Anonimka wrote:Evo, ja cu da je branim.
Ne pada mi na pamet da pricam ljudima sta treba da misle o njenim tekstovima, je li upravu ili nije. Svako ima pravo na svoje misljenje. I da ga glasno izrazi. Ustavom zagarantovano.
Ali, ovakvu grupu licemjera odavno ne vidjeh. Jeste li vi svjesni kojih sve umobolnih konotacija je bilo na ovom forumu? Sanja: podaci iz skolske klupe; Sanja: ljubavnica mafijasa; Sanja: propali student glume; Sanja+reis+Fahro+Dodik+Bog zna ko sve ne; Pa haj'mo malo na to kako se ona oblaci; Pa kome se na to dize; Pa joj malo i mrtvu majku spominjete, nek' se nadje; Pa se javlja neko svojevremeno s tacnim prosjekom njenog studija, provjereno 100%; Pa Ugo ozenio studenticu. Wow, nista sokantnije ne procitah u zivotu, bruka i sramota sto se dvoje punoljetnih ljudi vjencalo.
I tako, svako doda ponesto i imamo mi onda kompletnu sliku Sanje.
A onda, ekspert za svaku temu na kojoj je ijedno slovo na forumu objavio, onaj koji sebi daje za pravo da drugima spocitava gramaticke greske, kaze kako ne mozete vi drugi komentarisati Sanju. Jer je ne znate. Ali on je zna. On je odlicno zna.
E, dragi Maystore, znam je ja malo bolje od tebe. U mnogim je situacijama i okolnostima znam, ratnim, poratnim, skolskim, profesionalnim, privatnim... I, evo, cisto subjektivno, bas kao sto i ti pises: nije Sanja nikakav mediokritet. Naprotiv. Sanja je izuzetna zena.
Ako je treba braniti od ljudi koji osnovu kucnog odgoja nisu na vrijeme dobili, ja cu. Ako je treba braniti od ljudi koji ne znaju razliku izmedju argumentovane rasprave i klevete, ja cu. Ako je treba braniti od ljudi koje je bas briga hoce li joj djeca citati da je (jer vi to znate odlicno) kurva, placenica, ljubavnica itd., ja cu.
Ako je treba braniti od ljudi koji ne znaju reci: "Ne slazem se s tobom zato, zato i zato", nego vide entuzijazam u tome sto je neko maksuz otvorio profil da je brani, i to cu ja. Sa starim, maksuz aktiviranim nickom da aplaudiram pojedincima koji pljuju po drugima a ne vide sebe. Ako nije dovoljno, moze i imenom i prezimenom, licnom kartom, cime god hocete.
Ponovit cu jos jednom, da ne bude pogresnog shvacanja, ne govorim ovdje nista o njenim kolumnama, tekstovima koje tako zdusno analizirate. Ali ako je sve navedeno sloboda govora, a Sanja placenica, slobodni vi meni vazda bili. Od pameti ponajvise.
Ugodan dan svima.
Ne pljujem po njoj, niti po njenim tekstovima, (nema smajlija koji pljuje po stavovima)
Ukratko ne interesuje me,
međutim imam jedan mali problem kad je u pitanju Sanja ali i šarolika ekipa - milje - iste,
Ne interesuje me činjenica da je branim niti da branim njene stavove, kao fizičkog lica,
jer ja nisam interesovao nju niti su nju interesovali moji stavovi....
Ukratko - mogu se samo grohotom nasmijati....
konkretno - jest joj teško što u ovom mandatu nije izabrana za direktoricu - evo čitav grad se raspada - i svijet će propasti - jer ipak nije direktorica - i njeno predsjedavanje bi pokazalo multietnički karakter (pardon prema njenom rječniku to je MULTI NACIONALNI karakter ipak ona predaje LOGIKU u prestižnoj školi (koliko je prestižna ako joj je to logika a finansira je budget)) Sarajeva jer bi ona bila 2 srbin po narodnoj pripadnosti koji je direktor škole u Sarajevu....
Sad je pitanje ako se već igra na narodnu igru - možemo li naći jedno 20 srba koji nisu sanja pa da ih postavimo da budu direktori - i da grade Bosnu i Hercegovinu ne u skladu sa srpskim percepcijama gdje su to tri nacije i ostale nacije - nego u skaldu sa Bosansko Hercegovačkim važećim, u skladu sa Ustavom BiH, percepcijama gdje su to različiti narodi iste nacije - ali da nju zaobiđemo zbog političkog neukusa i zloupotrebe sredstava javnog informisanja u privatne svrhe.....
Može li profesorica logike primjeniti logiku pa pokušati dokazati svekoliom srpskom pučanstvu da u Bosni i Hercegovini žive različiti narodi iste nacije ?
Ako to nije sposobna učiniti - kako onda može biti profesorica Logike - a kamo li direktorica obrazovne ustanove finansirane budgetskim sredstvima ?
Sanja, Molimo te, prosvjetli debolog Dodika mudrosti i reci mu šta je neispravno u ovom naslovu:
"MILORAD DODIK ZA TANJUG
Mi nismo bosanski Srbi, nego Srbi. Ne dolazim iz Bosne, nego iz RS-a!"
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ego-iz-rsa