Bas mi je drago zbog djecice.
Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1126 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Bas mi je drago zbog djecice.
- HAVANA
#1127 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Mokar sam ko cep ali lijepo je bilo, mada malo ponizavajuce da pored vrtica i toplih prostorija moram djecu zbog one kucke po hladnoci i kisi voditi na dodjelu paketica
Zna li ko koja je televizija snimala prilog jer dok sam ja trazio zenu u rulji
moji mali deda mrazevi su nesta pricali za TV. puno ljudi nije doslo zbog vremena ali meni je bilo lijepo kao i mojim curicama.
- latentnicinik
#1128 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Kome je do Djeda Mraza, nek se mrzne. Tako i treba 
-
zonbirile
#1129 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
nikad ovde Swat doline @latentnicinik
- HAVANA
#1130 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Poremse ti se u staulatentnicinik wrote:Kome je do Djeda Mraza, nek se mrzne. Tako i treba
- latentnicinik
#1131 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Boga mi, da su ljubitelji Swata danas organizovali skup ne bi ih se skupilo 100-ak ko vas na svakom kojem organizujete već mnogo više. I hajde što pravite sebe smiješnim, od skupa do skupa, od protesta do protesta, ali ste još i djecu počeli uvlačiti u vaše inat proteste i tjerat ih da se mrznu radi vaših ciljeva. Ali dobro, vaša djeca, radite što hoćete, al džaba. U petak u skoro svakoj džamiji hutba o đeda mrazovima, u svakom najmanjem mesdžidu više ljudi nego na vašem najvećem skupu.zonbirile wrote:nikad ovde Swat doline @latentnicinik
Sv. Mraz je ovdje history, morete se vi koprcat kol'ko hoćete
ne moreš ti ni prnut nakon ovog smrzavanja danasPoremse ti se u stau
- valterbranisarajevo
#1132 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Djeda Mraz ipak došao u grad
Uprkos lošem vremenu i kiši, više stotina djece i roditelja okupilo se danas na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na dodjeli novogodišnjih paketa koju je organizirala uprava Grada Sarajeva.
Naime, ni ove godine u vrtićima u okviru JU "Djeca Sarajeva" nisu organizirane priredbe s Djeda Mrazom, navodno zbog straha od širenja nove gripe H1N1.
-Nismo bili u mogućnosti da idemo tamo gdje bi djeca trebala da uživaju u Djeda Mrazu i onda smo se odlučili da se okupimo na ovom prostoru. Ali to ne smeta mojoj unučadi i ovoj drugoj djeci - izjavio je novinarima gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je na priredbu došao sa troje svojih unučadi.
Plakati s pozivima na ovaj događaj koje su organizatori bili nalijepili na vrtićima JU "Djeca Sarajeva" bili su skinuti, ali Behmen kaže: “Mi smo ih ponovo nalijepili".
-To je jedan izraz necivilizacijskog čina i mislim da svako pokazuje ko je i šta je - rekao je gradonačelnik.
Prije dodjele paketića djeca su se mogla zabaviti u programu u kojem su, između ostalih, nastupili glumci Mladen Jeličić Troka i Mirela Lambić, a iz gradske uprave su najavili novogodišnju dodjelu paketića 31. decembra u Multimedijalnoj sali u Općini Novi Grad.
(Fena/zurnal: foto)
Uprkos lošem vremenu i kiši, više stotina djece i roditelja okupilo se danas na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na dodjeli novogodišnjih paketa koju je organizirala uprava Grada Sarajeva.
Naime, ni ove godine u vrtićima u okviru JU "Djeca Sarajeva" nisu organizirane priredbe s Djeda Mrazom, navodno zbog straha od širenja nove gripe H1N1.
-Nismo bili u mogućnosti da idemo tamo gdje bi djeca trebala da uživaju u Djeda Mrazu i onda smo se odlučili da se okupimo na ovom prostoru. Ali to ne smeta mojoj unučadi i ovoj drugoj djeci - izjavio je novinarima gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je na priredbu došao sa troje svojih unučadi.
Plakati s pozivima na ovaj događaj koje su organizatori bili nalijepili na vrtićima JU "Djeca Sarajeva" bili su skinuti, ali Behmen kaže: “Mi smo ih ponovo nalijepili".
-To je jedan izraz necivilizacijskog čina i mislim da svako pokazuje ko je i šta je - rekao je gradonačelnik.
Prije dodjele paketića djeca su se mogla zabaviti u programu u kojem su, između ostalih, nastupili glumci Mladen Jeličić Troka i Mirela Lambić, a iz gradske uprave su najavili novogodišnju dodjelu paketića 31. decembra u Multimedijalnoj sali u Općini Novi Grad.
(Fena/zurnal: foto)
-
Margita81
#1133 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
drago mi je zbog djecice...samo zalosno da umjesto tople prostorije djeca moraju vani da se mrznu na kisi i cekaju...ljudi gdje mi ovo zivimo sta se desava dokle ovako i sta? Sta se desilo sa zdravim razumom, sa dobrotom, sa srcem, sa dusom ovog naroda. Pogotovo jer je ovdje rijec o djeci i necemu sto je smisljeno samo da ih obraduje i nista drugo.
Nemojte mi s.... (da prostite na izrazu :s) da je to dio ove ili one njihove ili nase tradicije to je nesto bezazleno i nashatljivo mi je sve ovo sto se desava. Prosto i savrseno neshvatljivo!
Nemojte mi s.... (da prostite na izrazu :s) da je to dio ove ili one njihove ili nase tradicije to je nesto bezazleno i nashatljivo mi je sve ovo sto se desava. Prosto i savrseno neshvatljivo!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1134 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Jos jedna slicna provokacija i bit ces history ovog foruma.latentnicinik wrote: Sv. Mraz je ovdje history, morete se vi koprcat kol'ko hoćete.
- latentnicinik
#1135 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Naravno da djeca nisu kriva. Meni je Djed mraz smiješna stvar i nešto što nema veze sa mojom ( a Boga mi i našom bošnjačko-muslimasnkom tradicijom ), ali lično bih, bez problema, svakom djetetu čiji roditelji to hoće, omogućio da organizuju tog Djeda mraza. Nikakav problem.
Ali problem nastaje onda kada oni koji gotive Mrazonju počnu drugima soliti pamet kako oni ne smiju ni pomisliti da je Mrazonja bezveze, kad počnu pljuvati po vjerskim institucijama, imamima, Reisu, običnim muslimanima koji to ne žele.
Onda se dogode inati, i onda se ovako smrzavate. Jer bitka koju bijete, rat koji počinjete je unaprijed izgubljen(a).
Nikakav problem da budem banovan ako se ovo smatra porovokacijom.
Ali problem nastaje onda kada oni koji gotive Mrazonju počnu drugima soliti pamet kako oni ne smiju ni pomisliti da je Mrazonja bezveze, kad počnu pljuvati po vjerskim institucijama, imamima, Reisu, običnim muslimanima koji to ne žele.
Onda se dogode inati, i onda se ovako smrzavate. Jer bitka koju bijete, rat koji počinjete je unaprijed izgubljen(a).
-
kijameta
#1136 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ho,ho,ho i 'vjernik' govori o laganju.Bosna i Hercegovina wrote:„Ko je Deda Mraz i šta nije u redu sa njegovim likom?
Današnja verzija Deda Mraza se razvila iz stvarne osobe, Svetog Nikole, koji je živio prije 1700 godina. On je bio biskup u drevnom gradu koji se nalazi u današnjoj Turskoj. Prema legendi, postao je biskup još kao dječak. Bio je vrlo fin i običavao je izlaziti u noći kako bi davao poklone siromašnim. Njegova velikodušnost nije bila ograničena na jedno doba godine. Nakon njegove smrti 6.decembra, škole u cijeloj Evropi počele su slaviti dan godišnjice njegove smrti. Ovaj običaj se nastavio stotinama godina.
U Engleskoj je proslava Dana Svetog Nikole zabranjena kada je Henri VIII osnovao crkvu Engleske. Slavlje se nastavilo kasnije, kada se Kraljica Viktorija udala za njemačkog princa Alberta, ali je Sveti Nikola preimenovan u Oca Božića i pojavio se uoči Božića, 24.decembra, a ne 6.decembra kako je prvobitno slavljen. Američka tradicija Deda Mraza preuzeta je iz izmijenjene engleske verzije.
Ko je Deda Mraz? Je li on ima kršćansko porijeklo?
Neki kršćani se protive ideji Deda Mraza jer je on više sekularan nego kršćanin; neki nekršćani se protive ideji Deda Mraza jer on ima korijene u kršćanstvu.
U svakom slučaju, Deda Mraz je snažan kulturološki simbol kojeg je nemoguće ignorisati, ali to ne znači da ga treba prihvatiti bez sumnje. Postoje dobri razlozi zašto treba prekinuti ovu tradiciju.
Roditelji moraju lagati o Deda Mrazu
Možda najozbiljniji prigovor raširenom vjerovanju djece u Deda Mraza jeste i onaj najjednostavniji: roditelji moraju lagati djeci. Ne možete podržavati vjerovanje bez nepoštenosti, a ovo nije samo “mala laž” za njihovo dobro ili laž koja bi ih zaštitila od nekog zla. Roditelji ne bi trebalo da kontinuirano lažu svojoj djeci bez nekog opravdanog razloga.
Roditelji moraju lagati sve više o Deda Mrazu
Da bi omogućili da djeca vjeruju u Deda Mraza, nije dovoljno izgovoriti par jednostavnih laži i nastaviti dalje. Kao i sa svakom laži, potrebno je konstruisati sve detaljnije laži i odbrane kako vrijeme prolazi. Na skeptična pitanja djece o Deda Mrazu moraju se dati detaljni odgovori o moćima Deda Mraza. “Dokazi” o Deda Mrazu se moraju stvarati kada same priče o njemu postanu nedovoljne. Nije etično da roditelji nastavljaju sa razrađenom prevarom svoje djece osim ako je to za neko njihovo dobro.
Mit o Deda Mrazu promovira materijalizam.“
P.S.
Mi smo demokratsko društvo i svako ima pravo da radi ono što mu njegova vjera i tradicija propisiju ili da se povinuje vjeri i tradicji drugih, ili da bude ateista, i sve to bez obzira na reisa, kardinala i partrijarha, i na ono što oni kažu !!!
Pa tebe hodza cijeli zivot laze da postoji bog.
Realniji je Deda Mraz od boga hiljadu puta
-
kijameta
#1137 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ma,kako da nelatentnicinik wrote:Naravno da djeca nisu kriva. Meni je Djed mraz smiješna stvar i nešto što nema veze sa mojom ( a Boga mi i našom bošnjačko-muslimasnkom tradicijom ), ali lično bih, bez problema, svakom djetetu čiji roditelji to hoće, omogućio da organizuju tog Djeda mraza. Nikakav problem.
Sekularizacija i ateizacija Evrope i zapadnog drustva je gotova stvar a Deda Mraz je simbol te sekularizacije. I njegov veseli lik nas preplavljuje sa televizije,novina,svih medija. Deda Mraz je planetarna zvijezda,veliki igrac.
I ako saka zatucanih religioznih fanatika u prknu balkanskih planina gdje vladaju,misli da je sa time sto uspiju privremeno suzbiti Deda Mraza u njihovoj maloj,siromasnoj i nejakoj dzamahiriji,smatra da time moze globalno urusiti giganta,kakav je Deda Mraz se ljuto varaju i takvim razmisljanjem samo pokazuju dubinu svog neznanja o danasnjem svijetu.
- latentnicinik
#1138 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Pa tebe hodza cijeli zivot laze da postoji bog.![]()
![]()
Realniji je Deda Mraz od boga hiljadu puta
I tako, čudimo se i dalje
- Control panel
#1139 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
nicija nije do zore gorila.latentnicinik wrote: Jer bitka koju bijete, rat koji počinjete je unaprijed izgubljen(a).
pa nece ni vasa.
- ultima_palabra
#1140 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Lažeš, naravno, vidi se da nemaš veze sa islamom. U onoj kojoj sam ja bio, hutba bila posvećena ašuramalatentnicinik wrote:U petak u skoro svakoj džamiji hutba o đeda mrazovima, u svakom najmanjem mesdžidu više ljudi nego na vašem najvećem skupu
- chuchumbamayumbe
#1141 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Sta je ba latentni, u cemu je problem?!latentnicinik wrote:Pa tebe hodza cijeli zivot laze da postoji bog.![]()
![]()
Realniji je Deda Mraz od boga hiljadu puta![]()
I tako, čudimo se i dalje
Moras svoj cinizam i licemjerje i na ovoj temi pokazati?!
Je li to kijameta nesto rekla pa te uvrijedilo?! Ahaaa, vidis, kako je.
U cemu je zapravo tvoj problem? Ako kazes da nemas problema, onda ne treba ni da se javljas niti da komentarises. Niko od ovih ljudi sto brinu za svoju djecu i za njihovu buducnost nije rekao nista ruzno niti o islamu, niti o religiji, sve dok vi niste poceli drvlja i kamenje da osipate. I opet cemo sacuvati svoje dostojanstvo, a vi nastavite dokazivati svijetu i okolini kakvi ste i sta mislite, samo naprijed.
Tvog Djeda Mraza niko nije dirao, on je OK, na svom mjestu i nikome ne pada na pamet da ga ukida.
A zasto ga ukidati onima koji ga ipak zele?
I to jos sa takvom strascu, podsmjehom i ironijom, da covjek ne moze da vjeruje.
To sto je u svakoj dzamiji hutba o Djeda Mrazu, to dokazuje dokle je ovo drustvo nisko spalo, do kojeg nivoa su vjerski lideri spremni da se spuste i na sta su sve spremni. Jadi moji, na sta spadose hutbe, da se na njima spominje Djeda Mraz, a drustvo nikad na nizim granicama, djeca se drogiraju, alkoholiziraju, kradu, prostituisu, ubijaju, najveci lopovi na vlasti, a oni se u dzamijama svezali Djeda Mraza. Zaista za ne povjerovati.
Nema veze, niti ce Sarajevo ikada postati glavni grad nekakve dzamahirije, niti ce ljubitelja Swat doline ikada biti vise od onih koji vole svoju djecu vise od bilo cega na svijetu.
- latentnicinik
#1142 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Šta je ba spasoje, šta si se zalaufo ?
O čemu pričaš ti ? Kakvo smo mi to drvlje ikamenje počeli prosipati ? Je li drvlje i kamenje to što imami kažu svojim džematlijama - manite se djeda mraza, to nema veze s nama. Ako je to drvlje i kamenje, neka nama drvosječa
A koliko koga ima, vidjeli smo i danas na dodjeli paketića, kao i na ostalim skupovima koje organizujete, skupovima roditelja protiv Arzije Mahmutović i sl.
Uživajte u maštanjima, odoh gledat kako Hull gazi Uniteda
O čemu pričaš ti ? Kakvo smo mi to drvlje ikamenje počeli prosipati ? Je li drvlje i kamenje to što imami kažu svojim džematlijama - manite se djeda mraza, to nema veze s nama. Ako je to drvlje i kamenje, neka nama drvosječa
A koliko koga ima, vidjeli smo i danas na dodjeli paketića, kao i na ostalim skupovima koje organizujete, skupovima roditelja protiv Arzije Mahmutović i sl.
- taxi_driver
#1143 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
latentnicinik wrote:Šta je ba spasoje, šta si se zalaufo ?![]()
O čemu pričaš ti ? Kakvo smo mi to drvlje ikamenje počeli prosipati ? Je li drvlje i kamenje to što imami kažu svojim džematlijama - manite se djeda mraza, to nema veze s nama. Ako je to drvlje i kamenje, neka nama drvosječa![]()
I onda se cudis i ljutis sto Dodik kaze da je Sarajevo Teheran.Izgleda da je postalo i gore od Teherana.
- chuchumbamayumbe
#1144 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nisam se ja nigdje zalauf'o, izgleda da si se ti malo zalauf'o i izgubio kompas.latentnicinik wrote:Šta je ba spasoje, šta si se zalaufo ?![]()
O čemu pričaš ti ? Kakvo smo mi to drvlje ikamenje počeli prosipati ? Je li drvlje i kamenje to što imami kažu svojim džematlijama - manite se djeda mraza, to nema veze s nama. Ako je to drvlje i kamenje, neka nama drvosječa![]()
Ako nije DM tvoj i Arzijin, jeste moj i nemas pravo ni ti ni ona da nam ga oduzimate.
To koliko nas ima, nemoj se zavaravati, ima nas vise nego sto ti i takvi kao ti mislite, samo je sada doslo "vase" vrijeme, ali nece jos dugo.
Pretpostavljam da i Nova Godina nije u "vasoj tradiciji", tako da jedva cekam 31 Decembra, u 2359 da vidimo koliko ce svjetala biti ugaseno, a koliko upaljeno. Pa onda da obidjemo kafane...
Idi, idi, pametnije ti je gledati utakmicu nego ovdje prosipati svoje cinizme.
- HAVANA
#1145 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
45cents wrote: moram ovako javno prizati da sam zapanjen djelovanjem Muslimana M92. Ja sam cijelo djetinstvo proveo u džamiji, igrao se u džamijskom dvorištu, završio mekteb u Lubinoj džamiji... ali nikada nisam ni sanjao da Islam kao religija ima za potrebu da se "brani" u bastionu zvanom "dječiji vrtić".
Odrastao sam u potpunom i doslovnom vjerskom obrazovanju i ubjeđenju i shvatio da Islam ne može biti ugrožen Deda Mrazom ni u crtanim filmovima.
Pošto znam dio grada i kontekst u kojem si Ti stasao, nadam se da je i tvom kvartu tumačenje i istina Islama bila toliko upečatljiva da se niko nije "srkletio" što na Katedrali zvoni zvono, zašto Djed Mraz okolo šeta u crveno-bijelom kostimu, niko se nije uzbuđivao zbog bajki braće Grimm.
Priznajem, ja sam potpuno zbunjen ovim Delta Muslimanima (laicima koji tumače Religiju Mirisnih Plodova Duše na način koji odbija i one koji su potpuno blagonakloni), bojim se da ću biti pogrešno shvaćen, ali ja nisam odgajan u takvom Islamu.
Gdje je osmijeh i blagost islama na licima ovih ljudi koji ga šire po dječijim vrtićima?
Gdje je ta širina, univerzalna širina te monoteističke religije u postupcima zakulsnih anketa, gdje se vrijeđaju i nipodaštavaju pripadnici drugih vjeroispovijesti, koje smo MI, većinski pripadnici islamske vjeroispovjesti, saglasno načelima Islama DUŽNI ZAŠTITITI u njihovim manjinskim pravima i koje smo dužni poštivati zajedno sa njihovim vjerskim ubjeđenjima (saglasno Islamu, dužni smo im omogućiti slobodnu vjeroispovjesti - čak i pod uslovima da je ovo šerijatska država).
Koji je to Islam ugrožen Deda Mrazom?
Koji je to Islam ugrožen do te mjere da djeca nemaju besplatan engleski, nemaju besplatne druge praktične vještne, samo je vjeronauk plaćen iz Budžeta kojeg svi (bez obzira na vjeroispovjest) podjednako finansiraju plaćanjem poreza?
Kojem Islamu treba ovolika frka sa roditeljima, šta je poenta ovog eksperimenta sa dječijim vrtićima, ko je poslao i ko plaća onu marsovku da nas *ebe u zdrav mozak?
Eto, ako imaš kakav odgovor, samo šalji... ne pitam za cijenu....
-
salihh
#1146 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
drug, sve si u potpunosti u pravu, ali ti cijela koncepcija stoji na klimavim nogoama. ovo nije nikakav sukob islamista i antiislamista, ovo je ocigledno politicko pitanje i prepucavanje preko ledja djece, sto nije na dusu ni jednima ni drugima... ja ponavljam, mome djetetu u obdanistu ne treba djeda mraz, posebno ne sada poslije svega ovoga. ono sto su omladinci i pobornici djeda mraza potpuno zaboravili jeste da ce cijela ova prica donijeti kontraefekat i, sada istinski, asocirati djeda mraza s sobom i svojim politickim idejama i djelovanjem. i zato meni, a ni mome djetetu, u obdanistu ne treba ovaj niti ovakav djeda mraz... mozda nakon nekoliko godina nakon sto nam djeda mraz prodje depolitizaciju, sada definiotivno NE45cents wrote: moram ovako javno prizati da sam zapanjen djelovanjem Muslimana M92. Ja sam cijelo djetinstvo proveo u džamiji, igrao se u džamijskom dvorištu, završio mekteb u Lubinoj džamiji... ali nikada nisam ni sanjao da Islam kao religija ima za potrebu da se "brani" u bastionu zvanom "dječiji vrtić".
Odrastao sam u potpunom i doslovnom vjerskom obrazovanju i ubjeđenju i shvatio da Islam ne može biti ugrožen Deda Mrazom ni u crtanim filmovima.
Pošto znam dio grada i kontekst u kojem si Ti stasao, nadam se da je i tvom kvartu tumačenje i istina Islama bila toliko upečatljiva da se niko nije "srkletio" što na Katedrali zvoni zvono, zašto Djed Mraz okolo šeta u crveno-bijelom kostimu, niko se nije uzbuđivao zbog bajki braće Grimm.
Priznajem, ja sam potpuno zbunjen ovim Delta Muslimanima (laicima koji tumače Religiju Mirisnih Plodova Duše na način koji odbija i one koji su potpuno blagonakloni), bojim se da ću biti pogrešno shvaćen, ali ja nisam odgajan u takvom Islamu.
Gdje je osmijeh i blagost islama na licima ovih ljudi koji ga šire po dječijim vrtićima?
Gdje je ta širina, univerzalna širina te monoteističke religije u postupcima zakulsnih anketa, gdje se vrijeđaju i nipodaštavaju pripadnici drugih vjeroispovijesti, koje smo MI, većinski pripadnici islamske vjeroispovjesti, saglasno načelima Islama DUŽNI ZAŠTITITI u njihovim manjinskim pravima i koje smo dužni poštivati zajedno sa njihovim vjerskim ubjeđenjima (saglasno Islamu, dužni smo im omogućiti slobodnu vjeroispovjesti - čak i pod uslovima da je ovo šerijatska država).
Koji je to Islam ugrožen Deda Mrazom?
Koji je to Islam ugrožen do te mjere da djeca nemaju besplatan engleski, nemaju besplatne druge praktične vještne, samo je vjeronauk plaćen iz Budžeta kojeg svi (bez obzira na vjeroispovjest) podjednako finansiraju plaćanjem poreza?
Kojem Islamu treba ovolika frka sa roditeljima, šta je poenta ovog eksperimenta sa dječijim vrtićima, ko je poslao i ko plaća onu marsovku da nas *ebe u zdrav mozak?
Eto, ako imaš kakav odgovor, samo šalji... ne pitam za cijenu....
- valterbranisarajevo
#1147 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Sada je bio prilog na TVSA. prilog je gadan i odvratan kakvi samo mogu biti prillozi na toj TV. U prilogu se pojavila i veličanstvena. Evo šta je ukratko rekla:
-Djedu Mrazu niije zabranjen dolazak u vrtiće
-Niko nije skidao plakate sa vrtića
-Ovo nije SDP-ov grad itd itd
Prilog je tendenciozno završen, umjesto sa licima sretne djece kakva su bila, sa jednim djetetom koje plače "jer nije dobilo paketić".
Fuj..
Prilog je tendenciozno završen, umjesto sa licima sretne djece kakva su bila, sa jednim djetetom koje plače "jer nije dobilo paketić".
Fuj..
- HAVANA
#1148 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Dobro,ok.Ali nama treba,mi želimo ,naša djeca žele...
Šta ćemo sad?
Hoćete li i slijedeće godine zabraniti?
Hoćete li i slijedeće godine skidati plakate?
Hoćete li i slijedeće godine razvlačenjem i pričanjem šupljih priča nas dovesti pred svršen čin i još jednu godinu našu djecu ostaviti bez te radosti?
Hoće li i dalje samo jedni imati vjeronauku?
Hoće li i dalje naša djeca koja ne idu na vjeronauku stajati po hodnicima bez ikakvog zamjenskog predmeta i u vrtiću i u školi?
Hoće li i dalje kada sprovode šatro ankete čekati mene sa podobnim imenom da je ispunim a moju suprugu zaobići anketnim pitanjem?
Hoće li i dalje trovati ono najljepše i najvrijednije što imamo,našu djecu?
Šta ćemo sad?
Hoćete li i slijedeće godine zabraniti?
Hoćete li i slijedeće godine skidati plakate?
Hoćete li i slijedeće godine razvlačenjem i pričanjem šupljih priča nas dovesti pred svršen čin i još jednu godinu našu djecu ostaviti bez te radosti?
Hoće li i dalje samo jedni imati vjeronauku?
Hoće li i dalje naša djeca koja ne idu na vjeronauku stajati po hodnicima bez ikakvog zamjenskog predmeta i u vrtiću i u školi?
Hoće li i dalje kada sprovode šatro ankete čekati mene sa podobnim imenom da je ispunim a moju suprugu zaobići anketnim pitanjem?
Hoće li i dalje trovati ono najljepše i najvrijednije što imamo,našu djecu?
- jedna tamo
#1149 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
jao i ja sam sad to gledala, vala mogli su to bolje organizovati, kako mi je bilo žao one djece što su plakala jer nisu dobila paketićvalterbranisarajevo wrote:Sada je bio prilog na TVSA. prilog je gadan i odvratan kakvi samo mogu biti prillozi na toj TV. U prilogu se pojavila i veličanstvena. Evo šta je ukratko rekla:
Fuj..
a ona Arzija fuj...kaže Alija Behmen je odbio pomoći djeci sa posebnim potrebama, kako je jadna stvarno....
i još je rekla da oni nemaju para da financiraju djeda mraza ali će ustupiti prostorije a onda je gradonačelnik rekao da on nije imao tu informaciju jer se sigurno nebi smrzavali vani da su to znali...
- HAVANA
#1150 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
valterbranisarajevo wrote:Sada je bio prilog na TVSA. prilog je gadan i odvratan kakvi samo mogu biti prillozi na toj TV. U prilogu se pojavila i veličanstvena. Evo šta je ukratko rekla:
Fuj..
Da,tendenciozno završen...moje su isto snimili,veselo,sretno,sa paketićem...ali tog snimka nema a ima ovaj gdje dijete plače.To što ono plače je isključivi krivac ona krava.