Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1126 Re: Policija

Post by 1946 »

Može ali neće.
Lijepi šarafciger :)
JThomas

#1127 Re: Policija

Post by JThomas »

ključ majka i maćeha.

majmun.
Creasy

#1128 Re: Policija

Post by Creasy »

krusty wrote:
Creasy wrote:
clav wrote:tipican primjer bahatog i drskog ponasanja, ali ne mozes nista od toga sto si naumio jer nije bio na duznosti, a i da je bio sitno je to. mozes se zaliti da narusava ugled policije i slicno, pa ce mu neko od pretpostavljenih skrenuti paznju da u slicnoj konfliktnoj situaciji u buducnosti bude civilizovaniji, mozda i plati kaznu za nepropisno parkiranje.

Ne moze platiti kaznu za nepropisno parkiranje jer u ZOBS-u vise nema tog clana kojim je zabranjeno parkiranje ispred tudje garaze.

al ga svejedno moze PAUK dici

Pa moze, nisam ni rekao da ne moze. Rijec je bila o kazni za parkiranje. :)
skojotovski

#1129 Re: Policija

Post by skojotovski »

majstore, drugi put noz i sve cetiri gume oderi... a, nije lose ni ostaviti mu potpis na haubi ili krovu :D
holowey

#1130 Re: Policija

Post by holowey »

seronja...

savjet svima, ne pokusavajte da busite gume i ostecujete auto jer ako vas cope mozete nadrljati... puno lakse je uzeti konzervu ribe i istresti je u ventilaciju :D
chuchumbamayumbe

#1131 Re: Policija

Post by chuchumbamayumbe »

holowey wrote:seronja...

savjet svima, ne pokusavajte da busite gume i ostecujete auto jer ako vas cope mozete nadrljati... puno lakse je uzeti konzervu ribe i istresti je u ventilaciju :D
Mnogo jako! :thumbup: :dance:
cappy_tempo

#1132 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

zar policija ne moze nista uciniti u vezi onih auta ispred alte? postedite me price kako je ukinut zakon i slicna sranja jer idioti se parkiraju na prosirenje za skretanje tamo prema holideju,po trotoaru prema holideju jos samo fali da na travu parkiraju izmedju dvije ceste(grad-ilidza).ja danas sa biciklom da prodjem i finoh se izradih.ja lafo kulturan pa na trotoar odem sa biciklom pa polahko da mi ne izleti neko i bahnem na auta izmedju kojih papir ne bi mogao zavuci.parking od alte do zeljeznicke stanice sigurno 300 auta moze primiti (govorim za cijelo ono podrucje) i jos u alti parking i dodje seljak i na sred ceste ga parkira, ali hajd sto na sred ceste nego sto su poceli po trotoaru vozati,a gospode policajaca ni na mapi. sto sad specijalci ne ulete pa ufate zajebavati nekoga ili da prasinar kultuno prodje i ostavi novogodisnju cestitku od mup-a?
HaHaHa2

#1133 Re: Policija

Post by HaHaHa2 »

cappy_tempo wrote:zar policija ne moze nista uciniti u vezi onih auta ispred alte? postedite me price kako je ukinut zakon i slicna sranja jer idioti se parkiraju na prosirenje za skretanje tamo prema holideju,po trotoaru prema holideju jos samo fali da na travu parkiraju izmedju dvije ceste(grad-ilidza).ja danas sa biciklom da prodjem i finoh se izradih.ja lafo kulturan pa na trotoar odem sa biciklom pa polahko da mi ne izleti neko i bahnem na auta izmedju kojih papir ne bi mogao zavuci.parking od alte do zeljeznicke stanice sigurno 300 auta moze primiti (govorim za cijelo ono podrucje) i jos u alti parking i dodje seljak i na sred ceste ga parkira, ali hajd sto na sred ceste nego sto su poceli po trotoaru vozati,a gospode policajaca ni na mapi. sto sad specijalci ne ulete pa ufate zajebavati nekoga ili da prasinar kultuno prodje i ostavi novogodisnju cestitku od mup-a?
Nemoj misliti da ih branim a za sta da ostavi ziv bio @cappy?Kad su nasi vrli "strucnjaci" izbacili kaznenu odredbu za cl.73. i 74. moze policija mahati usima a jedino sto im je ostalo je pauk a do kad isti radi je upitno mada bi volio ako neko zna da napise.
cappy_tempo

#1134 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

HaHaHa2 wrote:
cappy_tempo wrote:zar policija ne moze nista uciniti u vezi onih auta ispred alte? postedite me price kako je ukinut zakon i slicna sranja jer idioti se parkiraju na prosirenje za skretanje tamo prema holideju,po trotoaru prema holideju jos samo fali da na travu parkiraju izmedju dvije ceste(grad-ilidza).ja danas sa biciklom da prodjem i finoh se izradih.ja lafo kulturan pa na trotoar odem sa biciklom pa polahko da mi ne izleti neko i bahnem na auta izmedju kojih papir ne bi mogao zavuci.parking od alte do zeljeznicke stanice sigurno 300 auta moze primiti (govorim za cijelo ono podrucje) i jos u alti parking i dodje seljak i na sred ceste ga parkira, ali hajd sto na sred ceste nego sto su poceli po trotoaru vozati,a gospode policajaca ni na mapi. sto sad specijalci ne ulete pa ufate zajebavati nekoga ili da prasinar kultuno prodje i ostavi novogodisnju cestitku od mup-a?
Nemoj misliti da ih branim a za sta da ostavi ziv bio @cappy?Kad su nasi vrli "strucnjaci" izbacili kaznenu odredbu za cl.73. i 74. moze policija mahati usima a jedino sto im je ostalo je pauk a do kad isti radi je upitno mada bi volio ako neko zna da napise.
koliko sam upratio taj zakon gdje ima znak zabranjeno parkiranje auto se ne smije parkirati,a valjda negdje ondje ima znak.nisam upratio znakove ali eto kao tjesim se,a ako nema valjda ce nekome iz guzice u glavu doci da ga stave...
van Basten

#1135 Re: Policija

Post by van Basten »

skojotovski wrote:majstore, drugi put noz i sve cetiri gume oderi... a, nije lose ni ostaviti mu potpis na haubi ili krovu :D
tek onda mu se zadugo ne bi pomjerio ispred garaže :D
skojotovski

#1136 Re: Policija

Post by skojotovski »

:thumbup:

po mogucnosti haringu u paradajz sosu :-) :lol:
Boom71

#1137 Re: Policija

Post by Boom71 »

skojotovski wrote:

:thumbup:

po mogucnosti haringu u paradajz sosu :-) :lol:
Ma padale su meni razne ideje na pamet dok se nije pojavio.
Bilo je i momenata kada mi je dolazilo da ga jednostavno nokautiram.To su situacije kada se vise nema texta za raspravu.Sreca,u po' frke se meni upalise lampice i skontah da je hala.

Dosao sam do nekih informacija,znam gdje mu je "radno mjesto" i prvo cu uganjati neke ljude iz policije da vidim sta predlazu.Kontam da onakav direk ne moze imati puno kolega koji bi stali u njegovu odbranu.

Evo i sad ne mogu provaliti kako je mogao onako plitak zavrsiti Osnovnu,a ne neku kriminalistiku ili sl.
Ne pretjerujem sekunde i da nije bilo jos ljudi prisutno(komsije),kont'o bih da sam obolio i fantaziram :-) .

Hvala na odgovorima,javicu ako sta napravim!

:sax:
braca

#1138 Re: Policija

Post by braca »

Šta očekuješ drugo od policajca nego da se kurči prema urednim građanima o čemu STALNO i IZNOVA pišem, post za postom, jednostavno zato jer mi je muka od toga, a nas u kvartu iz dana u dan - također - maltretiraju uvijek isti kriminalci i tu se ne dešava ništa, nema pomoći od policije, a ako se jednog dana "samoodbranimo", biti će nama građanima prekršajna ili ne daj Bože krivična. A on će i dalje izirgavati šerifa, ali prema domaćicama, studentima i sl.
Boom71

#1139 Re: Policija

Post by Boom71 »

Ma braca moj ovo je gore od obicnog qrcenja policajca spram regularnog gradjanina.

Ovaj KrimPolicajac nije bio na duznosti u tom momentu i osim sto je par puta rekao da radi u policiji,nije gur'o tu pricu.
Mene je zaprepatilo sto takav profil covjeka obavlja tu odgovornu duznost.

Sto se tice uniformisane policije mogu reci da sam vise imao pozitivnih iskustava nego negativnih!
E sad,ne idem po utakmicama i rijetko se vrtim po mjestima masovnih okupljanja.Ali isto tako ne sjedim kuci i ne virim iza store kroz prozor.

I da budem iskren do kraja,pri svakom susretu s organima reda pokusavam da iskoristim sarm i iskustvo ophodjenja s ljudima :wink: .Daleko smo mi od profesionalnog ponasanja policije,ali i "gradjana" ima svakavih.Dok se stvari ne posloze odoh ja jos malo da vjezbam scenski pokret.
chuchumbamayumbe

#1140 Re: Policija

Vidim pred ASA-om nove policijske Golfove VI. :-?
Ne može gospoda da nabavi ništa jeftinije, nego mora baš da bude Golf VI?! :roll:
vnm

#1141 Re: Policija

Post by vnm »

moze ali nisu u talu sa dobavljacem jeftinijih :)
fedor

#1142 Re: Policija

Post by fedor »

chuchumbamayumbe wrote:Vidim pred ASA-om nove policijske Golfove VI. :-?
Ne može gospoda da nabavi ništa jeftinije, nego mora baš da bude Golf VI?! :roll:
seljoberi! 8-)
cappy_tempo

#1143 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

1.20 da ce za sedmicu dana poderati sjedista sa strane,a 1.35 da ce za mjesec dana par auta biti na servisu :mrgreen:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1144 Re: Policija

Post by 1946 »

Kvota na to kad će "izgubiti" ratkape, lajsne i ostale dijelove koji su laki za skinuti je 1.05
krusty

#1145 Re: Policija

Post by krusty »

Boom71 wrote: Ovaj KrimPolicajac nije bio na duznosti u tom momentu i osim sto je par puta rekao da radi u policiji,nije gur'o tu pricu.
Mene je zaprepatilo sto takav profil covjeka obavlja tu odgovornu duznost.

pa bas zato i ne trebas uopste uzimat u obzir sto radi u policiji... kad nije na duznosti obican je gradjanin ko i ti...
to sto oni imaju povlasten odnos na osnovu kolegijalnosti je nebitno, trebas ga tretirati kao i bilo kojeg drugog majmuna koji te zagradi... ne moze ti nista...
poznanik

#1146 Re: Policija

Post by poznanik »

Kad se nabavljaju nova vozila, mora se misliti i na rezervne dijelove i na obučenost servisera za opravku.

Ne vjerujem da u policiji neko sjedi i namišlja kako da potroši sve novce...

Uvijek policija mora da bude "korak ispred" kriminalaca, pa i vozilima.
cappy_tempo

#1147 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

ako ce vec biti ispred nek r32 nabave :mrgreen: ovako ja barem 5 auta iz sarajeva samo mogu nabrojati koje policija moze samo pogledom ispratiti.eh ako uzimaju da lopovima na zadnjem sjedistu bude udobno onda je to vec druga stvar :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#1148 Re: Policija

poznanik wrote:
Kad se nabavljaju nova vozila, mora se misliti i na rezervne dijelove i na obučenost servisera za opravku.

Ne vjerujem da u policiji neko sjedi i namišlja kako da potroši sve novce...

Uvijek policija mora da bude "korak ispred" kriminalaca, pa i vozilima.
Pa šta fali Fabijama? Kojekakvim Opelima?!
Imaju i oni servise, servisere, rezervne dijelove...
Ja ipak vjerujem da su u pitanju mutni poslovi i talovi.
Da je naša policija u korak sa kriminalcima imali bi X6-ice. 8-)
poznanik

#1149 Re: Policija

Post by poznanik »

chuchumbamayumbe wrote:Pa šta fali Fabijama? Kojekakvim Opelima?!

Nedavno sam pokrenuo jednu temu o korupciji. Ako imaš saznanja - upiši se..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=82938
braca

#1150 Re: Policija

Post by braca »

poznanik wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Pa šta fali Fabijama? Kojekakvim Opelima?!

Nedavno sam pokrenuo jednu temu o korupciji. Ako imaš saznanja - upiši se..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=82938

Ti mora da se zajebajes, ili si mozda aparatcik u nekoj nevladinoj organizaciji koja palamudi o korupciji i za to dobija odlicne plate.

Ko smije prijaviti korupciju? Ko? Ako prijavis kojem si doktoru dao novac za operaciju, i pri tome imas snimak, video ili audio, onda su ti vrata Klinickog centra zatovorena za vijeke vijekova i tebi i svima koji su bili kakvoj vezi sa tobom, a ako te ipak nekako prime na kliniku, ubice te na operacionom stolu primjenom "nedovoljne paznje".

Ako prijavis korupciju u policiji, pojesce te mrak.

Ne znam kako rijesti korupciju u policiji, no znam kako u zdravstvu i to preko noci, garantujem uspjeh: odobriti lijecenje u privatnim ambulantama i klinikama, ali stvarno i zaista, bez ikakvih uvjeta, jednakim principom kao i u drzavnim bolnicama, odnosno, nesto te zaboli, a ti okrenes oglasnik, odaberes kliniku i odes sa postojecom zdravstvenom knjizicom i zavrsis sve poslove. U Njemackoj npr. nema korupcije u zdravstvu jer se sa svojom zdravstvenom knjizicom lijecis kod BILO KOJEG ljekra/hirurga/specijaliste iz telefonskog imenika i nema potrebe da lizes dupe smradovima iz Klinickog centra. Jebo njega, ako nece on da te primi, ima neko drugi. No kako je kod nas obavezno lijecenje na manje-vise istom mjestu i upuceni smo manje-vise na iste doktore, moras im lizati dupe i naravno dolmiti ih velikim kolicinama novaca, PA TO JE JAVNA TAJNA, sta se pravis lud.
Locked