Fudbalski kurioziteti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dragonz

#1126 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by dragonz »

i još se liverpool interesuje za ovakvog glumca iako već imaju jednog
dragonz

#1127 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by dragonz »

dragonz

#1128 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by dragonz »

Ronaldo ili Ronaldinho pitanje je sad: ko je ko ? :D
Riddle

#1129 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Riddle »

Fudbalski savez Turske je zabranio baklje na utakmicama...

Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#1130 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Faruk »

Timothy "Tim" Sherwood - Blackburn Rovers
kapiten kad su isti bili prvaci Engleske
tadašnji predsjednik Blackburna Jack Walker je svojevremeno smatrao Tima boljim igračem od Zidane

Under Sherwood's captaincy, Blackburn finished second in the Premiership in 1993-94 before winning it the following season. During his time at the club, coach Dalglish had wanted to sign Zinedine Zidane who were playing in France for FC Girondins de Bordeaux, however Rovers Chairman Jack Walker reportedly said to Dalglish: "Why do you want to sign Zidane when we have Tim Sherwood?" :D :D :D
Jack Be Nimble

#1131 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Jack Be Nimble »

dragonz wrote:

Ronaldo ili Ronaldinho pitanje je sad: ko je ko ? :D
Pa tad je tu mali pa je zato Ronaldinho, tada je u timu bio stariji Ronaldo pa ga nisu mogli tako zvati, nego 'mali ronaldo'.
Riddle

#1132 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Riddle »

Neki dan sam opet pregledao onaj film (zapravo rad nekog tipa) na youtube o Ronaldu. Koja igracina mati mila. Sasvim je bilo uobicajeno da nareda 4-5 igraca i golmana i da zabije gol. Nikad nijedan igrac na mene nije ostavio takav dojam kao on. Jedini koji je prisao blizu je Ronaldinho. Ono u fazonu da jedva cekas neku utakmicu da ga gledas i gledajuci ga, pitas se - kako? Danas imamo Messia i Cristiana Ronalda, koji su vanzemaljci, ali nemam takav osjecaj u vezi njih.
ultima_palabra

#1133 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote:Neki dan sam opet pregledao onaj film (zapravo rad nekog tipa) na youtube o Ronaldu. Koja igracina mati mila. Sasvim je bilo uobicajeno da nareda 4-5 igraca i golmana i da zabije gol. Nikad nijedan igrac na mene nije ostavio takav dojam kao on. Jedini koji je prisao blizu je Ronaldinho. Ono u fazonu da jedva cekas neku utakmicu da ga gledas i gledajuci ga, pitas se - kako? Danas imamo Messia i Cristiana Ronalda, koji su vanzemaljci, ali nemam takav osjecaj u vezi njih.
Kod Cristiana nemaš taj osjećaj iščekivanja svaki put kad on primi loptu da će uraditi nešto posebno.

Kod Messija da, ali on nekako ima manje trikova u repertoaru od ovih Brazilaca... manje-više svako zna šta će uraditi ali ga ne može zaustaviti.
radostan dan

#1134 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by radostan dan »

katastrofa :shock: :(

Kao autsajder dobio Seltik u finalu, a onda video kako mu na tribinama umire otac

Vezni igrač škotskog Kilmanroka Lajam Keli dugo će pamtiti finale Kupa u kome je njegova ekipa, kao autsajder, savladala Seltik sa 1:0. Dok je čekao da podigne pehar i dobije medalju za osvajanje trofeja, video je kako mu na tribinama umire otac.

Image
Lajam Keli (desno) u meču finala Liga kupa protiv Seltika

Lajamov otac Džon imao je 59 godina kada ga je srce izdalo dok je čekao da vidi kako mu se sin penje na tribinu gde je bilo organizovano uručenje pehara i medalja za neočekivane pobednike Liga kupa.

Zvezda Kilmanroka je, još uvek u dresu u kome je odigrao utakmicu na “Hempdenu”, video kako bolničari pomažu njegovom ocu i odmah otrčao kako bi se našao uz oca.

Lajam Keli je trčao pokraj nosila na kojim je njegov otac odnešen do ambulantnih kola, ali su lekari u bolnici mogli samo da konstatuju da je Džon izgubio tu bitku - i to u istom danu u kome je njegov sin ostvario najveću u dosadašnjoj karijeri.

“Lajam je bio u šoku. Plakao je i držao se za glavu. Šutnuo je vrata i uz vrisak zakukao. Stvarno ga je pogodilo to što se desilo. Neverovatno je kakav je to bio emotivni obrt od slavlja zbog pobede nad slavnim Seltikom do vesti da vam je otac u teškom stanju. Tužno je što mu se to desilo u trenucima ostvarenja najvećeg uspeha”, rekao je jedan od očevidaca.

Situacija koja je zadesila mladu zvezdu Kilmanroka uzdrmala je i njegove saigrače. Povređeni kapiten Manuel Paskali je plakao, Kelijev kolega Rori Mekaun je istakao da se oseća “jezivo rastrgnut zbog svega što se dogodilo”, a portparol Seltika, kluba koji je 14 puta osvajao Liga kup a sada dozvolio da Kilmanrok to po prvi put uradi u klupskoj istoriji, istakao je da se čitav klub saoseća sa Lajamovim gubitkom.
Riddle

#1135 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Riddle »

ultima_palabra wrote:Kod Cristiana nemaš taj osjećaj iščekivanja svaki put kad on primi loptu da će uraditi nešto posebno.

Kod Messija da, ali on nekako ima manje trikova u repertoaru od ovih Brazilaca... manje-više svako zna šta će uraditi ali ga ne može zaustaviti.
Tacno je to za Cristiana. On je sto se tice nepredvidivosti i maste najbolji bio u sezoni 2006/2007. Mogao si cuti zamor u publici istog trenutka kad primi loptu. Bio je zvijezda u usponu, jednostavno se zabavljao, igrao za tim i bio je u stanju izvesti bilo sta. Sezonu kasnije je bio znatno bolji sto se tice postigunutih golova, ali njegova timska igra je pocela opadati i United vise nije igrao onako leprsavo kao sezonu prije. Zadnju sezonu je jednostavno izgurao na misice iako je ostavio nekoliko sjajnih momenata za sjecanje. Danas je kao masina. Tovar golova, ali sve je nekako isto. Nije vise onako slobodan kao nekad.

Messi je divan igrac, ali ja iz nekog meni nepoznatog razloga ostajem gotovo ravnodusan. Mislim drago mi je sto sam u prilici da gledam mozda najboljeg igraca ikad, ali jednostavno imam nekakav prazan osjecaj u vezi njega.
BHF_Manijak

#1136 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by BHF_Manijak »

Obojica su fantasticni igraci, najbolji danasnjice ali nemaju po meni onog vica u igri ko sto je Ronaldinho imao, zato sam ga i volio, nije bio kao Messi i Ronaldo ali je svaku utakmicu uzivao igrajuci i pun je nekih trikova bio, kad se sjetim sta je hudom Fereiri radio protiv Chelsea zao mi frajera bude.
I Messi i Ronaldo imaju sjajnu tehniku, obojica su dosad to pokazali xx puta no za moj ukus Ronaldinho je to nekako ljepse sve radio, sta ja znam mozd i grijesim ali sto neko rece nekako predvidivo.
Obuca9

#1137 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Obuca9 »

Ma niko nije bio kao debeli. Majstor nad majstorima.
Hugo Weaving

#1138 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Hugo Weaving »

Ronaldinho je bas vic igrac. Steta sto se zapustio, jer bismo sada svaku diskusiju u vezi "najbolji svih vremena" zavrsavali njegovim imenom. Ono sto je on radio par sezona, nije radio niko u modernom fudbalu. Onakve zajebancije i svrsishodna glupiranja te pravljenje cuvara debilima je samo njemu polazilo za nogom.

Ronaldo (Luis Nazario da Lima) je posebna prica. Stekoh dojam da ga je nemoguce oboriti. Pa on se namjerno zabija u 2-3 igraca i razgrce ih kao da ne postoje. :lol: Da su ga povrede zaobisle, bio bi jos bolji (a i ovako je fenomenalan).

Ronaldo (ovoga puta je rijec o Cristianu) je masina za postizanje golova. Ali to je i Messi + sto Argentinac bas ima ono nesto sto te navede da pomislis kako ce svaki njegov potez biti "onaj". Jbt, pa frajeru je svakodnevnica proci 2 igraca u jednom napadu. :lol:

Nego, evo jednog fair play poteza od osobe od koje se to nikako ne ocekuje. :lol:

kokuz_sa

#1139 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by kokuz_sa »

kokuz_sa

#1140 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by kokuz_sa »

Jack Be Nimble

#1141 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Jack Be Nimble »

Njemacki klub iz 4. lige nije dao gol u zadnjih par utakmica pa navijaci odlucili da im pomognu :D

pirmin

#1142 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by pirmin »

Francuski drugoligas Angers angazovao Lionela Messija:

http://imgl.krone.at/Bilder/2012/03/29/ ... kQTu6U.jpg

:D :thumbup:
just principe

#1144 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by just principe »

geniJalno :dance:

just principe

#1145 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by just principe »

duboki naklon za ovo :!: :!: :!:

Koolin1

#1147 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Koolin1 »

abondanzieri wrote:http://www.soccerway.com/players/anthony-annan/7864/

sta je ovo 'vako garavo :shock: :D
to je covjek ko i ti.
abondanzieri

#1148 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by abondanzieri »

Koolin1 wrote:
abondanzieri wrote:http://www.soccerway.com/players/anthony-annan/7864/

sta je ovo 'vako garavo :shock: :D
to je covjek ko i ti.
Znao sam da ce biti i onih koji ce ovaj moj komentar shvatiti na nacin na koji si ti to shvatio.Nije da se pravdam,ali nisam rasista,dapace,samo sam se malo zbunio kada sam otvorio profil ovog igraca,kontam nema slike na profilu,kad ono ipak ima :-D
BHF_Manijak

#1149 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by BHF_Manijak »

Jest da nije neki kuriozitet, ali meni goitvna stvar.

Njemci su odustali od kandidature za euro 2020. godine prije nego su se i kandidovali. Kako je predsjednik saveza reko, "organizovali smo SP 2006. i prvenstvo 2011.(za zene) godine, mislimo da je red da se i ostalim zemljama pusti prilika da se kandiduju i organizuju neko tekmicenje, nase ukljucivanje ne bi bilo posteno."

Svabe bili i ostali gospoda! 8-) :thumbup:
burek_in_space

#1150 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by burek_in_space »

BHF_Manijak wrote:Jest da nije neki kuriozitet, ali meni goitvna stvar.

Njemci su odustali od kandidature za euro 2020. godine prije nego su se i kandidovali. Kako je predsjednik saveza reko, "organizovali smo SP 2006. i prvenstvo 2011.(za zene) godine, mislimo da je red da se i ostalim zemljama pusti prilika da se kandiduju i organizuju neko tekmicenje, nase ukljucivanje ne bi bilo posteno."

Svabe bili i ostali gospoda! 8-) :thumbup:
Ili jednostavno chekaju da neko zajebe svoju kandidaturu, pa da ulete sa prichom: "Mi smo spremni pomoci na nachin da budemo zamjena za izabranu zemlju" :mrgreen:
Post Reply