Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
delightful

#1126 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by delightful »

sf ili ne, ovakvi postovi nisu dozvoljeni. opomena.
Bellica

#1127 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Bellica »

karanana wrote:ovo se nesto oduzi. zvucalo ja kao da ce za dan-dva od hapsenja vamo. nesto oni mute sa hrvatima. vidjet ces kad se ispostavi da su drzavljani RH.
Dijelim misljenje s tobom, davno su ih trebali prebaciti, a jos nisu, samo se nadam da nije u pitanju ono sto ja mislim.
sarajevo63

#1128 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sarajevo63 »

40-dnevni ekstradicijski pritvor....
...prerano za ishitrene zaljučke o nevraćanju u BiH, a možda je bilo prekasno kad su ih uhvatili u 2-goj državi
karanana

#1129 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by karanana »

....ali posto nije bilo zalbi, postupak ekstradicije ne bi trebao da traje dugo, ne duze od 10 dana.
sarajevo63

#1130 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sarajevo63 »

karanana wrote:....ali posto nije bilo zalbi, postupak ekstradicije ne bi trebao da traje dugo, ne duze od 10 dana.
Ja nisam u vodama znanja iz te oblasti, je li trebalo ili nije, možda je uvijek samo možda, mogućnost postoji i za 1 i za 2, u zakonima postoje rupe, a politika je kurva, tako kažu stari
Žalosno je samo što ovakvi naslovi postoje kako bi se piskaralo....
Šta se promijenilo? Ništa. Sem što se dodala još jedna tema za iznositi mišljenja, pljuvati, plakati....Do slijedećeg...
uvjek dobar gost

#1131 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by uvjek dobar gost »

Riba smrdi od glave, a kad smrdi glava smrde i peraja..... !

Figurativno rečeno postali smo i mi sami smrdljivi.. u nama se usmrdio oportunizam, licemjerstvo, lažni moral, dupli standardi.... usmrdilo se sve ono što se usmrdilo i na glavi !
uvjek dobar gost

#1132 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Her Flick wrote:
uvjek dobar gost wrote:Riba smrdi od glave, a kad smrdi glava smrde i peraja..... !

Figurativno rečeno postali smo i mi sami smrdljivi.. u nama se usmrdio oportunizam, licemjerstvo, lažni moral, dupli standardi.... usmrdilo se sve ono što se usmrdilo i na glavi !
ma niiiiiiiiiiiiiiije tako goste
kod nas je sve super, da si samo jucer vidjeo prvacica kako su ih mame tate sredili

btw, mislim da je boldirano najveci problem
Vidio sam ih i prva misao mi je bila kako ih nije stid dovesti ih u školu, dati ih u ruke sistemu koji od njih pravi nešto što ni oni sami nisu... pa kako nisu svjesni da je i obrazovni sistem saučesnik u ubistvu Amara Mistrića !
karanana

#1133 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by karanana »

ne mogu da pohvatam vas dijalog i logiku. kakve veze imaju prvacici i skole sa ovim slucajem? sve se krivi pa sad i roditelji i prvacici i skole.
johnnykola

#1134 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by johnnykola »

uvjek dobar gost wrote:
Her Flick wrote:
uvjek dobar gost wrote:Riba smrdi od glave, a kad smrdi glava smrde i peraja..... !

ma niiiiiiiiiiiiiiije tako goste
kod nas je sve super, da si samo jucer vidjeo prvacica kako su ih mame tate sredili

btw, mislim da je boldirano najveci problem
Vidio sam ih i prva misao mi je bila kako ih nije stid dovesti ih u školu, dati ih u ruke sistemu koji od njih pravi nešto što ni oni sami nisu... pa kako nisu svjesni da je i obrazovni sistem saučesnik u ubistvu Amara Mistrića !
i ja gledah. jedan kaze jedno u kameru i onda ovi ostali za njim ponavljaju.
nazalost, tesko ce iz te djece izaci biseri ili ce ih biti sve manje, a
koji bi mogli uletjeti u knjige olovka pise srcem ili bijela vrana mladena kuseca.
tuzno...

vidjeh kad krenuh postati.
pa dje nema veze!!!
sve ima veze.
sta gledaju na tv-u,
ko ih u skoli uci, cemu ih uci.
kako nema veze?
uvjek dobar gost

#1135 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

karanana wrote:ne mogu da pohvatam vas dijalog i logiku. kakve veze imaju prvacici i skole sa ovim slucajem? sve se krivi pa sad i roditelji i prvacici i skole.
Nastavnici i roditelji su skoro pa najveći krivci ! Mogu ti elaborirati pp-om
terapija

#1136 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by terapija »

Her Flick wrote:vise sam mislio kako imaju snage pored ovako teske situacije da imaju vremena i volje da razmisjlaju kako ce im djete izgledati
nek je pristojno obucen/a i gotovo, ali danas se glda kako su djeca sredjena
mislim da je to bjeg od realnosti, ali kukala nam majka ako se vecina ne probudi
A sta bi po tvom misljenju trebalo uraditi?

Vecina se nikada nece niti moze probuditi. Sta moze neki "gradjanin" jos, osim sto je uredno glasao za one za koje misli da ce mu donijeti dobro, osim da kako tako "glumi" normalan zivot? Jer i vrapci na grani znaju da su svaki izbori kupljeni na ovaj ili onaj nacin. Zamisli samo koliko "administracije" imamo u drzavi i koliko ih je preko stele na poslu "iz snova"
Svima njima je dobro, a ima ih MNOGO. Stoga ce biti prvi u redu za glasanje na svim izborima, kako bi zadrzali svoje na vlasti. Jer dok je tako, misle da ce i njima biti OK.

A i da dodju "novi" ne vidim da su radikalno zainteresirani za obicne gradjane niti da imaju volje da se zalazu za neki prosperitet. Prvo ce malo pogledati vlastite interese, a gradjani kad vec dodju na red.

I kada vidis protiv cega se ti zapravo boris, normalno je da ces se obeshrabriti.
karanana

#1137 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by karanana »

sta? skola naucila ovu dvojicu da ubiju treceg? pa sta to oni onda uce u skolama? ma dajte ba, krivite, policiju, krivite politicare, krivite sudstvo....sve donekle s pravom. a sad bezveze uplicete i 5-ogodisnje prvacice i njihove roditelje i nastavnike koji su krenuli u skolu, kojima ce se mozgovi isprati od strane seljaka i neobrazovanih ucitelja i nastavnika.....

mislim ja da sad spomenem pekaru as na chengic vili, vi bi se slozili da je i ta pekara kriva jer su ona dvojica kupili tu kifle i onda otisli u kafanu i napravili frku.

previse duboko odoste, a to her flick nije htio ni da kaze kad je spomenuo skolstvo i prvacice.
uvjek dobar gost

#1138 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

citat :
I kada vidis protiv cega se ti zapravo boris, normalno je da ces se obeshrabriti.

Ja znam za šta se borim i nikad, ponavljam nikad se neću obeshrabriti
skojotovski

#1139 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by skojotovski »

samo da se pridruzim nekolicini koji sumnjaju u izrucenje ova dva skota. bojim se da od toga nece biti nista. davno su ovdje trebali biti. kao sto neko rece, a obzirom da nema zalbe, maximalno za 10 dana od hapsenja. ocito se zavrsava papirologija...domovnice, putovnice... :x
uvjek dobar gost

#1140 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

karanana wrote:sta? skola naucila ovu dvojicu da ubiju treceg? pa sta to oni onda uce u skolama? ma dajte ba, krivite, policiju, krivite politicare, krivite sudstvo....sve donekle s pravom. a sad bezveze uplicete i 5-ogodisnje prvacice i njihove roditelje i nastavnike koji su krenuli u skolu, kojima ce se mozgovi isprati od strane seljaka i neobrazovanih ucitelja i nastavnika.....

mislim ja da sad spomenem pekaru as na chengic vili, vi bi se slozili da je i ta pekara kriva jer su ona dvojica kupili tu kifle i onda otisli u kafanu i napravili frku.

previse duboko odoste, a to her flick nije htio ni da kaze kad je spomenuo skolstvo i prvacice.
Policija je najmanje kriva, skoro pa nikako.. ovi ostali DA.... ti 5. godišnji prvačići su nasljednici Vuka i Heraka.. jer njih obrazovni sistem ne uči radu, disciplini, moralu... njih uče poslušnici i marionete koje ne smiju da se usprotive lošim knjigama u školama... profesori i nastavnici su suodgovorni za sve oko nas ali to jeste neka druga il treća tema, ali ni oni nisu amnestirani..... ,a da upletenost obrazovnog sistema u porast delikvencije mogla bi se matematički dokazati, a to jeste duboko !
johnnykola

#1141 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by johnnykola »

uvjek dobar gost wrote:
karanana wrote:sta? skola naucila ovu dvojicu da ubiju treceg? pa sta to oni onda uce u skolama? ma dajte ba, krivite, policiju, krivite politicare, krivite sudstvo....sve donekle s pravom. a sad bezveze uplicete i 5-ogodisnje prvacice i njihove roditelje i nastavnike koji su krenuli u skolu, kojima ce se mozgovi isprati od strane seljaka i neobrazovanih ucitelja i nastavnika.....

Policija je najmanje kriva, skoro pa nikako.. ovi ostali DA.... ti 5. godišnji prvačići su nasljednici Vuka i Heraka.. jer njih obrazovni sistem ne uči radu, disciplini, moralu... njih uče poslušnici i marionete koje ne smiju da se usprotive lošim knjigama u školama... profesori i nastavnici su suodgovorni za sve oko nas ali to jeste neka druga il treća tema, ali ni oni nisu amnestirani..... ,a da upletenost obrazovnog sistema u porast delikvencije mogla bi se matematički dokazati, a to jeste duboko !
da se nadovezem:

"Pričanje u trećem licu omogućava pripovjedaču da se brže kreće od jedne do druge radnje." (str. 41) Odobrena Čitanka za VI razred devetogodišnjeg obrazovanja - šifra: Pridjev

"Ljubavna pjesma je ona u kojoj se izražava ljubav prema osobi drugog pola." (Komparativ, str. 28 - odobrena Čitanka za VI razred devetogodišnjeg obrazovanja. Izdavač: Bosanska riječ - Tuzla; autor: Zejćir Hasić)

"Pozornicu čine i glumci koji se kreću i drugi predmeti neophodni za predstavu." (Pridjev, str. 112 - odobrena Čitanka za VI razred devetogodišnjeg obrazovanja. Izdavač: "Nam" - Tuzla)

"Radio je bežični prijenos signala korištenjem elektromagnetskih valova kojima su frekvencije niže od frekvencija infracrvene svjetlosti pa se prema tome zovu i radiovalovi." ("Glagol" - odobrena čitanka za VI razred devetogodišnjeg obrazovanja, str. 116)

"Iako nije opisana ljepota djevojke, možemo reći da je djevojka zasigurno veoma lijepa." (Komparativ, str. 11)

Onomatopeja je figura koja znači podražavanje glasova, odnosno zvukova u prirodi. Ili, jednostavnije: svaki izraz koji je nastao pod uticajem zvuka u prirodi naziva se onomatopeja.Takvi su izrazi: buć, mijau, fiju, krc... Svoja prva saznanja čovjek je obilježio takvim riječima, i to je bio prvi rečenički fond koji još i danas živi u jeziku svakog čovjeka. (str. 47)

Ispišite nekoliko poruka kojima mislite da možete promijeniti svijet. Stavite ih u bocu, dobro je zatvorite i pustite niz rijeku ili potočić. Neko će ih pronaći. (str. 81)

U trećoj cjelini Ole i Trufa razgovaraju. Taj njihov razgovor možemo nazvati i dijalogom. (str. 87)

Jednu svoju pjesmu pjesnik je posvetio Seniji sa petog sprata i on kaže: ''Pjesmu sam napisao prije dvije godine, jednog dana kada sam ponovo imao trinaest godina.'' Šta mislite, koliko je godina imao pjesnik kada je pisao ovu pjesmu? (str. 95)

Televizija proizvodi i emitira sve moguće programe. (str. 143)
STVARALAČKI RAD
Igrajmo se!
Izaberite kralja Tišinu. On sjedi na podu sa povezom na očima i čuva svoje blago.
A njegovo blago su svi predmeti koji zveckaju, šuškaju ili škripe kada se pomjeraju
(ključevi, zvončići, celofan...). Ostali učenici sjede oko jega, pokušavaju mu prići i
nečujno mu oteti blago. Ako ih kralj Tišina čuje, on prstom pokazuje u pravcu zvuka,
a kradljivac blaga se mora povući. Igra se prekida kada se neki učenik ipak uspije vratiti na svoje mjesto sa ukradenim blagom, i uz iznenadno zveckanje ukradenim predmetom kaže: ''Pozdravite novog kralja Tišinu.'' Tada se igra može ponoviti.
(Pridjev, str. 11)
I, po meni, apsolutni hit:
USPAVANKA

Pod šljivom sam razapela ljuljašku.
U ljuljašci dobro je djetetu.
Kiša padne pa ga okupa,
lišće sleti pa ga pokrije,
koza prođe pa ga podoji,
vjetar puhne pa ga poljulja.
Spavaj, sine, mirno majci spavaj,
slušaj majku i ne plači.

Interpretacija:
Uspavanke se pjevaju tiho, otegnutim uspavljujućim tonom.
Dramatizirajte stihove ove uspavanke. To je sasvim jednostavno. Lica su: MAJKA,
LJULJAŠKA, KIŠA, LIŠĆE, VJETAR i KOZA. Neka svako kaže rečenicu, dvije...
Koliko će biti rečenica, zavisi od vaše mašte. Pođite od stiha u kojem se pominju
majka, ljuljaška, kiša, lišće, koza, vjetar, iznenadit ćete se i sami gdje će vas mašta
odvesti.
("Komparativ", odobrena Čitanka za 6. razred devetogodišnjeg obrazovanja, str. 137)

+

ona emisija za i protiv je umobolni skolski primjer
stvaranja buducih idota i politicara.
iako ne vjerujes u svoj "kejs" brani ga svim
raspolozivim sredstvima. lazima prije svih.
terapija

#1142 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by terapija »

uvjek dobar gost wrote:citat :

Sretno, no, ne mozes poreci da je nekada bolje povuci se. Hocu da kazem, radije cu sa svojom porodicom na vrijeme pokusati naci bolje mjesto za zivot, nego zaglaviti izigravajuci junaka. Jer ne bi ni mene niti bilo koga imao tko podrzati.
uvjek dobar gost

#1143 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

terapija wrote:

Sretno, no, ne mozes poreci da je nekada bolje povuci se. Hocu da kazem, radije cu sa svojom porodicom na vrijeme pokusati naci bolje mjesto za zivot, nego zaglaviti izigravajuci junaka. Jer ne bi ni mene niti bilo koga imao tko podrzati.
To je stvar izbora, no nigdje ne sija sunce kao u domovini i jeste da su tom logikom se vodili oni koji su izginuli 92-95 il 41-45 ... šta bi danas bilo !?!??!
terapija

#1144 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by terapija »

uvjek dobar gost wrote:
terapija wrote:

To je stvar izbora, no nigdje ne sija sunce kao u domovini i jeste da su tom logikom se vodili oni koji su izginuli 92-95 il 41-45 ... šta bi danas bilo !?!??!
Domovina je postala relativan pojam ... Da se razumijemo, ti si potpuno upravu, ja samo pokusavam da ti pokazem razmisljanje nekoga, ko misli da SADA jednostavno nije trenutak. Jer za sve treba kriticna masa, a trenutno ne vidim niti bilo kakvu masu... Cinilo mi se da je otpor bio jaci prije 2 godine nego sada.
uvjek dobar gost

#1145 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Otpor bi bio najjači 96 da se krenulo, ali tada smo se obradovali miru i svemu onome što nam je falilo..... i jestebolna istina da nema kritične mase, sam podatak da je na čvili u tri dana bilo svega oko 700 ljudi ukupno... mene lično pogađa !

Ali nema nazad zid je iza nas !
Boom71

#1146 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Boom71 »

Zid,zid i to stanje pribijanja guzova istom ce jednom,nadam se "dojaditi". Ali do kad ? Jeli treba da prodju godine,desetljeca,koliko jos ?
Mi smo toliki beskicmenjaci da ce i vijek proci dok se ne stvori Kriticna masa.Ledja su uza Zid,a glava Boga mi nije !

Ja sutra,ma evo sad mogu pokupiti familiju i lagano ka Zapadu,ali sto rece Gost u suncu je fol ! Ja bar to znam.

Ni ja necu odustati,pa dokle vidjecemo !

A sad ta prica oko izrucenja,pa mozda su vec u Gradu,a ako nisu moze biti da zavaravaju javnost da nebi bilo linca i sacekusa.
Ako je stvarnost drugacija,ako se papiri "sredjuju",eeeee to nece valjati,nece ako budemo...ma to ne mogu ni da zamislim :x .

Drugarski pozdrav.
:x
sarajevo63

#1147 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sarajevo63 »

Je li to onaj isti Terapija koji je pozivao na sastanak u parku kod Svjetlosti?
Domovina je i tad i sad bila relativan pojam, samo što su neki radili i rade nešto, a drugi pričaju i ne rade ništa. Tu je početak i kraj.
Šta misliš šta bi se desilo da samo 10.000 ljudi koji žive u ovom gradu da 1% sebe u rješavanju problema?
No opet, najlakše je reći: SADA NIJE TRENUTAK.
KADA JE TRENUTAK?
uvjek dobar gost

#1148 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

sarajevo63 wrote:Je li to onaj isti Terapija koji je pozivao na sastanak u parku kod Svjetlosti?
Domovina je i tad i sad bila relativan pojam, samo što su neki radili i rade nešto, a drugi pričaju i ne rade ništa. Tu je početak i kraj.
Šta misliš šta bi se desilo da samo 10.000 ljudi koji žive u ovom gradu da 1% sebe u rješavanju problema?
KADA JE TRENUTAK?
:thumbup:

Svako ima svoj prag tolerancije..... neko se "pali" na ekologiju, neko na sigurnost, kokuzluk, lopovluk, korupciju, obrazovanje, zdrtavstvo, standard života..... no kod nas sve to je u qurcu i kod nas je vrrijeme da se svi upalimo, da malo u stranu stavimo trivijalnosti koje nas sada pale i uzbuđuju jer ukoliko budemo šutali još neko vrijeme nećemo imati zbog čega više ni galamiti.

Što se tiče ekstradicije... nisam pametan, nadam se da če monstrume izručiti mada gdje živim slabo me šta ima iznenaditi
sarajevo63

#1149 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sarajevo63 »

uvjek dobar gost wrote:
sarajevo63 wrote:Je li to onaj isti Terapija koji je pozivao na sastanak u parku kod Svjetlosti?
KADA JE TRENUTAK?
:thumbup:

Svako ima svoj prag tolerancije..... neko se "pali" na ekologiju, neko na sigurnost, kokuzluk, lopovluk, korupciju, obrazovanje, zdrtavstvo, standard života..... no kod nas sve to je u qurcu i kod nas je vrrijeme da se svi upalimo, da malo u stranu stavimo trivijalnosti koje nas sada pale i uzbuđuju jer ukoliko budemo šutali još neko vrijeme nećemo imati zbog čega više ni galamiti.

Što se tiče ekstradicije... nisam pametan, nadam se da če monstrume izručiti mada gdje živim slabo me šta ima iznenaditi
Eto, svim zainteresovanim tipkarošima na znanje: isporuka ide 10.09. godine ove.
I šta ćete sad napraviti?
sodom

#1150 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sodom »

Moglo bi se dodati jos ovo:

Pod šljivom sam razapela ljuljašku.
U ljuljašci dobro je djetetu.
Kiša padne pa ga okupa,
lišće sleti pa ga pokrije,
koza prođe pa ga podoji,
vjetar puhne pa ga poljulja.
slušaj majku i ne plači.

Mirno spavaj čedo moje,
rata neće biti.
Babo ti je ministar u vladi,
a i ti kad porasteš kradi.
U mupu ti amidže rade,
kad zaglibiš lako da te vade.
slušaj majku i ne plači.

Ko piše ova sranja? Autora teksta za radio treba javno skinut i izbičevat...
čuj "Radio je bežični prijenos signala korištenjem elektromagnetskih valova kojima su frekvencije niže od frekvencija infracrvene svjetlosti pa se prema tome zovu i radiovalovi."
"Radio je elektronski uređaj koji koristi bežični prijenos signala. Radio prima elektromagnetne valove koje zovemo radiovalovima i kojima su frekvencije niže od frekvencija infracrvene svjetlosti." šta im je falilo?
gugl translate bi ga bolje preveo...
Post Reply