Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Najprije pitanje - DA LI JE MOGUĆE DA DRŽAVNA TV NA DOMAĆEM TERENU PREUZIMA SIGNAL OD TURSKE TELEVIZIJE?!
A što se tiče tekme...teren na Bilinom možda jeste sređen, ali je lopta opet nenormalno poskakivala, i to je ono što remeti našu igru kratkih pasova. Ustvari, te igre ionako nije bilo. Miske previše spetljan i izgubljen, nekako je sav teret pred meč prebačen na njega.
Pošto je Ibričić igrao kao po snijegu, našao se Salihović da nam spašava napade. Svaka mu čast za večeras (u napadu).
Rahimić možda nerijetko prekida suparničke akcije, ali čovjek isto tako "ukopava" naše štopere onim kratkim pasovima, što jest jest.
Ibišević je ovih zadnjih par mečeva jednostavno brži od same lopte, tako da golova još uvijek nema.
Džeko se očigledno velikim dijelom susreta čuva, a potom svu energiju pokušava utrošiti na eventualne kontre.
Navijanje je bilo tako-tako, rekao bih standardno - na mahove. Eksplozija na početku i nakon zabijanja gola, totalni muk kada smo u opasnosti.
Ne mjeri se po jednoj,Pjanic ih je odigrao na stotine utakmica i njegov trener u klubu i u reprezentaciji ga drzi na klupi i nijedan jaki i bogati klub ne pokazuje interes za njega. Ne zato sto je danas igrao kako je igrao,nego zato sto uvijek tako igra.A nije vise ni mlad,davno je vec prosao godine za talenta u modernom fudbalu i vec je poceo da kuca na vrata zaboravljenih asova.[/quote]
očito si ti njega sa nekim zamijenio [/quote]
U ovom slucaju su zamjenjeni standardi ja mislim da kad Komeba pise o Pjanicu onda ga referira na Europske standarde a to sto je on nama ovakav kakav je super dobar to je drugi par rukava.
Sve u svemu kometa
Al ja volim ove selektore, fudbalske strucnjake i menadzere po forumima.
Neko nedavno rece, ljudi nije vam ovo fudbal sa PS-a
I jos nesto.
Meni bilo ciji brat ovdje nije i moj brat, pa tako nemojte da me bratimite sa Turcima, daleko im kuca od moje.
Odigrali cu ko picke najvece, svi od reda. Jadnici su se usrali u gace od straha. Ne smiju dodati nikome osim prvom do sebe, samo da se muke rijese, kao da je lopta vruc krompir. To je klasican dokaz treme. Podlegli su pritisku i odigrali kao posljednji amateri.
Turci su samo prvih 20ak minuta igrali organizovano, poslije sve na ho-ruk. Karina su od ekipe.
A nasi? Ko bez glave. Ja ne znam sta je njima receno na poluvremenu, al izgledalo je isto da namjerno pustaju Turke. Tolika nezainteresovanost, nonsalantnost. To je nevjerovatno. Zaista sam se zapitao da li su prodali utakmicu. Spahic mi je najsumnjiviji. Jednostavno nisu htjeli da igraju.
Supic - glupan, nesiguran, nista posebno
Jahic - porlazna ocjena, iako se vidio nije
Salihovic - malo hoce, malo nece. Ofanziova nista, odbrana apsolutno nista. ipak gol svjetske klase dao.
Nadarevic - Ko muha bez glave. Covjek manje na terenu
Spahic - Frajer je bio najveca opasnost po nas gol. Fakat ne shvatam o cemu se radi?
Rahimic - Usro se. Kao junior kad zaigra za prvi tim prvi put. Apsoutno nista
Muratovic - Samo prvom do sebe dodavao da ne bi pogrijesio i uvaljivao ostale nase "igracine". Nije ni pomislio da nesto uradi kreativno
Ibricic - Standardno trom. Los. Pogotovo pored brzih i jacih turaka. Limitiran igrac. Austrijska liga maximum.
Misimovic - Jedini proigravao, odnosno pokusavao, al ne cijelu utakmicu. Drugo poluvrijeme isto da igra na rekreaciji. Nezainteresovan i blag.
Ibisevic - 0 (nula) isto da nije ni igrao. Ja bih to nazvao Pokusaj odigrane utakmice
Dzeko - Jedino dobar u zracnim duelima na duge i visoke lopte, nazalost nista nije napravio. Mozda se i najvise trudio
Izmjene - Koje izmjene? Da li je neko primijetio nesto osim suta Muslimovica ravno u Demirela
Sudija navlacio za Turke od naseg gola i to ne malo
Sve u svemu, sreca nas je pogledala
Ciro je vjerovatno jako dobar motivator, al brate ne mozes ti balvan motivisat
Neki ovdje stvarno nisu fer kad napadaju Dzeku te nije u formi te ovo te ono, a zaboravljaju da smo sad tu pred vratima BARAZA zahvaljujuci tom Edinu Dzeki i njegovim golovima.
Decko je mlad i tesko mu je palo to sto nije otisao u AC Milan i sta sad. Ne treba ga pljuvati on je ipak dijamant.
Neki kazu kako nemamo dobre vezne igrace. Pa sta su onda Bajramovic Pjanic Misimovic Rahimic Ibricic Salihovic...
Mogli smo realno veceras dobiti jedno 5-3, al isto tako smo mogli i fasovati 1-2 tako da je ovo realan rezultat vecerasnje tekme. Isto tako realno je bilo u Istanbulu 1-1 al eto nismo tad bili miljenici srece.
Neki spominju kako je sudija vukao na nasu stranu. Ako je tako gdje je onda karton za Sanlia nakon starta po zglobu Edina Dzeke, gdje je crveni karton za Senturka nakon starta s ledja na Spahica i to s obe noge?
Onoliko offsajda mi nismo imali u cijelim kvalifikacijama koliko je onaj mahac veceras odsudio dabogda mu se ruka osusila.
Na kraju mi smo BiH jedna mala zemlja koja ima manje stanovnika nego turska fudbalera. Mi smo ti koji tek trebamo pokazati svijetu da znamo i da mozemo. Mi smo ti koje 1 pobjeda dijeli od baraza. Mi smo ti koji dugujemo Spaniji punu mrezu za sve one sretne pobjede ili remije nad nama.
Mi smo ti koji trebamo dobiti jednu drugorazrednu repku Estoniju pa da idemo u baraz. Ne znam kako se neko moze pribojavati te tekme kad svi znamo da smo jaci i da smo kvalitetniji od njih.
Turska je tamo igrala nerijeseno, al to je i bilo za ocekivati jer oni redovno start kvalifikacija otvaraju katastrofalno pa igraju kad dodje mak na konac.
Ciro valjda je vidio veceras da mu Salihovic ne moze igrati tog lijevog bocnog. Valjda mu je konacno jasno da je Muratovic igrac za zadnih 25 min, valjda je konacno i on sam vidio da Dzeko puno bolje funkcionise u duetu s Muslimovicem nego sa Ibisevicem.
Ibisevic tek treba proigrati u to sam ubijedjen. Miske je veceras imao gresaka al daleko od toga da je van forme. Niste ga gledali protiv Bayerna, sam je igrao i to vrhunski.
Sanel Jahic je zaustavio mnogo turskih napada. Ovo je bilo za onog sto kaze da mu nije jasno sta je Jaha radio na terenu.
leo karan wrote:Odigrali cu ko picke najvece, svi od reda. Jadnici su se usrali u gace od straha. Ne smiju dodati nikome osim prvom do sebe, samo da se muke rijese, kao da je lopta vruc krompir. To je klasican dokaz treme. Podlegli su pritisku i odigrali kao posljednji amateri.
Turci su samo prvih 20ak minuta igrali organizovano, poslije sve na ho-ruk. Karina su od ekipe.
A nasi? Ko bez glave. Ja ne znam sta je njima receno na poluvremenu, al izgledalo je isto da namjerno pustaju Turke. Tolika nezainteresovanost, nonsalantnost. To je nevjerovatno. Zaista sam se zapitao da li su prodali utakmicu. Spahic mi je najsumnjiviji. Jednostavno nisu htjeli da igraju.
Salihovic - malo hoce, malo nece. Ofanziova nista, odbrana apsolutno nista. ipak gol svjetske klase dao.
Spahic - Frajer je bio najveca opasnost po nas gol. Fakat ne shvatam o cemu se radi?
Muratovic - Samo prvom do sebe dodavao da ne bi pogrijesio i uvaljivao ostale nase "igracine". Nije ni pomislio da nesto uradi kreativno
Ibricic - Standardno trom. Los. Pogotovo pored brzih i jacih turaka. Limitiran igrac. Austrijska liga maximum.
Misimovic - Jedini proigravao, odnosno pokusavao, al ne cijelu utakmicu. Drugo poluvrijeme isto da igra na rekreaciji. Nezainteresovan i blag.
Ibisevic - 0 (nula) isto da nije ni igrao. Ja bih to nazvao Pokusaj odigrane utakmice
Dzeko - Jedino dobar u zracnim duelima na duge i visoke lopte, nazalost nista nije napravio. Mozda se i najvise trudio
Izmjene - Koje izmjene? Da li je neko primijetio nesto osim suta Muslimovica ravno u Demirela
U Estoniji 1X2, sve je moguce
sad si pretjerao totalno, supic je branio fenomenalno protiv stvarno jakog protivnika...
kijameta wrote:
Ne mjeri se po jednoj,Pjanic ih je odigrao na stotine utakmica i njegov trener u klubu i u reprezentaciji ga drzi na klupi i nijedan jaki i bogati klub ne pokazuje interes za njega. Ne zato sto je danas igrao kako je igrao,nego zato sto uvijek tako igra.A nije vise ni mlad,davno je vec prosao godine za talenta u modernom fudbalu i vec je poceo da kuca na vrata zaboravljenih asova.
Last edited by bijelo_dugme on 09/09/2009 23:59, edited 1 time in total.
zecko_kupuz wrote:Džeko se očigledno velikim dijelom susreta čuva, a potom svu energiju pokušava utrošiti na eventualne kontre.
Dobra opsaka.
Vidjelo se to vecim dijelom susreta. Jednostavno je morao da ide vise na odbrambene igrace, dok su isti u posjedu lopte.
Ipak, dosta bolji u odnosu na utakmicu iz Armenije.
Vedo i Dzeko imaju nekiliko kola u bundesci da se vrate formi. Nadajmo se da hoce.
Supic je fenomen! Iskreno, nisam se nadao onolikoj sigurnosti, svaka mu cast.
Ma Dzeki je najbolje da upise fakultet i konacno, okonca svoju karijeru. Ono srece sto je imao, imao. Sto je mogao i znao, natrkao se. Dolazi do zasicenja a ocekivanja prevazilaze mogucnosti tog igraca koji vise podsjeca na boksera teske kategorije iako nema tu kilazu, samo visinu. Njemu ako neko loptu ne namjesti, on sam nece znati sebe dovesti u priliku da dadne gol. I nije mi jasno sto ga Lutak Ciro nije eliminirao. Pjanic je takodje, ni'ta. Daj da udjem, daj da udjem, uso, ko da nije ni uso, trazio ga ja po ekranu da ga vidim. Nama treba Stilic bre. Stilic a ne Pjanic, Muslimovic umjesto Dzeke, Salihovic na mjesto Ibisevica danas, Ibisevic i Ibricic neka igraju po pola na istoj poziciji itd. I treba nam novi selektor, ko Fatih Terim. Onaj po Zenici hoda kao da je kod kuce, a Ciro se skupio noge prekrstio i sav sretan sto moze da zapali na stadionu. Slike i prilike reprezentacija, jedna testosteronska, zla, podla, pogana i sto ne moze misli da moze, druga, u menopauzi, cekajuci nekakvu grdnu bolest da je dokrajci. Najgori mi je strah - kao da eto, mi imamo sta zijaniti, pa trebali smo se s Turcima pohvatati za vratove pa ili bos ili hadzija, ako su bolji neka idu u baraz, a ja imam osjecaj da jesu bolji i mi idemo u baraz sretnim okolnostima, ako se to desi, mi proci baraz necemo jer sve sto dodje nezasluzeno, prije ili kasnije bude kaznjeno.
Kijameta je sve u pravu, da je bio jos neki malo flagmeticniji sudija, koji ne svira svaki mehki enac, prvo, nebi bilo sjeckanaj igre koliko je bilo, drugo, mi do gola nebi dosli, iz prekida. Kako bi onda s Turcima na kraj izasli, ne zna se. A o ofsajdima u kojima je po 3 covjeka ne treba pricati, Ciro da je autoritet jos uvijek bi po Zenici krugove trcali da se nauce ako ne mozes dokazati pismeno, sta je jebeni ofsajd, i kako mu se staje u kraj, a onda barem mozes kondiciju im nabiti da im nije tesko vratiti se i pratiti igru, a ne hrlti naprijed nebi li kako gol zabili na brzaka, jer nadtrcati Tursku odbranu je jos uvijek misaoni pojam, onaj brko Turcin iz odbrane i Turski golman vrijede nase reprezentacije cijele. Njih 2. Ovo je nista, ici cete u baraz, i onda gledatiti kako nam gladni iz Afrike koji za kopacki nemaju (mozda ni mi nemamo za kopacke, cim Dzeko igra u zelenim Wolfsburgovim kopackama), golove rasijavaju i to ce biti radost naseg prolaska na SP, ako se uspije proci baraz, a ne vidim kako na ovaj nacin kako.
Jedino sto mi je drago je sto Turci ne dodjose do 5 miliona, jer ja znam sto oni lete, jebe se njima i za SP i za Tursku, ali kad svaki ubaci 250-300.000 dollara u dzepic na saoku to nije sala. A ovi nasi, niti im ima ko sta dati, niti oni znaju uzeti, da to izgleda kao da su zaradili.
I sto neko rece, Bilino Polje puno nekakvih funkcionera, i guzonja. Krivo mi bas onda bi sto ne zijanismo pa da sljedeci put plate kartu opet 100 maraka.
Last edited by Nosferatu on 10/09/2009 00:03, edited 1 time in total.
zalizani wrote:
A inace se kvalitet mjeri po jednoj utakmici.
njeh
Ne mjeri se po jednoj,Pjanic ih je odigrao na stotine utakmica i njegov trener u klubu i u reprezentaciji ga drzi na klupi i nijedan jaki i bogati klub ne pokazuje interes za njega. Ne zato sto je danas igrao kako je igrao,nego zato sto uvijek tako igra.A nije vise ni mlad,davno je vec prosao godine za talenta u modernom fudbalu i vec je poceo da kuca na vrata zaboravljenih asova.
on ima 19 godina
Pa ne moze godinama imati 19 godina U modernom fudbalu se sa 25-28 godina ide u penziju.Da me neko ne bi pogresno razumio,ja momku zelim uspjesnu karijeru i sve najbolje ali predugo je vec nada i talenat,vec je vise od godine u Lionu,za reprezentaciju je vec usao 5-6 puta i uvijek je odigrao kao veceras a veceras je njegov nastup bio jako,jako blijed. Ja sam stariji covjek i sjecam se Susiceveg debija u reprezentaciji,usao covjek 45 minuta,zabio dva komada,povaljao po terenu sve sto moze hodati i naravno dobio cistu 10-ku u svim novinama za nastup. Naravno,ne moze svako Susic biti ali kod maloga nema ni sjene takvih kvaliteta.
Elem do baraza ima jos 2 i po-3 mjeseca,treba to vrijeme iskoristiti,sto bolje da ispravimo sta se ispraviti da. Treba se ndati da ce nasim igracima iz Bundes lige,dobro doci nstupi u bundes ligi i ligi prvaka da poprave formu i da spremni docekaju baraz.Mada ostajem pri misljenju da je nasa jedina sansa u barazu,sreca pri zdrijebu .
-LIBERO- wrote:Gledao sam zadnjih pola sata tekme Srbija-Francuska 1:1
Francuzi sa igracem manje od 8min,tako negdje mislim nisma siguran.
A zadnjih 30 min. srbi se brane ko Cecenija.
Oni koji danima vec prizivaju i prizeljkuju Francusku,blago receno nisu "normalni".
Individualni kvalitet francuza nam nebi ostavio ni 10% sanse da ih prodjemo u barazu,prejaki su,bez zezancije.
Mali off,al' morao sma jer se danima priziva Francuska u barazu,ja bih rekao samo ne oni
Uze mi misao, i ja sam se isfur'o kako ljudi igraju,a tek još kad skontaš ko im sjedi na klupi
Što se tiče naše tekme,na momente solidno,pa onda dno dna,pa opet solidno i sve u krug,a Supić po meni nije sekude siguran golman,ma koliko ga vi kovali u zvijezde...
eh eto kao ti ne bi grijesio pod onakvim pritiskom i atmosferom - pa tv gledaoci su pili lexaurine a kamoli on...bitno je da nije dopustio vise golova..
kijameta wrote:Grupa je gotova stvar. Estoniju dobijamo sa lakocom(cini mi se da smo ih vec jednom dobili 1-4 kod njih,da je Baljic dao 3 gola ili je to bila Litvanija ),nevazno,od njih smo puno,puno kvalitetniji a i protiv Spanije u utakmici revijalno-prijateljskoga karaktera izvlacimo nerijeseno a vrlo lako i pobjedu. No,baraz je nesto sasvim drugo,tu kada nastupi pritisak,doci ce do izrazaja sve nase slabosti. Nedostatak kvalitetnih veznih igraca,danas na primjer uopste nismo imali sredine,cijelu utakmicu smo preskakali igru a sa obzirom na ocajnu fizicku spremu,takav fudbal ne mozemo igrati.Odbrana je takodze bila ocajna,konfuzna,neuvezana,sklona kiksevima. No danas me je najvise nervirala neborbenost nasih napadaca,ne u samom napadu,nego u igri nazad.Nisu se vracali,nisu pokrivali svoje igrace,nisu ih markirali ni do centra,da ne pricamo dalje,sporo su se kretali,slabo pratili igru(veliki broj ofsajda),nisu pravili faulove nad svojim igracima,nisu ometali prijem lopte. Tako su napadaci igrali fudbal sesdesetih godina,danas je takva igra smijesna i bez ikakve sanse za uspjeh.
Nasa jedina sansa u barazu je sreca pri zdrijebu i kakav trenutak lucidnosti,kakav extra potez pojedinca na utakmici,kakav je danas bio gol Salihovica. Jer da nije bilo tog cudesnoga poteza,koji nije uopste nije bio plod igre,danas bi pognutih glava napustili Zenicu.
Estoniju je tada Baljic pobjedio jer je sam zabio sva 4 gola,ali ta nam utakmica nije nista znacila jer je bila mislim u zadnjem kolu.U ovim kvalifikacijama je u predzadnjem,pa eto malo i simbolike U pobjedu u Talinu ne sumnjam iz hiljadu i jednog razloga.Poznajem pofino estonski fudbal kao i njihovih najblizih susjeda i nama takve ekipe odgovaraju poprilicno.Ako tome dodamo sedmicu koju im uvalismo kuci,oni su ti koji imaju kompleks od nas a ne mi od njih,al to je vec psihologija koja je posebna uoci svake tekme i treba je dozivjeti da bi se razumjela,al helennejse
Dugo vremena citam na ovom forumu postove likova koji su minus zesci,optimizma nema sekunde jedne,te se boje ove tekme te one tekme,a bice da se takvi likovi najvise boje sopstvene sjenke.Sreca nasa pa pojedinci s foruma ne istrcavaju na teren...Garantujem da pola ovih pesimista nikad i nije...Ciro ti garantira sine moj Sreca prati hrabre i nakon vecerasnje tekme ali i kod svih tekmi u dosadasnjim kvalifikacijama nikada nismo imali vise fortune kao do sada.Kada se samo prisjetim desetina kvalifikacijskih utakmica gdje je sreca za nas bila misaona rijec.A to je dobar znak,zrijeb za baraz ce biti pravo zanimljiv kao i nacin na koji ce se odvijati.
Ne bi o tekmi puno razglabo,bod nama pase turcima ne,imali smo svoje sanse,imali su ih i turci,remi realan,idemo dalje- Estonija...
E jbg ljudi ispade po vama da mi nismo nikako igrali. Ja sam jako zadovoljan. Nisu turci imali bas tako ciste prilike kako se ovdje prikazuje i oni 100% sansi su imali manje od nas. Mi smo odigrali losije prvih 20 minuta nego drugo poluvrijeme i to se lijepo vidilo jer nasi napadaci nisu vrsili pritisak na zadnju liniju Turske i oni su onda radili sta su htjeli. Jedini koji je veceras ama bas podbacio je standardni cirin sin Ibricic. On stvarno ne treba da bude u prvih 11. Po meni smo igrali prilicno dobro. Imali smo problema, ali imala bi ih i spanija i bilo koja druga ekipa da ti se neko sjuri sa cijelim timom u sesanesterac. Izdrzali smo, a lopta nije htjela u gol. Jbg desava se. Ne sumnjam da cemo Estoniju rutinski dobiti i ici u baraz. Uz malo preslaganje ekipe mi u tom barazu imamo realne sanse. Ja sam zadovoljan i igrali smo solidno, imali vise 100% sansi od turaka, al nije lopta htjela u gol i to se jednostavno desava. Bilo me samo strah kazne za onolike promasene prilike, a imali smo ih vise nego turci.
Ne treba pljuvati Dzeku. Desi se svakom pad forme i nije uredu nekog osudjivati zbog 2 tekme. Na kraju krajeva Dzekinim golovima smo i dosli u poziciju u koju smo dosli. Dzeko je momak koji je kao i Ibisevic trenutno zapeo, al probice on to. Misimovic je bio ocekivano odsjecen veceras i pruzio je ocekivanu igru jer su turci znali da veca opasnost prijeti od njega nego od Dzeke, jer on je taj koji Dzeki treba da da loptu.
Ipak Nemanji Supicu treba odati priznanje. Lik je definitivno zacementirao broj 1 na golu reprezentacije BiH. Pozlatila se kolijevka koja ga je zaljulala
P.S. Mislim da smo sa ovim osigurali baraz i da ce Talin biti rutinska utakmica.
Last edited by mostarac on 10/09/2009 00:08, edited 1 time in total.
leo karan wrote:Odigrali cu ko picke najvece, svi od reda. Jadnici su se usrali u gace od straha. Ne smiju dodati nikome osim prvom do sebe, samo da se muke rijese, kao da je lopta vruc krompir. To je klasican dokaz treme. Podlegli su pritisku i odigrali kao posljednji amateri.
Definitivno si ti jedan od onih koji sve najbolje zna pa da ti kazem da nisi fer nikako.
Supic - fenomenalan, sigurno ce ostati na golu bez obzira na Begovica ili Hasagica. Konacno dobar golman koji nas vadi kad je tesko.
Spahic- zaigrao se par puta al daleko od toga da je bio los jer da je bilo bi i za nas lose.
Nadarevic- Vidi se da ne igra u klubu i to je problem za repku.
Jahic- Decko totalno smiren u krajnje teskim momentima za mene odigrao prilicno dobro, al moze i mora bolje.
Muratovic- Dobar na startu pa krepo do poluvremena. Igrac za 25 min tekme.
Rahimic- Sve dobro uradi uzme loptu al dodavanje prvom do sebe mi ide na nerve.
Salihovic- Ofanziva super, defanziva propuh. Ne moze igrati bocnog i gotovo.
Miske- Moze on to puno bolje definitivno. Gdje je bila smirenost kod one sanse dragi Zvjezdane?
Ibricic- Odigrao u skladu sa svojim mogucnostima. Nista specijalno.
Dzeko- Dzeko je igracina i njegovo mjesto u timu je zabetonirano. Pored njegovog imena protivnicki treneri stavljaju znak velike opsnosti.
Ibisevic- Proradice on sigurno. On se cuva za Baraz skupa s Dzekom. Ako treba i francuze poderati.
Muslimovic- Imao je sansu vidi se da hoce da zna i da moze. Steta sto ne igramo s 3 napadaca.
Pjanic- Potencijal veliki al nije tip koji ce s klupe unositi preokret on je za 90 min.
Vladavic- Ma prepadnut decko skroz. Nije zasluzio da mu pisem ime.
Ciro je nadam se vidio slabosti svog tima i to mora rijesiti. ABD sa spremnim Bajramovicem smo puno pokretljiviji i dobijamo Estoniju s lakocom.
ti nisi normalan cuj supic glup , rahimic se usro , nadarevic los , spahic los neko ti dobro rece vidi ti to sa dilerom sta ti je