Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lala*

#1126 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lala* »

Moze li neko preporuciti kakvu seriju sa opustenom tematikom, nesto blisko stvarnom zivotu ili neku dobru humoristicku seriju? Pregledala sam dosta serija, i sad trazim nesto novo da ubijam vrijeme ali sta god zapocnem gledati, nije to-to.
:(
clarion_

#1127 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by clarion_ »

lala* wrote:Moze li neko preporuciti kakvu seriju sa opustenom tematikom, nesto blisko stvarnom zivotu ili neku dobru humoristicku seriju? Pregledala sam dosta serija, i sad trazim nesto novo da ubijam vrijeme ali sta god zapocnem gledati, nije to-to.
probaj ovo, meni je bila kraci odmor :)

http://www.imdb.com/title/tt1442109/
lala*

#1128 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lala* »

clarion_ wrote:
lala* wrote:Moze li neko preporuciti kakvu seriju sa opustenom tematikom, nesto blisko stvarnom zivotu ili neku dobru humoristicku seriju? Pregledala sam dosta serija, i sad trazim nesto novo da ubijam vrijeme ali sta god zapocnem gledati, nije to-to.
probaj ovo, meni je bila kraci odmor :)

http://www.imdb.com/title/tt1442109/
Na download-u je, pa cemo vidjeti. Hvala :-D
OxyDo

#1129 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by OxyDo »

Image
http://www.imdb.com/title/tt0262150/

Mislim da bi ti ovo odgovaralo. Odličan serijal BBC-a. :thumbup:

P.S. Javi ako ne možeš da pronađeš torrent.
FreeSol

#1130 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by FreeSol »

Probaj Cougar Town, ja sam se bas odmarao uz tu seriju :)
Mariella

#1131 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mariella »

http://www.imdb.com/title/tt0238784/ Ako vec nisi gledala, jer je starija :)

Ovdje mozes gledati preko interneta, imaju sve sezone :wink:
http://watchseries.eu/serie/gilmore_klix
lala*

#1132 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lala* »

Hvala svima. Mislim da ce ove biti dovoljne sad zasad. Kako mogu primijeti ne izgledaju lose. :D Javim vam koja me je osvojila. :razz:
NIN

#1133 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by NIN »

Moje preporuke bi bile:

- The Wire (jedan od najboljih americkih uradaka - realnost do koske, gluma cista destka),
- Rome (odlicno snimljena, dosta realniji prikaz od holivuskog, eksplicitna, prosarana faktima),
- Lie to Me (zasnovana na saznanjima evolucionog antropologa Paula Ekmana o univerzalnosti emocija i njihovoj facijalnoj ekspresiji, jako edukativna),
- Game of Thrones (fiktivna anglo-vitesko-plemicka proslost, odlicno snimljena, inteligentna i misticna),
- In Treatment (americka inacica izraelskog originala, klasicna kauc psihoterapija, ko voli psihologiju ne smije je propustiti, postoji i srpska verzija sa legendom Manojlovicem u ulozi psihoterapeuta).

:)
jastuk1

#1134 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

alica.k wrote:pocela sam gledat suits i mi lajkiii :D
Malo je reć, ali odlični su. Gluma, scenarij i sve je za deset.

Sad gledam, mmnogi će se nasmijat - Destilando amor. :oops:

Ne mogu više ove holivud šupljoze, pokušao alphas - katastrofa, fallen skies - užas. Heaven - već viđeno. Jednostavno, ono što fali većini je ŽIVOTNOST.

Pratim i Burn notice. Ako ništa gluma je dobra.
jastuk1

#1135 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

alica.k wrote: ja sam izdrzala 3 sezone losta. onda mi je dosadilo, stalno se vrte u krug, ni dan danas ne znam kak se zavrsi prica.
Ja sam poodavno sve odgledao i iako su mnogi žestoko iskritikovali kraj serije, meni se svidio. Ipak su sve lijepo uvezali.
duboka_misao

#1136 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by duboka_misao »

Psychoville je neko preporucio,odgledah, prejaka serija nazalost samo dvije sezone
trenutno se gleda 3 sezona married with children :D
LieToMe

#1137 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by LieToMe »

NIN wrote:Moje preporuke bi bile:

- The Wire (jedan od najboljih americkih uradaka - realnost do koske, gluma cista destka),
- Rome (odlicno snimljena, dosta realniji prikaz od holivuskog, eksplicitna, prosarana faktima),
- Lie to Me (zasnovana na saznanjima evolucionog antropologa Paula Ekmana o univerzalnosti emocija i njihovoj facijalnoj ekspresiji, jako edukativna),
- Game of Thrones (fiktivna anglo-vitesko-plemicka proslost, odlicno snimljena, inteligentna i misticna),
- In Treatment (americka inacica izraelskog originala, klasicna kauc psihoterapija, ko voli psihologiju ne smije je propustiti, postoji i srpska verzija sa legendom Manojlovicem u ulozi psihoterapeuta).

:)
Lie To Me je odlicna serija :thumbup: neponovljivi Tim Roth :D serija vrijedna gledanja
Rome nije holivudska produkcija nego britansko-talijanska :wink: u kojoj glavnu ulogu u 2 sezone tumaci glumac Kevin McKidd dobro poznat iz Greys anatomy, Journeyman, Trainspotting-a...ali odlicna serija, prikazuje Rim onakav kakav je bio pod vlascu tiranije: razvratan, mracan... u svakom slucaju i moja preporuka :thumbup:
derion

#1138 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by derion »

Od serija mogu preporučiti sljedeće:

MAD MEN - zbog rijetke dubine i uviđaja, ne samo vremena 1960-ih, nego i protagonista ovog serijala. Iako sasvim druge tematike, vidi se iz aviona da su isti ljudi radili na već legendarnoj seriji "Sopranos".

THE TRIP - britanska serija u 6 epizoda o dvojici prijatelja, glumaca. Putuju Engleskom i posjećuju restorane, kako bi glavni glumac napisao recenzije za jedne brit. novine. U biti, serija nema priču, ali je izuzetno dobra, pogotovo će biti interesantna onima koji znaju dosta o svijetu filma, glumcima i sl. jer dvojica protagonista konstatno imitiraju glumce i dr.

THE OFFICE (engleski) - izvrstan engleski humor (a vjerujte mi, znaju ga i oni dobro zabrljati). Ricky Gervais je odličan u ulozi luzera koji želi biti nešto što nije. :)

STARGATE UNIVERSE - nisam nikada bio zaljubljenik u žanr SCI-FI-ja koji ja nazivam "klaun sci-fi" a la Star Trek i Star Wars, upravo zbog pretjerane šminke, kostima i apsolutno "nerealnih" faca i kosmičkih rasa. :)
Stargate Universe spada pod tzv. "vojnu naučnu fantastiku", baš kao npr. "Battlestar Galactica" u kojima se sklanja fokus sa tehnike, a prenosi na ljude, tj. priču. Iako ima svojih nedostataka, prva sezona SGU-a je vrlo dobra.

DEXTER - iako urađena na "američki" način, ima nešto primaljivo u ovoj seriji. Možda zbog samog dijabolizma protagoniste Dextera i njegovog životnog kreda. :)

BREAKING BAD - vjerovatno trenutno najbolja serija koja traje. Breaking Bad je originalna, kako po tematici, tako i po produkciji. Volim što se rijetko (možda nikako) čuje muzika tokom traja serije, što je također slučaj i kod Mad Men-a. Izvrsna serija!
IceBlond

#1139 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by IceBlond »

Breaking Bad je serija koju je zaista steta propustiti.......savrsena je :thumbup:

odavno nisam pogledala kvalitetniju seriju,ne bih imala sta dodati i oduzeti.rijetko se potrefi da ne useru s glumackom postavom u serijama,a ovdje su ih probrali kao da su ih svijecom trazili.cista desetka od mene za ovu odlicnu seriju.

nisam pogledala puno epizoda ali cini mi se da je serija Dr. Huff,takodjer dobra (Nova TV),no ne bih se kladila dok se jos koji put ne uvjerim.ali,zanimljiva jeste..
misaoni

#1140 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by misaoni »

What about Brian

http://www.imdb.com/title/tt0460693/

Nije losa :)
alcho

#1141 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alcho »

aux wrote:meni je dexter jedna od najboljih serija pogotovo prve dvije sezone,kasnije su malo poceli brkati stvari i sve se odvija nekako sporo ali eto pregledao sam sve do kraja 5 sezone koja je i najlosija a lost sam sinoc skinio i moram reci da sam se prijatno iznenadio,tako da cu najvjerovatnije gledati do kraja jer mi se sviđa tematika serije,nadam se da nece zabrljati do kraja,evo imam pitanje i za ovu seriju policijsku The Shield,pa ako je neko gledao da cujem misljenje vidim da je na prvi pogled odlicna ali mi ovaj celo ide na zivac ...
Ma jesi se iznenadio kad si poceo tek gledati...LOST je dobar prve 2 sezone. A onda negdje nakon 2. sezone se vise pogube scenarisiti pa vise ne znas jesu li dosli ili posli, ni ko su nasi, a ko su njihovi. 150 hiljada nekakvih misterija, flashback-ova, sve se vrti u krug, sve vece nebuloze se desavaju. Na kraju mi se ucinilo da ni oni sami nisu znali kako da zavrse seriju vec su nesto smutili u toj 6. sezoni da bi zatvorili one vece rupe u scenariju, a za ostele...valjda niko nece ni pitati... :run:
vox-populi

#1142 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vox-populi »

LieToMe wrote:Rome nije holivudska produkcija nego britansko-talijanska
HBO/BBC/HD Vision Studio - USA/UK

Anyhow, genijalna serija. Spartacus je na slican fazon, ali je meni Rome dosta bolja.
alica.k

#1143 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

alcho wrote:Ma jesi se iznenadio kad si poceo tek gledati...LOST je dobar prve 2 sezone. A onda negdje nakon 2. sezone se vise pogube scenarisiti pa vise ne znas jesu li dosli ili posli, ni ko su nasi, a ko su njihovi. 150 hiljada nekakvih misterija, flashback-ova, sve se vrti u krug, sve vece nebuloze se desavaju. Na kraju mi se ucinilo da ni oni sami nisu znali kako da zavrse seriju vec su nesto smutili u toj 6. sezoni da bi zatvorili one vece rupe u scenariju, a za ostele...valjda niko nece ni pitati... :run:
tenk ju
dale cooper

#1144 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Za Lost definitivno vrijedi ona "It's Not About the Destination, It's About the Journey".

Činjenica je da je ostalo nekih misterija neriješenih, međutim način na koji se priča
u globali završila prešavši puni krug je meni lično bio i više nego zadovoljavajući.
Pitarrr82

#1145 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

alcho wrote:
aux wrote:meni je dexter jedna od najboljih serija pogotovo prve dvije sezone,kasnije su malo poceli brkati stvari i sve se odvija nekako sporo ali eto pregledao sam sve do kraja 5 sezone koja je i najlosija a lost sam sinoc skinio i moram reci da sam se prijatno iznenadio,tako da cu najvjerovatnije gledati do kraja jer mi se sviđa tematika serije,nadam se da nece zabrljati do kraja,evo imam pitanje i za ovu seriju policijsku The Shield,pa ako je neko gledao da cujem misljenje vidim da je na prvi pogled odlicna ali mi ovaj celo ide na zivac ...
Ma jesi se iznenadio kad si poceo tek gledati...LOST je dobar prve 2 sezone. A onda negdje nakon 2. sezone se vise pogube scenarisiti pa vise ne znas jesu li dosli ili posli, ni ko su nasi, a ko su njihovi. 150 hiljada nekakvih misterija, flashback-ova, sve se vrti u krug, sve vece nebuloze se desavaju. Na kraju mi se ucinilo da ni oni sami nisu znali kako da zavrse seriju vec su nesto smutili u toj 6. sezoni da bi zatvorili one vece rupe u scenariju, a za ostele...valjda niko nece ni pitati... :run:

Pa serija i jeste misterija :D, fazon u takvim serijama i jeste faktor misterije, iznenadjenja, iscekivanja...

Kraj je ok, moze i nesto bolje ali da ne pricam sada zbog ljudi koji nisu gledali :D
neprilagodjena

#1146 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by neprilagodjena »

:roll: :roll:
Last edited by neprilagodjena on 10/08/2011 11:52, edited 1 time in total.
VenomousV

#1147 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

neprilagodjena wrote:Meni je Lost na kraju bas ono da se zbunis.

Desmond ih skuplja sviju,sve se prepoznaju i budu happy zajedno.
Onda se svi skupe u nekoj crkvi koju su oni napravili kao mjesto okupljanja :roll: :roll:

pa jesul mrtvi ili im je to samo u glavi :roll: :roll:

pa barem napisi spoiler alert, sad mi ukaki skroz (jest da je nisam mislila gledati do kraja jos neko vrijeme al' opet... :-) )
Not My Idea

#1148 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Not My Idea »

naznaka SPOILER ne bi skodila :!:

mislim, ja znam kraj al ima dosta ljudi, kao sto vidis sto planiraju gledat il gledaju.
clarion_

#1149 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by clarion_ »

fakat trebate paziti kad pisete stvari koje se desavaju u poodmaklim fazama serija. preporucite ju i pssssst!!!

koliko su mi je samo scena upropasteno zbog takvih stvari cc cc cc npr. taj i taj će biti ubije i samo ocekujes kada ce se to desiti
karanana

#1150 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

edituj da drugi ne nalete. sreca pa sam odgledo.
Post Reply