Avio kompanije all about
-
akcija007
#1126 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Vjerovali ili ne, GRAS i Centrotrans otvaraju bus liniju iz grada do aerodoroma. Cijena ce biti 6 KM po pravcu i red voznje je prilagodjen redu letenja aviona.
Da li ce se za Skopje letiti u zimskom redu letenja ?
- Bosanac sa dna kace
#1127 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
od kad to?akcija007 wrote:Vjerovali ili ne, GRAS i Centrotrans otvaraju bus liniju iz grada do aerodoroma. Cijena ce biti 6 KM po pravcu i red voznje je prilagodjen redu letenja aviona.
-
jefferson
#1128 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
vela havle! Sta ce sad taxisti? Otimat putnike?Bosanac sa dna kace wrote:od kad to?akcija007 wrote:Vjerovali ili ne, GRAS i Centrotrans otvaraju bus liniju iz grada do aerodoroma. Cijena ce biti 6 KM po pravcu i red voznje je prilagodjen redu letenja aviona.
-
Tvrtko II Kotromanic
#1129 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
šta se ovo dešava. Vidim jućer odkazan let za Beč, danas za Frankfurt. Redovno održavanje ili........
-
zurich
#1130 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
aerodrom Tuzla najavio u zimskom redu letenja liniju TZL-IST-TZL. Koliko mi je poznato, prijevoznik je BH Airlines
- Brisbane
#1131 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Cuj let otkazan redovno odrzavanje,
Pa valjda se to zna u startu.
Pa valjda se to zna u startu.
-
Tvrtko II Kotromanic
#1132 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
zurich wrote:aerodrom Tuzla najavio u zimskom redu letenja liniju TZL-IST-TZL. Koliko mi je poznato, prijevoznik je BH Airlines
to super zvući. A šta će biti sa linijom Mostar-Istanbul-Mostar. Ustvari, da li ona upće postoji.
-
zurich
#1133 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ta linija odavno ne postoji. Ukinuta je na zalost jos prije preuzimanja JA od strane THY
-
isaisa
#1134 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja sam vec kupovao avio karte na http://www.avionskekarte.net iz usa do istambula i iz istambula na air bosni
ali su bili dvije karte povezene i linija je bilo vise nego super
Dodzes u istambul pokupujes poklone
sve sta ti treba i poneses sutra ujutro u seher sarajevo

ali su bili dvije karte povezene i linija je bilo vise nego super
Dodzes u istambul pokupujes poklone
- Pooll
#1135 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Bosanac sa dna kace wrote:od kad to?akcija007 wrote:Vjerovali ili ne, GRAS i Centrotrans otvaraju bus liniju iz grada do aerodoroma. Cijena ce biti 6 KM po pravcu i red voznje je prilagodjen redu letenja aviona.
Procitah da je linija uspostavljena od Bezistana do Aerodroma i to GRAS i Centrotrans i da ce autobusi kretati u skladu sa letovima... ima li kakav red voznje
Citam u Oslobodjenju jucer, povratna do Konjica 8,5 KM a do aerodroma u jednom pravcu 6 KM... ebga i u ZG je 25 kn od aerodroma do centra...
-
akcija007
#1136 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Od 12.oktobra 2009. godine uspostavljena je redovna autobuska linija na relaciji
Baščaršija ( Bezistan ) - Međunarodni aerodrom Sarajevo u kooperaciji Centrotrans Eurolines i KJKP Gras. U nastavku dajemo aktualni red vožnje: Ne znam postaviti sliku na forum ovdje se nalazi red voznje http://www.sarajevo-airport.ba/slikevij ... je_sia.jpg
Polasci s Bascarsije su u 05h,06h,10:30h,11:30h,12:30h,13:30h,14:30h,15:30h i 22h.
Polasci s aerodroma su u : 5:30h,h,11:30h,12:30,13:30h,14:30h,15:30h,16:30h, 21:30h i 22:30h .
Bus ide glavnim bulevarom i stoji na svim autobuskim stanicama .
Kao sto vidim red voznje je (djelimicno) prilagodjen letovima. Svi odlasku su pokriveni da se moze stici busom ali dolaski su djelimicno. Odredjenim danima stize Turkish u SA u 17:15h, isto tako odredjenim danima i BH Airlines stize iz Beca ,Skoplja i mozda jos kojih destinacija u 17:15h i putnici s tih letova nemaju busa, trebali su uvrstiti jos jedan polazak u 17:40h .
Cijena karte u jednom pravcu je 6 KM ili 3 eur. S obzirom da je kod nas jeftin taxi (ne kada se uzme voznja s standa na aerodromu,ima dosta ljudi izadju iz kruga aerodroma pa pozovu taxi) cijena je visoka jos ako je vise ljudi u pitanju. Cetveroclana porodica do grada treba platiti 24 KM a taxi ne bi sigurno platila toliko (ako ga uzme van kruga aerodroma).
U svim metropolama je javni prevoz do aerdroma i nazad skuplji i ne vrijede karte iz gradskog prevoza tj.kupuju se posebne karte . Npr. u Briselu centralna zeljeznicka stanica-aerodrom taxi je 37 eur a voz 3 eur. u Zagrebu je 25 kuna i vozi svako pola sata tokom cijelog dana (oni imaju i vise letova od nas, tj.tokom cijelog dana)
Baščaršija ( Bezistan ) - Međunarodni aerodrom Sarajevo u kooperaciji Centrotrans Eurolines i KJKP Gras. U nastavku dajemo aktualni red vožnje: Ne znam postaviti sliku na forum ovdje se nalazi red voznje http://www.sarajevo-airport.ba/slikevij ... je_sia.jpg
Polasci s Bascarsije su u 05h,06h,10:30h,11:30h,12:30h,13:30h,14:30h,15:30h i 22h.
Polasci s aerodroma su u : 5:30h,h,11:30h,12:30,13:30h,14:30h,15:30h,16:30h, 21:30h i 22:30h .
Kao sto vidim red voznje je (djelimicno) prilagodjen letovima. Svi odlasku su pokriveni da se moze stici busom ali dolaski su djelimicno. Odredjenim danima stize Turkish u SA u 17:15h, isto tako odredjenim danima i BH Airlines stize iz Beca ,Skoplja i mozda jos kojih destinacija u 17:15h i putnici s tih letova nemaju busa, trebali su uvrstiti jos jedan polazak u 17:40h .
Cijena karte u jednom pravcu je 6 KM ili 3 eur. S obzirom da je kod nas jeftin taxi (ne kada se uzme voznja s standa na aerodromu,ima dosta ljudi izadju iz kruga aerodroma pa pozovu taxi) cijena je visoka jos ako je vise ljudi u pitanju. Cetveroclana porodica do grada treba platiti 24 KM a taxi ne bi sigurno platila toliko (ako ga uzme van kruga aerodroma).
U svim metropolama je javni prevoz do aerdroma i nazad skuplji i ne vrijede karte iz gradskog prevoza tj.kupuju se posebne karte . Npr. u Briselu centralna zeljeznicka stanica-aerodrom taxi je 37 eur a voz 3 eur. u Zagrebu je 25 kuna i vozi svako pola sata tokom cijelog dana (oni imaju i vise letova od nas, tj.tokom cijelog dana)
-
Timotije
#1137 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije mi toliko do cijene, samo da se ukine monopol onim gulikozama, sto sramote i grad i drzavu! Ja sam navikao,naputujem se dovoljno da bi se jos i zbog njihovog bezobrazluka nervirao, mogu samo zamisliti sta o nama misle ljudi, kojima su oni prvi kontakt sa BiH!
Prosle sedmice smo letili na relaciji CPH-SJJ, sve je bilo na nivou! Doduse nema pive, veliki minus!
Osoblje ljubazno, vrtili se 45 minuta u dolasku iznad grada, dok se nevrijeme nije smirilo!
Ja sam predlagao da sletimo na Sokolac, jednoglasno sam odbijen!
U svakom slucaju, popunjenost slaba, nesto se radikalno mora uciniti na polju marketinga! Inace, mrka kapa!
Prosle sedmice smo letili na relaciji CPH-SJJ, sve je bilo na nivou! Doduse nema pive, veliki minus!
Osoblje ljubazno, vrtili se 45 minuta u dolasku iznad grada, dok se nevrijeme nije smirilo!
Ja sam predlagao da sletimo na Sokolac, jednoglasno sam odbijen!
U svakom slucaju, popunjenost slaba, nesto se radikalno mora uciniti na polju marketinga! Inace, mrka kapa!
-
FaceOff
#1138 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
BH Airlines will get an Airbus A319-100 and a Boeing 737-400 from Turkish Airlines early 2010. The second Boeing 737-400 was planned to arrive in Sarajevo during October but it has been delayed to early next year. BH Airlines plans to take over Turkish Airlines Istanbul-Sarajevo route so then will BH Airlines have two daily flight from the Bosnian capital to Istanbul. BH Airlines also plans to start new routes to London, Amsterdam, Brussels, Paris, Tripoli and BH Airlines will increase some of there existing flights from the Summer 2010 season.
- macan prvi
#1139 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Slazem se. Odlicno je sto je uvedena linijaakcija007 wrote:Od 12.oktobra 2009. godine uspostavljena je redovna autobuska linija na relaciji
Baščaršija ( Bezistan ) - Međunarodni aerodrom Sarajevo u kooperaciji Centrotrans Eurolines i KJKP Gras.
-
Tvrtko II Kotromanic
#1140 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
izvor?FaceOff wrote:BH Airlines will get an Airbus A319-100 and a Boeing 737-400 from Turkish Airlines early 2010. The second Boeing 737-400 was planned to arrive in Sarajevo during October but it has been delayed to early next year. BH Airlines plans to take over Turkish Airlines Istanbul-Sarajevo route so then will BH Airlines have two daily flight from the Bosnian capital to Istanbul. BH Airlines also plans to start new routes to London, Amsterdam, Brussels, Paris, Tripoli and BH Airlines will increase some of there existing flights from the Summer 2010 season.
-
FaceOff
#1141 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
http://bhaviation.blogspot.com/2009/10/ ... 7-400.htmlTvrtko II Kotromanic wrote:izvor?FaceOff wrote:BH Airlines will get an Airbus A319-100 and a Boeing 737-400 from Turkish Airlines early 2010. The second Boeing 737-400 was planned to arrive in Sarajevo during October but it has been delayed to early next year. BH Airlines plans to take over Turkish Airlines Istanbul-Sarajevo route so then will BH Airlines have two daily flight from the Bosnian capital to Istanbul. BH Airlines also plans to start new routes to London, Amsterdam, Brussels, Paris, Tripoli and BH Airlines will increase some of there existing flights from the Summer 2010 season.
-
akcija007
#1142 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ove nove linije su superrr , samo moraju potpisati code share ugovore ili kako se vec zovu aranzmani kad se putuje u jednoj karti npr. preko Pariza s BHA i Air Franceom . Ako se samo oslone na Brisel Amsterdam Pariz London kao krajnje destinacije za putovanje bolje da ne i uvode .
- Bosanac sa dna kace
#1143 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
a kad ce krenut linija, i kojim ce danima da bide???zurich wrote:aerodrom Tuzla najavio u zimskom redu letenja liniju TZL-IST-TZL. Koliko mi je poznato, prijevoznik je BH Airlines
-
Tvrtko II Kotromanic
#1144 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
zahvaljujem:) Zvući sjajno, ali volio bih još da ovo Košpa potvrdiTvrtko II Kotromanic wrote:izvor?FaceOff wrote:BH Airlines will get an Airbus A319-100 and a Boeing 737-400 from Turkish Airlines early 2010. The second Boeing 737-400 was planned to arrive in Sarajevo during October but it has been delayed to early next year. BH Airlines plans to take over Turkish Airlines Istanbul-Sarajevo route so then will BH Airlines have two daily flight from the Bosnian capital to Istanbul. BH Airlines also plans to start new routes to London, Amsterdam, Brussels, Paris, Tripoli and BH Airlines will increase some of there existing flights from the Summer 2010 season.
ˇ@Timotije wrote:Nije mi toliko do cijene, samo da se ukine monopol onim gulikozama, sto sramote i grad i drzavu! Ja sam navikao,naputujem se dovoljno da bi se jos i zbog njihovog bezobrazluka nervirao, mogu samo zamisliti sta o nama misle ljudi, kojima su oni prvi kontakt sa BiH!
Prosle sedmice smo letili na relaciji CPH-SJJ, sve je bilo na nivou! Doduse nema pive, veliki minus!![]()
Ja sam predlagao da sletimo na Sokolac, jednoglasno sam odbijen!![]()
U svakom slucaju, popunjenost slaba, nesto se radikalno mora uciniti na polju marketinga! Inace, mrka kapa
Turci nastavljaju sa uvaljivanjem skarta, hem kasne ...
-
jefferson
#1149 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ako ne potpisu ugovore sa Air Franceom, Britishom, Deltom, KLM-om itd, bolje je da ne uvode kao sto neko rece!Brisbane wrote:Eh, kad bi London, jal PAris, ili Amsterdam bio 7 put hefticno onda bi i bili negdje.
Turci nastavljaju sa uvaljivanjem skarta, hem kasne ...
-
Tvrtko II Kotromanic
#1150 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mislim da će te nove relacije doći do izražaja nakon ukidanja viza za BiH ako se to uopće desi.
zna li neko objasniti zašto turci kasne sa isporukom aviona
zna li neko objasniti zašto turci kasne sa isporukom aviona