iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Richard Peti
-
DYD666
#1127 Re: iPhone - All about
Na sve to ti samo mogu reci da ne brines jer je to sad toliko prosto (Iako ovako na papiru zvuci kao rocket science) da ga svaki klinac na ulici kojeg zaustavis i pitas, moze otkljucati i mjesto tebe ako bas gorishaqqa wrote:Ja kako dalje čitam ovu temu sve sam zabrinutiji kako ću koristiti svoj Iphone (naravno, ukoliko ga aBd uopšte dobijem)![]()
Nije da sam duduk po pitanju tehnike, čak naprotiv, ali brate zabrinuste me sa ovim jailbreak, appstore, pizda materinaOno što mene brine je KAKO doći do nivoa korištenja gdje ću prethodno sve otključati, registrovati se na Itunes i sl? Hoće li to biti nešto extra komplikovano ili...
Joj sam sam sebi dosadan kad pročitam post, koliko glupih pitanja al šta ću jbg, baš sam se zadeverao.
Reci cu ti i da sam imao prilike vidjeti kako neke stvari funkcionisu i rade kad je Blackberry Storm kec u pitanju, gdje je eto sve "free" i legalno...vjeruj da ima i tu peripetija pravo nelogicnih tako da...sve je to tu negdje i svede se na; sta hoces tacno i za sta ti treba device te koliko se spreman izdvojiti love i vremena. Ne trebam zakljucivati da se po mojoj racunici iPhone najvise isplati po pitanju ulozeno-dobiveno
-
DYD666
#1128 Re: iPhone - All about
Hey man hvala, nisam znao za taj fazon sa adresom tako da imam HR account odavno i OK je sasvim, ali mi nekad prahne i neka pjesma ili video, a posto imam spojen PayPal jeli i za US Store vazi da mogu skidati i muziku recimo ili ipak samo aplikacije?dzemmo wrote: idi odma na iTunes i napravi account, skini sebi sta ti treba i sve to, i kad dodje iPhone.. bit ces spreman
U sustini aplikacije sve mogu naci ili na HR ili svakako skidam crackovane ali radi nekih drugih caka bi bilo fino imati USA account. Moze li se i na takav USA account spojiti PayPal odavde?
- innovision
#1129 Re: iPhone - All about
innovision wrote:meni se najvise svidja dizajn i materijali od kojih je napravljen 4. je stvarno kvalitetat , ali interesuje me ovo.
Zasto se telefon ne moze kupiti samo za lovu (kod nas ima kao neki apple centar)
-
dado88
#1130 Re: iPhone - All about
jel mi moze neko dati link da skinem ovaj programcic PDF Word Excel File Viewer 1.0.5 za iPhone,pls...
-
DYD666
#1131 Re: iPhone - All about
Izvoltondado88 wrote:jel mi moze neko dati link da skinem ovaj programcic PDF Word Excel File Viewer 1.0.5 za iPhone,pls...
ili jos direktnije ali je ovo 1.0.8
-
dado88
#1132 Re: iPhone - All about
Hvala ti puno, al imam jedan problem, krene instalacija i pred kraj izbaci iTunes error kaze...
http://i48.klix.com/24awwm8.jpg
-
dado88
#1133 Re: iPhone - All about
tj. bilo koju aplikaciju sto skinem odavde http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=331933924 iTunes izbacuje isti error neda da se instalira,koja je alterativa ljudi...dado88 wrote:Hvala ti puno, al imam jedan problem, krene instalacija i pred kraj izbaci iTunes error kaze...
-
DYD666
#1134 Re: iPhone - All about
Jesi ti siguran da ti je telefon Unlock/Jailbreak-ovan, i da si skino sa Cidye "App Sync" ?dado88 wrote:tj. bilo koju aplikaciju sto skinem odavde http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=331933924 iTunes izbacuje isti error neda da se instalira,koja je alterativa ljudi...dado88 wrote:Hvala ti puno, al imam jedan problem, krene instalacija i pred kraj izbaci iTunes error kaze...
Jer ja nisam
-
Richard Peti
-
DYD666
#1136 Re: iPhone - All about
Pa jesi ti nekad probao upisati tada istu adresu koji si mu dao i ranije Ili, ako te skontah, to ne fercera jer ti je za sam PayPal unesena tvoja regularna adresa, a morala bi ti biti ista americka koju si mu ranije dao?dzemmo wrote: p.s. u iTunes Store-u ima opcija PayPal al opet trazi adresu na osnovu izabrane zemlje Store-a
Hayd nije frka, probacu ja svakako, ako i ne mogne, imam HR regularno.
-
Richard Peti
-
dado88
#1138 Re: iPhone - All about
Tel je jailbreakan,nije unlock jer cekam unlock za 5.12 baseband...a pokusao sam da skinem Appsync sa Cydie i nece da ga inst...DYD666 wrote:Jesi ti siguran da ti je telefon Unlock/Jailbreak-ovan, i da si skino sa Cidye "App Sync" ?dado88 wrote:tj. bilo koju aplikaciju sto skinem odavde http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=331933924 iTunes izbacuje isti error neda da se instalira,koja je alterativa ljudi...dado88 wrote:Hvala ti puno, al imam jedan problem, krene instalacija i pred kraj izbaci iTunes error kaze...
Jer ja nisam
-
student001
#1139 Re: iPhone - All about
Ima li 'k0 od vas sliku novog iPhonea 4?
-
DYD666
#1140 Re: iPhone - All about
Baseband nebi trebao da ima veze.dado88 wrote: Tel je jailbreakan,nije unlock jer cekam unlock za 5.12 baseband...a pokusao sam da skinem Appsync sa Cydie i nece da ga inst...
Jesi tacno pratio AppSync proceduru? Dodavanje sourcea itd?
Nacelno; Unlock - samo otkljucava SIM, a Jailbreak je fakticki - ova AppSync stvar, dakle moze biti samo da ti je Unlock-ovan ali ne i Jailbreakovan, samo tada bi AppSync morao fercerati. A mimo toga ako nije Unlock, kako uopste razgovaras?
Sa cime si radio generalno Unlock/Jailbreak? Mislim da nije nesto odradjeno kako treba...
- innovision
#1141 Re: iPhone - All about
i jos jednom zelim odgovorinnovision wrote:innovision wrote:meni se najvise svidja dizajn i materijali od kojih je napravljen 4. je stvarno kvalitetat , ali interesuje me ovo.
Zasto se telefon ne moze kupiti samo za lovu (kod nas ima kao neki apple centar)odg molim vas
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-3275.php
-
DYD666
#1142 Re: iPhone - All about
Mislim da se zapravo i kod nas moze regularno kupiti iPhone bez ugovora ali je cijena...innovision wrote:i jos jednom zelim odgovorinnovision wrote:innovision wrote:meni se najvise svidja dizajn i materijali od kojih je napravljen 4. je stvarno kvalitetat , ali interesuje me ovo.
Zasto se telefon ne moze kupiti samo za lovu (kod nas ima kao neki apple centar)odg molim vas
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-3275.php
Bar mi je tako rekao jaran koji je isao da pita na licu mjesta.
(A ako mislis konkretno na 4-rku, pa jos se ni u USA ne moze kupiti, samo je najavljen, nije pocela prodaja)
- innovision
#1143 Re: iPhone - All about
ma znam da ga jos nema nego me interesovalo jer imamo apple shop koliko je para jer kada kupujes preko raznih kanala dodje skuplja pita neg tepsija
-
DYD666
#1144 Re: iPhone - All about
Cisto sumnjam da moze skuplje nego bez ugovora i to ovdje 
Ali kanali jesu malo gnjavaza...
Ali kanali jesu malo gnjavaza...
- BLADE8
#1145 Re: iPhone - All about
nisam iz Sarajeva, iz Tuzle sam...ima i ovdje mjesta sa besplatnim WiFi-om al nazalost nema u mojoj zgradi a kad sam napolju cydia mi nije ni na kraj pameti...Lady Saray wrote:ne znam odakle si ali po sarajevu ima dosta kafica s besplatnim WiFi-om, kafica i lagano opletes po cydie-iBLADE8 wrote:Jel mogu instalirat neki program tipa iTune na laptop, pa da na laptop preko tog programa koristeci ADSL download-ujem stvari sa Cydie i onda samo instaliram na iPhon to sto sam skino. Prob'o sam skinut ovaj sbsettings sa cydie direktno na iphon-u al mi je pojelo cijeli krsavsvoj wrote:Instaliraj sa cydie sbsettings ( zna se desit da nekad jede bateriju) i preko njega mozes mnogo lakse gasit palit internet bilo wifi edge ili 3g. A sto se tice ustede ako otvaras neke stranice tipa facebook livescore bolje ti je skinut applikacije jer definitvno mnogo manje trose....sreca nije bilo puno
- innovision
#1146 Re: iPhone - All about
ma znam ali znas da kod nas imas 20% samo zato sto imas malo izbora i sto hoce da se obogate preko noci
-
Spax
#1147 Re: iPhone - All about
Zna li neko koliko kosta ili koliko ce kostat iphone 3G kad izadje 4G u slobodnoj prodaji u Americi ?
- innovision
#1148 Re: iPhone - All about
3 g i 3gs su isti dan kad je ovaj najavljen pravo spali na ebayuSpax wrote:Zna li neko koliko kosta ili koliko ce kostat iphone 3G kad izadje 4G u slobodnoj prodaji u Americi ?
- bug
#1149 Re: iPhone - All about
pa evo, zar nije dovoljno da tebe citiramDYD666 wrote:Bez da dizem tenzije ali;bug wrote:lijep sto jest-jest, al' useless kao i obicno![]()
![]()
Sada bih zaista volio cuti po cemu to zakljuci, sviju ti?
Da cujemo taj objektivan i tako jak argument eto pls ...
DYD666 wrote:Samo malo
Ima jos jedna stvar, mozda najvaznija
MicroSIM (vjerovatno su je stavili jer je 2x manja pa radi prostora za druge stvari unutra, a i radi otezavanja otkljucavanja)
Procackajte malo oko toga ali bojim se da iPhone 4 ima samo MicroSIM, a to je ovdje kod nas haman pa "pisi propala stvar"![]()
![]()
![]()
A mislim da ce i na zapadu ovo poprilicno paniku stvoritiTipa lik je imao 2G (ili bilo koji mobitel) i sad kupi cetvorku i hoce da stari SIM ubaci u novi tel - malo sutra
A petljavina je novi broj zadavati na stari SIM ako je i moguce uopste.
Nezgodno ali i zanimljivo
- hakazvaka
#1150 Re: iPhone - All about
bio je tutorialbug wrote:pa evo, zar nije dovoljno da tebe citiramDYD666 wrote:Bez da dizem tenzije ali;bug wrote:lijep sto jest-jest, al' useless kao i obicno![]()
![]()
Sada bih zaista volio cuti po cemu to zakljuci, sviju ti?
Da cujemo taj objektivan i tako jak argument eto pls ...![]()
![]()
za mene je ovo dovoljan razlog da ne razmisljam o njemu. Hem ga je tesko otkljucati hem taj shit sa MicroSimom, zasto bi iko normalan to uzeo? govorimo o varijanti zakljucanih telefona...
DYD666 wrote:Samo malo
Ima jos jedna stvar, mozda najvaznija
MicroSIM (vjerovatno su je stavili jer je 2x manja pa radi prostora za druge stvari unutra, a i radi otezavanja otkljucavanja)
Procackajte malo oko toga ali bojim se da iPhone 4 ima samo MicroSIM, a to je ovdje kod nas haman pa "pisi propala stvar"![]()
![]()
![]()
A mislim da ce i na zapadu ovo poprilicno paniku stvoritiTipa lik je imao 2G (ili bilo koji mobitel) i sad kupi cetvorku i hoce da stari SIM ubaci u novi tel - malo sutra
A petljavina je novi broj zadavati na stari SIM ako je i moguce uopste.
Nezgodno ali i zanimljivo