GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ema_

#1126 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

neo7 wrote:
S druge strane, kad mogu studenti davati toliko para za kafe, kladionice, pive, cigare, mislim da za takve 16 KM nije puno.
Ne zelim biti prost, pa cu se pokusati suzdrzati, ali kojeg vraga se uvijek za ovo povlacite ?! Ima nas koji popijemo kafu jednom sedmicno sa rajom jer imamo obaveza, ima nas koji niti pijemo, niti pusimo niti se kladimo, sta cemo sada ?

96KM je prihvatljvo, ALI za cijelu godinu....

+1 :roll:
Simply_Red

#1127 Re: GRAS - karte

Post by Simply_Red »

neo7 wrote:
S druge strane, kad mogu studenti davati toliko para za kafe, kladionice, pive, cigare, mislim da za takve 16 KM nije puno.
Ne zelim biti prost, pa cu se pokusati suzdrzati, ali kojeg vraga se uvijek za ovo povlacite ?! Ima nas koji popijemo kafu jednom sedmicno sa rajom jer imamo obaveza, ima nas koji niti pijemo, niti pusimo niti se kladimo, sta cemo sada ?

96KM je prihvatljvo, ALI za cijelu godinu....
pusti vidis da babina djeca komentarisu, koji ocigledno nikad nisu bili gladni
Manager19sa

#1128 Re: GRAS - karte

Post by Manager19sa »

Uvijek ce biti zadovoljnih i nezadovoljnih. Ja na ovu cijenu od 16 KM za mjesec, gledam na nesto kao "uzmi ili ostavi ". Nemamo nekog velikog izbora, ili ce se prihvatiti ova cijena ili nikako studenti nece imati karte, takvo je bar, moje misljenje. Znam dobro sta znaci nekome 16 KM, ali u studentima je problem, i njihovoj pasivnosti, nedostatku zelje da rijese svoje probleme. Bio sam na protestima prosle godine i od ukupnog broja studenata bilo je nekih 3000 odnosno 10 %. Sta je sa ostalim studentima, mozda su upravo ti, "babini sinovi" , kojima ne trebaju karte ???
Last edited by Manager19sa on 10/06/2011 16:10, edited 2 times in total.
ema_

#1129 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

Ali glupo je, sa 50 km za godišnju, doći na 200 :roll: :roll:
opa22

#1130 Re: GRAS - karte

Post by opa22 »

da li ima netko podatak koliko je prosle godine prodato studenskih karti ???
Simply_Red

#1131 Re: GRAS - karte

Post by Simply_Red »

Manager19sa wrote:Uvijek ce biti zadovoljnih i nezadovoljnih. Ja na ovu cijenu od 16 KM za mjesec, gledam na nesto kao "uzmi ili ostavi ". Nemamo nekog velikog izbora, ili ce se prihvatiti ova cijena ili nikako studenti nece imati karte, takvo je bar, moje misljenje. Znam dobro sta znaci nekome 16 KM, ali u studentima je problem, i njihovoj pasivnosti, nedostatku zelje da rijese svoje probleme. Bio sam na protestima prosle godine i od ukupnog broja studenata bilo je nekih 3000 odnosno 10 %. Sta je sa ostalim studentima, mozda su upravo ti, "babini sinovi" , kojima ne trebaju karte ???
ti i takvi i ne trebaju da dolaze na proteste, ali pogotovo ne trebaju ovdje da brane nekog ministra koji ne bi bio ministar da ne zna kako progurati svoje i interese svoje vlade. I sad je njih par otislo na sastanak, vidjelo bozanstvo u liku ministra koji im je svojim barsunastim glasom objasnio zasto treba da poskupi karta za 300%, i sad su se oni svi napalili ko da su i oni sami ministri. Ja iskreno, uz sve medije koje pratim i citam, uspio sam da mi promakne informacija, ako je uopste bilo, o tom sastanku. Inace bih se i ja pojavio da ja pitam tog ministra, ko finansira GRAS i gdje idu sve te silne pare koje se slijevaju u GRAS, i da mi predoci zasto mora doci do poskupljenja od 300% i kome je to hljeb iz usta uzimala ta karta od 50 KM.

I nije da nemamo izbora, itekako imamo izbora, ni ovu od 50 KM nismo dobili prosle godine da se nismo okupili, 3000 pa 3000. Opet ako nas bude 3000 bice dosta.
sarajev_o

#1132 Re: GRAS - karte

Post by sarajev_o »

opa22 wrote::lol: :lol: :lol: i ostane ti 1.80KM za djir po sarajevu :D
:lol: :lol:
sarajev_o

#1133 Re: GRAS - karte

Post by sarajev_o »

bjazite odo na posao valja kupiti kartu :lol: :lol:
Manager19sa

#1134 Re: GRAS - karte

Post by Manager19sa »

Simply_Red wrote:
Manager19sa wrote:Uvijek ce biti zadovoljnih i nezadovoljnih. Ja na ovu cijenu od 16 KM za mjesec, gledam na nesto kao "uzmi ili ostavi ". Nemamo nekog velikog izbora, ili ce se prihvatiti ova cijena ili nikako studenti nece imati karte, takvo je bar, moje misljenje. Znam dobro sta znaci nekome 16 KM, ali u studentima je problem, i njihovoj pasivnosti, nedostatku zelje da rijese svoje probleme. Bio sam na protestima prosle godine i od ukupnog broja studenata bilo je nekih 3000 odnosno 10 %. Sta je sa ostalim studentima, mozda su upravo ti, "babini sinovi" , kojima ne trebaju karte ???
ti i takvi i ne trebaju da dolaze na proteste, ali pogotovo ne trebaju ovdje da brane nekog ministra koji ne bi bio ministar da ne zna kako progurati svoje i interese svoje vlade. I sad je njih par otislo na sastanak, vidjelo bozanstvo u liku ministra koji im je svojim barsunastim glasom objasnio zasto treba da poskupi karta za 300%, i sad su se oni svi napalili ko da su i oni sami ministri. Ja iskreno, uz sve medije koje pratim i citam, uspio sam da mi promakne informacija, ako je uopste bilo, o tom sastanku. Inace bih se i ja pojavio da ja pitam tog ministra, ko finansira GRAS i gdje idu sve te silne pare koje se slijevaju u GRAS, i da mi predoci zasto mora doci do poskupljenja od 300% i kome je to hljeb iz usta uzimala ta karta od 50 KM.

I nije da nemamo izbora, itekako imamo izbora, ni ovu od 50 KM nismo dobili prosle godine da se nismo okupili, 3000 pa 3000. Opet ako nas bude 3000 bice dosta.
Nije tema ministar vec je tema karte, niti sam ja imao namjeru niti imam da branim ministra. Sustina je u tome da svi ocekujemo kvalitetan prevoz, za cijenu koju placamo. Slazem se da je GRAS rupa bez dna, koliko god se para njima da, malo je, jer valja platiti toliki broj radnika koje su zaposlili na razne nacine. Ja bih najsretniji bio kada bi godisnja karta bila 50 KM, ili da studenti imaju besplatan prevoz.
neo7

#1135 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Ma rado bih se ukljucio u raspravu ali sam previse ljut....samo mogu reci bravo studentima koji su popljuvali sami sebe sa pristankom na kartu koja ce za godinu dana izaci nekih 230KM..wauu sa 333 na 50, pa onda opet na 230+. Za to ste isli protestvovati ?
smoki_choko

#1136 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

ma najbolje mjesecnu po 30 KM i svi sretni. ko hoce nek izvoli ko nece nek se šverca pa dok ga reve ne ufate.
GOLFER

#1137 Re: GRAS - karte

Post by GOLFER »

karte karte :-) Uzevsi u obzir da je proslogodisnja karta od 50 KM ocajni potez stranke ZA BIH da na raju mandata pokupe nekoliko glasaca, ovo sada je ipak stabilnije rijesenje...

Ko ne moze da shvati da 50 KM godisnje je neodrzivo i odluka donesena u izborno vrijeme sa tim se ne vrijedi i raspravljati... 16 KM jeste puno vise u odnosu na 4,25 po mjesecu, ali je isto tako DUPLO manje od 33 KM koliko je iznosila studentska karta dugo godina do onog protesta i obecanja premjera mehmedica :-D
neo7

#1138 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Image

Gras StandarD lol :shock:
ema_

#1139 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

:shock: :lol: :lol: :lol:
JThomas

#1140 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

pa vi recite da su vozila neudobna...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1141 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

neo7 wrote:Image

Gras StandarD lol :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol:
frfi.

#1142 Re: GRAS - karte

Post by frfi. »

koja je to stoka
vozila su im toliko stara da nisu ni za otpada vise.... :roll: opet nesreca, opet autobus sletio ili sta vec

meni se nedavno desilo da se vozim minibusom i u po frke poce se pusiti ali iznutra sve, valjda je hladnjak puko ili sta vec, poce voda izvirati iz neke supljine u bus uzas :-? i vozac zove, gras valjda, da ih pita hoce li nastaviti voziti i pogodite sta-nastavio je voziti, onako zadimljeno sve iznutra sa hladnjakom koji je pustio bar 5 l vode, vozice do stajalista sljedeceg pa ce nasuti vode...

pa oni ne znaju stati, vecina vozila koje koriste su pokloni raznih vlada, nista nisu ulozili od poslije rata pa ima li kraja ovom bezobrazluku?! :x

a samo uzmi uzmi uzmi narodu :x :x
Simply_Red

#1143 Re: GRAS - karte

Post by Simply_Red »

Image

Koliko ono hocete PARA da vam STUDENTI daju????? hahhahahahhahahhahahahha

Danas se u GRASU besplatno provodi akcija podjele šljemova i ostale zaštitne opreme u cilju što bolje usluge koju GRAS pruža
Edin H.

#1144 Re: GRAS - karte

Post by Edin H. »

Ovo je vrzino kolo.
Kako da nabave nova vozila, kada se previse raje svera, znaci prihod nedovoljan.
A raja se svera dobrim djelom zato sto im je cijena karata neprihvatljiva.
A cijena je visoka zato sto se previse raje svera :D

Morali bi u potpunosti promijeniti nacin naplate karata.
lala*

#1145 Re: GRAS - karte

Post by lala* »

Edin H. wrote:Ovo je vrzino kolo.
Kako da nabave nova vozila, kada se previse raje svera, znaci prihod nedovoljan.
A raja se svera dobrim djelom zato sto im je cijena karata neprihvatljiva.
A cijena je visoka zato sto se previse raje svera :D

Morali bi u potpunosti promijeniti nacin naplate karata.
A što me nasmija, poštenski. :lol: :lol: :lol:
saga

#1146 Re: GRAS - karte

Post by saga »

catch 22 :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1147 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

Šta se ovo dešava s GRAS-om? Prvo autobus sruši cvjećaru, pa njihov kombi uzrokuje lančani sudar u Titovoj i onda drugi autobus devastira stajalište na Pofalićima... Kako je krenulo, uskoro će tramvaj izletiti iz šina i zabiti se u predsjedništvo...
sheilak

#1148 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

Entropio wrote:Šta se ovo dešava s GRAS-om? Prvo autobus sruši cvjećaru, pa njihov kombi uzrokuje lančani sudar u Titovoj i onda drugi autobus devastira stajalište na Pofalićima... Kako je krenulo, uskoro će tramvaj izletiti iz šina i zabiti se u predsjedništvo...
Osveta :D
Control panel

#1149 Re: GRAS - karte

Post by Control panel »

Entropio wrote:Šta se ovo dešava s GRAS-om? Prvo autobus sruši cvjećaru, pa njihov kombi uzrokuje lančani sudar u Titovoj i onda drugi autobus devastira stajalište na Pofalićima... Kako je krenulo, uskoro će tramvaj izletiti iz šina i zabiti se u predsjedništvo...
zaboravio si onog jadnog starca sto ga je udario tramvaj kod remize.
previse je slucajnosti ovih dana. :x
mogla bi se policija sa ovim slucajevima malo ozbiljnije pozabaviti.
Bosanac21

#1150 Re: GRAS - karte

Post by Bosanac21 »

Control panel wrote:
zaboravio si onog jadnog starca sto ga je udario tramvaj kod remize.
previse je slucajnosti ovih dana. :x
mogla bi se policija sa ovim slucajevima malo ozbiljnije pozabaviti.
Imamo specijalnu ponudu atentata u tramvajima, voznju u zapaljenim trolama, te prevrtaanje u autobusima... Posto su minibusi onako mali pa nema bas neke racunice da i njih ukljucuju u ponudu. Kazu oni ce koliko toliko biti normalni saopceno je jutros iz PRESS sluzbe GRASSa
Eto ipak su krenuli sa kombijma, tako da ovaj navod cine se nije 100% tacan :D
Uskoro će biti Grasova reklama: Ukoliko ste poželjeli drugi svijet, provozajte se u Grasovim autobusima za samo 1, 60 KM :)
Last edited by Bosanac21 on 11/06/2011 20:24, edited 1 time in total.
Post Reply