Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#1126 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sušić ce nas odvesti na EP,gotovo sam siguran u to...on nece dozvoliti cirkus oko reprezentacije,niti da ga polu-novinari tapšu po leđima...samo treba covjeka pustiti na miru da odradi svoj posao.
- shalla
#1127 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pričao sam danas malo sa Begovićem, kaže dosta drugačija atmosfera (naravno ističe da ni sa Ćirom nije bila loša atmosfera), sve je nekako tiše, mirnije, kao Pape im priđe pa kaže maltene u 4 oka šta da poprave ili urade drugačije, nema deranja i sl. Onda kao odgovara im to što je hotel zatvoren, imaju više mira za sebe i sl (što je valjda i moronu bilo jasno gdje je greška kod prošlog selektora)...
Pitam ga hoće li braniti kaže ne zna, vjerovatno će dobiti po poluvrijeme obzirom da je prijateljska i tako, sve u svemu izgleda mi zadovoljno, vidi se da se i oni još navikavaju jedni na druge (selektor i igrači) a što se tiče Asmira još jednom me uvjerio koliko je jednostavan, normalan momak i rek'o sam mu da ga za par godina svi očekujemo na golu Uniteda ili Chelseaja
Pitam ga hoće li braniti kaže ne zna, vjerovatno će dobiti po poluvrijeme obzirom da je prijateljska i tako, sve u svemu izgleda mi zadovoljno, vidi se da se i oni još navikavaju jedni na druge (selektor i igrači) a što se tiče Asmira još jednom me uvjerio koliko je jednostavan, normalan momak i rek'o sam mu da ga za par godina svi očekujemo na golu Uniteda ili Chelseaja
- jeza u ledja
#1128 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nego veliko pitanje za sutra je - koliku ce minutazu dobiti Senijad Ibricic?!?
(zanima me isto za Muratovica)
- shalla
#1129 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nećemo se valjda opet doticati samo Ibričića, momka koji je ni kriv ni dužan uzet na zub samo zato što su mu raja spočitavala da je Ćirin igrač? Šta ćemo ako sutra istrči u 11, hoće li biti i Papetov igrač? Ja samo znam da svi treneri Hajduka koji su se izmijenili u ovih par godina svršavaju na Ibričića i da je kod svih trenera bio neizostavni igrač...jeza u ledja wrote:Nego veliko pitanje za sutra je - koliku ce minutazu dobiti Senijad Ibricic?!?![]()
Hajmo malo gledati naprijed, kanit' se prošlih aferima
- jeza u ledja
#1130 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ama samo pitam.
Po meni on trenutno nema mjesta u prvih 11.
- luckylaka
#1131 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po meni on trenutno ima mjesta u prvih 11jeza u ledja wrote:Ama samo pitam.
- luckylaka
#1132 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
vidjecemo sutra jel ima il nema mjesta,ipak se Pape pita
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1133 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po meni on nema mjesta u prvih 11. Razlog je jednostavan, vishe kvalitetnih igraca na njegovoj poziciji. Ili jos slikovitije, jedan Elber ili Mario Jardel nisu imali mjesta u reprezentaciji Brasila, a po Njemackoj i Portugalu zarili i pailili. Mogao je selektor brasila njih pozvati, a staviti da igraju recimo desnog bekaluckylaka wrote:Po meni on trenutno ima mjesta u prvih 11jeza u ledja wrote:Ama samo pitam.
-
DZONPI
#1134 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zna li neko gdje se moze tekma pratit osim BiH TV.Neki satelit,internet ako ko zna nek sarne.
-
BaileyS
#1135 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da je Ibricic sutra u prvih jedanest i to na lijevom krilu (vec znamo da ce igrati sa jednim napadacem)
Realno, ako Pjana igra povucenije u veznom redu onda Pape i nema boljeg izbora za krilnog napadaca ili kako se to vec zove. Na kontra strani ocekujem Ibija ali ne kao spic igraca vec u istoj ulozi kao i Ibricic.
Bumo vidjeli
Realno, ako Pjana igra povucenije u veznom redu onda Pape i nema boljeg izbora za krilnog napadaca ili kako se to vec zove. Na kontra strani ocekujem Ibija ali ne kao spic igraca vec u istoj ulozi kao i Ibricic.
Bumo vidjeli
- cyprus
#1136 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma vala, prijateljske utakmice po meni ne mogu donijet ništa dobro. Eto i nek pobjedimo, nikakve koristi od toga. A ako izgubimo ... ih, mogu mislit kritika

- jeza u ledja
#1137 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma eto prijateljska ko prijateljska sluzi za upoznavanje sa novim selektorom, i igraca, a i nas.
Moze Susic isprobati svasta, pa cemo eto vidjeti na sta ce to liciti. Ja samo mislim da pored Misimovica, Salihovica, Pjanica i Medunjanina Ibricic ima mjesta tek kad jedan od ovih izadje iz igre.
U sustini smatram da ako Ibricic igra, osim ako ne igra povucenije, onda ima mjesta i za Stilica.
Vidjecemo sta Susic misli sa tim jednim napadacem, da li to znaci da ce Ibisevic na klupu, ili ce jedan od dvojca Dzeko/Ibisevic igrati povucenije? Ako je to slucaj onda bi mi bilo logicnije da je Dzeko taj koji bi igrao iza Ibisevica (ili Muslimovica, Zeca) jer on pokriva vise terena i moze bolje primiti i proslijediti visoku loptu za spica.
Moze Susic isprobati svasta, pa cemo eto vidjeti na sta ce to liciti. Ja samo mislim da pored Misimovica, Salihovica, Pjanica i Medunjanina Ibricic ima mjesta tek kad jedan od ovih izadje iz igre.
U sustini smatram da ako Ibricic igra, osim ako ne igra povucenije, onda ima mjesta i za Stilica.
Vidjecemo sta Susic misli sa tim jednim napadacem, da li to znaci da ce Ibisevic na klupu, ili ce jedan od dvojca Dzeko/Ibisevic igrati povucenije? Ako je to slucaj onda bi mi bilo logicnije da je Dzeko taj koji bi igrao iza Ibisevica (ili Muslimovica, Zeca) jer on pokriva vise terena i moze bolje primiti i proslijediti visoku loptu za spica.
-
s_bjelava
#1138 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tesko jarane da ce Pape krenuti sa Ibricicem i Ibisevicem zajedno, baska da igraju krilne napadace jer bi to znacilo da idemo sa tri i pol spica protiv vrlo dobre ekipe Gane.
Ja mislim da ce majstor postaviti igru dosta povuceno, sa dvojicom zadnjih veznih, jednim napadacem i Miskem koji mora biti puno pokretljiviji nego inace.
Papetu je cilj da ne zijani ovu tekmu, to je potpuno razumiljivo, igrace na sigurno, nema zalijetanja i srljanja, primarno je ne primiti gol.
Koliko je ova tekma potrebna Gani toliko je i Papetu jer ce isprobati zatvorenu varijantu za Francuze i Rumune.Za ocekivati je da ce poceti sljedeci sastav:
Keno
Jahic-Nadarevic-Spahic-Pandza (?)
Rahimic-Pjanic
Miske - Salihovic (Ibricic)
Dzeko
Sretno momci i pamet u glavu.
Ja mislim da ce majstor postaviti igru dosta povuceno, sa dvojicom zadnjih veznih, jednim napadacem i Miskem koji mora biti puno pokretljiviji nego inace.
Papetu je cilj da ne zijani ovu tekmu, to je potpuno razumiljivo, igrace na sigurno, nema zalijetanja i srljanja, primarno je ne primiti gol.
Koliko je ova tekma potrebna Gani toliko je i Papetu jer ce isprobati zatvorenu varijantu za Francuze i Rumune.Za ocekivati je da ce poceti sljedeci sastav:
Keno
Jahic-Nadarevic-Spahic-Pandza (?)
Rahimic-Pjanic
Miske - Salihovic (Ibricic)
Dzeko
Sretno momci i pamet u glavu.
- jeza u ledja
#1139 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
bjelave, fali ti jedan igrac u postavi. 
- Zmijuga loma
#1140 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja se najezim od same pomisli na skracenicu LB. A bogami ni desna strana ne ulijeva neko samopouzdanje. 
- cyprus
#1141 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znam ja to, ali znam i nas. Milion se puta desilo, ne samo nama, da ekipa koja pobjeđuje u prijateljskim utakmicama kad dođu prave utakmice ukake se. I obrnuto (npr. slučaj Rijeka). Dakle, prijateljske utakmice kod mene imaju minimalan značaj sa aspekta naših stvarnih rezultata. Ali kako vidim naša se raja naloži, i valjda u nestrpljenju, šta ja znam, naše buduće uspjehe prognozira i po načinu na koji Sušić hoda ili otvara usta, a prijateljske utakmice da ne spominjem. A prognozirat ishod kvalifikacija na osnovu sutrašnje ili bilo koje prijateljske utakmice ravno je bacanju graha...jeza u ledja wrote:Ma eto prijateljska ko prijateljska sluzi za upoznavanje sa novim selektorom, i igraca, a i nas.
Tako da ako nedo Bog sutra ne pobjedimo, odmah priče kako Pape nije za selektora će eksponencijalno dobivat na težini, a to dalje za sobom vuče pritisak, lošu atmosferu... uglavnom sve već viđeno.
A ako pobjedimo, i uz to uvežemo povoljne rezultate u maju, očekivanja preko ljeta će nabubrit do onog dobro poznatog "anketa - ko će biti prvi u našoj grupi: BiH 90% Francuska 9% ostali 1%", što stvara euforiju (o kojoj mislim sve najgore, nije da nemam mali milion razloga i iskustava). Uz to, Boga pitaj, kako će se Pape znat nosit sa očekivanjima nacije ... uh
Zato kad bi prijateljske utakmice znali pratit hladne glave bilo bi dobro... Ovako, po mom mišljenju ne može nikako bit dobro
- jeza u ledja
#1142 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bas si "papanoičan"
.
I ja smatram da prijateljske utakmice rezultatski nemaju ama bas nikakvog znacaja, no naravno one su donekle odraz ne samo kvalitete tima vec i do pristupa igraca, selektora i svega ostalog oko repke. Nama su posebno prijateljske utakmice postale bez ikakvog znacaja jer su one uglavnom ili igrane protiv Irana, ili igrane negdje bogu iza nogu, ili na njima nije igrao A tim, ili su na njih pozivani shlj igraci. Nijedna od ove 4 stavke ne postoji za sutrasnju utakmicu. Ja se ne sjecam kad smo zadnjih put igrali normalnu prijateljsku utakmicu i na koju nisu pozvani razni Vasilici, Sadovici, Tripici, Jakirevici, Mikeliniji, i slicni. To je na primjer vrlo pozitivna stvar. Vidjecemo hoce li se tako nastaviti i u narednim prijateljskim susretima, ako oni budu igrani.
I ja smatram da prijateljske utakmice rezultatski nemaju ama bas nikakvog znacaja, no naravno one su donekle odraz ne samo kvalitete tima vec i do pristupa igraca, selektora i svega ostalog oko repke. Nama su posebno prijateljske utakmice postale bez ikakvog znacaja jer su one uglavnom ili igrane protiv Irana, ili igrane negdje bogu iza nogu, ili na njima nije igrao A tim, ili su na njih pozivani shlj igraci. Nijedna od ove 4 stavke ne postoji za sutrasnju utakmicu. Ja se ne sjecam kad smo zadnjih put igrali normalnu prijateljsku utakmicu i na koju nisu pozvani razni Vasilici, Sadovici, Tripici, Jakirevici, Mikeliniji, i slicni. To je na primjer vrlo pozitivna stvar. Vidjecemo hoce li se tako nastaviti i u narednim prijateljskim susretima, ako oni budu igrani.
- ratata
#1143 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hocu pobjedu, hocu granitnu odbranu, prijateljska ili ne protivnik mora da poklekne 
-
mikogoago
#1144 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Drago mi je sto se promjenio pristup prema igracima i sto se radi sa jednom vecom dozom ozabiljnosti.I sada kada se sjetim onih cirinih treninga i kojekakvih likova koji su se motali oko igraca i kamere dok ovi daju intervju i sada se najezim od toga.Mislim da su igraci napokon dobili svoj mir,da su dobili za trenera covjeka koji ima sta da im pokaze i da nauce.Mislim da je to jedino bilo jos sto nam je falilo.sada je na igracima da se pokazu,a na Papetu da nadje tog ljevog beka u ligi ili negdje drugdje.Sretno Zmajevi

- k3ngur
#1145 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cestitam Safetu za prvu pobjedu.....
- lerdi
#1146 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To Pape. Prvo pa muško 
- luckylaka
#1147 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gdje se kriju oni sto ocrnise Safeta i prije nego sto preuze repku.I dalje stojim,,Sa Susicem na EP,,
- vee-jay
#1148 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
dosadno ali ipak smo bili bolji

-
BaileyS
#1149 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta rekoh komsijas_bjelava wrote:Tesko jarane da ce Pape krenuti sa Ibricicem i Ibisevicem zajedno, baska da igraju krilne napadace jer bi to znacilo da idemo sa tri i pol spica protiv vrlo dobre ekipe Gane.Ja mislim da ce majstor postaviti igru dosta povuceno, sa dvojicom zadnjih veznih, jednim napadacem i Miskem koji mora biti puno pokretljiviji nego inace.
-
sexstranka
#1150 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo sam Safete
....nedaj da ti se iko mijesa u posao..
Volim shto si krenuo sa pobjedom..kao da sam ja zabio golove
Ova pobjeda bez obzira sto je prijateljska,meni(nama)puno znaci..lakse se dise,a boga mi i lakse ce...
...biti i zaspati
Ovu pobjedu pokloni nama,navijacima(na stadionu,uz male ekrane,a boga mi i na forumu)..
..a mi ce mo pobjedu proslijediti stranim medijima,neka procjenjuju koliko smo jaki
Zlatane Ibrahimovicu..molim te vrati se u svoju bivsu repku..da ne bude posle..eh nisam ja igr`o
Volim shto si krenuo sa pobjedom..kao da sam ja zabio golove
Ova pobjeda bez obzira sto je prijateljska,meni(nama)puno znaci..lakse se dise,a boga mi i lakse ce...
...biti i zaspati
Ovu pobjedu pokloni nama,navijacima(na stadionu,uz male ekrane,a boga mi i na forumu)..
..a mi ce mo pobjedu proslijediti stranim medijima,neka procjenjuju koliko smo jaki
Zlatane Ibrahimovicu..molim te vrati se u svoju bivsu repku..da ne bude posle..eh nisam ja igr`o