Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Mutivoda

#1126 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Mustafapasa wrote:Ljudi, treba mi neko ko daje kvalitetne instrukcije iz predmeta ekonomika preduzeca...ima li iko???? Molim u PP...

Bude obično po grupama na fb, ali ne sjećam se da sam vidjela za ekonomiku preduzeća..
Mada je to poprilično lagan predmet, samo da prođes onaj Praktikum od profesorice, trebalo bi da je dovoljno.
Ili možda imaš nekog od kolega/kolegica koji bi ti to mogli pokazati ukoliko ti je nesto nejasno, da ne plaćaš džaba instrukcije. :)
Leons

#1127 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Leons »

Moze li neko reci nesta o smjeru KVANTITATIVNE EKONOMSKE ANALIZE ?
fixer

#1128 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by fixer »

Ima li neko da ide na smjer Aktuarstvo na postiplomskom?
Muhamed Đakmić

#1129 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Mustafapasa wrote:Ljudi, treba mi neko ko daje kvalitetne instrukcije iz predmeta ekonomika preduzeca...ima li iko???? Molim u PP...
Mustafa paša moj, nemoj to ali fakat. Uzmeš knjigu, možeš apsolutno sve spremiti iz knjige.
lelan

#1130 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by lelan »

Interesuje me na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu cijene studija.
Prva godina DIstance learning 1000 km
Druga godina distance learning 1000 km
Treca godina distance learning 21 000 km ( cjelokupan studij ) <-- je li ovo kupovina diplome ili ?
Mutivoda

#1131 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

lelan wrote:Interesuje me na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu cijene studija.
Prva godina DIstance learning 1000 km
Druga godina distance learning 1000 km
Treca godina distance learning 21 000 km ( cjelokupan studij ) <-- je li ovo kupovina diplome ili ?

Samo da ispravim, nije "prva godina", "druga godina"...
Nego prvi ciklus, drugi ciklus, treći ciklus. Što znači da treći ciklus, odnosno doktorski program, iznosi 21 000KM.. :)
lelan

#1132 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by lelan »

Hvala na ispravci. Hvala
saramica

#1133 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by saramica »

Je li prvi dan bude neki poseban prijem za brucose ili ce svako na svoja predavanja, kada cemo indexe dobiti
mistek

#1134 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by mistek »

saramica wrote:Je li prvi dan bude neki poseban prijem za brucose ili ce svako na svoja predavanja, kada cemo indexe dobiti
Na predavanja :)
Indekse dobijete prvi dan, meščini da je tako bilo.
Leons

#1135 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Leons »

a gdje cemo dobiti indekse ?
perfect_guy

#1136 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

Leons wrote:a gdje cemo dobiti indekse ?
ako ne bude organizovana podjela indeksa kao "manifestacija", onda u studentskoj
Mutivoda

#1137 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Ne sjećam se kako to ide na početku, da li ste već dobili podatke za pristup ISSS-u? Ako jeste, tamo možeš provjeriti da li si već upisan i onda možeš otići do studentske po index. :)
Voltriz

#1138 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Voltriz »

Ako se neko prijavljivao sada na master da li zna kako popuniti ovu elektronsku prijavu? Konkretno me zanima broj indeksa koji treba da upisem a nemam indeks kada se tek upisivam :? Jel mozda broj indeksa iz prvog ciklusa mada mi to nema logike.

I uplata za indeks na rektoratov racun pa sa uplatnicom podignuti indeks u knjizari? Kakvoj crnoj knjizari jel to Ekonomija ima neku svoju knjizaru za koju ja ne znam, neka me neko prosvjetli molim vas
saramica

#1139 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by saramica »

Voltriz wrote:Ako se neko prijavljivao sada na master da li zna kako popuniti ovu elektronsku prijavu? Konkretno me zanima broj indeksa koji treba da upisem a nemam indeks kada se tek upisivam :? Jel mozda broj indeksa iz prvog ciklusa mada mi to nema logike.

I uplata za indeks na rektoratov racun pa sa uplatnicom podignuti indeks u knjizari? Kakvoj crnoj knjizari jel to Ekonomija ima neku svoju knjizaru za koju ja ne znam, neka me neko prosvjetli molim vas
Zavrsio si tri godine na ekonomiji, a ne znas da imaju svoju knjizaru :?
Muhamed Đakmić

#1140 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ne mora neko završiti tri godine ekonomije da bi na istoj upisivao master.

Je l' knjižara ona knjižara u prizemlju gdje uzimamo prijave za pojedine ispite i to? Ako je to u pitanju, kad udeš u zgradu fakulteta idi desno prema stepenicama i odmah prije stepenica ćeš sa desne strane vidjeti tu knjižaru.
saramica

#1141 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by saramica »

Muhamed Đakmić wrote:Pa ne mora neko završiti tri godine ekonomije da bi na istoj upisivao master.

Je l' knjižara ona knjižara u prizemlju gdje uzimamo prijave za pojedine ispite i to? Ako je to u pitanju, kad udeš u zgradu fakulteta idi desno prema stepenicama i odmah prije stepenica ćeš sa desne strane vidjeti tu knjižaru.
Jestee :-D
tabija

#1142 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by tabija »

Ima li neko da je zavrsio prvu godinu VPS-a i ima dobrih skripti,primjera testova,pitanja isl. generalno tog materijala za ucenje da je voljan prodati

hvala
triple mama

#1143 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by triple mama »

tabija wrote:Ima li neko da je zavrsio prvu godinu VPS-a i ima dobrih skripti,primjera testova,pitanja isl. generalno tog materijala za ucenje da je voljan prodati

hvala
imas na FB grupu Svi brucosi Ekonomskog fakulteta sa datotekom u kojoj mozes pronaci dosta skripti i pitanja sa testova i sl...meni je puno pomoglo;)

nego,

ima li iko da je izabrao smijer Racunovodstvo na VPS? Trebalo bi mi misljenje i eventualno savjeti:))))
perfect_guy

#1144 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

triple mama wrote:
tabija wrote:Ima li neko da je zavrsio prvu godinu VPS-a i ima dobrih skripti,primjera testova,pitanja isl. generalno tog materijala za ucenje da je voljan prodati

hvala
imas na FB grupu Svi brucosi Ekonomskog fakulteta sa datotekom u kojoj mozes pronaci dosta skripti i pitanja sa testova i sl...meni je puno pomoglo;)

nego,

ima li iko da je izabrao smijer Racunovodstvo na VPS? Trebalo bi mi misljenje i eventualno savjeti:))))
ne. Prolaznost na predmetu računovodstvo slaba, tako da i nema interesa za taj smjer i dosad nije nikad prolazio na anketama (koje su inako više samo formalne, da se piše da postoje). Inače svaki smjer na VPŠ ima svoj "par" na EiM. Iako su na VPŠ tri smjerska semestra, a na EiM 2, dosta predmeta je isto
triple mama

#1145 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by triple mama »

perfect_guy wrote:
triple mama wrote:

hvala

nego,

ne. Prolaznost na predmetu računovodstvo slaba, tako da i nema interesa za taj smjer i dosad nije nikad prolazio na anketama (koje su inako više samo formalne, da se piše da postoje). Inače svaki smjer na VPŠ ima svoj "par" na EiM. Iako su na VPŠ tri smjerska semestra, a na EiM 2, dosta predmeta je isto
je li to znaci da uopste ne postoji taj smijer? ili? i da li to znaci da je smijer racunovodstvo na VPS isti kao i smijer racunovodstvo na EiM?
saramica

#1146 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by saramica »

triple mama wrote:
je li to znaci da uopste ne postoji taj smijer? ili? i da li to znaci da je smijer racunovodstvo na VPS isti kao i smijer racunovodstvo na EiM?
Pa postoji ali samo na papiru, u biti ne postoji, nikad ga ne bude. Pogledaj na stranici fakulteta predmete, pa vidi koliko se razlikuju.
Leons

#1147 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Leons »

Zla li iko ista o smjeru kvantitativne ekonomske analize na ekonomiji?
triple mama

#1148 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by triple mama »

jojj pomagajte, ne znam koji smijer da izaberem. ja sam DL VPŠ...Također bih se voljela prebaciti na EiM, ali kad sam na pocetku II semestra pitala neku tetu u studentskoj kako to ide rekli su mi da je najbolje da u trecoj godini te razlike predmeta polazem kao izborne predmete...ima li iko iskustva?
IRELAND

#1149 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by IRELAND »

da li je iko polagao razliku predmeta za master na ekonomiji? zanima me kako to funkcionise, tj da li se razlika polaze uporedo sa ostalim ispitima ili se mora poloziti da bi se pristupilo upisu?
perfect_guy

#1150 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

IRELAND wrote:da li je iko polagao razliku predmeta za master na ekonomiji? zanima me kako to funkcionise, tj da li se razlika polaze uporedo sa ostalim ispitima ili se mora poloziti da bi se pristupilo upisu?
prethodnih par godina se organizovalo u maju/junu i moralo se položiti da bi se uopšte moglo prijaviti na upis
Post Reply