Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Prozor

#1126 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Prozor »

Aferim Kosovari :thumbup: :bih:

Image
1gorstak

#1127 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

fletcher wrote:secesija kosova je flagrantno rušenje svih prava i papira :(
U pravu si, pa sta ? Sa velikosrpskim faktorom se ne igra fer, to je virus kojeg treba unistiti. Mi mozemo i trebamo igrati fer sa onim politikim faktorima koji igraju fer. Ali danasnja Srbija kidnapuje Iliju Jurisica a srbijansko se tuzilastvo otvoreno mijesa u pravosudni sistem BiH. Ma sta Kosovo, Vojvodinu da se otme, i Vojvodinu i Sandzak. Na granice pasaluka, mozda ce se tada prestati sa uvredama na racun Crnogoraca, sa mijesanjem u unutrasnja pitanja BiH ....

Da te podsjetim ;

Kad postavimo granicu Zadar-Pakrac-Virovitica, kojom je kralj Aleksandar umirio
hrvatske nacionaliste koji su digli veliku uzbunu i podigli svoj narod protiv
Jugoslavije 1928. godine, posle ubistva Radića, dužni smo da kao demokratski
narod, garantujemo sva građanska prava svim Hrvatima i drugim narodima koji
budu ostali u tom delu naše države...
MIROSLAV ŠOLEVIć, VOđA KOSOVSKIH SRBA, MAJ 1991.

Zbog ove je politike Kosovo danas inostranstvo Srbiji, zbog ove sam politike ja ostao bez clanova uze porodice, kugu i skakavce na Srbiju treba poslati, malo im je albanski separatizam.
hercegovac_pravi

#1128 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

fletcher wrote:@PipiDugaDevetka

realno analizirajući srpski narod je protjeran sa kosova, zovi to kako hoćeš, etničkim čišćenjem ili...
realno gledajući srpski narod je protjeran iz Hrvatske, zovi to kako hoćeš, etničkim čišćenjem ili.......
borbom protiv separatista koji žele da otuđe dio tvoje države..
P.S. Pozdravi Dodika i reci mu da ovaj "treći" baš nešto i ne ide..ali eto ...nada umire posljednja..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1129 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

fletcher wrote:stvorili bi tako veliku srbiju, hrvatsku, bih, krajinu, podrinje, posavinu, kalesiju samo da im je u interesu imati satelit koji će kontrolirati...
Obrati se SANU-u i ostalim srbijanskim rasturačima SFRJ....Koje ste ono godine imali ambasadora u Izraelu, srbijanskog ambasadora?
fletcher

#1130 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by fletcher »

@PipiDugaDevetka

obraćaš se na pogrešnu adresu, ne pripadam srpskom narodu.
mislim da u interesu bih nije nezavisno kosovo, jer bi srbija pokušala kompenzirat teritorij rs-a,
to bi također bila nelegalna secesija.
cijela stvar sa kosovom je obična lakrdija, ne može to biti unikatni slučaj u svijetu, kad znamo da ima
mnogo secesionističkih pokreta. to će samo zapaliti bure baruta.
kosmet je srpska južna pokrajina, no kakva će ona biti njen ustroj, autonomna pokrajina ili neki drugi modus
je unutrašnje pitanje republike srbije.
no, ova ilegalna nezavisnost kosova je napad na teritorijalni integritet i suverenost susjedne nam države.
prema tome, ne valja se radovati kada komšiji krava crkne :wink:
fletcher

#1131 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by fletcher »

@1gorstak, hercegovac pravi

boravio sam u periodu 90-tih u hrvatskoj, većina obitelji mi je tamo.
bio sam svjedok tih vremena, i ne bih bio u koži hrvatskim srbima. u tom periodu je bilo ozbiljnog
glorificiranja ustaštva, a znamo koliko je taj narod pretrio u 2. svjetskom ratu.
samo pokušavam biti realan, ali očigledno da neki nisu spremni da stvari gledaju iz različitih kuteva.
svačija bol je ista, bila ona srpska,bošnjačka, hrvatska, samo teško tko želi pokazati solidarnost sa
drugim narodima.
moji se u hercegovini ibrete što toliko branim bošnjake, nažalost zovu ih pogrdnim imenom, a
ovdje stvar ide na drugo kolo. očigledno nema izlaza :shock:
1gorstak

#1132 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

fletcher wrote:@1gorstak, hercegovac pravi

bio sam svjedok tih vremena, i ne bih bio u koži hrvatskim srbima. u tom periodu je bilo ozbiljnog
glorificiranja ustaštva, a znamo koliko je taj narod pretrio u 2. svjetskom ratu.
samo pokušavam biti realan, ali očigledno da neki nisu spremni da stvari gledaju iz različitih kuteva.
svačija bol je ista, bila ona srpska,bošnjačka, hrvatska, samo teško tko želi pokazati solidarnost sa
drugim narodima.
moji se u hercegovini ibrete što toliko branim bošnjake, nažalost zovu ih pogrdnim imenom, a
Kako rekoh, nemam nista protiv Srba. Srbi su castan i posten narod. Srbiju, politicki faktor, treba oslabiti. Meni je svaka ljudska patnja teska, patnja Srba na Kosovu, patnja Srba u BiH, patnja Bosnjaka u Bratuncu. Ali ja govorim iskljucivo o Srbiji kao politickom faktoru, sto je ta drzava slabija i sto manje teritorije kontrolise, to ja mirnije spavam. Crnoj Gori zelim sve najbolje, iako su i Crnogorci napali BiH, ali zelim im sve najbolje jer su promjenili kurs po pitanju BiH, zelim im da nikad ne moraju raditi, a da im lova kapa sa svih strana. Hrvatskoj isto, i Hrvatska je izvrsila agresiju, ali je promjenila stav i sada je pouzdani saveznik BiH, pa bi mi zato bilo drago kada bi se u Hrvatskoj pronaslo bogate izvore zlata, dijamanata kako bi se ta prijateljska drzava iscupala iz dugova.

Srbija ? Njoj zelim jos separatizma.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1133 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

fletcher wrote: @PipiDugaDevetka
.....ne valja se radovati kada komšiji krava crkne :wink:
Evo ti je @1gorstak objasnio kojoj komšijskoj crknutoj kravi se i ja radujem,
a i onom volu crknutom iz SANU se radujem.

Znam ja odavno da je međunarodno pravo na srpskoj strani u vezi sa Kosovom
i da je realizovanje tog prava u interesu Bosne (i Hercegovine).

Kazna se primjenjuje, Srce je iščupano, a velikosrbi hoće transplantiraju novo srce,
namjerili se na Bosnu da odavde nadomjeste Srce iščupano. Vremena je sve manje,
ne može se dugo na aparatima živjeti bez Srca.
Prethodno moraju dovesti Bosnu u stanje moždane smrti.

E, neće moći bez novog rata,...Tako mi bureka!

Ko žurio - vrat slomio.
hercegovac_pravi

#1134 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

bio sam svjedok tih vremena,
Da nisi slučajno boravio u Vukovaru ili Škabrnji ili ne daj bože u Dubrovniku? Ako jesi razumijem tvoju "patnju" :-)
fletcher

#1135 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by fletcher »

@hercegovac pravi

maliciozno komentarišeš. naravno da se ne može opravdati nijedan zločin.
no, ne mogu prešutiti činjenicu da je moj narod također činio zločine, i protiv srpskog i
bošnjačkog naroda. to nisu radili u moje ime.
broj srba je smanjen za 10%, izbačeni iz ustava, svedeni na manjinu, i to slavimo kao državni praznik, nidže veze :shoc
moja loza je iz rejona sjeverne hercegovine, sad više nikog nemam tamo. neki su protjerani, a neki su stradali.
za to je odgovorna armija bih. ti vjerovatno misliš da je pobjednička i da nikad nije činila zločine u tvoje ime, to je
tvoje pravo. ja ne slavim nijednu vojsku, svi su činile zločine.
što bih ja trebao sad mrziti bih i bošnjake, ne pada mi na pamet. kolektivna krovica je idiotizam.
ovo nije bio moj rat, meni bi bilo bezze bez srba i bošnjaka, a i ostalih. a tebi? :-?
tuzlak-x

#1136 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by tuzlak-x »

drugim narodima.

zamolio bih te lijepo da me ne branis, eto, tako ti zdravlja!
keep it real

#1137 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by keep it real »

Bosnolog wrote:
Taj arogantni samovrijednujuci ego i omalovazavanje drugih a ovom slucaju Kosovara vas je doveo upravo tu gdje ste bez Kosova,prijatelja i saveznika u regionu i Svijetu.Kosovo se oporavlja nakon visedesenijeske velikosrpske eksploatacije i terora,sada se razvija mnogo brze i jace od kada je Srbija otjerana sa Kosova,..Autoput je povezao Kosovo sa Albanskom obalom a odlicno znamo da su putevi krvotok privrede i privrednog razvoja ,...mnogi projekti na Kosovu su u toku i nije tacno da Kosovo nema napretka kako bi sam zelio ,.....nema vise parole "Trepca radi Srbij se gradi",niti ima federalnog meda bivsih federalnih republika da pumpaju bogradske centralne kase kojima su upravljali Srbija prako svojih kontrolisanih federalnih poluga.

To podcijenjivanje drugih koji se otese velikosrpskoj hobotnici stvara kod tebe ocajnickogubitnicki osmijeh i podrugivanje sto je jos ostalo dok gledate kako Srbija propada i tone moralno,ekonomski i drustveno a da ne govorim o gubitnickoporazavajucim rezultatima na svim poljima.

ako laze koza nelazu rogovi .

jedan mali zadatak za naseg dragog bosnologa , ustvari par pitanja .

jeli kosovo imalo veci standard od nekih danasnjih clanica eu prije raspada jugoslavije ?
jeli kosovo vise decenija financijski podupirano ? pitaj mamu i tatu o odbijanjim koja su isla za kosovo , ironicno je ono sto spominjes skupljanje para u beogradu . sta mislis sto se to skupljalo i gdje islo ? pitaj malo roditelje , mozda nisi bio ni rodjen u tom periodu .
jeli kosovo imalo manju stopu kriminala i korupcije za vrijeme ex yu ?
jeli kosovo danas stvarno drzava ili je taoc svetjskih sila ? (kako prodjose u kvalifikacijama za sp 2010?)
koliko je stranih preduzeca otvorilo firme na kosovu prosle godine ?
koliko je milijardi ulozeno od strane poslovnih investitora prosle godine ?

to sto nema vise federalnog meda je katastrofa za kosovo , nista nisu davali a puno su dobijali .
iskreno da ti kazem drago mi je sto nisu dio srbije , kosovo je bilo parazit i ostace jos dugo dugo tako .
neka ih zapad malo razvija . zapamti sta cu ti ja reci , plakace oni za titom vise nego svi ostali zajedno .

ps malo off topic

ko pobijedi u ukrajini ?
fletcher

#1138 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by fletcher »

@tuzlak-x

šmrc.,šmrc, :cry:
joj, šta ću raditi kad ne smijem tebe braniti?? :?
AliceInChains

#1139 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by AliceInChains »

fletcher wrote:@hercegovac pravi

maliciozno komentarišeš. naravno da se ne može opravdati nijedan zločin.
no, ne mogu prešutiti činjenicu da je moj narod također činio zločine, i protiv srpskog i
bošnjačkog naroda. to nisu radili u moje ime.
broj srba je smanjen za 10%, izbačeni iz ustava, svedeni na manjinu, i to slavimo kao državni praznik, nidže veze :shoc
moja loza je iz rejona sjeverne hercegovine, sad više nikog nemam tamo. neki su protjerani, a neki su stradali.
za to je odgovorna armija bih. ti vjerovatno misliš da je pobjednička i da nikad nije činila zločine u tvoje ime, to je
tvoje pravo. ja ne slavim nijednu vojsku, svi su činile zločine.
što bih ja trebao sad mrziti bih i bošnjake, ne pada mi na pamet. kolektivna krovica je idiotizam.
ovo nije bio moj rat, meni bi bilo bezze bez srba i bošnjaka, a i ostalih. a tebi? :-?
U svemu sto si rekao, si u pravu. Srbima nije bilo lahko u Hrvatskoj, to zna svaka maca. da su se krajem 80ih u "srpskoj krajini" pojavile ustase, koje su provocirale, to znam i ja. Moze biti, da su im oduzeli nakon nezavisnosti i prava....ALI, sta su srbi poslje toga uradili.......Ocistili su citavu krajinu od nesrba, i ako nisu bili svi hrvati ustase. Nazvali su krajinu "Srpska", a ne "Jugoslavenska". Kao znak jacine su poravnili Vukovar. I sta je bilo poslje toga? Tudman je htio da pristane na autonomiu, ali u sastavu republike Hrvatske. Srbi nisu pristali......jos onaj glupaviMartic raketira Zagreb....I TEK POSLJE TOGA(znaci 4 godina kasnje) je dosla oluja. I u Oluji je bilo dosta nepravilnosti prema Srbima, koje se danas sve vise kaznjavaju i ne negiraju. Na kraju krajeva su ti hrvatski srbi izgubili sve zbog truhle politike njihovi lidera .....Mislim, sigurno srbima pripadaju prava, koja i nama i hrvatima pripadaju. Ali njihova politika i njihovi politicari su bili jako glupi. Borili su se za srpska prava na jednoj strani, dok su poubijali na "njihovoj" teritoriji-i to je sad ona tacka, gdje smo mi bili drugaciji-SISTEMATICNO nesrpski narod.

Ti jesi upravu: rat je prljav na svakoj strani.
Opet ti ponavljam. Stvari su se mogle i drugacije rijesiti, a ne samo sa naoruzanim konfliktom. I ja sam bio protiv alije i seperacije kao Bosnjak. Ali da ti na kraju ponovim: NITI BOSNJACI, NITI HRVATI nisu prizeljkivali naoruzani konflikt. Nase vladi nisu niti ofocijelno, niti inoficijelno htjeli da brane suverenost republike sa oruzijem.

Na kraju krajeva: Srbi su sa JNA posli u rat protiv Hrvatske i Bosne. Pravili su, namjerno se opet onavljam, SISTEMATICNO CISCENJE I SISTEMATICNE ZLOCINE na onim teritorijama, o kijima su tvrdili da pripadaju njima.
Bilo su porazeni, i sad nece jednom da priznaju, da su oni ratovali protiv nas. Ili oni to priznaju, ali dodaju da su to MORALI raditi. Ili priznaju ratni zlocinac, ALI u istoj rijecenici ti napomenu JASENOVAC.

I sad se malo zamisli, sto svaki normalan covjek na forumu mora da prokomentira postove jednog Beogradanina, koji brani srpstvo sa ovim gore opisanim folovima.
fletcher

#1140 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by fletcher »

@AliceInChains

da, u pravu si. nažalost, hrvatski srbi su imali katostofalnog lidera u liku milana martića.
šteta što im na čelu nije bio jovan rašković, svakako bi bolje prošli. on je barem priznao svoje greške.
to su bila luda vremena, i ja se ne mogu dičiti nijednim tadašnjim vođom.
kao i obično, sitna buranija je najviše pretrpila, a oligarhija je samo napumpala bankovne račune.
tužna je činjenica, da se na ovoj stranici, ne na forumu, šire gnusni i šovinistički komentari.
svaki govor mržnje treba decidno prekinuti, a mediji baš u tome ne uspijevaju.
konstantno napaljuju raju, a mi obični smrtnici nemamo nikakvog hajra od njihovih trivijala :roll:
AliceInChains

#1141 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by AliceInChains »

fletcher wrote:@AliceInChains

da, u pravu si. nažalost, hrvatski srbi su imali katostofalnog lidera u liku milana martića.
šteta što im na čelu nije bio jovan rašković, svakako bi bolje prošli. on je barem priznao svoje greške.
to su bila luda vremena, i ja se ne mogu dičiti nijednim tadašnjim vođom.
kao i obično, sitna buranija je najviše pretrpila, a oligarhija je samo napumpala bankovne račune.
tužna je činjenica, da se na ovoj stranici, ne na forumu, šire gnusni i šovinistički komentari.
svaki govor mržnje treba decidno prekinuti, a mediji baš u tome ne uspijevaju.
konstantno napaljuju raju, a mi obični smrtnici nemamo nikakvog hajra od njihovih trivijala :roll:
Pa ja. Tako treba. Ovo sa Krajinom je samo trebao da bude exemplar te truhle velikosrpske politike. Sta se tice Bosne....tu mislim ne trebamo raspravljati. A i uslucaju Kosova je njihova politika bila tendeciozna.
Na jednom od moji prethodni postova sam napomenuo, da bi najbolje bilo da Srbi priznaju iskreno njihovu gresku-sto brze, to bolje. Ali Beogradanin mi je odgovorio, da bi to na startu bio srpski poraz. I to je to, oni nemogu skonati, da bi sa tim potezom upravo pobjedili. Poslje toga bi mi mogli sjesti zajedno, i pricati malo o historiji i pocinjenim greskama na svakoj strani. Medusobna mrznja bi konstantno padala, itd.
Iskreno, mi ipak jesmo svi braci....i nismo samo slicni, nego smo isti. Eto, sad su ovi za Ameriku i EU, a oni za Rusiju-i svi mi automatski mislimo, da ce to za nas biti vijeciti spas. A te velesile upravo sa nama igraju samo rulet. I kad pukne prva kugla, onda smo mi svi nahebali. Bez veze, ko to hoce i ko to nece. Sad bi to bas njima trebalo biti na umu(zbog Kosova). ALi ta velikosrpska politika je trenutno jaca. Nadajmo se svjetlijoj buducnosti.
I da ponovim: Nije svaki Srbin cetnik i priznanje greske nije poraz.
Banksy

#1142 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Banksy »

fletcher wrote: to su bila luda vremena ..
Da, Srbi iz Hrvatske i s Kosova su, u političkom smislu, najveći gubitnici proteklih ratova. Da je bilo manje gusala i epike, a više mozga stvari bi sigurno bile drugačije. Ali, to su već završeni procesi. Vjerujem da i svaki južnomoravski gedža zna da su Kosovo i Hrvatska završene priče. A i vjerujem da ga to nešto pretjerano i ne dotiče ...
_majevica_

#1143 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by _majevica_ »

Banksy wrote:
fletcher wrote: to su bila luda vremena ..
Da, Srbi iz Hrvatske i s Kosova su, u političkom smislu, najveći gubitnici proteklih ratova. Da je bilo manje gusala i epike, a više mozga stvari bi sigurno bile drugačije. Ali, to su već završeni procesi. Vjerujem da i svaki južnomoravski gedža zna da su Kosovo i Hrvatska završene priče. A i vjerujem da ga to nešto pretjerano i ne dotiče ...
Sve je bilo u redu dok su citali Branka Copic :D
Medjutim okrenuse se da citaju Milosa Crnjanskog(Seobe) i nadjose se... :D
Prozor

#1144 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Prozor »

nisu se još opametili....
Sv. Valentin je slatka kahva, u poredjenju sa onim sta se muslimanskoj djeci u Sandzaku i Srbiji desava.
Njima su nametnute skolske slave posvecene Sv. Savi, nasa djeca ih obiljezavaju, ucestvuju u programu, sastavljaju i recituju pjesme sv. Savi, a sve to od njih traze njihovi ucitelji i uciteljice, a onoga ko odbije zestoko kazne, ocjenom i ukorom. Pored toga se u raznim udzbenicima i lektirama direktno omalovazava Islam i muslimani, poziva na mrznju svega sto mirise na turke. U jednoj lektiri koja je obavezna za 6. razred "Hajduk Stanko" koju moraju čitati i komentarisati i naša djeca se kaže: "Posečeš Turčina, šikne mlaz krvi iz onog bičjeg vrata i poprska te, pa posle smrdiš vazdan na Muhameda". Naravno još je mnogo takvih primjera, ali na žalost niko od onih naših bošnjaka, predstavnika i učesnika u vlasti ne progovara ni riječ, niti bilo šta od toga kritikuje. Kod nas je jedino Islamska zajednica ta koja diže glas u ime muslimana, ali je mnogo onih iz redova muslimna koji štiteći interese projekata SANU-a taj glas guše, nedozvoljavajući da se dovoljno čuje., radeći pritom na sopstvenom uništenju i na štotu naroda. Valja nam se boriti i izboriti da naša djeca budu ravnopravna sa drugom djecom, da ne osjećaju kompleks niže vrijednosti. Na nama je da se trudimo, a Allah daje rezultate.
Bosnolog

#1145 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

keep it real wrote:
Bosnolog wrote:
Taj arogantni samovrijednujuci ego i omalovazavanje drugih a ovom slucaju Kosovara vas je doveo upravo tu gdje ste bez Kosova,prijatelja i saveznika u regionu i Svijetu.Kosovo se oporavlja nakon visedesenijeske velikosrpske eksploatacije i terora,sada se razvija mnogo brze i jace od kada je Srbija otjerana sa Kosova,..Autoput je povezao Kosovo sa Albanskom obalom a odlicno znamo da su putevi krvotok privrede i privrednog razvoja ,...mnogi projekti na Kosovu su u toku i nije tacno da Kosovo nema napretka kako bi sam zelio ,.....nema vise parole "Trepca radi Srbij se gradi",niti ima federalnog meda bivsih federalnih republika da pumpaju bogradske centralne kase kojima su upravljali Srbija prako svojih kontrolisanih federalnih poluga.

To podcijenjivanje drugih koji se otese velikosrpskoj hobotnici stvara kod tebe ocajnickogubitnicki osmijeh i podrugivanje sto je jos ostalo dok gledate kako Srbija propada i tone moralno,ekonomski i drustveno a da ne govorim o gubitnickoporazavajucim rezultatima na svim poljima.

jeli kosovo imalo veci standard od nekih danasnjih clanica eu prije raspada jugoslavije ?
jeli kosovo vise decenija financijski podupirano ? pitaj mamu i tatu o odbijanjim koja su isla za kosovo , ironicno je ono sto spominjes skupljanje para u beogradu . sta mislis sto se to skupljalo i gdje islo ? pitaj malo roditelje , mozda nisi bio ni rodjen u tom periodu .
jeli kosovo danas stvarno drzava ili je taoc svetjskih sila ? (kako prodjose u kvalifikacijama za sp 2010?)

to sto nema vise federalnog meda je katastrofa za kosovo , nista nisu davali a puno su dobijali .
iskreno da ti kazem drago mi je sto nisu dio srbije , kosovo je bilo parazit i ostace jos dugo dugo tako .
neka ih zapad malo razvija . zapamti sta cu ti ja reci , plakace oni za titom vise nego svi ostali zajedno .

ps malo off topic

ko pobijedi u ukrajini ?
Ne trebam ja pitati svoje roditelje nista u vezi Kosova,sjecam se odlicno jos kao dijete kako su slali Policiju iz svih tadasnjih Republika da gaze Kosovske Albance osamdesetih pa cak ih je i JNA gazila tenkovima daleko od ociju javnosti i novinara a i moj rodak je isao kao ispomoc iz sastava tadasnjeg specijalnog odreda BH policije i pricao nam da su se mnogi policajci necasno izivljavaju nad Kosovarima ali nije smio odbiti da ide jer su sve kontorlisali na saveznom nivou,....Slovenci su se prvi pobunili i odustali od ucesca u daljem velikosrpskom teroru nad Kosovarima koji je trajao poslednjih stotinjak godina a posebno iz vremena Rankovica da bi kulminirao dolaskom MIlosevicem koji je izgradio i ucvrstio velikosrpsko ludilo represijom i ukidanjem Automonije i skola na albanskom jeziku a odakle je najavio buduce ratove za Srboslaviju 28/6/1989.

O kakvom standardu ti pricas dole je uvijek bila bijeda nad kojom se Srbija izivljavala i Kosovare eksploatisali i diskriminirali,...Oni nisu imali slobode a eksplatacja rudara je posebna prica,..... Federalna pomoc Kosovu kao i CG je bio velikosrpska ujdurma pljackanja radnicke klase bivsih Federalnih Republika kojima je indirektno nametnuta otimacina preko firmi kao doprinos za finansiranje policije i preusmjeravanja novca za svoje potrebe pod izgovorom pomoci Kosovu kao i CG nakon zemljotresa sto su mnogi u CG iskoristili da naprave kuce umjesto tadasnjih gomila kamenja po unutrasnjosti CG .....

Kada govoris o Korupciji ona je sada svgudje povecana u svim drzavama,Srbiji ,..... BiH a i na Kosovu,....stopa kriminala je svuda povecana nakon Titine policije a prema nealbancima je veca sada a osamdesetih je bilo obrnuto.Kosovo se gradi i ulaze a novi autoput je izgraden sto je jedna od najvecih investicija regiona ,.Kosovska dijaspora je jedna od jacih u regionu kao i lobiji,..tebe zulja sto je Kosovo otislo a kao ne interesuje te pa cemu onda srdzba kada ti je drago sto je skinut Srbiji teret i zasto ga ne prizna????? ,......Srbija bi Kosovo ali bez Kosovara,.....Ako su Kosovari sretni i zele novisnu drzavu u kojoj zivi vise od 95% kosovskih Albanaca zasto i ako je to spas za Srbiju kako ih rasisticki zoves parazitim sto ih Srbija ne prizna???.

Vrijeme Tita i nakon njegove smrti su dvije razlicite price a Kosovari nece nikada pozeljeti da budu dio Srbije to su iluzije,....ljudi se okecu Albaniji i drugim drzavama koje su ih priznale,.....za sada su jos uvijek ni na nebu ni na zemlji dok ne dobju svoje mjesto u UN-u do tada ce imati dovoljno podrske svijeta.Njihova neovisnost ce donijeti ono sto zele kao i sve druge zemlje a do tada ce trebato Srbiju jos vise oslabiti i slomiti a to je generacijski proces.

Vezano za izbore u Ukraini pa i ja sam prognozirao da ce Janukovic pobijediti mada je to jos uvijek tijesna vecina,...sada ide period neknadnog razocarenaj ukrainaca u prorusku struju i jos dalji otklon od iste na sledecim izborima ,....svijetska ekonomska kriza je ocito imala presudan izbor i laznu nadu koja ce Ukrajinu samo jos vise unazaditi sa novim proruskim predsjednikom,...
Mx

#1146 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Mx »

Bosnolog wrote:
keep it real wrote:
Bosnolog wrote:

ps malo off topic

ko pobijedi u ukrajini ?
Ne trebam ja pitati svoje roditelje nista u vezi Kosova,sjecam se odlicno jos kao dijete kako su slali Policiju iz svih tadasnjih Republika da gaze Kosovske Albance osamdesetih pa cak ih je i JNA gazila tenkovima daleko od ociju javnosti i novinara a i moj rodak je isao kao ispomoc iz sastava tadasnjeg specijalnog odreda BH policije i pricao nam da su se mnogi policajci necasno izivljavaju nad Kosovarima ali nije smio odbiti da ide jer su sve kontorlisali na saveznom nivou,....Slovenci su se prvi pobunili i odustali od ucesca u daljem velikosrpskom teroru nad Kosovarima koji je trajao poslednjih stotinjak godina a posebno iz vremena Rankovica da bi kulminirao dolaskom MIlosevicem koji je izgradio i ucvrstio velikosrpsko ludilo represijom i ukidanjem Automonije i skola na albanskom jeziku a odakle je najavio buduce ratove za Srboslaviju 28/6/1989.

O kakvom standardu ti pricas dole je uvijek bila bijeda nad kojom se Srbija izivljavala i Kosovare eksploatisali i diskriminirali,...Oni nisu imali slobode a eksplatacja rudara je posebna prica,..... Federalna pomoc Kosovu kao i CG je bio velikosrpska ujdurma pljackanja radnicke klase bivsih Federalnih Republika kojima je indirektno nametnuta otimacina preko firmi kao doprinos za finansiranje policije i preusmjeravanja novca za svoje potrebe pod izgovorom pomoci Kosovu kao i CG nakon zemljotresa sto su mnogi u CG iskoristili da naprave kuce umjesto tadasnjih gomila kamenja po unutrasnjosti CG .....

Kada govoris o Korupciji ona je sada svgudje povecana u svim drzavama,Srbiji ,..... BiH a i na Kosovu,....stopa kriminala je svuda povecana nakon Titine policije a prema nealbancima je veca sada a osamdesetih je bilo obrnuto.Kosovo se gradi i ulaze a novi autoput je izgraden sto je jedna od najvecih investicija regiona ,.Kosovska dijaspora je jedna od jacih u regionu kao i lobiji,..tebe zulja sto je Kosovo otislo a kao ne interesuje te pa cemu onda srdzba kada ti je drago sto je skinut Srbiji teret i zasto ga ne prizna????? ,......Srbija bi Kosovo ali bez Kosovara,.....Ako su Kosovari sretni i zele novisnu drzavu u kojoj zivi vise od 95% kosovskih Albanaca zasto i ako je to spas za Srbiju kako ih rasisticki zoves parazitim sto ih Srbija ne prizna???.

Vrijeme Tita i nakon njegove smrti su dvije razlicite price a Kosovari nece nikada pozeljeti da budu dio Srbije to su iluzije,....ljudi se okecu Albaniji i drugim drzavama koje su ih priznale,.....za sada su jos uvijek ni na nebu ni na zemlji dok ne dobju svoje mjesto u UN-u do tada ce imati dovoljno podrske svijeta.Njihova neovisnost ce donijeti ono sto zele kao i sve druge zemlje a do tada ce trebato Srbiju jos vise oslabiti i slomiti a to je generacijski proces.

Vezano za izbore u Ukraini pa i ja sam prognozirao da ce Janukovic pobijediti mada je to jos uvijek tijesna vecina,...sada ide period neknadnog razocarenaj ukrainaca u prorusku struju i jos dalji otklon od iste na sledecim izborima ,....svijetska ekonomska kriza je ocito imala presudan izbor i laznu nadu koja ce Ukrajinu samo jos vise unazaditi sa novim proruskim predsjednikom,...
@ keep it real,

Kako vidis @ Bosnolog ti je sve lijepo razjasnio i podastro ti pravu istinu i argumentovana fakta koja mozes provjeriti na raznim neutralnim i relevantnim mjestima sto u bivsim SFRJ federalnim drzavama sto drugim drzavama u Evropi i svijetu o odnosu Srba i Srbije prema Kosovarima tokom zadnjih nekih 90-100 godina. Ima dosta zapisanog, snimljenog dokaznog materijala o svemu tome.

Ja bih jos samo nesto da dodam na ovo napisano od @ Bosnologa. Ti pises da je Srbija ekonomski ulagala u Kosovo i kosovare a nigdje nepises koliko je Srbija zaradjivala na Kosovu i kosovarima izvlaceci godinama masu rudnih bogatstava, elektricne energije, jeftina radna snaga, uzimanje poreza od Kosovara koji su radili i raznoraznih firmi. Kazes da su Kosovari paraziti a koliko ja znam po bivsoj SFRJ su mnogi radili u raznim firmama kao fizicka radna snaga, inzinjeri, pravnici itd. i placali poreze, imali svoje firme i zaposljavali jedan dio lokalnog stanovnistva. Otvarali i samofinansirali raznorazne firme kao sto su: Zlatare, Ascince, raznorazne Piterije, Cevabdzince, Pekare, Razne zanatske radnje, itd, itd. Znaci dokazali su se i kao veliki privrednici te valjali i sebi i drugima u bivsoj SFRJ a posebno Srbiji i nisu bili ni na cijem teretu.

Ako je Srbija kao sto kazes ekonomski isla u minus sa Kosovom i kosovarima zasto se odmah nije odrekla Kosova i Kosovara nakon Titove smrti, rjesila ih srpske okupacije i pustila ih da idu samostalno svojim putem? Nisu od vas Kosovari trazili da ih okupirate nego ste vi na silu okupirali tu teritoriju sa resursima kao i kosovare kao jeftinu radnu snagu i da ih muzete za vase licne interese i da se jos uz to sve izivljavate na njima. To sto je Srbija blefirala sve ostale federalne drzave bivse SFRJ i uzimala im neki procenat za razvoj Kosova je islo preko Srbije i Beograda i najvjerovatnije 80% tog novca je ostalo u Srbiji i ulozeno tamo a ne u Kosovo i kosovare. Gdje su te ogromne fabrike, autoputevi, zeljeznice i sva ostala infrastruktura, gradjevine itd koje je Srbija izgradila na Kosovu od tolikog novca koji je dobijala za razvoj Kosova i kosovara od drugih SFRJ federalnih drzava. Da je taj novac za razvoj ulagan u Kosovo kao sto kazes Kosovo bi davno bilo izgradjeno i standard bi im bio na nivou drugih bivsih SFRJ federalnih jedinica.

Istu stvar danas radite u Bosni i Hercegovini i sa Bosnjacima Bosancima pa cak i sa Hrvatima. Uzeli ste i na silu bez dogovora sa svim drugim narodima okupirali polovinu teritorije BIH, ocistili je od drugih naroda i izvlacite danas sa te teritorije sve moguce resurse kao sto ste radili i na Kosovu ranije. Za ocekivati je od vas da ce te uskoro reci za Bosnjake/Bosance kao i ranije za Kosovare da vi ulazete vas neki tzv. novac u federaciju a da su Bosnjaci paraziti, nista ne rade i trose vas novac. Danas politicki, ekonomski i na sve druge moguce nacine sabotirate, ucjenjivate, provocirate Bosnjake/Bosance kao sto ste radili ranije sa Kosovarima. Dobro bi bilo radi vas samih da pod hitno preispitate vas buduci odnos prema drzavama i narodima u vasem okruzenju jer sa takvom politikom i umisljenosti necete doci ni dokle.
Last edited by Mx on 12/02/2010 00:03, edited 2 times in total.
keep it real

#1148 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by keep it real »

Bosnolog wrote: Ne trebam ja pitati svoje roditelje nista u vezi Kosova,sjecam se odlicno jos kao dijete kako su slali Policiju iz svih tadasnjih Republika da gaze Kosovske Albance osamdesetih pa cak ih je i JNA gazila tenkovima daleko od ociju javnosti i novinara a i moj rodak je isao kao ispomoc iz sastava tadasnjeg specijalnog odreda BH policije i pricao nam da su se mnogi policajci necasno izivljavaju nad Kosovarima ali nije smio odbiti da ide jer su sve kontorlisali na saveznom nivou,....Slovenci su se prvi pobunili i odustali od ucesca u daljem velikosrpskom teroru nad Kosovarima koji je trajao poslednjih stotinjak godina a posebno iz vremena Rankovica da bi kulminirao dolaskom MIlosevicem koji je izgradio i ucvrstio velikosrpsko ludilo represijom i ukidanjem Automonije i skola na albanskom jeziku a odakle je najavio buduce ratove za Srboslaviju 28/6/1989.

bosnolog , vidim da na postavljena pitanja ne mozes odgovoriti kratko i jasno (da ili ne) . zato cu ti postaviti jedno pitanje koje se nadam da ces odgovoriti iskreno .
kao dijete jesi li vjerovao u djeda mraza ili baba rogu ? da ili ne .
BiH-x

#1149 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by BiH-x »

Rachel Uchitel, ljubavnica Tigera Woodsa promovira UCK (tj KOV, Kosovska Oslobodilacka Vojska)

Image

:thumbup:
S.A.R.S

#1150 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by S.A.R.S »

koga ne mrzi neka skine ovaj dokumentarac (u produkciji RAI tv) o kosovu.
nema sta i pokojni eskobar bi pozavidio na ovakvoj drzavi.

http://rapidshare.com/files/353165849/B ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/353176967/B ... .part2.rar

ima i drugi dio koji govori o tzv. balkanskoj ruti.put heroina od avganistana do evrope,naravno preko kosova.turska
policija je najaktivnija u razbijanju narko lanca (oko 20% heroina uspije pronaci od ukupne kolicine koja se salje u evropu.
turska policija zaplijeni godisnje 14 tona heroina.na kosovu policija zaplijeni nista.nazalost taj heroin je prisutan i u bih u velikim kolicinama(gdje god se okrenes džankići )

ps.gazda ako ovim linkovima nije mjesto ovde prebacicu na drugo mjesto :thumbup: .
Last edited by S.A.R.S on 23/02/2010 11:48, edited 1 time in total.
Post Reply