missko wrote:Sve ovo stoji al ne stoji za Krossa. Dokazao se jeste u seniorskom nivou u Leverkuzenu i igrao bas na nivou. Mene je iznenadilo da jedan Rafinja moze biti pojacanje za Bayern, Luis Gustavo duplo preplacen kao i Gomez kao uostalom prodaja golmana svoje skole i dovodjenje Neuera a razlika medju njima dvojicom nije toliko znatna. Boateng mi je skroz upitan, opet se povrijedio a i u Cityu bio cesto povrijedzen i nespreman je dibidus. Pitam se samo gdje su se pojacali Otisli sui Klose, Altintop, Kraft ,Otl? Kada je Zirkov trebao u Chelsi oni su ga ganjali, a sad ga ne uzese kad su ga ovi prodali nazad u nakav Ruski klub, mislim i da bi Hleb jedva cekao da su ga kupit htjelioldschool wrote:Slaba igra, Hajnkens uopšte ne zna šta treba igrati, nema sistema, Bayern igra lošije i od prošle sezone. Prije je Bayern znao super poslovati s igračima, nešto tipa Milana danas, prodaj igrača kad se istroši. Ribrey i Roben nisu igrači koji mogu konstantno igrati tipa Ronaldo, Messi, Zidane, odigraju 2-3 sezone dobro i nema ih više, tako je Milan prodao Kaku, Ševčenka, njihov zenit je prošao, ulaze polako u godine. Bolje da su ih masno prodali dok su bili na cijeni, ne igraju kao prije, preskloni povredama, igra se samo oslanja na njih, kad ih nema osjeti se, jer se samo igralo na njih. Usami je više pokazao na pripremama od većine igrača ali ne dobija priliku, još da se dovede Džagoev iz CSKA Moskve, igrač koji je mlad, odličan, igrač tipa Messi.Kross se nije razvio kako su očekivali, nije on kalibar za Bayern, nikako se ne uklapa, bio je on najbolji igrač na Svjetskom prvenstvu do 17 godina, džaba, nije kasnije to pokazao na seniorskom nivou. Još jedan problem je golman, te nastojanje da Njemačka ima jednog superstara, godinama pokušavaju nekog fudbalera izdići na taj nivo, Neuer to nije, pokušali i s Ballackom, to im je boljka, na silu to pokušavaju.
Kross igra neku desetku u Bayernu, u Leverkuzenu se jeste pokazao, ali je prošlu skoro presjedio na klupi, ove godine ga Hajnkens forsira, meni se ne uklapa u stil igre, ima još vremena. Mislim, ne bi bio prvi ni posljednji koji odlično igra u jednom klubu a u drugom ništa ne pokaže(Veron,Mendieta), Zhirkov je ispuhao. Boateng jeste pojačanje, bolji je od Van Buytena, Rafinha donosi stabilnost, problem je što skroz ne može doći do izražaja od Robena, preškrt je. Luiz Gustavo je igrao solidno, on brzo prenosi loptu, ponekad udara, ipak je Bundesliga dosta fer, nemaš tu koljača kao iz Premiershipa ili Serije A, njima fali moderna desetka, prava, Kross to nije. Od Neura će pokušati napraviti Kahna, zadnjeg njemačkog fudbalskog superstara, ne ide im baš dobro, sklon je kiksevima.