FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
oldschool

#1126 Re: FC Bayern Munchen

Post by oldschool »

missko wrote:
oldschool wrote:Slaba igra, Hajnkens uopšte ne zna šta treba igrati, nema sistema, Bayern igra lošije i od prošle sezone :mrgreen: . Prije je Bayern znao super poslovati s igračima, nešto tipa Milana danas, prodaj igrača kad se istroši. Ribrey i Roben nisu igrači koji mogu konstantno igrati tipa Ronaldo, Messi, Zidane, odigraju 2-3 sezone dobro i nema ih više, tako je Milan prodao Kaku, Ševčenka, njihov zenit je prošao, ulaze polako u godine. Bolje da su ih masno prodali dok su bili na cijeni, ne igraju kao prije, preskloni povredama, igra se samo oslanja na njih, kad ih nema osjeti se, jer se samo igralo na njih. Usami je više pokazao na pripremama od većine igrača ali ne dobija priliku, još da se dovede Džagoev iz CSKA Moskve, igrač koji je mlad, odličan, igrač tipa Messi.Kross se nije razvio kako su očekivali, nije on kalibar za Bayern, nikako se ne uklapa, bio je on najbolji igrač na Svjetskom prvenstvu do 17 godina, džaba, nije kasnije to pokazao na seniorskom nivou. Još jedan problem je golman, te nastojanje da Njemačka ima jednog superstara, godinama pokušavaju nekog fudbalera izdići na taj nivo, Neuer to nije, pokušali i s Ballackom, to im je boljka, na silu to pokušavaju.
Sve ovo stoji al ne stoji za Krossa. Dokazao se jeste u seniorskom nivou u Leverkuzenu i igrao bas na nivou. Mene je iznenadilo da jedan Rafinja moze biti pojacanje za Bayern, Luis Gustavo duplo preplacen kao i Gomez kao uostalom prodaja golmana svoje skole i dovodjenje Neuera a razlika medju njima dvojicom nije toliko znatna. Boateng mi je skroz upitan, opet se povrijedio a i u Cityu bio cesto povrijedzen i nespreman je dibidus. Pitam se samo gdje su se pojacali Otisli sui Klose, Altintop, Kraft ,Otl? Kada je Zirkov trebao u Chelsi oni su ga ganjali, a sad ga ne uzese kad su ga ovi prodali nazad u nakav Ruski klub, mislim i da bi Hleb jedva cekao da su ga kupit htjeli

Kross igra neku desetku u Bayernu, u Leverkuzenu se jeste pokazao, ali je prošlu skoro presjedio na klupi, ove godine ga Hajnkens forsira, meni se ne uklapa u stil igre, ima još vremena. Mislim, ne bi bio prvi ni posljednji koji odlično igra u jednom klubu a u drugom ništa ne pokaže(Veron,Mendieta), Zhirkov je ispuhao. Boateng jeste pojačanje, bolji je od Van Buytena, Rafinha donosi stabilnost, problem je što skroz ne može doći do izražaja od Robena, preškrt je. Luiz Gustavo je igrao solidno, on brzo prenosi loptu, ponekad udara, ipak je Bundesliga dosta fer, nemaš tu koljača kao iz Premiershipa ili Serije A, njima fali moderna desetka, prava, Kross to nije. Od Neura će pokušati napraviti Kahna, zadnjeg njemačkog fudbalskog superstara, ne ide im baš dobro, sklon je kiksevima.
BASS

#1127 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Neuer od kako je došao u Bayern pravi barem jedan kiks po utakmici ... i na ligatotal,i na audi kupu,trenutno ne odrađuje novac bačen za njega...
missko

#1128 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

BASS wrote:Neuer od kako je došao u Bayern pravi barem jedan kiks po utakmici ... i na ligatotal,i na audi kupu,trenutno ne odrađuje novac bačen za njega...
On vise nije toliko ni mlad da bi mu se gledalo kroz prste, on na greskama izgleda ne uci, ovakvim izletima i kiksevima je bio sklon i u Salkeu.
missko

#1129 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

oldschool wrote:
missko wrote:
oldschool wrote:Slaba igra, Hajnkens uopšte ne zna šta treba igrati, nema sistema, Bayern igra lošije i od prošle sezone :mrgreen: . Prije je Bayern znao super poslovati s igračima, nešto tipa Milana danas, prodaj igrača kad se istroši. Ribrey i Roben nisu igrači koji mogu konstantno igrati tipa Ronaldo, Messi, Zidane, odigraju 2-3 sezone dobro i nema ih više, tako je Milan prodao Kaku, Ševčenka, njihov zenit je prošao, ulaze polako u godine. Bolje da su ih masno prodali dok su bili na cijeni, ne igraju kao prije, preskloni povredama, igra se samo oslanja na njih, kad ih nema osjeti se, jer se samo igralo na njih. Usami je više pokazao na pripremama od većine igrača ali ne dobija priliku, još da se dovede Džagoev iz CSKA Moskve, igrač koji je mlad, odličan, igrač tipa Messi.Kross se nije razvio kako su očekivali, nije on kalibar za Bayern, nikako se ne uklapa, bio je on najbolji igrač na Svjetskom prvenstvu do 17 godina, džaba, nije kasnije to pokazao na seniorskom nivou. Još jedan problem je golman, te nastojanje da Njemačka ima jednog superstara, godinama pokušavaju nekog fudbalera izdići na taj nivo, Neuer to nije, pokušali i s Ballackom, to im je boljka, na silu to pokušavaju.
Sve ovo stoji al ne stoji za Krossa. Dokazao se jeste u seniorskom nivou u Leverkuzenu i igrao bas na nivou. Mene je iznenadilo da jedan Rafinja moze biti pojacanje za Bayern, Luis Gustavo duplo preplacen kao i Gomez kao uostalom prodaja golmana svoje skole i dovodjenje Neuera a razlika medju njima dvojicom nije toliko znatna. Boateng mi je skroz upitan, opet se povrijedio a i u Cityu bio cesto povrijedzen i nespreman je dibidus. Pitam se samo gdje su se pojacali Otisli sui Klose, Altintop, Kraft ,Otl? Kada je Zirkov trebao u Chelsi oni su ga ganjali, a sad ga ne uzese kad su ga ovi prodali nazad u nakav Ruski klub, mislim i da bi Hleb jedva cekao da su ga kupit htjeli

Kross igra neku desetku u Bayernu, u Leverkuzenu se jeste pokazao, ali je prošlu skoro presjedio na klupi, ove godine ga Hajnkens forsira, meni se ne uklapa u stil igre, ima još vremena. Mislim, ne bi bio prvi ni posljednji koji odlično igra u jednom klubu a u drugom ništa ne pokaže(Veron,Mendieta), Zhirkov je ispuhao. Boateng jeste pojačanje, bolji je od Van Buytena, Rafinha donosi stabilnost, problem je što skroz ne može doći do izražaja od Robena, preškrt je. Luiz Gustavo je igrao solidno, on brzo prenosi loptu, ponekad udara, ipak je Bundesliga dosta fer, nemaš tu koljača kao iz Premiershipa ili Serije A, njima fali moderna desetka, prava, Kross to nije. Od Neura će pokušati napraviti Kahna, zadnjeg njemačkog fudbalskog superstara, ne ide im baš dobro, sklon je kiksevima.
Mogli su se za 10-ku iskesirat za Sneijdera.
oldschool

#1130 Re: FC Bayern Munchen

Post by oldschool »

Mogli su se za 10-ku iskesirat za Sneijdera.
Nije on to, on je više poput Skolsa, on hoće u veće i bolje klubove, a Bayern nikada neće dati tolike novce za starijeg fudbalera. Meni se sviđa Džagoev, dokazao se već, polivalentan je,nije ni skup, ali se ne pitamo mi.
MeanMachine

#1131 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Mislim da je Bayernu najpotrebniji novi koncept igre, jer za očekivati je da će skoro sve ekipe iz Bundeslige kada budu gostovale na Allianz Areni igrati slično Gladbachu, a tu sadašnja taktika nije dobra. Pa ne može se 90 minuta trčkarati oko protivničkog šesnaesterca i nadati nekom kiksu protivničke ekipe. Sva se igra svodi na prebacivanje lopte sa jedne strane na drugu, bez ideje i prodornosti kakva je potrebna da se razbije odbrana od 10 igrača koji zacementiraju prostor ispred vlastitog golmana. Potrebno je igrati mnogo brže nego što to igrači Bayerna sada čine. Također, dupli pasovi su jedno od najefikasnijih "oružja" za otvaranje prostora u gusto i duboko postavljenoj protivničkoj odbrani, a toga skoro pa i da nema. Nadam se da će Heynckes što prije uspjeti prilagoditi taktiku za igru protiv ekipa koje se skoro čitavu utakmicu brane sa svim igračima na terenu jer to je evo već godinama osnovni problem u igri Bayerna kada je riječ o utakmicama na domaćem terenu.

Što se tiče igračkog kadra on sada definitivno nije loš i konkurentan je kako u Bundesligi tako i u Ligi Prvaka, ali sa trenutnom taktikom i pristupom igri već bi Zurich mogao biti prilično tvrd orah, a da ne pričamo o nekim ozbiljnijim protivnicima u kasnijim fazama Lige Prvaka :-?
ultima_palabra

#1132 Re: FC Bayern Munchen

Post by ultima_palabra »

Sporadično gledam Bayerna, ali ne znam zašto više ne koriste onaj fol kad Robben i Ribery napadaju po istoj strani? Naravno ne u čitavom meču, ali iz 5-6 takvih akcija na meču bi garantovano dali 1-2 gola. Ako se dobro sjećam, ta je kombinacija uništila Inter u 1.poluvremenu revanš meča u Minhenu... bilo je 2-1, a moglo je komotno biti 4-1.
BHF_Manijak

#1133 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

missko wrote: Boateng mi je skroz upitan, opet se povrijedio a i u Cityu bio cesto povrijedzen i nespreman je dibidus.
Nije istina za Boatenga, u Cityu je jednom bio ozbiljno povrijedjen i to sad na kraju sezone kada je u 4-tom mjesecu povrijedio koljena to odsustvovao do kraja sezone, a prije toga je igrao, medjutim bio je zrtva Mancinijeve famozne rotacije igraca gdje je svaki haman odbrambeni odigrao po nekih 20-tak utakmica, jednu tekmu odigras pa te pet nigdje nema i tako stalno... :oops:

Bayernu samo sad fali uigranost odbrane, inace su ovo sve sasvim dobri igraci, linija Neuer- Lahm-Badstuber-Boateng-Rafinha je sigurno kvalitetnija od Kraft-Contento(Pranjic)-Badstuber-Van Buyten(Demichelis)-Lahm! :wink:

Ne znam sta im se sa Neuerom desava, ali taman je bio ispravio ovakve kikseve u zadnjoj sezoni u Schalkeu i evo opet ista prica... :( Proslu sezonu je fantasticno odradio, taman naucio na greskama koje je pravio u pretprosloj sezoni kada je Schalkea titule kostao i onda se evo opet vrati na isto...

@Oldschool, Njemacka ne trazi svoju novu zvijezdu, oni to nikada nisu ni imali(sem par izuzetaka ala beckenbauer, Rummenigge, Kahn) u fazonu kakav je recimo Messi, Ronaldo, Zidane i slicno, njihov uspjeh se zasniva na kolektivu i radu radu i samo radu, recept koji forsiraju(sa jako mnogo uspjeha) vec decenijama, tako da oni nisu zeljni planetarnih zvijezda jer na tome ne zasnivaju svoju igru, ako ko povremeno iskrsne dobro i jest, ako ne, nikom nista, nije za njih svijet propao, a moze se reci da vec imaju jednu zvijezdu u Ozilu koji je jedna od okosnica Realove igre te nadolazeceg igraca Goetza, mali je strasan, za nekoliko godina vezni red u reprezentaciji Goetze-Ozil-Muller ce biti strasan, pozadi sa Schweinsteigerom i Khedirom!
oldschool

#1134 Re: FC Bayern Munchen

Post by oldschool »

. @Oldschool, Njemacka ne trazi svoju novu zvijezdu, oni to nikada nisu ni imali(sem par izuzetaka ala beckenbauer, Rummenigge, Kahn) u fazonu kakav je recimo Messi, Ronaldo, Zidane i slicno, njihov uspjeh se zasniva na kolektivu i radu radu i samo radu, recept koji forsiraju(sa jako mnogo uspjeha) vec decenijama, tako da oni nisu zeljni planetarnih zvijezda jer na tome ne zasnivaju svoju igru, ako ko povremeno iskrsne dobro i jest, ako ne, nikom nista, nije za njih svijet propao, a moze se reci da vec imaju jednu zvijezdu u Ozilu koji je jedna od okosnica Realove igre te nadolazeceg igraca Goetza, mali je strasan, za nekoliko godina vezni red u reprezentaciji Goetze-Ozil-Muller ce biti strasan, pozadi sa Schweinsteigerom i Khedirom!
Pisao sam o njemačkom duhu, slažem se u potpunosti, ali se ne slažem sa zvijezdom, ne traže oni novog Mesija, Zidana, već zvijezdu tipa Rooney, Xavi, Iniesta. Dugo pratim fudbal, pogotovo njemački, pa znam o čemu pričam. To često navode u sportskim časopisima, tv emisijama, Hones to pokušava godinama, ali mu ne ide. Ozil i Goetze su na pravom putu, ali put je izuzetno dug. Inače, od refrome omladinskih liga Nijemci prave izuzetne uspjehe, u svim kategorijama uzimaju neka od prva tri mjesta.
BHF_Manijak

#1135 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

I sam ga pratim, pa zato znam o cemu pricam, tacno je da mozda i pretjeraju nekad sa forsiranjem nekoga u zelji da ga proguraju kao zvijezdu, ali siguro ne u stilu Engleza, jer Svabama realno ne zavisi igra od neke planetarne zvijezde, jer rijetko se desavala da i kad osvajaju prvenstva, ili su u finalima, da imaju u tom momentu najjaci sastav svijeta, skoro pa uvijek su Brazilci, Argentinci, pa i Holandjani i Italijani imali jace pojedince, ali svabski kolektiv je nezamjenjiv! :thumbup: ;-)
oldschool

#1136 Re: FC Bayern Munchen

Post by oldschool »

BHF_Manijak wrote:I sam ga pratim, pa zato znam o cemu pricam, tacno je da mozda i pretjeraju nekad sa forsiranjem nekoga u zelji da ga proguraju kao zvijezdu, ali siguro ne u stilu Engleza, jer Svabama realno ne zavisi igra od neke planetarne zvijezde, jer rijetko se desavala da i kad osvajaju prvenstva, ili su u finalima, da imaju u tom momentu najjaci sastav svijeta, skoro pa uvijek su Brazilci, Argentinci, pa i Holandjani i Italijani imali jace pojedince, ali svabski kolektiv je nezamjenjiv! :thumbup: ;-)
Naravno, Njemcima je uvijek kolektiv ispred pojedinca, ali postoje pojedinci koji hoće da i Njemci imaju jednu planetarnu zvijezdu, Bayern da im je Njemac nositelj igre, da od njega naprave tog planetarno poznatog, Hoenes je sam priznao da mu to ne ide za rukom, zato masno plaćaju domaće igrače, iako toliko ne vrijede.
BHF_Manijak

#1137 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Ma ova sad djeca sto naviru bice garant beton, pa pogledaj samo transforamciju zadnjih godina,te Ozil,te Goetze, te Muller... 8-) :thumbup: Svabe su skontale nakon debakla na Euro 2000 da ne ide vise onako i poceli sa ulaganjem u omladinske pogone, ne znam koliko je samo ono miliona eura ulozeno za godinu dana, a sada polahko ubiru te plodove! Iako vec sad imaju paklenu ekipu, koja cak i lijepo za oko igra za razliku od proslih decenija, ipak jos uvijek se pojavljajuju mladi potencijali ala Draxler, Goetze, Yesil i slicni igraci...Kada se prihvate nekog posla, u ovom slucaju forsiranje akademija fudbalskih, onda to do savrsenstva dovedu, bice sa Spanijom glavni konkurent na EP i na SP 2014!
MeanMachine

#1138 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Ono što je u zadnjih nekoliko godina prisutno na njemačkoj sportskoj medijskoj sceni je pojava da se nekom igraču prebrzo dodjeljuje atribut "svjetska klasa". Evo recimo Götze, tek što je odigrao jednu dobru sezonu u njemačkim medijima ga već porede sa najboljim igračima svijeta što jednostavno nije dobro za tog igrača tako rano u karijeri, naročito ako ta poređenja u datom trenutku nisu baš realna i samo stvaraju dodatni pritsak na te igrače. Primjer ovog procesa je npr. Badstuber koga su, čim je jednu sezonu odigrao dobro i ukazao na svoje igračke kvalitete, počeli porediti sa Beckenbauerom :-) Dovoljno je pogledati kako danas Badstuber igra pa da se shvati negativan uticaj medijskog i javnog pritiska na jednog mladog igrača u fazi karijere kada bi se trebao najviše razvijati. Ubijeđen sam da bi danas bio daleko bolji igrač da nije bio pod tako velikim pritiskom da mora igrati vanserijski dobro i postati novi Beckenbauer. Slično se dogodilo i sa Kroosom koji nikako da dosegne onaj nivo igre koji se u Njemačkoj od njega očekuje :-?
oldschool

#1139 Re: FC Bayern Munchen

Post by oldschool »

@machine, Manijak: Obojica ste u pravu. Njemački mediji u stopu prate sve njhove fudbalere koji igraju vani, pa i strance koji su uspješni bili a sada igraju u drugim ligama. Ozil i Khedira zauzimaju posebno mjesto, posebno Ozil, nakon svake tekme citiraju epopeje iz Marce, AS-a. Njemačka ima veliki problem oko igrača turskog porijekla, već se nakon Svjetskog do 17 zakuhalo, skaut turske reprezentacije je objavio da tri igrača iz tog time vide budućnost iureprezentaciji Turske, što je izazvalo veliko ogorčenje kod Samera, pa se u intervjuima često potencira pitanje za koga ćete igrati, Gundogan je dobio poziv za tekmu s Brazilom, prihvatio je.
missko

#1140 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

oldschool wrote:@machine, Manijak: Obojica ste u pravu. Njemački mediji u stopu prate sve njhove fudbalere koji igraju vani, pa i strance koji su uspješni bili a sada igraju u drugim ligama. Ozil i Khedira zauzimaju posebno mjesto, posebno Ozil, nakon svake tekme citiraju epopeje iz Marce, AS-a. Njemačka ima veliki problem oko igrača turskog porijekla, već se nakon Svjetskog do 17 zakuhalo, skaut turske reprezentacije je objavio da tri igrača iz tog time vide budućnost iureprezentaciji Turske, što je izazvalo veliko ogorčenje kod Samera, pa se u intervjuima često potencira pitanje za koga ćete igrati, Gundogan je dobio poziv za tekmu s Brazilom, prihvatio je.
Prate oni ali samo one sto igraju u Realu jer Real je Real a ne prate Hunta u Stokeu ili kako se vec frajer zove, i nece nikad biti Schweiniju svejedno zasto nije otisao u Real kad je mogao al ga je uhljup Uli ubijedio i pretplatio da ostane samo iz tog principa da bi imali oni neku planetarnu zvijezdu "silom".
Kad se skupi repka ponovo ce glavna zvijezda biti Özil kod svih novinara i treba, a ovi ce muda da pojedu svoja. :D
ledeni_caj

#1141 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Kod treba mozda, ne znam :D Ali vidjelo se na svjetskom ko je kostur Njemacke repke i ko glavni igraci. Koliko god ga mediji potencirali ne moze on postati glavni igrac njihove repke.

"U nedjelju ste mogli vidjeti potpuno bespomoćni Bayern. Možda se ekipa previše oslanja na svjetske klase Arjena Robbena i Francka Riberyja, ali njih dvojica nisu sto posto spremni. Ko zna, možda je ovaj poraz iz nekog razloga bio dobar, ali ja trenutno ne vidim ništa dobro", poručio je velikan njemačkog nogometa.

Evo pametne i od Beckenbauera. Ne moze se uvijek gledati u Robena da sve predribla i zabije kada ne ide.
Madrid

#1142 Re: FC Bayern Munchen

Post by Madrid »

Ozil ne moze da postane glavni igrac Njemacke reprezentacije?
Eto Real ga je kupio zbog igara u Werderu, ne u reprezentaciji :lol:
Mislim da su trenutno u Njemackoj reprezentaciji zabetonirani samo Lahm i Ozil ;-)
ledeni_caj

#1143 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Da, Real je poznat po kvalitetnoj politici dovodjenja i prodaje igraca. :D Mada ja nisam rekao da je los igrac, daleko od toga, odlican je. Ali ja i dalje mislim da ce u buducnosti glavna snaga Njemacke repke biti u ovih par omladinaca iz Bayerna na celu sa Schweinsteigerom.
Last edited by ledeni_caj on 08/08/2011 20:01, edited 2 times in total.
Logovan

#1144 Re: FC Bayern Munchen

Post by Logovan »

Ima li neko link da vidim taj gol što je Bayern primio u utakmici protiv Borussije M.?
Madrid

#1145 Re: FC Bayern Munchen

Post by Madrid »

http://www.youtube.com/watch?v=s4t-122s5b8

PS: Eto Bayern nije imao promasaja u kupovini :lol:
Svaki tim koji ima pare i kupuje, ima i promasaja ;-)
Po meni je Schveni... vise radnik na terenu, nego igrac koji ce rijesit utakmicu, Dok je Ozil igrac koji daje kljucne pasove, pa cak i u Realu kad ne ide Ronalda ako Ozil ne rijesi nece niko drugi...
Ali tema je o Bayernu, pa dosta offtopica
Logovan

#1146 Re: FC Bayern Munchen

Post by Logovan »

Ako ništa makar su u svom stilu primili gol. :-)
haribery

#1147 Re: FC Bayern Munchen

Post by haribery »

nema druge nego sada u vuciju jazbinu i rasturiti vw-ovce i tako dokazati da smo najjaca ekipa u ligi te da je gladbah bio samo nesretan dan,,,Bayo mora da se dize iz kola u kolo u koliko zeli da BVB ostavi iza sebe....poz bavarci
missko

#1148 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Novi golman 22 miliona...
Novi sef odbrane 13 miliona...
Primljeni pogodak gdje su obadva ispali papci : NEPROCJENJIVO :D :D :D
van Basten

#1149 Re: FC Bayern Munchen

Post by van Basten »

ma ja sam davno rekao da je Neuer čisti prosjek od golmana, ni blizu klase koja mu se pripisuje, ali eto... ako je dobar bavarcima, meni još bolji :evil:
MeanMachine

#1150 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

van Basten wrote:ma ja sam davno rekao da je Neuer čisti prosjek od golmana, ni blizu klase koja mu se pripisuje, ali eto... ako je dobar bavarcima, meni još bolji :evil:
Sa boldiranim dijelom tvog posta se ne mogu nikako složiti jer Neuer je daleko od "prosjeka". Trebat će njemu malo vremena da dođe do optimalne forme, a tada će tek da pokaže da se zaista radi o jednom od najboljih golmana na svijetu, možda čak i najboljem kada je u top formi. Njegov kiks sa posljednje utakmice protiv Gladbacha je više rezultat nervoze i dekoncentrisanosti usljed ogromnog pritiska medija da on započne novu eru sličnu Kahnovoj, kao i određene grupacije "navijača" (mada ja mislim da su oni daleko od pojma navijača) koji mu otežavaju uklapanje u novi klub. Mislim da će sa svakom utakmicom Neuer biti sve sigurniji i jači u igri, a za nekoliko sedmica bi već mogao biti u top formi i početi dovoditi protivničke igrače do očaja sa svojim fenomenalnim odbranama :) :thumbup:
Post Reply