Manager19sa wrote:Uvijek ce biti zadovoljnih i nezadovoljnih. Ja na ovu cijenu od 16 KM za mjesec, gledam na nesto kao "uzmi ili ostavi ". Nemamo nekog velikog izbora, ili ce se prihvatiti ova cijena ili nikako studenti nece imati karte, takvo je bar, moje misljenje. Znam dobro sta znaci nekome 16 KM, ali u studentima je problem, i njihovoj pasivnosti, nedostatku zelje da rijese svoje probleme. Bio sam na protestima prosle godine i od ukupnog broja studenata bilo je nekih 3000 odnosno 10 %. Sta je sa ostalim studentima, mozda su upravo ti, "babini sinovi" , kojima ne trebaju karte ???
ti i takvi i ne trebaju da dolaze na proteste, ali pogotovo ne trebaju ovdje da brane nekog ministra koji ne bi bio ministar da ne zna kako progurati svoje i interese svoje vlade. I sad je njih par otislo na sastanak, vidjelo bozanstvo u liku ministra koji im je svojim barsunastim glasom objasnio zasto treba da poskupi karta za 300%, i sad su se oni svi napalili ko da su i oni sami ministri. Ja iskreno, uz sve medije koje pratim i citam, uspio sam da mi promakne informacija, ako je uopste bilo, o tom sastanku. Inace bih se i ja pojavio da ja pitam tog ministra, ko finansira GRAS i gdje idu sve te silne pare koje se slijevaju u GRAS, i da mi predoci zasto mora doci do poskupljenja od 300% i kome je to hljeb iz usta uzimala ta karta od 50 KM.
I nije da nemamo izbora, itekako imamo izbora, ni ovu od 50 KM nismo dobili prosle godine da se nismo okupili, 3000 pa 3000. Opet ako nas bude 3000 bice dosta.