KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
vizijus
#1126 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hoce li ikada vise biti objavljen taj famozni Federalni konkurs za prijem pripravnika?..ebo ih konkurs! 
-
malena14
#1127 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
da li neko od forumasa zna sta je sa ovim Federalnim ministarstvom za boracka pitanja,rekli su objeviti ko je primljen na njihovoj stranici.evo ni danas nista nema. 
-
malena14
- skafiskafsnjak
#1129 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
kako idu ovi konkursi za pripravnike ili volontere.
Da li se ja mogu prijaviti npr. u opstinu Novi Grad iako nisam iz nje niti iz Kantona Sarajevo ?
Da li se ja mogu prijaviti npr. u opstinu Novi Grad iako nisam iz nje niti iz Kantona Sarajevo ?
-
malena 88
#1130 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja sam upravo vidjela ovaj konkurs za pripravnike u "sluzba za zajednicke poslove institucija BiH" i zanima me sta ce biti na testiranju, kakva pitanja i je li neko nekad izlazio na to testiranje u ovoj sluzbi. Ako neko nesto sazna neka javi na forum.. ljudi mozemo slati ali je sigurno da samo prolaze oni sa prejakim stelama
((
- Dr.Brennan
#1132 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ni na jednoj web st. nema ovog konkursa. gdje ga ti nadje??? (vidim da pise oslobodjenje, ali nigdje ga vise nema)
nesto mi cudno da je sve ostalo prazno.....cak i ads.gov.ba
-
malena14
#1133 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
na stranici konkursi.bih5.ba,tu sam vidjela taj oglas.Dr.Brennan wrote:ni na jednoj web st. nema ovog konkursa. gdje ga ti nadje??? (vidim da pise oslobodjenje, ali nigdje ga vise nema)
nesto mi cudno da je sve ostalo prazno.....cak i ads.gov.ba
a da li ko jos neko ocekuje rezultate iz F
-
skory
#1134 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Rezultata iz Federalnog misnistarstva za boracka pitanja nema a vjerovatno ih nikada nece ni prikazati jer je to sve namjesteno tako da je samo uzaludno gubljenje vremena...trazi ti kakvu stelu 
- skafiskafsnjak
#1135 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Drzavo, nabijem te na k***c 
-
sorted
#1136 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Neke price su kruzile da ce ovaj federalni konkurs za VSS pripravnike biti u ovom mjesecu, ali ne i koje godine.

-
Jameka
#1137 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da se pribiljezim, da mi ne utekne taj konkurs ako ikad izadje.
I meni teta na birou rekla da ce biti ovaj mjesec.
I meni teta na birou rekla da ce biti ovaj mjesec.
-
vizijus
#1138 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kakav konkurs, kakve "trice".Banda nije sigurna ko ce i kada formirati vlast u ovoj nesretnoj i jadnoj zemlji pa cuvaju pare. Nisu ludi lovu trositi na tamo neke pripravnike.Koje smo mi budale! 
- Bakir1
#1139 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
jel ima pripravnika ili onih koji bi to zeljeli biti ali iskljucivo masinaca smjer motori i motorna vozila 240 bodova, 180 ne moze.
ako ima neko neka se javi na pp dobiti ce mail za prosljediti CV
-
BACAČ1
#1140 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ama nije moguće da niko ne želi ove s 180ECTS.Bakir1 wrote:jel ima pripravnika ili onih koji bi to zeljeli biti ali iskljucivo masinaca smjer motori i motorna vozila 240 bodova, 180 ne moze.
A mnogi u zabludi da je svejedno=isto 180 i 240.
Ja sam ranije pisao,jer znam iz prakse da će ovi s 180 raditi poslove i tretirati se kao ranija viša škola.
haj studirajte,a provjerite šta danas stoji na klix.ba "najplačeniji poslovi",pa da komentarišemo,dok sam nagodan.
pozzzzz
-
Jameka
#1141 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo, ako neko nije vidio, a interesuje ga, konkurs za milicajce i mladje inspektore u HNK.
http://adf.ly/874567/banner/www.konkurs ... SFile=2707
http://adf.ly/874567/banner/www.konkurs ... SFile=2707
- Bakir1
#1142 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nema tu zeljeti ne zeljeti, za poslove za koje trebaju moraju imati 240 bodova bez toga nema govora.BACAČ1 wrote:Ama nije moguće da niko ne želi ove s 180ECTS.Bakir1 wrote:jel ima pripravnika ili onih koji bi to zeljeli biti ali iskljucivo masinaca smjer motori i motorna vozila 240 bodova, 180 ne moze.
A mnogi u zabludi da je svejedno=isto 180 i 240.
Ja sam ranije pisao,jer znam iz prakse da će ovi s 180 raditi poslove i tretirati se kao ranija viša škola.
haj studirajte,a provjerite šta danas stoji na klix.ba "najplačeniji poslovi",pa da komentarišemo,dok sam nagodan.
pozzzzz
tako je propisala drzava, za obavljanje poslova tih i tih treba toliko bodova.
ja se kajem svaki dan sve vise sto nisam bio student masinstva.
lijepo je imati veliku platu i pripadajucu skolsku spremu, ali nije isto kada tih i takvih ima jos mali milion ili kada ima sveukupno 5 slobodnih koji ce imati manju platu ali uvijek radno mjesto.
-
malena14
#1143 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li neko zna nesto u vezi Federalnog ministarstva za boracka pitanja,jos nema konacnog spiska primljenih volontera.usla sam u uzi spisak al niko nikakvog odgovora niti odbijenice.
-
clio_dci120
#1144 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
poslao sam ti pm..pogledaj inbox,pozz;)malena14 wrote:Da li neko zna nesto u vezi Federalnog ministarstva za boracka pitanja,jos nema konacnog spiska primljenih volontera.usla sam u uzi spisak al niko nikakvog odgovora niti odbijenice.
-
Sunascebih
#1145 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I mene zanima ovo za federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida i ja sam usla u listu uspjesnih kandidata ali jos nikakvog odgovora pa sta je ovo prodje citav mjesec dana ... strasno hajd i meni javi to nesto na pp
hvala!
- LeonardoAC
#1146 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

BHMAC prima politologa i poljoprivrednika....
da umreš od smijeha, ko li je od djece zaposlenih roditelja završio ova 2 fakutleta
Al' pazi tek opis i uvjete.
Odsjek za upravljanje protivminskim akcijama - inžinjer poljoprivrede.
-
SSemir
#1147 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
jebem te drzaavo, po ko zna koji put...
eto samo da vam se pohvalim, iscekivajuci ovaj federalni konkurs, izgubio sam nadu, pa sam uspio sebi stelom srediti volonterski rad..za 100 KM mjesecno. kad mi dojadi radit, samo se sjetim plate na kraju mjeseca, pa mi bude lakse

eto samo da vam se pohvalim, iscekivajuci ovaj federalni konkurs, izgubio sam nadu, pa sam uspio sebi stelom srediti volonterski rad..za 100 KM mjesecno. kad mi dojadi radit, samo se sjetim plate na kraju mjeseca, pa mi bude lakse
-
amko76
#1148 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hehe pa to si isti oni koji su prošle godine primali pripravnika sa završenom muzičkom akademijom. Nečije dijete je to završilo i hebi ga.LeonardoAC wrote:
da umreš od smijeha, ko li je od djece zaposlenih roditelja završio ova 2 fakutleta![]()
![]()
![]()
![]()
Al' pazi tek opis i uvjete.
Odsjek za upravljanje protivminskim akcijama - inžinjer poljoprivrede.
Pošto ja volim crni humor, mislim da im je možda potreban da svira posmrtni marš
-
drot
#1149 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Neki se mozda sjecaju ovog oglasa od prije par godina, isti poslodavac...LeonardoAC wrote:
Na osnovu člana 8. i 54. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (»Službeni glasnik BiH», broj 26/04, 7/05 i 48/05) a u skladu sa Odlukom Vijeća ministara BiH o uslovima i načinu prijema pripravnika VII stepena stručne spreme u radni odnos u institucijama BiH («Službeni glasnik BiH», broj 52/05) i Odluke direktora Centra za uklanjanje mina u BiH, broj: 01-02-7529/08 od 15.12.2008. i 01-02-711/09 od 16.02.2009. godine raspisuje se
JAVNI OGLAS
za prijem pripravnika u radni odnos na period od jedne godine u Centar za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini (BHMAC)
1/01 Pripravnik sa završenim Pravnim fakultetom (Visoka stručna sprema - VII stepen) - jedan (1) izvršilac, u organizacionoj jedinici: Sektor za podršku – Odsjek za pravne, personalne i opće poslove.
1/02 Pripravnik sa završenom Muzičkom akademijom (Visoka stručna sprema - VII stepen) - jedan (1) izvršilac, u organizacionoj jedinici: Sektor za operacije – Odsjek za upravljanje protuminskim akcijama.
Opis poslova i radnih zadataka:
Pripravnik obavlja poslove iz djelokruga rada BHMAC-a, prema posebnom Planu obuke pripravnika u cilju stručnog obučavanja i samostalnog rada.
Uslovi:
Pored opštih uslova propisanih članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine: da je stariji od 18 godina, da je državljanin Bosne i Hercegovine, da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova pripravnika, da se ne vodi krivični postupak i da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, svi kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove a to su:
1/01 završen Pravni fakultet
1/02 završena Muzička akademija
Svi kandidati treba da ispunjavaju i posebni uslov da prvi put zasnivaju radni odnos u tom zanimanju.
Potrebni dokumenti:
- prijava kandidata sa osnovnim kontakt informacijama (adresa, broj telefona, e-mail i dr.)
- ovjerena kopija diplome (diploma mora biti nostrifikovana ukoliko fakultet nije završen u BiH),
- ovjerena kopija lične karte izdate od strane CIPS-a,
- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 3 mjeseca),
- izjava kandidata da nije pod optužnicom Međunarodnoga tribunala za bivšu Jugoslaviju u Hagu i da nije odbio povinovati se naredbi da se pojavi pred Tribunalom – izjava kandidata ovjerena u opštini,
- dokaz da kandidat prvi put zasniva radni odnos u tom zanimanju (ovjerena kopija radne knjižice i ukoliko ima staž upisan u radnu knjižicu uvjerenje da je radio na poslovima srednje stručne ili niže spreme).
Napomena kandidatima: Sve kopije koje se prilažu kao dokazi o ispunjenju uslova iz oglasa moraju biti ovjerene.
Izabrani kandidat-pripravnik je dužan, prije početka obavljanja pripravničkog staža, dostaviti ljekarsko uvjerenje da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova pripravnika.
Sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 8 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnim novinama, Centru za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini na adresu:
Centar za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini
sa naznakom: “Javni oglas za prijem pripravnika”
Tvornička 3
71000 Sarajevo
http://www.ads.gov.ba/konkursi/konkurs1802200901.php
- Hemera
#1150 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
bezbel da gudi u minskom polju