Znaci nikakve kartice? Jeli ja trebam nekakav software dowloaden zbog carsharring ili ne ??Rottweiler wrote:Taj tip ti ubaci config sa svojim podacima i to je to, netrebaju nikakve ip adrese
BTW: Hvala na odgovoru.
Moderator: Benq
Znaci nikakve kartice? Jeli ja trebam nekakav software dowloaden zbog carsharring ili ne ??Rottweiler wrote:Taj tip ti ubaci config sa svojim podacima i to je to, netrebaju nikakve ip adrese
Kod mene je na DM800HD PVR instaliran Gemini 5.1 a kad ukljucim na displeju pokaze SIM 201 #76A. Pretpostavljam da bi mogao biti klon ali nisam siguran. Pokusao sam sa onim kodom na stranici Dream Media ali nista se ne desava? Ili mozda to znaci da je klon? Sad koristim liste koje sam skinuo na netu, i sve radi osim par kanala iz Totala i TV1. Tu mi samo pokazuje signal o%. Negdje sam citao da mozda ovaj problem moze rijesti bolji image. Meni ne treba nista komplikovano nego samo zelim stabilan image koji radi korektno? Koji image trebam?iPod wrote:Pozdrav,
Vidi, nista mi ne znaci dok mi ne kazes koju SIM kartu imas , 1.0 , 1.1 ili 2.0.1 ili Ferrari kartu. A zasto te ovo pitam ? Pa samo da bih te mogao uputiti koji Image da stavis, tj Gemini 5.1 za 1.0 , 1.1, 2.0.1 illi Ferrari. Zato sto oni nose zadnje drivere za "frontend" ( frontpanel + tuner driveri ).
Inace to je sajt za DM klonove, tj. sve o njima, software, prerpavke SIM sa starih na nove i slicno.Code: Select all
http://www.8a8f8.com/
Code: Select all
http://dl2.dm800sim2.com/sim2/download/mfaraj57-Ramimaher/newnigma2-release-dm800-v3%5B1%5D.1.1-ramiMAHER_.rarCode: Select all
http://dl2.dm800sim2.com/sim2/download/nb/sim201e_ssl76c_DreamEliteBH_DM800_133D-usbTunerDRV.rarNije problem ako je klon, vec sam imao 500 koji je klon i radio dugo bez problema, a nisam ga ni platio puno. A sto se tice gledanja filmova u HD nije problem jer moj TV moze na network pa gledam filmove sa NSA direktno, ali to nije tema. Newenigma 2 bi se u tom slucaju instalirala na flesh ili mozda mogu nju na USB da ne diram postojeci imidz? Kineska stranica je mozda ova http://www.8a8f8.com/?iPod wrote:Pozdrav,
Da, nazalost ako ti se to pokazuje na displayu prilikom boota, radi se o DM 800 clonu. Sto se tice imagea preporucujem newenigma2 ovu zadnju verziju, imas je na toj kineskoj stranici za SIM 2.0.1 spremnu. Ona dolazi i sa zadnjim patchiranim driverima za tuner i fpu ( frontpanel unit + ir ). Ovaj image je pogotovo dobar ako imas namjeru gledati ( divx / xvid ) filmove, jer zbog jacine procesora na DM800 nemoguce je gledati MKV ( 720p i 1080p ) nazalost....
Zato kupis AzBox i bez problema vrti 1080p. Ima mnogo bolji procesor od bilo kojeg Dream-a (orginala) a o ovim kinezima koji se kod nas ustvari jedino prodaju nebi ni pricao.iPod wrote:Pozdrav,
Da, nazalost ako ti se to pokazuje na displayu prilikom boota, radi se o DM 800 clonu. Sto se tice imagea preporucujem newenigma2 ovu zadnju verziju, imas je na toj kineskoj stranici za SIM 2.0.1 spremnu. Ona dolazi i sa zadnjim patchiranim driverima za tuner i fpu ( frontpanel unit + ir ). Ovaj image je pogotovo dobar ako imas namjeru gledati ( divx / xvid ) filmove, jer zbog jacine procesora na DM800 nemoguce je gledati MKV ( 720p i 1080p ) nazalost....
Pa imam ja AzBox Premium, i dobio na poklon DVB-C Tunerelcho71 wrote:Zato kupis AzBox i bez problema vrti 1080p. Ima mnogo bolji procesor od bilo kojeg Dream-a (orginala) a o ovim kinezima koji se kod nas ustvari jedino prodaju nebi ni pricao.iPod wrote:Pozdrav,
elcho71 wrote:Zato kupis AzBox i bez problema vrti 1080p. Ima mnogo bolji procesor od bilo kojeg Dream-a (orginala) a o ovim kinezima koji se kod nas ustvari jedino prodaju nebi ni pricao.iPod wrote:Pozdrav,
Da li je sa orginalom (DM 800 HD se) moguce gledati mkv?iPod wrote:Pozdrav,
Da, Optibox motori imaju probleme sa tim, citao sam nesto o tome i na novisf, inace ta roba je sva skart opticum i optibox, kina...... ali eto ovdje kod nas ih nesto forsiraju....huxley wrote:Kod mene ipak nije do image-a (dream elite mfaraj...).
Imam problem da kada kofigurišem tuner, pa idem na sat finder, motor vrti na druge pozicije od onih koji su navedeni za određeni satelit. Uspio sam uskladiti <astru 19.2e, Hotbird 13e i Eutelsat, ali nikako i Astru 28e. Fol je da motor (Opticum/box 2800) ima memorisane pozicije koje nisu usklađene sa onim koje mu ja zadam, pa tako ako npr u konfiguraciji tunera za Astru 28e snimim na npr poziciji 5, pa poslije i u Sat finder i na kraju u Positioner-u, to se ne poklapa sa pozicijom na kojoj je ovaj satelit memorisan u motoru (vidim po tome što motor postavi na poziciju koja bi vizuelno odgovarala npr. Thor-u). Problem je što motor ima 60 pozicija, a nemam pojma na kojoj je ovaj satelit (to je kao snimljeno prvi put kada je konfigurisan motor, pročitah na 'onom' forumu).
Zeza i to što nemam načina ni da resetujem motor, probao sam sa uputstvima iz njegovog manuala (zajedno tipke za lijevo/desno), uključi-isključi i sl. ali iz nekog razloga uvijek vraća na tu 'svoju' listu kanala i ne mogu da nađem tu Astru 28e (i za ostale satelite bih morao na isti način da pogađam).
Ne znam da li je neko imao sličan problem i kako ga je riješio?
Moje iskustvo je daInteresuje me kakva su vam iskustva sa CS serverima, koliko placate i kako ste zadovoljni
Najbolji motori su ti STAB-ovi , evo par linkova :huxley wrote:Po tome je i iPhone smeće, kao i 90% potrošačke elektronike, odjeće i sl. BTW, nija baš da imamo i izbora motora u BiH, a shipping izvana, zbog težine od cca 3.5kg bi došao oko 80 Eur. Ganjati varijantu da neko uzme pa pošalje, ne znam...
Moguće je da Opticum/box ne valja, ali ne bih krivio Kinu. Problem i dalje ostaje. Uglavnom, kada mu zadam neki kanal na npr. Thor-u, on vozi negdje istočno, što naravno rezultira tim da taj kanal ne mogu da otvorim.
Isto tako, prilikom podešavanja tunera, to izgleda otrpilike ovako;
Tuner set up - advanced - npr Astra 28.2 - dole na 'disable usals' - pozicija npr. 5. Zatim
Sat finder - odaberem taj isti satelit (Astra 28.2), i automatski pomjera antenu na neku x poziciju (koju je negdje memorisao). Naravno, nema lock-a = nema signala
Eventualno ako se pozicije poklope, (npr. Eurobird), dobijem lock, snimim ga i onda
Positioner set-up - Tuner set up - odaberem Eurobird, zatim Positioner Storage i onda mu dam isti broj kao u Tuner Set-up-u. Momentalno SNR pada na nulu, ali onda su kanali na tom satelitu OK. Obično prilikom ponovnog ulaska u taj meni Positioner storage ponovo vrati na 1 (nekako su mu po default-u svi 1).
Pa ako je neko imao sličan problem...
Code: Select all
http://stab-italia.com/mostracategoria.php?id=11PA procitaj zadnjih 30 postova i bices pametnijioptimus27 wrote:Pozdrav svima
Ja sam totalni laik kad je u pitanju digitalna televizija . U skorije vrijeme , planiram kupiti neki od digitalnih recievera .
Bitno mi je da mogu gledati nase ex-yu kanale (HRT-ove, pink , te nase bosanske) , ali i mnostvo drugih kanala , prvenstveno iz UK ( ITV , SKY ,..) . Mozda previse lutam i ne znam kako da formulisem ono sta trazim , molim za malu pomoc . Preporuka , koliko kosta , sta mogu gledati , sve te lude cake koje ja ne znam , a vidim da ovdje ima poprilican broj strucnjaka.
Hvala unaprijed
Mislim da je helas grcki ... hellasGrga07 wrote:Jel mi neko zna kakav je satelit Helas ili tako nesto, cujem da sada reprogramiraju recievere pa navodno na tom sat.imaju programi koji su bili na thor-u?
jesu li zakljucani ili free? I gdje da nadjem tranpodere da ubacim prg.na tom eutelu?Ženski Dr.Med wrote:Mislim da je helas grcki ... hellasGrga07 wrote:Jel mi neko zna kakav je satelit Helas ili tako nesto, cujem da sada reprogramiraju recievere pa navodno na tom sat.imaju programi koji su bili na thor-u?
Sto se tice thora imas sada swe na eutelu w2 on ti je na 15.8
Sta imas i koliko placas?Chivas1 wrote:Meni oko nove godine istjece CS pretplata ..u ovih 6 mjeseci sam zadovoljan ... Nije nikad trzalo nista osim bundeslige jedno vrijeme al sad se i to ustabililo ..Nekad mozda jednom u mjesecu bude prekid da ne mogu gledat neki paket 10.ak minuta i to je to .. ja sam zadovoljan kad citam kakvih ima ovaj je fantastican