vs84sa wrote:@Bosnolog
Nisam mislio samo na Bosnjake ali mene npr odmah tako svrstaju jer po imenu oca majke nane dede zakljuce da ja pripadam tom stadu, medjutim to se odnosi na sva stada u BiH. ja kao Bosanac sam se samo teritorijalno opredijelio i prihvatio 3 religije, 3 naroda, ostale nacionalne manjice, ateiste i sve druge da ne nabrajam.
nisam ni rekao da je svaki grad prihvatio BiH kao svoju zemlju samo ti pokusavam reci da u cijeloj BiH, a treba malo prohodat, postoji "more" dobrih ljudi, kojima nacionalni interesi nisu na prvom mjestu, oni koji bi zeljeli da se posvete nekim drugim pitanjima, ekonomiji, zdravstvu, normalnom zivotu... mozda je NS na putu toga, kazem MOZDA, jer ja na politiku gledam malo drugacije.
npr. nikad nebi glasao za onog ko kaze ukinucu RS, ili za onog ko kaze odvojit cu RS od BiH, niti bih glasao za onog ko kaze zaposlicu 20 000 ljudi, dovesti 5 milijardi investicija itd itd. ovdje nema sposobnih politicara da rijese pitanje himne bez teskta, da zabrane djelovanje fasistickih organizacija u zemlji, pitanje drzavnih praznika, a ne da se bave visokom politikom, prema tome samo cu da ih preskocim.
glasao bih za onog ko kaze, npr hipoteticki, veceras dobijemo izbore (nedelja) sutra ujutro u ponedeljak idemo u srebrenicu, opremit osnovnu i srednju skolu, nabaviti toj djeci besplatne ucbenike, osigurati im bar pristojno skolovanje.
nemam nikakvog interesa od toga, nisam ucitelj, nastavnik, gradjevinac, ne prodajem skolski pribor da me ne shvatis pogresno da gledam svoje interese.
ja sam rekao nek mi neko navede samo 5 stvari koje ja mogu razumjeti da je moguce uradit za 6 mjeseci obnasanja vlasti ima odmah moj glas... zbog toga sam i dosao na ovu temu, naravno da odem kod lagumdjije tihica il silajdzica da im postavim ta pitanja nasmijali bi se rekli bi vidi ove budale sta prica nema 2 osnovne, ali oni veliki mozgovi i kapaciteti nijedan jedini problem u ovoj drzavi nisu rijesili??? jedan jedini?? navedi mi jedan pozitivan primjer privatizacije?
Ti nastavljas da vrijedas etnicke zajednice,sto je neprihvatljivo i uvrijedljivo,stoga bih trebao prestati da to cinis.
Ti siris ovdje demagogiju,i tvoja uloga je revitalizacija i legalizacija velikosrpske zlocinacko genocidne proslosti,pricom da prihvatas GTRS i naslijede rezultata rata,sto je cinizam i uvreda za sve zrtve i stradalnike....Ja sam na nekoliko tema iznijo da je za pocetak kao minimum minimuma prihvatljivo da se promijeni jednoeticko diskriminirajuce ime i jednoeticka obiljezja genodom stvorene Karadziceve tvorevine ,sto je dokazano nakon potpisivanja Deytonskog sporazuma kroz presude ukljucujuci i presudu MSP u Hagu.
Promjenom tog imena i obiljezja doslo bi do relaksacije odnosa i zapoceo proces pomirenja i povratka protjeranih i izbjeglih na cijelom prostoru BiH,Takode se ustav mora reformisati i zemlja urediti da profunkcionise,uz nadpolovicno kresanje ogromne birokratske administracije na svim nivoima vlasti uz stimulans i zastitu domace proizvonje i lakse otvaranje i povoljnije poslovanje malih preduzeca koja su najveca i osnovna snaga privrede zapadnih zemlja,uz jacanje opstina i zadrzavanje vecinskoh prihoda upravo u njoj radi razvoja istih i regionano uredenja uz komunikacijske i privredne basene kao sto je BiH uvijek bila uredena,.......
Znam jedno da je u procesu priprema za pokretanje masovnih tuzbi od strane protjeranih Bosnjaka dijaspore to jest onih koji su izgubili svoje po logoria i masovnim grobnicama uz naplatu porusenih vlastitih dobara protiv legitinh oragana GRTS pred sudom za ljudska prava u Strazburu,....Vec se radi na unajmljivanju stranih advokatskih firmi/Amerike/preko nekoliko jevrejskih udruzenja iskustvom nakon Holokausta a nosilac ovih aktivnosti su bosnjacka dijaspora preko svojih udruzenja,logorasa i drugih bosnjackih udruzenja i lobistickih predstavnika,Evrope Amerike,i Australije.
Karadzicevu tvorevinu cekaju presude i obaveze isplate astronomskih cifri odsteta nakon tih presuda,....Velikosrpske ideologe cekaju nocne more kao i Srbiju nadolazecom revizijom tuzbe BiH na koju imamo pravo uz prilozene dodatne dokaze a nakon presude Karadzicu,...Ratni zlocin ne zastarjeva,nedavno su Jevreji pokrenuli pitanje pokradenog zlata iz vremena Nacizma i traze da Vatikan otvori svoje sefove,....Dodik i buduci cuvari ce moliti da se pokusa ukidanjem rezultata rata sprijeci isplata ratne reperacije,...Milijarde dolara ce biti isplacene ovim i buducim generacijama od strane Srbije i BH opstina u kojima je cinjen zlocina nad bosnajckim narodom,......
Nasa stranaka kao i Krsmanovic koji se javno hvali kako je ponosan sto je predsjednik najsrpskije 98% opstine Foce u Karadzicevoj genocidnoj tvorevini iz koje je etnicko pocisceno veciinsko nadpolivicno predratno bosnjacko stanovnistvo,Krsmanovic i NS su spasilacka podvala i legalizacija genocidne tvorevine koja je na putu sigurnog kolapsa i propasti pd Dodikovom diktaturom,...Dodik je najbolji izbor da se konacno porazi i urusi Karadziceva zlocinacko genocinda tvorevine,....
Treba pogledati ovaj video prilog o Krsmanovicu i njegovoj najvi da se vidi skim Krsmanovic planira kolaiciju dok se isti hvali o najsrpskijoj opstini u tom genocidnom Ausvicu,...Treba gledati siru sliku i poruku koju salje Karadzicev jurisnik kao pripadnik VRS i cistac Foce ,sada novoupakovani socijalista Krsmanovic,....mnogo mudriji cuvar velikosrpskog Ausvica jednoetnickog imena i obiljezja,..
http://bnpuls.blip.tv/file/3399186/