Ljudi pa jel se on ne boji da kad dodje kuci da njegovi ne pljunu ,koliko je taj covjek blesav ,podal,pokvaren itd.Pa necu vise nikad Silajdzica pljuvat
TV NS
Sta god da je neko bio danas je situacija takva. Trazili smo gledajte. Takva je sad situacija. Nije se bas sve zapocelo i zavrsilo prije 18-15 godina. Prije neki dan komsija u mojoj zgradi srbin prodade stan bosnjaku. Proces etnickog raslojavanja jos uvijek traje i nije zavrsen 1995. godine. Taman da imamo prolazno vrijeme da vidimo kako ce biti 2021. godine do kad ne vjerujem da ce se ljudi opametiti. I to nikakve nema veze sa ratom.zavrzlama wrote:vidi ti poredjenja..oba grada koja si naveo su bili sa bosnjackom vecinom..a u foci je izvrseno najgore etnicko ciscenje i najgori zlocini gdje ni metak nije opaljen..dok je Gorazde bilo napadano 3,5 godine od cetnika iz BIH i Srbije...s toga ne podmeci i ne izvrci cinjenice..o karatkteru rata i rezultatima istog...90% etnickog ciscenja je izvrseno tamo gdje ni metak nije opaljen uz najstravicnije zlocine i torture ..a zna se ko je to cinio..velikosrbi i cetnici u 90% slucajeva...Liberalism wrote:Kao da je bogom dano drugacije. Bosna sa etnickom raznolikoscu iz 1991. godine vise ne postoji. U svim gradovima je doslo do etnickih pomjeranja i to u svim gradovima u kojima je jedan narod u vecini. I sta je tu sad cudno da se vidi rezultat politike koju su vodile nacionalne stranke proteklih 17 godina.
Treba popis pa da se vidi da je Foca 95 % naseljena Srbima a Gorazde 95 % naseljen Bosnjacima a da su prije rata oba grada bila potpuno etnicki izmjesana. Dosta je vise i sakrivanja rezultata glasanja finog i postenog naroda koji nikome ne bi ni vlas s glave otkinuo. Treba popis pa nek pokaze sta god da pokaze, nek se imaju cime ponositi svi oni koji su i 1991 i 2001 dali svoj glas nacionalistima.
Grad Foča po popisu iz 91 (grad a ne opština) je bila većinski naseljen Srbima odnos 60-40%.A na nivou opštine je bilo 52-48% u korist Bošnjakazavrzlama wrote:vidi ti poredjenja..oba grada koja si naveo su bili sa bosnjackom vecinom..a u foci je izvrseno najgore etnicko ciscenje i najgori zlocini gdje ni metak nije opaljen..dok je Gorazde bilo napadano 3,5 godine od cetnika iz BIH i Srbije...s toga ne podmeci i ne izvrci cinjenice..o karatkteru rata i rezultatima istog...90% etnickog ciscenja je izvrseno tamo gdje ni metak nije opaljen uz najstravicnije zlocine i torture ..a zna se ko je to cinio..velikosrbi i cetnici u 90% slucajeva...Liberalism wrote:Kao da je bogom dano drugacije. Bosna sa etnickom raznolikoscu iz 1991. godine vise ne postoji. U svim gradovima je doslo do etnickih pomjeranja i to u svim gradovima u kojima je jedan narod u vecini. I sta je tu sad cudno da se vidi rezultat politike koju su vodile nacionalne stranke proteklih 17 godina.
Treba popis pa da se vidi da je Foca 95 % naseljena Srbima a Gorazde 95 % naseljen Bosnjacima a da su prije rata oba grada bila potpuno etnicki izmjesana. Dosta je vise i sakrivanja rezultata glasanja finog i postenog naroda koji nikome ne bi ni vlas s glave otkinuo. Treba popis pa nek pokaze sta god da pokaze, nek se imaju cime ponositi svi oni koji su i 1991 i 2001 dali svoj glas nacionalistima.
To je bio samo usmeni dogovor njih trojice.Tek sad slijedi jebada po parlamentovimaspreca wrote:Mislim da ce Klempavi na sledecim izborima dobiti pozitivnu nulu![]()
Ljudi pa jel se on ne boji da kad dodje kuci da njegovi ne pljunu ,koliko je taj covjek blesav ,podal,pokvaren itd.Pa necu vise nikad Silajdzica pljuvatPa ljudddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jel to moguuuuce kako bi to rekao pokojni M.Delic ovo mi izgleda kao neko VJENCANJE(doticni ima prakse)na silu tj, pa ako hocete mozete se i jebat niko vas nista i ne pita.Samo da mu se ne desi da opet daje interviju iz
TV NS
Ne izmisljaj, bas u gradu je bilo vecinski bosnjacko stanovnistvo a opstina 51 - 45 u korist Bosnjaka, 4% ostali.Kinder wrote: Grad Foča po popisu iz 91 (grad a ne opština) je bila većinski naseljen Srbima odnos 60-40%.A na nivou opštine je bilo 52-48% u korist Bošnjaka
Goražde kao opština je bilo omjer 70-30% u korist Bošnjaka.Ovo je u grubo,procenat gore-dole
Ponavljam,u gradu je bilo većinsko srpsko stanovništvo a Bošnjake su "vadili" Ustikolina,Tjentište,Jeleč.Podatci o kojima ti pričaš su za opštinu a ne za gradBaileyS wrote:Ne izmisljaj, bas u gradu je bilo vecinski bosnjacko stanovnistvo a opstina 51 - 45 u korist Bosnjaka, 4% ostali.Kinder wrote: Grad Foča po popisu iz 91 (grad a ne opština) je bila većinski naseljen Srbima odnos 60-40%.A na nivou opštine je bilo 52-48% u korist Bošnjaka
Goražde kao opština je bilo omjer 70-30% u korist Bošnjaka.Ovo je u grubo,procenat gore-dole
misliš da će u hercegovini dijeliti kolače?Lincoln-Burrows wrote:I ja sam Hrvat u Kaknju, blizu smo a sudbine nam nisu slične.1gorstak wrote:
Trebao je reci Dodiku da EU ne trazi etnicku odrednicu u popisu, ali da se to ipak moze ubaciti ako se nacionalni kljuc ne dira. To je kompromis. Ovo sto Tihic radi je izdaja. Ja sam Hrvat u Sarajevu. Sta treba, da se kajem sto i ja nisam uzeo plac u Suskovom selu ?
To što ti kažeš nas vraća unatrag, već sam pisao, oko toga se neće
postići kompromis koliko god dubili na glavi. EU su jasni u stavovoma.
Nacionalni ključ i meni odgovara postojeći a ne po novom popisu,
ali baš nas dvoje moramo podnijeti tu žrtvu zbog dobrobiti
svih nas skupa. Šta imamo od toga da živimo od iluzija i nade.
Živi se od kruha i vode, a kolača ako bude

MuaDib wrote:pici wrote:Čović, Dodik i Tihić postigli historijski dogovor o ključnim reformama
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... -reformama
Kad Evropa pritisne konji se dogovore. A kad je nema nacionalistička histerija se prosipa.
Ali i ovo je neki pomak. Bolje išta neg ništa kaže narodna.
Maksimalizam i nacionalistička histerija očito ne ide.
Znam da mnogi nisu zadovoljni i da ovo smatraju izdajom, ali sam gotovo siguran da Tihić misli dugoročno.
Evo noćas Mile pijeva po Banja Luci:kv99 wrote:Gledam ovaj intervju Tihica iz 1992 i kontam da su mu tada mozda drzali noz pod grlom kad je "pjevao" o svemu sto zna ali zbog cega je danas pristao na sve cetnicke zahtjeve ? Popis po nacionalnoj i religioznoj osnovi 2011 i da vazi od 2014, drzavna imovina ide sve entitetima ( koliko je danas potrebno vojsci dobice jedno igraliste + jednu kancelariju) , "promjena " ustava na tenane, polako , godinama, i na kraju rezultat=0 ....jadni Tihicu , sta uradi
Kakav pomak? Jacanje pc-a. Od 2014. Bosnjaci i Hrvati nece ni formalno imati pravo ucesca u politickom zivotu pc-ija.MuaDib wrote: Ali i ovo je neki pomak.
Šta ti ovo znaci?MuaDib wrote: A kad je nema nacionalistička histerija se prosipa.
sarlo wrote:Kakav pomak? Jacanje pc-a. Od 2014. Bosnjaci i Hrvati nece ni formalno imati pravo ucesca u politickom zivotu pc-ija.MuaDib wrote: Ali i ovo je neki pomak.
Drzavna imovina ce se svesti na zgrade Skupstine, Vijeca ministara, Suda i dvije-tri kasarne. Sve ostalo ce biti vraceno entitetima.
Promijena ustava amandmanska i to sa akcentom na Evropskoj konvenciji na ljudskim pravima; tj totalna blokada reforme.
Šta ti ovo znaci?MuaDib wrote: A kad je nema nacionalistička histerija se prosipa.
Kako rece Zavrzlama nista jos nije gotovo. Znaj kad nas niste pobijdil '93 necete moci nikad, propustili ste istorijsku sansu. U Bijelu Kucu dolazi Dzo Bajden, i Amerika ce gotovo sigurno napraviti pritisak u pravcu korijenitih promjena u Bosni.
Borba za časnu i pravednu stvar nema alternative.I zato cemo u konacnici mi pobjediti.
zasto bi i zivjeli tamo kad su njihove vodje, umjesto da su im gradili ceste, kuce i firme, gradile dzamije po sarajevu, tuzli, zenici...splavar šime wrote:Ma o kakvoj to pobijedi pričaš majke ti pa zar ne vidiš da sa ovim je Dodik pobijedio,pa čoviječe znaš li ti da u Istočnoj Bosni nema ni 2% Bošnjaka da živi a bilo ih je 70%, ono što nije protijerano prodalo je stanove i imanja sad je sve to etnički čisto a tako ti je i sa drugim krajevima po BiH.Pa kakva je to pobijeda kada u skupštini RS ima Bošnjačkih i Hrvatskih zastupnika da mogu svi stati u jedan taxi a za to je kriv narod i nacionalne stranke koje nas prave budalama sve ove godine.Ovdje su pobijedili nacionalisti,profiteri,lopovi,fašisti i ostala stoka a narod neka gleda sapunice i divi se svoim nacionalnim vođama.
Majke ti jes ti s marsa pao ili se prespavao zadnjih 15 godina?xyz2007 wrote:Ova tema je aktuelna od 1992. Mislim zaista da neko potencira ovu temu iz principa samo da zastrasi bosanskohercegovacki narod kako ce izgubiti 49% svoje BH teritorije IAKO svi znamo cinjenice i vi opet padate na ovakve nebuloze: 1. Dejton fino kaze entitet rs se nema prava odvajati i moze samo egzistirati u okviru BIH s tim da se stvori multi etnika na cijeloj BH teritoriji ukljucujuci entitet rs, 2. Ako se pokusa odvojiti sto moze probati naravno ali ko ce jednonacionalni entitet priznati kao zasebnu srpsku jednonacionalnu drzavu zacetu na genocidu i etnickom ciscenju svog ne srpskog stanovnistva? 3. Ne moze se pripojiti Srbiji jer Srbija na to nema prava po zakonu internacionalne zajednice NATO bi izvrsio bombardovanje Beograda i uzeli i'm Vojvodinu automatski a MZ ih ne bi prihvatila u Evropsku Uniju i ne bi i'm dali finansijsku pomoc bez koje oni ne mogu da opstanu 4. Kako ce entitet koji ima nezaposlenost od 90% preziviti jer u rs nemaju posla i jedino cime se narod moze baviti jeste a. Politika b. Kriminal. E ne bi vise da nabrajam jednostavno ljudi prestanite pricati o ovakvim glupostima. Sve sto vise pricate o stvarima koje nemaju buducnosti sve manje imate vremena da pricamo o stvarima koje su na vidiku za bolje sutra. RS entitet se ne moze preobraziti u drzavu. Eh hajdemo onda pricati o tome kako taj entitet napraviti vise bosanskohercegovackim i demokratskim pa da se ljudi mogu vratiti svojim kucama i skupa svi zajedno kao bosanski multietnicki i multivjerski narod koji gradi drzavu na moralnim i etickim vrijednostima kazniti sve ratne zlocince i nacizam..... i konacno se okrenuti se prema bosanskohercegovackom prosperitetu i savremenom zivotu kao svi normalni ljudi.
upravo takoAlfons Kauders wrote:zasto bi i zivjeli tamo kad su njihove vodje, umjesto da su im gradili ceste, kuce i firme, gradile dzamije po sarajevu, tuzli, zenici...splavar šime wrote:Ma o kakvoj to pobijedi pričaš majke ti pa zar ne vidiš da sa ovim je Dodik pobijedio,pa čoviječe znaš li ti da u Istočnoj Bosni nema ni 2% Bošnjaka da živi a bilo ih je 70%, ono što nije protijerano prodalo je stanove i imanja sad je sve to etnički čisto a tako ti je i sa drugim krajevima po BiH.Pa kakva je to pobijeda kada u skupštini RS ima Bošnjačkih i Hrvatskih zastupnika da mogu svi stati u jedan taxi a za to je kriv narod i nacionalne stranke koje nas prave budalama sve ove godine.Ovdje su pobijedili nacionalisti,profiteri,lopovi,fašisti i ostala stoka a narod neka gleda sapunice i divi se svoim nacionalnim vođama.
![]()
i ovi i dalje glasaju za njih... sami pali, sami se ubili...