Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Stjui wrote:
legendarni,g.spender i njegov "morley".inače,moj prvi nick i avatar na forumima,tj.na forum.hr,nekad davno
Izuzetno dobra serija,tu i tamo,kao što je slabost u svake serije,pojavi se po neka besmislena pilot epizoda,ali generalno gledajući,ovo je vrhunac jedne SF serije.Kako su najavili radnja serije će se uglavnom fokusirati na kriminalne slučajeve,ali obećali su da neće odustajati od svog glavnog originalnog koncepta.Siguran sam da će Mulder i dalje tragati za svojom sestrom.
Spender je jedan jako dobar lik u ovoj seriji,šteta što nije bilo više role za njega.Ipak Smoker je taj koji je tokom čitave serije vukao konac sudbine,gotovo svih persona...
Nema prevrtljivijeg lika od Krayceka,defintivno najkotraverzniji lik u serijalu,ali i šire.Isrkeno pravi bolesnik,koji svjesno vara ljude.
Šteta što je Deep throat imao onako malu ulogu.
Mogu reći da se Robert Patrick (agent John Doggett) jako dobro uklopio u serijal,nadam se da i on nastavlja dalje...
The lone Gunman,najjača ekipa u serijalu,ili bilo koje druge...Defintivno!
Serijal sa jako dobro isprofilisanim likovima...Šteta što ih neće biti,ali...Bitno je da se priča nastavlja.
nisam bas pazljivo pratio seriju,je li smoking man u nekakvoj familijarnoj vezi sa mulderom ili se to meni samo čini,on je ko neki šef mulderu?
SmokingMan wrote:On je Mulderov biološki otac u seriji...
a koliko se sjecam nisu bas u najboljim odnosma?
je li on ko neki sef mulderu?
Alfa i omega...On je odgovoran za otmicu njegove sestre.Mulderovog oca je ubio Laex Krycek,koji je upravo od Cigarette smkoking man-a dobio naredbu.On je držao čitav odjel FBI-a,kao i agencije u svojim rukama.A ko je ubio Deep Throat-a na mostu jedne večeri tokom razmjene kada je paket sa osjetljivim materijalom trebao zamjenit za Muldera.(epizoda:The Sixth Extinction II: Amor Fati).Biro,po naredbi šefa...
SmokingMan wrote:On je Mulderov biološki otac u seriji...
a koliko se sjecam nisu bas u najboljim odnosma?
je li on ko neki sef mulderu?
Alfa i omega...On je odgovoran za otmicu njegove sestre.Mulderovog oca je ubio Laex Krycek,koji je upravo od Cigarette smkoking man-a dobio naredbu.On je držao čitav odjel FBI-a,kao i agencije u svojim rukama.A ko je ubio Deep Throat-a na mostu jedne večeri tokom razmjene kada je paket sa osjetljivim materijalom trebao zamjenit za Muldera.(epizoda:The Sixth Extinction II: Amor Fati).Biro,po naredbi šefa...
Ovaj lik na većoj slici,FBI angent.Jedan od pozitivnijih likova,mada je u par navrata znao zavrnuti Mulder tokom istrage,ali sve u dobroj namjeri,kako ne bi nastradao.
njemu se dopao
medjutim nije mu se dopao noćni puzač jer je prebrutalan u nuđenju poruke
međutim Teško je biti bogić bogićević je također brutalan a još mu je naracija sjebana
kao da gledam tarkovskog
već sam prekucao pravilo od tri dana za koja moram pogledati film... jer ima 180 minuta brutale a nema ni sekunde slobodnog hoda
a svaka scena vrijedi al sporo ide
ovo je zaista za zagrižene filmofile koji imaju vremena
i meni je zbog tog tu obvijusnesa noćni puzač pomalo faličan, mada se tim ekstremnim situacijama najlakše dočara željeno. a trudno buit bogam mi je lego, al taj simbolički hrontop i odsustvo radnje mi nisu dali da ga sagledam. atmosfera je savršeno urađena. jebiga, teško je gledat tri sata istosti.
ma rusi su to
ja bih svakog tarkovskog mogao gledati jednom mjesec dana jer mi sve izlapi iz sjećanja
ostane zvono i križ
neka željezna kolica stara fabrika
ogledalo
i rov
i to je to
dok mi je puzač ko i iskupljenje u šošanku jednom za čitav život...
čito sam i knjigu 2 puta
mogo bih opet...sjećam se rečenice kad su počeli nestajati ulični umjetnici brrr stvarno jeza te spopadne
to je priča o nama
Zvuči zanimljivo, skidam, imaju i titlovi. Samo da ti javim da sam odgledao pilot The Whispers, serija ima potencijala, samo da je ne razvodne. Nastavljam je pratiti.