Istina o invalidima
-
gogagoga
#1126 Re: Istina o invalidima
Vijeće ministara usvojilo nacrt dokumenta: Izetbegović blokirao donošenje budžeta
Nacrt od 1,245 milijardi KM trebao ići u parlamentarnu proceduru
Autor A. Du. | Objavljeno 14.02.2012. u 06:18
Izetbegović: Nova odgoda usvajanja važnog akta
Nacrt budžeta za 2011. godinu u iznosu od 1.245.115.495 KM, koji je jučer ujutro usvojilo Vijeće ministara BiH, kako saznaje "Dnevni avaz", kasno sinoć osporio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, čime je ponovo blokiran rad državnih institucija.
Državno ministarstvo finansija i trezora, naime, jučer je ovaj dokument, koji je jednoglasno usvojen na sjednici Vijeća ministara BiH, uputilo Predsjedništvu BiH na usvajanje, nakon čega je on trebao ići na Predstavnički dom Parlamenta BiH.
No, kasno sinoć Izetbegović je blokirao njegovo usvajanje, a kako saznajemo iz izvora bliskih Predsjedništvu BiH, on je zatražio dodatni rok da bi ga razmotrio, iako je budžet, zbog blokiranih državnih institucija te nemogućnosti servisiranja vanjskog duga, po hitnoj proceduri trebao biti usvojen do danas.
Vijeće ministara BiH u novom sastavu održalo je jučer prvu sjednicu, na kojoj je usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2011. godinu u spomenutom iznosu
Kako je pojasnio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, od ove sume izdvojena su 342 miliona KM za servisiranje vanjskog duga, dok 905 miliona KM predstavlja rashode za servisiranje bh. institucija za prošlu godinu.
Ne znajući da će Izetbegović blokirati donošenje budžeta, Bevanda je još jučer ujutro izrazio nadu da su usvajanjem ovog dokumenta deblokirane bh. institucije, čime će biti stvorena realna osnova za kreiranje državnog budžeta za 2012. godinu.
Ministar finansija BiH Nikola Špirić dosadašnju blokadu finansiranja državnih institucija, zbog činjenice da budžet za 2011. nije bio objavljen u "Službenom listu BiH", ocijenio je potpuno nepotrebnom. Zbog te činjenice, kako smo pisali, više od 23.000 državnih službenika nije dobilo plaću za januar.
- Bilo je suviše političke histerije. Naravno, institucije zadužene za reviziju institucija radit će svoj posao te će, ako se pokaže da su neke stvari urađene mimo procedura, u skladu s tim utvrditi i odgovornost - rekao je Špirić.
Mislim da nema isplate dok se ne rijese ova sranja sa budzetom.
Nacrt od 1,245 milijardi KM trebao ići u parlamentarnu proceduru
Autor A. Du. | Objavljeno 14.02.2012. u 06:18
Izetbegović: Nova odgoda usvajanja važnog akta
Nacrt budžeta za 2011. godinu u iznosu od 1.245.115.495 KM, koji je jučer ujutro usvojilo Vijeće ministara BiH, kako saznaje "Dnevni avaz", kasno sinoć osporio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, čime je ponovo blokiran rad državnih institucija.
Državno ministarstvo finansija i trezora, naime, jučer je ovaj dokument, koji je jednoglasno usvojen na sjednici Vijeća ministara BiH, uputilo Predsjedništvu BiH na usvajanje, nakon čega je on trebao ići na Predstavnički dom Parlamenta BiH.
No, kasno sinoć Izetbegović je blokirao njegovo usvajanje, a kako saznajemo iz izvora bliskih Predsjedništvu BiH, on je zatražio dodatni rok da bi ga razmotrio, iako je budžet, zbog blokiranih državnih institucija te nemogućnosti servisiranja vanjskog duga, po hitnoj proceduri trebao biti usvojen do danas.
Vijeće ministara BiH u novom sastavu održalo je jučer prvu sjednicu, na kojoj je usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2011. godinu u spomenutom iznosu
Kako je pojasnio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, od ove sume izdvojena su 342 miliona KM za servisiranje vanjskog duga, dok 905 miliona KM predstavlja rashode za servisiranje bh. institucija za prošlu godinu.
Ne znajući da će Izetbegović blokirati donošenje budžeta, Bevanda je još jučer ujutro izrazio nadu da su usvajanjem ovog dokumenta deblokirane bh. institucije, čime će biti stvorena realna osnova za kreiranje državnog budžeta za 2012. godinu.
Ministar finansija BiH Nikola Špirić dosadašnju blokadu finansiranja državnih institucija, zbog činjenice da budžet za 2011. nije bio objavljen u "Službenom listu BiH", ocijenio je potpuno nepotrebnom. Zbog te činjenice, kako smo pisali, više od 23.000 državnih službenika nije dobilo plaću za januar.
- Bilo je suviše političke histerije. Naravno, institucije zadužene za reviziju institucija radit će svoj posao te će, ako se pokaže da su neke stvari urađene mimo procedura, u skladu s tim utvrditi i odgovornost - rekao je Špirić.
Mislim da nema isplate dok se ne rijese ova sranja sa budzetom.
-
upitan
#1127 Re: Istina o invalidima
kad je ovaj problem upitanju ,
mogu zakljuciti da je ovo najsmotanija vlast do sada...
bar sto se ovog dijela problema tice,
pa sta ocekuje ovaj bakir ?
ne strahuje da ga neko ne ubije...
pa igra se sa boricima ,kao sto je to radio mujezinovic...
nezz pozeljeli su farbanje vlade...
dobra ideja da narod uradi na svoj nacin rekonstrukciju....
mogu zakljuciti da je ovo najsmotanija vlast do sada...
bar sto se ovog dijela problema tice,
pa sta ocekuje ovaj bakir ?
ne strahuje da ga neko ne ubije...
pa igra se sa boricima ,kao sto je to radio mujezinovic...
nezz pozeljeli su farbanje vlade...
dobra ideja da narod uradi na svoj nacin rekonstrukciju....
- pegyy
#1128 Re: Istina o invalidima
bila je uplata rvi a za civilne nema još dovoljno sredstava
-
upitan
#1129 Re: Istina o invalidima
a ha
evo cuo sam na rsg radiju ...mastuluk
otvorite http://www.rsg.ba/ ....i pokrenite vijesti ...
korisnici ce svoj novac moci podignuti danas ili najkasnije sutra
rvi ,civilne, i invalidnine za poginule borce i njihove porodice...
eto sretnoooooooo
evo cuo sam na rsg radiju ...mastuluk
otvorite http://www.rsg.ba/ ....i pokrenite vijesti ...
korisnici ce svoj novac moci podignuti danas ili najkasnije sutra
rvi ,civilne, i invalidnine za poginule borce i njihove porodice...
eto sretnoooooooo
- holowey
#1130 Re: Istina o invalidima
kakve veze ima drzavni budzet sa socijalnim davanjima? kakve veze ima clan predsjednistva sa federalnim premijerom? ne padajte na fore, socijalna politika nikad nije bila na drzavnom nivou tako da usvajanje drzavnog budzeta nema veze sa socijalnim isplatama
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/bu ... on-bos.pdf
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/budzet/index.php
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/bu ... on-bos.pdf
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/budzet/index.php
-
miskogaleb
#1131 Re: Istina o invalidima
pozdrav svima ja sam novi clan ovog foruma,danas citam na txt ftv-a da je sve uplaceno osim civilnih e sad znali netko kad bi one mogle leci hvala puno POZZ
-
kiss92
#1132 Re: Istina o invalidima
jeli uplaceno ovo malo sirotinje

- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1133 Re: Istina o invalidima
Nije joskiss92 wrote:jeli uplaceno ovo malo sirotinje![]()
-
miskogaleb
#1134 Re: Istina o invalidima
Koja im je vise P.M. utorak svima uplaceno a nama civilnim jos nije dokle vise ta sramota kako ih nije stid jbt 
- 8. sekretar SKOJ-a
#1135 Re: Istina o invalidima
Nakon što su gluhi i nagluhi protestvujući provalili u ''federativni Parlament'', smirili su ih tako što su ih sve ''prekomandovali'' u 80-postotne onesposobljene. Neki dan su im omogućili da traže posla i u Austriji.
U svakom slučaju, hvala im što su provalom u ''federativni'' Parlament iz protesta omogućili da u to vrijeme još godinu dana primam kompletne naknade za tada umiruću gospodju mamu.
Od sada možemo samo q-kati na ovom Forumu, što ne tangira vlastodršce koji kupuju Volvo-a terenca od 80 tisuća KM. Obećali su da će ga vratiti. Trebali bi novinari da ''prošnjuhaju'' jesu li fakat vraćene pare (80 000KM) na istu poziciju u budžet FBiH.
Toliko puta prevareni da im ja više ništa ne vjerujem.
U svakom slučaju, hvala im što su provalom u ''federativni'' Parlament iz protesta omogućili da u to vrijeme još godinu dana primam kompletne naknade za tada umiruću gospodju mamu.
Od sada možemo samo q-kati na ovom Forumu, što ne tangira vlastodršce koji kupuju Volvo-a terenca od 80 tisuća KM. Obećali su da će ga vratiti. Trebali bi novinari da ''prošnjuhaju'' jesu li fakat vraćene pare (80 000KM) na istu poziciju u budžet FBiH.
Toliko puta prevareni da im ja više ništa ne vjerujem.
-
megi 4
#1136 Re: Istina o invalidima
POZZZ svima ja sam novi clan....napokon smo dosli i mi civilni na red...uplatili su nam ono malo milostinje sto cekamo ko ozebli sunce...
- bordo gandalf
#1137 Re: Istina o invalidima
Otac zvao raiffeisen banku kazu nije bilo uplata
-
*malena*
#1138 Re: Istina o invalidima
Pozz za sve,napokon....legle su invalidnine danas u 13:30h,eto sretno vam.pozz
- bordo gandalf
#1139 Re: Istina o invalidima
Izgleda ne u svim bankama, raiffeisen jos nije primila uplate
- Tina SA
#1140 Re: Istina o invalidima
Biti invalid je nešto što niko nebi poželio i ono što je za mene nehumano je uopće djeliti invalide na ratne i prijeratne.
Onima koji nemogu raditi država je duzna omogućiti primanja za život dostojan čovjeka i ako je potrebna i njega onima koji su 100 % invalidi.
Znala sam da postoji neka kvaka ali nisam znala da je tolika razlika u primanjima ratnih invalida.
Imam prijateljicu koja je godinama paraplegičar i nemože živjeti bez nečije pomoći.
Kada mi je kroz suze rekla da mora platiti 150 KM da dokaže da je paraplegičar bila sam šokirana bezobrazlukom vlasti.
U isto vrijeme komšija koga poznajem oduvjek da je rođen drugačiji sa posebnim potrebama postao je ratni vojni invalid .
To je prevara uz pomoć Doktora i nažalost mnogi invalidi su u nemilosti .
Bilo bi divno kada bi umjesto terenaca omogućili invalidima ravnopravnost da makar nedjele one koji nemogu ako su već podjelili mnoge u ovoj državi.
Onima koji nemogu raditi država je duzna omogućiti primanja za život dostojan čovjeka i ako je potrebna i njega onima koji su 100 % invalidi.
Znala sam da postoji neka kvaka ali nisam znala da je tolika razlika u primanjima ratnih invalida.
Imam prijateljicu koja je godinama paraplegičar i nemože živjeti bez nečije pomoći.
Kada mi je kroz suze rekla da mora platiti 150 KM da dokaže da je paraplegičar bila sam šokirana bezobrazlukom vlasti.
U isto vrijeme komšija koga poznajem oduvjek da je rođen drugačiji sa posebnim potrebama postao je ratni vojni invalid .
Bilo bi divno kada bi umjesto terenaca omogućili invalidima ravnopravnost da makar nedjele one koji nemogu ako su već podjelili mnoge u ovoj državi.
-
megi 4
#1141 Re: Istina o invalidima
Istinito al zalosnoTina SA wrote:Biti invalid je nešto što niko nebi poželio i ono što je za mene nehumano je uopće djeliti invalide na ratne i prijeratne.
-
megi 4
#1142 Re: Istina o invalidima
Sama imam tih problema. Nisam invalid od rodenja, rat licno me z****o pa sam invalid razbolila sam se u sred rata prehlade,podrumi i sve sto ide uz rat, al sam civilni invalid a ne ratni i svaki put kad odem na komisiju nesto pronadu da mi smanje invalidninu i onako malu. Ja se osjecam svaki dan bolesnije a oni mi smanje invalidninu.Ratni invalidi s mojom stepenom invalidnosti bi imali preko pesto km a ja nemam ni dvjesto km, sramotno, zalosno nemam nista protiv ratni invalida naprotiv ko bi volio da je invalid NIKO znam, samo imam protiv vlasti i zakona. Al na nama je da trpimo, sutimo i cekamo bolje sutra koje izgleda nece docii.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1143 Re: Istina o invalidima
Neprimjerena je riječ ''invalid''. Niko od njih nije bezvrijedan. Pravilnije je reći ''osoba/lice sa onesposobljenjem''.
Niko od civilnih neratnih osoba sa onesposobljenjem nije kriv što se desio rat, pa, nepravilna ishrana, vlažni podrumi i slične ratne okolnosti prouzrokovaše onesposobljenost kod nekoga. Naknada za tu onesposobljenost nije socijalna pomoć ili sadaka.
Ne, to je obaveza koja se podrazumijeva u okviru generacijske solidarnosti, baš kao i obavezni penzioni fond. Uslovno rečeno, zdravi dio populacije bi morao da bude solidaran sa onesposobljenim. Ministarstvo rada i socijalne politike je dužno da uređuje ove oblasti, te nadgleda primjenu zakona, otkriva simulante, lažne onesposobljenike....i ostale moguće prevare. Trebali bi ovu oblast da usklade sa međunarodnim propisima.
Po njima, ne smije biti razlike između visine naknada RV onesposobljene osobe i civilnog neratnog onesposobljenika.
S tim da RV onesposobljenika sljeduje i naknada za učešće u odbrani, ali to iz ''kese'' Ministarstva za pitanja boraca ili kako već odredi Vlada.
Čovjek bez noge je onesposobljenik kojem pripada određena naknada, pa nema veze je li nogu izgubio u ratu i tako postao CŽR ili RVI. Ista prava i istu visinu naknade bi morao imati i onesposobljenik kome je neka mašina odrezala nogu tokom rada u miru.
Naravno, ovo je samo priča jer u praksi je sve totalno drugačije. Najviše mi je žao onih koji nisu svjesni da imaju pravo podnijeti sve papire da tako ostvare svoje PRAVO, a ne na milostinju, naknadu za onesposobljenost.
Niko od civilnih neratnih osoba sa onesposobljenjem nije kriv što se desio rat, pa, nepravilna ishrana, vlažni podrumi i slične ratne okolnosti prouzrokovaše onesposobljenost kod nekoga. Naknada za tu onesposobljenost nije socijalna pomoć ili sadaka.
Ne, to je obaveza koja se podrazumijeva u okviru generacijske solidarnosti, baš kao i obavezni penzioni fond. Uslovno rečeno, zdravi dio populacije bi morao da bude solidaran sa onesposobljenim. Ministarstvo rada i socijalne politike je dužno da uređuje ove oblasti, te nadgleda primjenu zakona, otkriva simulante, lažne onesposobljenike....i ostale moguće prevare. Trebali bi ovu oblast da usklade sa međunarodnim propisima.
Po njima, ne smije biti razlike između visine naknada RV onesposobljene osobe i civilnog neratnog onesposobljenika.
S tim da RV onesposobljenika sljeduje i naknada za učešće u odbrani, ali to iz ''kese'' Ministarstva za pitanja boraca ili kako već odredi Vlada.
Čovjek bez noge je onesposobljenik kojem pripada određena naknada, pa nema veze je li nogu izgubio u ratu i tako postao CŽR ili RVI. Ista prava i istu visinu naknade bi morao imati i onesposobljenik kome je neka mašina odrezala nogu tokom rada u miru.
Naravno, ovo je samo priča jer u praksi je sve totalno drugačije. Najviše mi je žao onih koji nisu svjesni da imaju pravo podnijeti sve papire da tako ostvare svoje PRAVO, a ne na milostinju, naknadu za onesposobljenost.
-
Jelena.b
#1144 Re: Istina o invalidima
Dragi moji,
Kao prvo htjela bih sve da vas pozdravim, pošto sam ovdje novi član
, te da vas ovim putem zamolim da proslijedite ovu informaciju do osoba sa invaliditetom kojima je namjenjena, jer je bilo jako teško dostaviti informacije do potecijalno zainteresiranih osoba sa. iskreno se zahvaljujem koji se odluče prijaviti i svima koji će proširiti ovu informaciju dalje.Pošto svi znam kako nam je teško osigurati kvalitetnu edukaciju koja bi nam kasnije pomogla pri zapošljavanju
Naime razlog mog obračanja vama ovdje jeste da vas sve pozovem na jednu divnu edukaciju koju organizira Ug "Nešto Više" u sklopu projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”. U cilju poboljšanja konkurentnosti osoba sa invaliditetom na tržištu rada. Polaznici će biti osigurane sljedeće obuke:
- Poslovna informatika (operater na računaru + napredni operater na računaru
- Grafički dizajn,auto CAD i osnove web dizajna
Svi korisnici će po završetku dijelova obuke polagati ispite, te biti u prilici da dobiju CPe certifikate kompanije Multicom d.o.o, koji su prepoznati od strane poslodavaca u FBiH.
- Također će biti organizirana edukacija i iz osobnih i specifičnih životnih vještina (izrada projekata/poslovnih planova), koju će provoditi osoblje UG "Nešto Više"
Pravo učešća u projektu imaju imaju:
nezaposlene osobe sa fizičkim invaliditetom koje žive na području Kantona Sarajevo općine Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad, Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Vogošća ili Trnovo,stim daće se prednost dati osobamakoje koriste ortopedska pomagala (invalidska kolica, proteze ili druga ortopedska pomagala neophodna za kretanje)
Da su nezaposleni i životne dobi između 18 i 40 godina
NAPOMENA:
Prostor Centra za poslovnu edukaciju je prilagođen osobama koje se kreću uz pomoć kolica (CPe je uklonio sve arhitektonske barijere za kretanje), a za odabrane učesnike bit će osiguran i prijevoz
Osobe koje se žele prijaviti trebaju dostaviti slijedće dokumente:
1.Popunjen i potpisan formular prijave (formu prijave tražiti na biroima, isprintati sa http://www.nestovise.org
2. Pismo motivacije (na jednoj stranici opišite koliko ste i zašto motivirani/zainteresirani da budete korisnik projekta i zašto biste sebe predstavili kao dobrog kandidata; potpišite se)
3. Dokaz o vrsti i stepenu invaliditeta (nalaz, ocjena i mišljenje nadležnog organa ili Rješenje iz kojeg se može utvrditi procenat invalidnosti nezaposlene osobe i pravo na tuđu njegu i pomoć)
4. Potvrda sa biroa da su nezaposleni , ako primaju porodičnu penziju kopiju rješenja po kojem je ostvareno to pravo ili ako je osoba student potvrda sa fakulteta
5. Potvrda o prebivalištu (CIPS) kao dokaz da žive na jednoj od gore navedenih općina (može biti starija od 6 mjeseci)
6. Diplomu o završenom školovanju
(Napomena: Za dokumente od 3 do 6 dovoljne su kopije).
za sve dodatne informacije možete posjetiti http://www.nestovise.org ili se obratiti na broj : 033 788 740
Puno pozdrava SVIMA i hvala

Kao prvo htjela bih sve da vas pozdravim, pošto sam ovdje novi član
Naime razlog mog obračanja vama ovdje jeste da vas sve pozovem na jednu divnu edukaciju koju organizira Ug "Nešto Više" u sklopu projekta “Inkluzijom protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom”. U cilju poboljšanja konkurentnosti osoba sa invaliditetom na tržištu rada. Polaznici će biti osigurane sljedeće obuke:
- Poslovna informatika (operater na računaru + napredni operater na računaru
- Grafički dizajn,auto CAD i osnove web dizajna
Svi korisnici će po završetku dijelova obuke polagati ispite, te biti u prilici da dobiju CPe certifikate kompanije Multicom d.o.o, koji su prepoznati od strane poslodavaca u FBiH.
- Također će biti organizirana edukacija i iz osobnih i specifičnih životnih vještina (izrada projekata/poslovnih planova), koju će provoditi osoblje UG "Nešto Više"
Pravo učešća u projektu imaju imaju:
nezaposlene osobe sa fizičkim invaliditetom koje žive na području Kantona Sarajevo općine Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad, Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Vogošća ili Trnovo,stim daće se prednost dati osobamakoje koriste ortopedska pomagala (invalidska kolica, proteze ili druga ortopedska pomagala neophodna za kretanje)
Da su nezaposleni i životne dobi između 18 i 40 godina
NAPOMENA:
Prostor Centra za poslovnu edukaciju je prilagođen osobama koje se kreću uz pomoć kolica (CPe je uklonio sve arhitektonske barijere za kretanje), a za odabrane učesnike bit će osiguran i prijevoz
Osobe koje se žele prijaviti trebaju dostaviti slijedće dokumente:
1.Popunjen i potpisan formular prijave (formu prijave tražiti na biroima, isprintati sa http://www.nestovise.org
2. Pismo motivacije (na jednoj stranici opišite koliko ste i zašto motivirani/zainteresirani da budete korisnik projekta i zašto biste sebe predstavili kao dobrog kandidata; potpišite se)
3. Dokaz o vrsti i stepenu invaliditeta (nalaz, ocjena i mišljenje nadležnog organa ili Rješenje iz kojeg se može utvrditi procenat invalidnosti nezaposlene osobe i pravo na tuđu njegu i pomoć)
4. Potvrda sa biroa da su nezaposleni , ako primaju porodičnu penziju kopiju rješenja po kojem je ostvareno to pravo ili ako je osoba student potvrda sa fakulteta
5. Potvrda o prebivalištu (CIPS) kao dokaz da žive na jednoj od gore navedenih općina (može biti starija od 6 mjeseci)
6. Diplomu o završenom školovanju
(Napomena: Za dokumente od 3 do 6 dovoljne su kopije).
za sve dodatne informacije možete posjetiti http://www.nestovise.org ili se obratiti na broj : 033 788 740
Puno pozdrava SVIMA i hvala
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1145 Re: Istina o invalidima
@Jelena.ba,
Diskriminacija! Imam viška godina i manjka peMzije, a baš sam se mislio prijaviti da naučim sam sebi praviti web. stranice.
Diskriminacija! Imam viška godina i manjka peMzije, a baš sam se mislio prijaviti da naučim sam sebi praviti web. stranice.
-
cd_rom
#1146 Re: Istina o invalidima
ko ima pravo da za invalide preko 40 g kaže da su retardirani?
ovo je poruka između redova.
- PipiDugaDevetka
#1147 Re: Istina o invalidima
Ponovo pročitah i ne vidjeh ništa sporno. Molim te objasni to što ti vidiš ''između redova''.cd_rom wrote:ko ima pravo da za invalide preko 40 g kaže da su retardirani?
-
cd_rom
#1148 Re: Istina o invalidima
sporno je to što se dodatno uvodi diskriminacija među invalidima (zar nije dovoljna sama invalidnost) na osnovu godina života.
pogotovo što ovu akciju vodi udruženje građana (jest da donator diktira uslove) koje se pretpostavljam finansira iz budžeta kao i donacijama.
ako donator traži 30 nezaposlenih, bolje je sve primiti na edukaciju , a onda izabrati 30 najboljih (ili sve koji polože ispit)
pogotovo što ovu akciju vodi udruženje građana (jest da donator diktira uslove) koje se pretpostavljam finansira iz budžeta kao i donacijama.
ako donator traži 30 nezaposlenih, bolje je sve primiti na edukaciju , a onda izabrati 30 najboljih (ili sve koji polože ispit)
-
kiss92
#1149 Re: Istina o invalidima
ljudi kada ce ovo malo muke(invalidnina) biti uplaceno 
- PipiDugaDevetka
#1150 Re: Istina o invalidima
Platformaški ministar Čamber je kupio Volvo-a terenca za naših 80 tisuća KM, pa vidi sa njim čim se malo provoza, sjetiće se nas hudnika, pa će nam na Vijeću ministara njegove kolege povećati PDV.kiss92 wrote:ljudi kada ce ovo malo muke(invalidnina) biti uplaceno![]()
Odobrio je sve poteze prethodnog ministra, pa i superglupo rješenje za moju materu (sada umrlu) kojim se jedno pravo na t.nj. ukida, a za naknadu za neosposobljenje ostavio na snazi. Isti uslovi za ostvarenje obadva prava.
Neće biti dobro, al' neka mi glasao sam za Platformu. Drugi put me neće prevariti.
Pozivam ministra Čambera zvanog, Volvo da se učlani na blog Forum:
http://www.blog.hr/print/id/29224/colli ... mater.html