Dobrinja stanovi za mlade problemi
- Tahta
#1126 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Moze li neko da postavi Speedtest od Telemacha i Bihneta...H v a l a
- jasminE4
#1127 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Moze li neko od PEV-ova ukratko napisati u kojoj smo fazi po pitanju rjesavanja aktuelnih problema? Osjecam se neinformisano. 
- novi.dan.nova.nafaka
#1128 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Radi se na legalizaciji izabranih upravitelja po ulazima. Inače, bajnom KSF-u trebamo zahvaliti za maksimalno rastezanje te procedure. KSF ne želi da dostavi podatke o ukupnoj kvadraturi korisnih prostora po ulazima (i za svaki stan pojedinačno), kako bi MSP bilo u stanju da nakon što im se dostave zapisnici o izabranom PEV-u i Upravitelju (koje su stanari potpisivali) potvrde legitimnost istih (potrebno je imati potpise stanara koji imaju >50 % korisne površine). Nakon toga se ide u potpisivanje Ugovora sa Upraviteljem, koji preuzima brigu o čistoći, održavanju liftova i ostalom...jasminE4 wrote:Moze li neko od PEV-ova ukratko napisati u kojoj smo fazi po pitanju rjesavanja aktuelnih problema? Osjecam se neinformisano.
Dakle, kako KSF NE ŽELI dostaviti tražene podatke, uprkos dopisu MSP-a koji to nalaže, mi u saradnji sa odabranim Upraviteljem skupljamo podatke o predugovorima koje su stanari potpisivali sa KSF-om.
Između ostalog, radi toga su nam stubišta prljava, 1 lift u E4 u potpunosti ne radi, a u drugom su sijalice stradale i pitanje je kad će i on stati, a KSF se naravno, pametno i na vrijeme ogradio dopisom koji je zakačio na vrata lifta.
Živio KSF, živjelo MSP, živjeli mladi, živjelo bezvlašće!
-
TwistedX
#1129 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Jedan od liftova u lameli E2 nije u funkciji.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- Tahta
#1131 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Prepao si ih svojim Nikom 
-
mamicala
#1132 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Tahta wrote:Prepao si ih svojim Nikom
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1133 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
@mamicala,mamicala wrote:Tahta wrote:Prepao si ih svojim Nikom![]()
![]()
Pošto mi se čini da si i ti jedna od ''rogatih'', de nam dojavi kakvi su zbirni komentari na Javnoj raspravi o upraviteljima, ali da ne bismo spamali offtopičenjem na ovoj temi, napiši to na temi o Javnim raspravama. Je li narod podržao prijedloge Ministarstva ili nije?
-
mamicala
#1134 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Kad bi znao koliko griješiš?PipiDugaDevetka wrote:@mamicala,mamicala wrote:Tahta wrote:Prepao si ih svojim Nikom![]()
![]()
Pošto mi se čini da si i ti jedna od ''rogatih'', de nam dojavi kakvi su zbirni komentari na Javnoj raspravi o upraviteljima, ali da ne bismo spamali offtopičenjem na ovoj temi, napiši to na temi o Javnim raspravama. Je li narod podržao prijedloge Ministarstva ili nije?
Nisam "rogata", na tvojoj sam strani, vjeruj mi.
- PipiDugaDevetka
#1135 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pa, dojavi info. o Javnoj raspravi, ali na drugoj temi koja se zove Javne rasprave u Kantonu.mamicala wrote: Kad bi znao koliko griješiš?![]()
Nisam "rogata", na tvojoj sam strani, vjeruj mi.
- novi.dan.nova.nafaka
#1136 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
NE bih da ložim ulje na vatru, ali nam se ipak isplatilo to što uspjeli da dobijemo alternativu...
http://informer.ba/tekstovi/vijesti/tel ... pretplate/
http://informer.ba/tekstovi/vijesti/tel ... pretplate/
- edin.h
#1137 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Telemach
Povećanje brzine downloada i uploada ide čak do 100%, u zavisnosti od paketa. Za samo 22 KM, korisnici sada dobijaju brzinu od 6144/512 Kb/s
Povećanje brzine downloada i uploada ide čak do 100%, u zavisnosti od paketa. Za samo 22 KM, korisnici sada dobijaju brzinu od 6144/512 Kb/s
- novi.dan.nova.nafaka
#1138 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Od ovog mjeseca ćemo imati Upravitelja u našoj zgradi. Konačno, hvala Bogu dragom više...
Prljava stubišta, pokvareni liftovi i slični problemi su nadam se prošlost, a mogli bi dobiti sigurnosne kamere i još ponešto, u zavisnosti kako se budu punile kase, tj. kako stanari budu revnosni u plaćanju naknade.
Btw, kako ste zadovoljni grijanjem i cijenama koje ste dobili na računima? Mi smo za zadnji mjesec dobili cca 60-tak KM i prilično smo zadovoljni.
Ima li kakvih drugih pritužbi ?
Prljava stubišta, pokvareni liftovi i slični problemi su nadam se prošlost, a mogli bi dobiti sigurnosne kamere i još ponešto, u zavisnosti kako se budu punile kase, tj. kako stanari budu revnosni u plaćanju naknade.
Btw, kako ste zadovoljni grijanjem i cijenama koje ste dobili na računima? Mi smo za zadnji mjesec dobili cca 60-tak KM i prilično smo zadovoljni.
Ima li kakvih drugih pritužbi ?
-
TwistedX
#1139 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Meni je stiglo cca 140KM grijanja. Svi radijatori su na 2. Mislim da je ovo malo pretjerano.
- edin.h
#1140 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Bas ti je previse došlo.. Koliko kvadrata stan?
Meni je za 59 kvadrata došlo 80 KM, radijatore sam nekad smanjivao,nekad pojacavao,po potrebi,a kod mene su na 2 totalno hladni/ugašeni, znaci tek na 3 griju.
NovidanNovaNafaka, koliko je kod tebe kvadrata i jesi li smanjivao radijatore?
Meni je za 59 kvadrata došlo 80 KM, radijatore sam nekad smanjivao,nekad pojacavao,po potrebi,a kod mene su na 2 totalno hladni/ugašeni, znaci tek na 3 griju.
-
sevrez
#1141 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
jutro komšije 
da nadopunim temu:
mi smo prošli mjesec testirali da vidimo koliko max možemo dobiti račun grijanja. Stan cca 50 kvadrata, svi radijatori su bili na max cijeli mjesec, nikad zavrtani.. račun stigao 100KM.
Eto
to je kad ništa ne zavrćemo ni smanjujemo.. sad ćemo da vidimo kako će varirati.
p.s. zaboravih reći: smanjiti na 2 je kod nas isto kao zavrnuti radijator, troši a ništa ne grije.
da nadopunim temu:
mi smo prošli mjesec testirali da vidimo koliko max možemo dobiti račun grijanja. Stan cca 50 kvadrata, svi radijatori su bili na max cijeli mjesec, nikad zavrtani.. račun stigao 100KM.
Eto
p.s. zaboravih reći: smanjiti na 2 je kod nas isto kao zavrnuti radijator, troši a ništa ne grije.
- Tahta
#1142 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Da se i ja uključim u ovu zagrijanu temu. Stan oko 50 kvadrata, grijanje nije korišteno, period 18.10-18.11. račun 41 KM. Grijanje koristim od 21.11. podešeno na 3. podiok (kad smanjim na 2. javlja se vlaga oko prozora i to mi baš smeta, te se nadam da će se to na neki način isušiti vremenom jer sam pojačao gijanje).
- novi.dan.nova.nafaka
#1143 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
edin.h wrote:Bas ti je previse došlo.. Koliko kvadrata stan?
Kod nas se grije cca 50m2 (bez balkona), zavrtani radijatori preko dana. Sve u svemu, zadovoljni smo. Da nema kalorimetara plaćali bismo 75 KM čitavu sezonu, što je nekih 900 KM. Ovako mislim da ćemo godišnje plaćati 200-300 KM manje...sevrez wrote:jutro komšije
da nadopunim temu:
Etoto je kad ništa ne zavrćemo ni smanjujemo.. sad ćemo da vidimo kako će varirati.
- koma
#1144 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
To znaci da je u stanu vec toliko toplo, pa se na 2 i ne pali grijanje.. Pozicija 2 je aproksimativno 12C. Iz nekog razloga ima odstupanja, ili termo glave ne valjaju ili nesto nije nastimano kako treba.edin.h wrote:Bas ti je previse došlo.. Koliko kvadrata stan?
Kada vani bude hladnije trebat ce vise energije da se stan zagrije na max, pa ce automatski biti i veci racun.sevrez wrote:jutro komšije
da nadopunim temu:
Etoto je kad ništa ne zavrćemo ni smanjujemo.. sad ćemo da vidimo kako će varirati.
A ne bi se smjelo desiti da se trosi kad je na 2, a da su stalno hladni radijatori. Onda nemamo kalorimetre, vec vodomjere.
- edin.h
- Edin H.
#1146 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Joj ti glupog nicka
-
itizaj
#1147 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
O đes Adi nismo te prepoznaliHerceg Stjepan wrote:jučer sam obilazio zgradu i stanove u svima lamelama. Moram priznati da sam najviše razočaran od strane stanara. Ne mogu da vjerujem da je moguće da se neko useli u novu gradnju, a da ne može da se odvikne od seljakluka, primitivizma i papanluka......
1. prije svega primjetio sam užasno prljave haustore. Pa zar vi ljudi, koji već tu stanujete u stanovima niste se stanju organizovati i zajednički očistiti haustore, a ne da svaki dan prolazite kroz prljavštinu. Par je teško prikupiti po 2 ili 3 KM i platiti čistiačicu ili makar pritisnuti upravitelja?
2. vidim na nekim mjestima u hasutorima da su oštećeni zidovi, vjerovatno od nošenja različitih stvari i materijala. Kako je moguća tolika nemarnost od ljudi koji su svojim parama platili stan? Red bi bio da to lice koje je napravilo štetu istu i sanira.Ili ako je to bio Džekos ili neko treći, da se na to skrene pažnja pa da se to uredi. Međutim, vidim da to ovdje nikoga ne intertesuje.
3. pojedinci su već zatvorili balkone PVC stolarijom. To je ispod svakog nivoa. Ljudi dragi, jeste li vi svjesni gdje živite? To su isto pokušali i u Tibri pa im je inspekcija pokucala na vrata. Ja ne mogu da vjerujem kome je to moglo pasti na pamet da uradi u novoj zgradi i novom stanu. Time se narušava izgled zgrade. Nadam se da će urabnističko-građevinski inspektor uraditi svoj posao kako bi se zasutavio ovakav negativni trend. Isto tako, i arhitekta ima pravo da traži da se to ukloni jer je to urađeno bez njegove saglasnosti.
odvano se interesujem za stan u jednoj od lamela i aktivno čitam forum. Tek kad sam obišao stanove vidio sam koliko se ovdje iznosi dezinformacija. Stanovi uopće nisu toliko loši koliko se ovdje piše. Ne branim ja ni Džekos i KSFS, mogli su i oni mnogo toga boljeg i kvalitenijeg da urade, ali sam imao mnogo više predrasuda prema njima prije nego sam pregledao zgradu i stanove. Vas niko nije tjerao da tu kupujete stan mimo vaše volje.
na kraju, odlučio sam da neću kupovati stan niti u jednoj od navedenih lamela. Vjerujte mi, odluku sam donio najviše zbog ljudi koji tu žive i koji se predstavljaju kao "savjesni" stanari i liječe svoje raznorazne frustracije.
ako su mnogi stanari uspjeli već sada da neke stvari upropaste na vanjskom izgledu zgrade, u haustorima i sl. šta tek mogu očekivati za 5 ili 10 godina. zato idem dalje, a vama nek je sretno.
sramotno i ispod svakog nivoa.
- novi.dan.nova.nafaka
#1148 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
A evo malo i za nas LOL-ovce muštuluka.
https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... fb040422a2
Domaće je najbolje...
Kao što je to i običaj, nećemo vas vezivati nikakvim vremenskim ugovorima koje ne možete raskinuti kad poželite iz jednog prostog razloga - vjerujemo u ono što nudimo i vjerujemo da ćemo se družiti još dugo, dugo bez potrebe da u ugovore dodajemo "sitna slova" i zamke.
I za korisnike Super TV servisa imamo posebno novogodišnje iznenađenje, ali morat ćete se strpiti malo jer ne možemo vam sve otkriti u jednom danu.
https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... fb040422a2
Domaće je najbolje...
Kao što je to i običaj, nećemo vas vezivati nikakvim vremenskim ugovorima koje ne možete raskinuti kad poželite iz jednog prostog razloga - vjerujemo u ono što nudimo i vjerujemo da ćemo se družiti još dugo, dugo bez potrebe da u ugovore dodajemo "sitna slova" i zamke.
I za korisnike Super TV servisa imamo posebno novogodišnje iznenađenje, ali morat ćete se strpiti malo jer ne možemo vam sve otkriti u jednom danu.
-
itizaj
#1149 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Žali mi se prijatelj kako na Telemachu u zadnjih 2 sedmice 3 dana nema nikako internet. Kao jednostavno rješenje sam mu predložio prelazak na Logosoft a sada ima još barem 2Mbit razloga više