Najbolji restoran u Sarajevu
-
Mibej
#1126 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Once upon a time. Sad je tu, mislim, Texas Long Horn Steakhouse.
- esmasaric
#1127 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Da li je neko probao u Amerikancu, isto steak house pored McDonaldsa.
Kakvi su utisci?
Kakvi su utisci?
- BHF_Manijak
#1128 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Gdje tacno dodje Burger bar? Je l' na glavnoj ulici, kuda trola ide prema Cobaniji, iz pravca Skenderije ili je zavuceno u nekoj od sporednih ulica?
- esmasaric
#1129 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jako je zavučeno, u ulici iza Trase ja mislim. Popneš se uglavnom kod Hard rock cafe-a i na ćošku skreneš desno. Mislim da trola tu prolazi.BHF_Manijak wrote:Gdje tacno dodje Burger bar? Je l' na glavnoj ulici, kuda trola ide prema Cobaniji, iz pravca Skenderije ili je zavuceno u nekoj od sporednih ulica?
Vidjela slučajno hodajući, nisam ni znala da postoji.
-
Eborg
#1130 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bio u "La Viva Arabia" na Malti u nadi da probam nešto egzotično. Ništa posebno, čak sam ostao malo i gladan na kraju. "Arapski" restoran sa jako malo arapskog štiha i samo 30% arapskog menija ako i toliko.
Osoblje jako ljubazno i profesionalno, atmosfera prolazna (arapski restoran a po zidovima slike Pariza i okolo nekakvi stari evropski radio-aparati), hrana prosjek - očekivao sam veće porcije i više začina.
I da, već je krenulo da nemaju neke stvari na meniju taj dan.
Zenički "Orijent express" kao fast food ima solidniju arapsku ponudu, ovdje sam ostao malo razočaran nakon tolike pompe.
Za sarajevski kontekst: 4-
Želim im puno sreće uz preporuku da malo preurede meni i odluče jesu li arapski restoran, pizzeria ili trattoria. Ima tu uloženog truda ali je koncept malo neodređen, a ni hrana nije recimo na nivou jednog "Wokija" koji je otprilike za sličnu klijentelu ali bolji za klasu.
Osoblje jako ljubazno i profesionalno, atmosfera prolazna (arapski restoran a po zidovima slike Pariza i okolo nekakvi stari evropski radio-aparati), hrana prosjek - očekivao sam veće porcije i više začina.
I da, već je krenulo da nemaju neke stvari na meniju taj dan.
Zenički "Orijent express" kao fast food ima solidniju arapsku ponudu, ovdje sam ostao malo razočaran nakon tolike pompe.
Za sarajevski kontekst: 4-
Želim im puno sreće uz preporuku da malo preurede meni i odluče jesu li arapski restoran, pizzeria ili trattoria. Ima tu uloženog truda ali je koncept malo neodređen, a ni hrana nije recimo na nivou jednog "Wokija" koji je otprilike za sličnu klijentelu ali bolji za klasu.
- rumenige_brajtner
#1131 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
bivši king, čini mi se... elem, nije loša ideja, al burgeri nisu čemu. trenutno najbolji burgeri u gradu su u superfood-u, ali i poskupi su. top kavlitet, ali i top cijena, što je i ok. ne bi bilo ok da je cijena top, a kvalitet srednja žalost.esmasaric wrote:Jako je zavučeno, u ulici iza Trase ja mislim. Popneš se uglavnom kod Hard rock cafe-a i na ćošku skreneš desno. Mislim da trola tu prolazi.BHF_Manijak wrote:Gdje tacno dodje Burger bar? Je l' na glavnoj ulici, kuda trola ide prema Cobaniji, iz pravca Skenderije ili je zavuceno u nekoj od sporednih ulica?
Vidjela slučajno hodajući, nisam ni znala da postoji.
- esmasaric
#1132 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meni je klopa super što se tiče burgera.
Jedina mana je što se pecivo raspada, ali je meso zakon
Jedina mana je što se pecivo raspada, ali je meso zakon
- BHF_Manijak
#1133 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jeo sam u Burger baru, nije bas Esma zavuceno, sta pricas ccc...
Kuda trola prolazi od Skenderije do Cobanije, ne moze fulit.
Burgeri su jako dobri, ukusni, fina kombinacija sastojaka i nisu preskupi. Jedino sto mi je malo pokvarilo utisak jeste sto ima previse stvari, pa pocne curiti i kapati na sve strane
i dosta toga je naredano, tako da ne mozes ni zagristi kako treba, sto inace nije po mom cejfu. Ali uglavnom su jak ukusni, barem u odnosu na ono sta se generalno u Sarajevu nudi od hamburgera.
Burgeri su jako dobri, ukusni, fina kombinacija sastojaka i nisu preskupi. Jedino sto mi je malo pokvarilo utisak jeste sto ima previse stvari, pa pocne curiti i kapati na sve strane
-
Mutivoda
#1134 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Znači "za ponijeti", ali ne'a veze, ti su najdraži

-
emi_eft
#1135 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Zna li neko restoran da otvara pravo rano za kafu/dorucak? Ili samo kafum tipa 5-6?
- thekupus
#1136 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
kakav je novi falafel restoran na bascarsiji?
- JanuaryJones
#1137 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Džaba kafa do 06h na Petrol pumpamaemi_eft wrote:Zna li neko restoran da otvara pravo rano za kafu/dorucak? Ili samo kafum tipa 5-6?
-
tutku
#1138 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Vidim na FB sinoc otvoren novi restoran Preporod u Branilaca Sarajeva, pa ima li neko vise info, slike sam vidio i izgleda fenomenalno 
-
Eborg
#1139 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Fino no nista spektakularno.thekupus wrote:kakav je novi falafel restoran na bascarsiji?
- Nisrin
#1140 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
.
Last edited by Nisrin on 19/07/2016 23:26, edited 1 time in total.
- radiša
#1141 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
eto kolko je los da si ga stavila u najbolji restoranNisrin wrote:Nije bas restoran, cevabdzinic je ali da se pribiljezi---
Hodzic kod Vijecnice, preko puta Ferhatovica- isli smo 1000x dosad, znaju nas odlicno i OK nem amjesta, sve rezervisano, odemo i sjednemo dole u "podrum"...usluga NIKAKVA- iako se postilo donese sve HLADNO i naravno da vodu nije ni donio iako smo trazili!!! Totalno zapostavljeni gosti u tom dijelu, ne znam sto onda ne zatvore za koristenje ako ne mogu stici i dole pogledati na goste- nemam rijeci za njih!
Samo znam da vise nikad tamo ici necu, svakako je muz kriv! Nije mi dao da se izborim za sebe, jer bih im platila samo pola usluge, bilo nas je 5ero!
- esmasaric
#1142 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meni je Hodzic ok. Mada ja uvijek za ponijet uzmem. Klopa je ok.
Što se tiče usluga. Mnogi fast food restorani bi se trebali zatvoriti.
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Što se tiče usluga. Mnogi fast food restorani bi se trebali zatvoriti.
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
- Nisrin
#1143 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
.
Last edited by Nisrin on 19/07/2016 23:27, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#1144 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U Hodžića ne zalazim već godinama jer su im ćevapi odron a usluga nikakva - nekada su bili najbolji pa se "kvalitet" usluge mogao "prežvakati"...Nisrin wrote:Nije bas restoran, cevabdzinic je ali da se pribiljezi---
Hodzic kod Vijecnice, preko puta Ferhatovica- isli smo 1000x dosad, znaju nas odlicno i OK nem amjesta, sve rezervisano, odemo i sjednemo dole u "podrum"...usluga NIKAKVA- iako se postilo donese sve HLADNO i naravno da vodu nije ni donio iako smo trazili!!! Totalno zapostavljeni gosti u tom dijelu, ne znam sto onda ne zatvore za koristenje ako ne mogu stici i dole pogledati na goste- nemam rijeci za njih!
Samo znam da vise nikad tamo ici necu, svakako je muz kriv! Nije mi dao da se izborim za sebe, jer bih im platila samo pola usluge, bilo nas je 5ero!
- karanana
#1145 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
slazem se.
usluga je uvijek bila odron ali su cevapi bilo veoma dobri. zadnjih nekoliko godina su se cevapi znacajno pokvarili i ukusom i masnocom a bogami i velicinom, tako da tamo vise ne zalazim. zalosno je da na carsiji vise nemas mjesta za dobar cevap. ona vila saraj je bila ok. bio sam par puta, ali me ne bi iznenadilo da su se pokvarili.
usluga je uvijek bila odron ali su cevapi bilo veoma dobri. zadnjih nekoliko godina su se cevapi znacajno pokvarili i ukusom i masnocom a bogami i velicinom, tako da tamo vise ne zalazim. zalosno je da na carsiji vise nemas mjesta za dobar cevap. ona vila saraj je bila ok. bio sam par puta, ali me ne bi iznenadilo da su se pokvarili.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1146 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Vila Saraj je koliko znam zatvorenakaranana wrote:slazem se.
Ilidžanski "Turkuaz" na čaršiji - novitet.
Specijal je sasvim ok a za marku povoljniji....
- JThomas
#1147 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
sve su cijene marku-dvije veće, ali porcije i jela su ista ovo što sam vidio (tj. i dalje je možda i najbolji omjer cijene, količine i kvaliteta u užem centru grada)tutku wrote:Vidim na FB sinoc otvoren novi restoran Preporod u Branilaca Sarajeva, pa ima li neko vise info, slike sam vidio i izgleda fenomenalno
drugi je gazda valjda ali iste su kuharice.
- ultima_palabra
#1148 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meni rekoše ovi što drže Malu kuću (pekara kod Lore u Kolodvorskoj) da oni sad drže taj restoran.
- JThomas
#1149 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
konobar je iz lore...
-
Eborg
#1150 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Gdje u Sarajevu naci ovakav ambijent, jelovnik i servirung? Znam da ima Kibe ali trazim nesto manje formalno.