PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1126 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Mustang1 wrote:Bez igre ..Skida se NBA 45 GB :D U Bosni sam :D
Fuck ... ne moze covjek biti prvi ni u cemu pa to ti je ... :D :D :D
djeco rucak je gotov

#1127 Re: PlayStation 3

Post by djeco rucak je gotov »

Mustang1 wrote:Bez igre ..Skida se NBA 45 GB :D U Bosni sam :D
koliko su igre kad ih tako skidas?
dzeno123

#1128 Re: PlayStation 3

Post by dzeno123 »

Preko digtal store-ova igre po 140 KM... :-)
em11r

#1129 Re: PlayStation 3

Post by em11r »

daj malo fotki nekih screenshots ... obraduj nas :)
Mustang1

#1130 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Sa americkog igre 60 $ sto je oko 85 KM .. Na engleskom cini mi se oko 130 izadje :D
Fifa je cudo jedno .. Potpuno druga igra i ko kaze da je isto kao na i trojci taj pojma nema .. Grafika je druga prica da ne povjerujes sta su napravili ..
NBA isto tako .. Mirza izgleda bolje nego uzivo sto izgleda :D Strasno je kako su uradili igru .. Pokreti sve zivo .. Realno do bola ..
Znaci nije samo u grafici nego potpuno nove igrice su u odnosu na ps3 ..
se7en84

#1131 Re: PlayStation 3

Post by se7en84 »

Jedno pitanje posto imam nevjerovatan deal za ps4 black friday je u toku. Ima li kakvih ogranicenja da PS4 donesem iz USA u BiH, PAL NTSC i tako te stvari, na kojem naponu radi onaj iz usa treba li mi pretvarac?

hvala
UnscarD

#1132 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

se7en84 wrote:Jedno pitanje posto imam nevjerovatan deal za ps4 black friday je u toku. Ima li kakvih ogranicenja da PS4 donesem iz USA u BiH, PAL NTSC i tako te stvari, na kojem naponu radi onaj iz usa treba li mi pretvarac?

hvala
PAL i NTSC ne treba da te brinu jos od PS3 i prestavljanja HD rezoluija a za napon ce ti trebati adapter...
Mustang1

#1133 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

se7en84 wrote:Jedno pitanje posto imam nevjerovatan deal za ps4 black friday je u toku. Ima li kakvih ogranicenja da PS4 donesem iz USA u BiH, PAL NTSC i tako te stvari, na kojem naponu radi onaj iz usa treba li mi pretvarac?

hvala
Kod mene je americka .. Samo ukljucis od trojke adapter i to je to :D
se7en84

#1134 Re: PlayStation 3

Post by se7en84 »

UnscarD wrote:

hvala
PAL i NTSC ne treba da te brinu jos od PS3 i prestavljanja HD rezoluija a za napon ce ti trebati adapter...
Mustang1 wrote:

hvala
Kod mene je americka .. Samo ukljucis od trojke adapter i to je to :D
e hvala lijepo
UnscarD

#1135 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

UnscarD wrote:

hvala
Da se dopunim ovde. Napojna u PS4 je multi voltage i radi od 100 do 240v tako da je potrebno naci samo kabl sa nasom uticnicim ili iskoristiti standardan adapter za uticnicu.
I ja cu ici na USA verziju zbog cijene ...

Ako je neko vec dobio USA verziju i koristi jwe u BiH , mogao bi ovo da potvrdi da smo 100% sigurni ali ne bi smjelo biti problema. i PS3 je imala multi votage PSU.

Inace, GTA V razvaljuje ....nevjerovanto je sta su uradili sa konzolom iz 2005 godine ... ono je umjetnost ...prica, likovi , grafika, gameplay ...cista 10-ka ...za vikend ide Last of US... moram sam da nabavim ponovo PS3 samo zbog ove dvije igre i eventualno GT6 ...
tranticicak

#1136 Re: PlayStation 3

Post by tranticicak »

http://www.avaz.ba/tehnologija-i-nauka/ ... -blokirati

neces moci go hodati po kuci a da sutraq ne izadje neki video....

a ovaj sto ima PS4, ono mozel se doci na kafu i odigrati jedna partija da vidimo kako to cudo izgleda... :mrgreen:
tranticicak

#1137 Re: PlayStation 3

Post by tranticicak »

Mustang1 wrote:Sa americkog igre 60 $ sto je oko 85 KM .. Na engleskom cini mi se oko 130 izadje :D
Fifa je cudo jedno .. Potpuno druga igra i ko kaze da je isto kao na i trojci taj pojma nema .. Grafika je druga prica da ne povjerujes sta su napravili ..
NBA isto tako .. Mirza izgleda bolje nego uzivo sto izgleda :D Strasno je kako su uradili igru .. Pokreti sve zivo .. Realno do bola ..
Znaci nije samo u grafici nego potpuno nove igrice su u odnosu na ps3 ..
Mozel se doci na kafu da se odigra ili ako nista da se odgleda jedna utakmica :mrgreen:
tranticicak

#1138 Re: PlayStation 3

Post by tranticicak »

medjutim wrote:Jel puno 250 maraka za 120 GB i tri igre? Dva kontrolera jos naravno :D
hajde prodaj meni za 200 KM, isplata u OJRIMA ili KAEMOVIMa kako ti draze :D
Altsa

#1139 Re: PlayStation 3

Post by Altsa »

ps3 super slim da li je moguce da se cipuje...cuo sam da slim i fat mogu a da super slim ne moze...i u kojoj se radnji u SA moze useti ps3 slim
UnscarD

#1140 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Altsa wrote:ps3 super slim da li je moguce da se cipuje...cuo sam da slim i fat mogu a da super slim ne moze...i u kojoj se radnji u SA moze useti ps3 slim
Ako novi kupujes i ako mu je firmware preko 3.55 (a to je velika vjerovatnoca na novim modelima) ne moze nikako osim uz komplikovane hardwerske zahvate .

Evo ja sam sinoc neki stari koji je bio na nekom 3.41 CFW-u digao na rebug 4.6 i zadnji multiman ...nevjerovatno koliki napredak ...radi i NTFS disk externi i sve zivo. Imao sam nekih igri na disku koje nisu radile sada sve radi.

Za vikend pristavljam Grand Tourizmo 6 da se skida ...

Jedno pitanje ali je mala sansa da cu ovde dobiti za to odgovor ali eto da probam:

Last of us sam skinuo, prebacio na interni disk i igra se startuje najnormalnije. Jedini problem je sto nemam opcije ili bilo kakv text na ekranu. Ne pise mi nigdje OPTIONS, Press START itd itd iako to sve radi ali moram na slijepo da ganjam opcije tipa 2 puta dole pa X pa jednom lijevo pa X i on sve lijepo detektuje ali mi ne prikazuje na ekranu.
Nebulozan problem ..igra radi ali ali nema nikakvog texta u igri ...sta li sam zajebao ? U pitanju je DUPLEX izdanje.
keno18

#1141 Re: PlayStation 3

Post by keno18 »

UnscarD wrote:
Altsa wrote:ps3 super slim da li je moguce da se cipuje...cuo sam da slim i fat mogu a da super slim ne moze...i u kojoj se radnji u SA moze useti ps3 slim
Ako novi kupujes i ako mu je firmware preko 3.55 (a to je velika vjerovatnoca na novim modelima) ne moze nikako osim uz komplikovane hardwerske zahvate .

Evo ja sam sinoc neki stari koji je bio na nekom 3.41 CFW-u digao na rebug 4.6 i zadnji multiman ...nevjerovatno koliki napredak ...radi i NTFS disk externi i sve zivo. Imao sam nekih igri na disku koje nisu radile sada sve radi.

Jedno pitanje ali je mala sansa da cu ovde dobiti za to odgovor ali eto da probam:

Last of us sam skinuo, prebacio na interni disk i igra se startuje najnormalnije. Jedini problem je sto nemam opcije ili bilo kakv text na ekranu. Ne pise mi nigdje OPTIONS, Press START itd itd iako to sve radi ali moram na slijepo da ganjam opcije tipa 2 puta dole pa X pa jednom lijevo pa X i on sve lijepo detektuje ali mi ne prikazuje na ekranu.
Nebulozan problem ..igra radi ali ali nema nikakvog texta u igri ...sta li sam zajebao ? U pitanju je DUPLEX izdanje.
Probaj preko multimana vidjeti da li u folderu USRDIR ima folder "data" jer se u tom data folderu nalaze FONTS, mozda prilikom transfera nije prebacilo.
hopi

#1142 Re: PlayStation 3

Post by hopi »

par pitanja pa ako ko zna, pogotvo za mustanga
imam priliku za par dana nabaviti ps4 iz SAD-a.
-igre? kako se nabavljaju, koliko koštaju mogu li se igrati kopije, piratske (pretposavljam ne ali ipak da pitam)
-imaju li na stanju konzola nisam o tome našao info na netu ali pretpostavljam da imaju jer je prošlo mjesec dana i više i da li je svugdje preporučena cijena 400$
-ima li smisla igrati na starom crt tv, imam i jedan novi tv full hd ali ne bi na njega mogao stalno
-hoće li se moći igrati ps3 igre, jer ps3 nisam nikada imao pa ima dosta igara od trice koje bi volio igrati (gta v itd.)

ps4 me nešta ne privlači previše i nisam imao namjeru da ga uzimam jer mi je pc i za igre , ali kada je došla prilika za 400dolara -oko 570KM zvuči jako primamljivo
još neki savjeti, pijedlozi
edit: sada vidio ps4 temu pa ću i tamo postaviti
UnscarD

#1143 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

keno18 wrote:
UnscarD wrote:

Probaj preko multimana vidjeti da li u folderu USRDIR ima folder "data" jer se u tom data folderu nalaze FONTS, mozda prilikom transfera nije prebacilo.
Isto je i meni palo na pamet samo sto nisam znao kako se zove i gdje je smjesten bas taj file...provjerit cu i to i da prilikom raspakivanje nije nesto zeznuo jer je neku greskicu prijavio.

Hvala puno na savjetu.
UnscarD

#1144 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

hopi wrote:par pitanja pa ako ko zna, pogotvo za mustanga
imam priliku za par dana nabaviti ps4 iz SAD-a.
-igre? kako se nabavljaju, koliko koštaju mogu li se igrati kopije, piratske (pretposavljam ne ali ipak da pitam)
-imaju li na stanju konzola nisam o tome našao info na netu ali pretpostavljam da imaju jer je prošlo mjesec dana i više i da li je svugdje preporučena cijena 400$
-ima li smisla igrati na starom crt tv, imam i jedan novi tv full hd ali ne bi na njega mogao stalno
-hoće li se moći igrati ps3 igre, jer ps3 nisam nikada imao pa ima dosta igara od trice koje bi volio igrati (gta v itd.)

ps4 me nešta ne privlači previše i nisam imao namjeru da ga uzimam jer mi je pc i za igre , ali kada je došla prilika za 400dolara -oko 570KM zvuči jako primamljivo
još neki savjeti, pijedlozi
edit: sada vidio ps4 temu pa ću i tamo postaviti
Igre se nabavljaju klasicno kao i PS3, dakle kupovinom medija ili downloadom sa PSN-a
Koliko ja znam, nestasica je PS4 konzola i u USA jos uvijek.
to nema nikakvog smisla. Maximalna rezolucija CRT-a je PAL 576 x 720 i to interlaced i nebo i zemlja je igranje na FHD-u i CRT-u. Cak treba provjeriti i da li PS4 ima uopste izlaze koji bi to omogucili.
Nece ...kompatibilnost unazad = 0 bodova. I ja sam zbog par naslova ponovo nabavio Ps3 (Last of us, GTA V i GranTourizmo 6).
Mustang1

#1145 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Moj je otisao za 200 KM vise nego sto sam ja platio rodjak kupio i jos mi ostala kamera i djojstik :D
Igrice ako nabavljate nabavljajte preko americkog store.a moze se koristiti na drugom/starom ako nije americki ..Jeftinije su igre tamo i preko 50 KM .. Ja sam imao problema nije htio nista drugo osim igrica sa americkog da skine ali dovoljno je i to .. Sto veci tv to bolje .. Na trojci neke igre nisu bile full hd ovdje su sve ..
Jos jedna dobra stvar je sto mozes gledati live stream kako neko igra :D To je korisno sa obzirom na cijenu igara mozes gledati svidja li ti se sta ili ne
Dok ne osjetite u ruci i pred ocima dzaba je citati :D
sema911s

#1146 Re: PlayStation 3

Post by sema911s »

decki imal ko da hoce zamjenu ps3 za bajk u vrijednosti nekih 600km,.,., treba mi plejka hitno,.,. 1:1 zamjena netreba nadoplacivat nista

http://www.pik.ba/artikal/8167923/bicikl-cros-ridge/
Mustang1

#1147 Re: PlayStation 3

Post by Mustang1 »

Ne moze jarane nece ti niko to .. Prodaj biciklo ispod cijene kupi ps3 zamjenu ti nece niko taman da je biciklo od 10.000 KM
Neradnik

#1148 Re: PlayStation 3

Post by Neradnik »

pa ja stavi ga za 450 i kupi plejku
sema911s

#1149 Re: PlayStation 3

Post by sema911s »

evo promjenio cijenu,.,ako znate nekoga da hoce bajk,., castim ako ga proda
Neradnik

#1150 Re: PlayStation 3

Post by Neradnik »

obnovi ga da vide ljudi slabo ko stare oglase cita i pod zamjenu samo stavi ps3