u parter..eh sad..veliko je pitanje da li bi Cain uspio zadrzati Santosa u parteru..vidjeli smo da se on itekako dobro zna dici i kada ga obore..hm..stvarno ne znam ali definitivno se slazem da je Cain jedini koji ima sansu protiv Santosa..ili da prije Caina omoguce Cormieru borbu za titulu..medjutim wrote:Cain nije bio 100% protiv Santosa jer je nakon teske povrede usao u taj mec,medjutim i Santos je imao povredu prije tog meca. Moje misljenje je da Cain nikada nece uspjeti dobiti Santosa,jednostavno stil borbe koji Santos ima ne odgovara Cainu. To su mi trenutno dva omiljena borca,ali nazalost jedan mora izgubiti. Steroidas je tek nazad za 9 mjeseci,tako da cemo sljedecu odbranu titule gledati protiv Caina.
Mozda se neki nece sloziti ali mislim da je Cormier na istom nivou kao Cain..sa sigurnom jacim udarcem i sigurno boljih hrvanjem..jedino sto bi islo na stranu Caina je brzina..
- medjutim
#1142 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Druze,Cormier je zaista bio fascinantan protiv Barneta i Silve,ali mi je puno fascinantniji bio Cain,jednostavno Silvu je demolirao. Malo glupo rangiraju borce,posto vidim da pratis MMA,sjetit ces se sigurno kako su najavljivali Brocka kao nepobjedivog,nenadje.bivog sampiona,pojavom je bio sila,medjutim primi dva jaca udarca i srce u pete ode... Mislim da su isto tako i Silvu nakon pobjede nad (priznat ces potrosenim) Fjodorom gurali u sam vrh teske kategorije itd,onda covjek prvo leze protiv Cormiera,a sad ga je Cain isprebijao tako da ce sigurno dobiti 6 mjeseci suspenzije. A Santos ima zaista dobar takedown defence + veliki reach i jednostavno covjek ne dopusta sebi da dodje u situaciju da se bori na parteru (koliko god se on hvalio sa vrhunskim znanjem jitse). Njegov gameplan je na nogama,a Cainova velika greska ce biti ako bude ponovo prihvatio tu igru. Mada nakon ove zadnje borbe ,Cain mi je djelovao brzo,odlucno,snazno i sto je najbitnije takticki fantastican + njegov dobro poznat cardio koji je najbolji medju teskasima. Ne znam iskreno JDS mi je drazi iako mi je i Cain stvarno super drag borac,zao mi je sto je samo jedna titula
))). Samo prije Caina,volio bih da JDS nalupa steroidasa,a onda sta bude
. Usput,zao mi je Diaza,totalno su bezveze ispali prema njemu...
- Cyrax
#1143 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Kontam kako bi bilo vidjeti Arlovskog protiv JDS (jedini covjek koji je R.Nelsona opruzio momacki). Ali Arlovskog prije nego mu je Fedor pokvario nesta u glavi 
-
Strauss
#1144 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
arlovski iz najboljih dana, ne bih imao sanse protiv jds..
- medjutim
#1145 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Slazem se,Arlovski je dobar u stand up-u ali je uvijek imao talenat za popit KO.Strauss wrote:arlovski iz najboljih dana, ne bih imao sanse protiv jds..
-
enisss
#1146 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Mogli bi i ovako da gledamo...sad ako cemo vec usporediti te dvije borbe...znaci..Cain vs Bigfoot..i Cormier vs Bigfoot...slozices se sa mnom da Cain nije htio toliko rizikovati,pa ostati s njim na nogama..iako smatram da bi Cain Silvu i na nogama jako brzo demolirao..obzirom da je velika razlika u brzini..no on je ipak isao na sigurniju varijantu..obaranja i GnP...eh sad...Cormier je nokautirao Silvu na nogama...jel to znaci da je Cormier bolji u stand-up-u od Caina?Tesko je sve to porediti samim uporedjivanjem meceva..borci nikad nisu isti...postoji tu mnogo stvari koje uticu na krajnji ishod meca,i te stvari nikad nisu iste..medjutim wrote:Druze,Cormier je zaista bio fascinantan protiv Barneta i Silve,ali mi je puno fascinantniji bio Cain,jednostavno Silvu je demolirao. Malo glupo rangiraju borce,posto vidim da pratis MMA,sjetit ces se sigurno kako su najavljivali Brocka kao nepobjedivog,nenadje.bivog sampiona,pojavom je bio sila,medjutim primi dva jaca udarca i srce u pete ode... Mislim da su isto tako i Silvu nakon pobjede nad (priznat ces potrosenim) Fjodorom gurali u sam vrh teske kategorije itd,onda covjek prvo leze protiv Cormiera,a sad ga je Cain isprebijao tako da ce sigurno dobiti 6 mjeseci suspenzije. A Santos ima zaista dobar takedown defence + veliki reach i jednostavno covjek ne dopusta sebi da dodje u situaciju da se bori na parteru (koliko god se on hvalio sa vrhunskim znanjem jitse). Njegov gameplan je na nogama,a Cainova velika greska ce biti ako bude ponovo prihvatio tu igru. Mada nakon ove zadnje borbe ,Cain mi je djelovao brzo,odlucno,snazno i sto je najbitnije takticki fantastican + njegov dobro poznat cardio koji je najbolji medju teskasima. Ne znam iskreno JDS mi je drazi iako mi je i Cain stvarno super drag borac,zao mi je sto je samo jedna titula))). Samo prije Caina,volio bih da JDS nalupa steroidasa,a onda sta bude
. Usput,zao mi je Diaza,totalno su bezveze ispali prema njemu...
nemoguce je porediti Bigfoot-a i JDS-a no ipak..ako pogledas dvije posljednje Cainove borbe...jasno se vidi da je Cain u posljednjoj borbi drugi borac..tj onaj stari koji je uvijek bio 100%.
I meni su oba borca jako draga..ali eto..volio bih da vidim revans,sto prije,vracam se opet na onu situaciju u kojoj se nasao Mir kada je imao single leg i nije uspio da obori JDS-a...ako ga Cain onako uhvati za nogu..hm...bice svasta....
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1147 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Extra event ... damn torrenti, skinuo sam event tek u nedelju u 18h.
Miocic odlican mada je ovo Shaneu pauza od godinu i kusur tako da je mozda i ring rust igrao ulogu...nije ni izgledao bas utegnuto. Dodatno, dobro je ispogadjao Miocica kick-ovima tako da mislim da mora jos raditi na stand up-u ali da je zreo za gornji dio HW tabele, jeste.
Nikako ne mogu da se otrgnem utisku da se Struve stalno nekako provlaci, mada znam da to nikako vise ne moze biti slucajnost. Valjda mi zao sto se fakat provukao pored Stojnica svojevremeno.
Nelson neunistiv stvarno.
Cain je ljutttt. Ovo je bilo brutalno. Masakr.
To je Mir od kako je nabacio masu nakon poraza od Lesnara...spor. Kako je i sam rekao "pokusao sam da nametnem svoju igru i nikako mi se nije boxalo sa JDS-om ali on nije bez razloga sampion i natjerao me na igru koju nisam zelio" - slobodan prevod
.
Prije par postova sam napisao da bih vise volio da vidim Cornier - JDS nego Cain-JDS 2. Sada bih obje volio da vidim podjednako.
Strasan event.
Mirko isto dobar. Ko zna, mozda stvarno ima istine u onome da on u UFC-u jednostavno nije imao srece sa povredama. Onaj biceps je strasno izgledao protiv Nelsona...prvi put me sa high kickovima podsjetio na starog.
Ko zna, mozda ga vidimo nekada i UFC-u ponovo pogotovo ako bude neki event u Evropi jer je on mamac ovde za publiku.
Miocic odlican mada je ovo Shaneu pauza od godinu i kusur tako da je mozda i ring rust igrao ulogu...nije ni izgledao bas utegnuto. Dodatno, dobro je ispogadjao Miocica kick-ovima tako da mislim da mora jos raditi na stand up-u ali da je zreo za gornji dio HW tabele, jeste.
Nikako ne mogu da se otrgnem utisku da se Struve stalno nekako provlaci, mada znam da to nikako vise ne moze biti slucajnost. Valjda mi zao sto se fakat provukao pored Stojnica svojevremeno.
To je Mir od kako je nabacio masu nakon poraza od Lesnara...spor. Kako je i sam rekao "pokusao sam da nametnem svoju igru i nikako mi se nije boxalo sa JDS-om ali on nije bez razloga sampion i natjerao me na igru koju nisam zelio" - slobodan prevod
Prije par postova sam napisao da bih vise volio da vidim Cornier - JDS nego Cain-JDS 2. Sada bih obje volio da vidim podjednako.
Strasan event.
Mirko isto dobar. Ko zna, mozda stvarno ima istine u onome da on u UFC-u jednostavno nije imao srece sa povredama. Onaj biceps je strasno izgledao protiv Nelsona...prvi put me sa high kickovima podsjetio na starog.
Ko zna, mozda ga vidimo nekada i UFC-u ponovo pogotovo ako bude neki event u Evropi jer je on mamac ovde za publiku.
-
enisss
#1148 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
boriti se u jednoj borbi u UFC-u bez jednog prsta na ruci bi bilo nezamislivo...vidjeli smo dosta tih povreda u zadnje vrijeme..kao..povrijedio prst..i otkazao borbu..no..Mirko je prihvatio borbu sa Nelsonom sa puknutim bicepsom..vidjeli smo u posljednjem Eventu ko je Nelson..a to smo znali i prije...e sad...ljudi koju pljuju po Mirku..zamisli samo koji jadnik moras biti pa pljuvati po ovom covjeku...al sta ces...takvi smo mi..najbolji smo u supljoj prici..zato i jesmo ovdje gdje jesmo..u shupku svijeta...UnscarD wrote:Extra event ... damn torrenti, skinuo sam event tek u nedelju u 18h.
To je Mir od kako je nabacio masu nakon poraza od Lesnara...spor. Kako je i sam rekao "pokusao sam da nametnem svoju igru i nikako mi se nije boxalo sa JDS-om ali on nije bez razloga sampion i natjerao me na igru koju nisam zelio" - slobodan prevod.
Strasan event.
poz
- drugodtvogdruga
#1149 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
jel ko gledo stojnica juce