bato99 wrote:evo da ti kažem iz prve ruke...svaka vam čast odigrali ste extra utakmicu bez izležavanja i bili ste bolji i zasluženo ste nas pobjedili...kasparaov wrote:nazalost nisam danas iso u mostar da gledam olimpica,ali s ljudima koji su bili dolje kazu
da smo odigrali muski i sampionski,
svjetla budocnost nas ceka,panic in sarajevo
gazi olimpiče![]()
F.K. Olimpik Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kasparaov
#1126 Re: F.K. Olimpic
- bato99
#1127 Re: F.K. Olimpic
i još da napomenem da će ova ekipa Olimpika jeb... majku dosta timova..mi smo ih podcijenili i zasluženo popušili...
-
IlijaLadin
#1128 Re: F.K. Olimpic
Meni je drago uvijek kada se dese pobjede gostiju u našoj ligi. Kad je Olimpik u pitanju pobjeda u gostima me ne čudi, čudilo bi me da su to učinili Sloboda ili Čelik. Klubovi sa tradicijom ali i kompleksom gostujućeg terena.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1129 Re: F.K. Olimpic
Pa cudnije je Kad' Olimpik pobjedi "kuci" nego u gostima.
-
Baudelaire
#1130 Re: F.K. Olimpic
Koliko god mi se Gracić zgadio u posljednje vrijeme, ne mogu da mrzim Olimpik kao predstavnika mog grada i drago mi je što su pobijedili u Mostaru, ali rekao bih da je Olimpiku sad ili nikad. Oni već par godina imaju najbolje igrače u ligi, bilo bi glupo reći da nije tako, ali rezultat izostaje. Pa sjećam se onih Brazilaca na Koševu protiv Sarajeva prošle sezone, par puta su ismijali našu odbranu. Ako ove sezone ne izađu u Evropu, mislim da će i Graciću biti muka, jer uložio je on finih para u ovaj klub. On vjerovatno ide logikom da će kad tad vratiti uloženo, a za to mu treba izlazak u Evropu. Ili bolje rečeno, konstanta u tom segmentu. Pa nisu Subašića uspjeli prodati, a on bi pokrio samo dio troškova Olimpika. Olimpik možda ima solidan model, ali je klub koji nema navijače i dušu i kojem bi trebalo par desetina godina da razvije solidnu navijačku bazu. Mene i raju 10-15 godina mlađu od mene, kao ni one starije, animirati neće sigurno, ali svakako bi mogli pokupiti puno djece koja tek počinju pratiti fudbal, ako naravno ostvare određene uspjehe. Graciću sa finansijskog aspekta navijači ne trebaju, ionako ni jedan ozbiljan klub na ovim prostorima ne može živjeti prevashodno od navijača, ali puno je drugačije kad protivnika dočekaš sa 5000 ljudi koji će grla poderati za klub, i kad ti je na tribinama samo familija od igrača, i to samo onaj dio koji nije ljubomoran. Siguran sam da bi drugi klubovi, da imaju para kao Olimpik, ostvarivali puno bolje rezultate, ali šta je tu je.
-
aldinjo
#1131 Re: F.K. Olimpic
Ne može, to ne može ni pod razno jer je Olimpic klub bez navijaca - doslovno...i nije to nikakvo omalovažavanje, vec cinjenica....ostalim klubovima dođu po barem 2 milje na tekmu koji ce ostaviti neke pare, a ovima niko osim možda uže rodbine igraca i to ponekad, ne na svaku tekmu...i ne vidim tu nikakvu poslovnost...plus što Nick opasno placa svoja pojacanja ( i igrace opcenito sa platama), troškovi gostovanja, troškovi organizacije tekme kad su domacini, troškovi rentanja stadiona... sve to košta i ne znam odakle pravi povrat novca i kako mu je to sve isplativo.[/quote]
Olimpic ima na svojim tekmama od 150 do 200 gledalaca i ne gleda ga samo rodbina igrača jer ih i ja pratim skoro svaku tekmu.Povratkom na Otoku bilo bi vjerovatno više ljudi jer ih je ranije bilo više kad su igrali na Otoci prije 8-9 godina kada su igrali Premijer ligu.
Olimpic ima na svojim tekmama od 150 do 200 gledalaca i ne gleda ga samo rodbina igrača jer ih i ja pratim skoro svaku tekmu.Povratkom na Otoku bilo bi vjerovatno više ljudi jer ih je ranije bilo više kad su igrali na Otoci prije 8-9 godina kada su igrali Premijer ligu.
- ganjeta
#1132 Re: F.K. Olimpic
Kasparaov je pabizo 
-
kasparaov
#1133 Re: F.K. Olimpic
sad u zenicu po tri boda opet
-
Eborg
#1134 Re: F.K. Olimpic
Kada Olimpic riješi problem domaćeg terena tek će onda biti realna opasnost, ovako samo uzima bodove na strani bez neke veće šanse za titulu.
-
missko
#1135 Re: F.K. Olimpic
Zna li iko od ovih olimpovaca jel ovaj sadasnji trener Nedim Jusufbegovic onaj frajer sto je nekada igrao za Igman iz Konjica pa onda za Velez?
- Charuga
- Globalni moderator
#1136 Re: F.K. Olimpic
I za Sarajevo. Jeste, to je taj.missko wrote:Zna li iko od ovih olimpovaca jel ovaj sadasnji trener Nedim Jusufbegovic onaj frajer sto je nekada igrao za Igman iz Konjica pa onda za Velez?
- ultima_palabra
#1137 Re: F.K. Olimpic
I za nasPlavih_11 wrote:I za Sarajevo. Jeste, to je taj.missko wrote:Zna li iko od ovih olimpovaca jel ovaj sadasnji trener Nedim Jusufbegovic onaj frajer sto je nekada igrao za Igman iz Konjica pa onda za Velez?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1138 Re: F.K. Olimpic
...i u Sarajevu. Jeste to je tajmissko wrote:Zna li iko od ovih olimpovaca jel ovaj sadasnji trener Nedim Jusufbegovic onaj frajer sto je nekada igrao za Igman iz Konjica pa onda za Velez?
edit: ima i brzih, Plavih 11
Last edited by -LIBERO- on 22/08/2011 11:18, edited 1 time in total.
-
elSaik
#1139 Re: F.K. Olimpic
Pa jednostavno je - prestaneš plaćati.LSD wrote:Pa samo da placa 20-tak igraca plus strucni štab svaki mjesec i tako 12X u godini - ne znam odakle vraca taj novac i kako mu je to isplativo i gdje je tu posaoa znamo svi da nisu ni Musemić, ni Glavaš,ni Prljaca, ni Janjoš, ni sad Jusufbegović ni njihovi saradnici tu došli jer nemaju pametnijeg posla u životu niti što im je Olimpic jedina ljubav...sve se to moralo uredno placati...o igracima i pojacanjima da ne govorim.
- Charuga
- Globalni moderator
#1140 Re: F.K. Olimpic
Jeste.ultima_palabra wrote:I za nasPlavih_11 wrote:I za Sarajevo. Jeste, to je taj.missko wrote:Zna li iko od ovih olimpovaca jel ovaj sadasnji trener Nedim Jusufbegovic onaj frajer sto je nekada igrao za Igman iz Konjica pa onda za Velez?
-
missko
#1141 Re: F.K. Olimpic
E ima svakojakih trenera i kod nas i PL, iduce godine bi i Duro Samir mogao preuzeti Rudara.ultima_palabra wrote:I za nasPlavih_11 wrote:I za Sarajevo. Jeste, to je taj.missko wrote:Zna li iko od ovih olimpovaca jel ovaj sadasnji trener Nedim Jusufbegovic onaj frajer sto je nekada igrao za Igman iz Konjica pa onda za Velez?
- shake69
#1142 Re: F.K. Olimpic
cestitke Olimpicu. Mene i dalje zanima sta je sa stadionom,ima li neko fotke kako napreduje rekonstrukcija?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1143 Re: F.K. Olimpic
A stadion,pa ja koliko sam vidio i tu neku travu su postavili..ali mi djeluje jako loseg kvaliteta...."Ja sam dijete Veleža, pa svaki gol postignut Zrinjskom u mojoj karijeri zauzima posebno mjesto. Mislim da tu nema ništa čudno, Velež mi je u srcu gdje god da igram, tako da sam posebno sretan što sam sinoć u dva naavrata pogodio mrežu Zrinjskog", za SportSport.ba govori Admir Vladavić.
Dvostruki strijelac osvrnuo se i na sinoćnju utakmicu.
"Pokazali smo kvalitet. Mislim da smo bili mnogo bolji i da smo na kraju zasluženo slavili. Bili smo pod ogromnim pritiskom zbog slabog bodovnog učinka u prva dva kola, no ipak smo se uspjeli vratiti i pokazati karakter. Ova ekipa borit će se za sami vrh tabele, a već u narednom kolu idemo u Zenicu po nove bodove. Sada smo puni samopouzdanja i mislim da je pred nama jedna lijepa serija dobrih rezultata", istakao je Vladavić.
Prostorije ispod tribine su gotove,tribina sve uradjeno i spremno da se postave stolice..a kada ce se stolice postavljati to vec ne znam.
-
Juka071
#1144 Re: F.K. Olimpic
Jel se iko zapitao što Olimpic igra u Lukavici domaće utakmice?????? Pa zato što su ostali dužni Želji za jednu polusezonu,pa Koševo su koristili drugu polusezonu pa ostali dužni,a sad u Lukavici. Također su ostali dužni bruku para Husrefu koji ih je tužio,sad će i Ćali!!!!!!!!!! Ljudski faktor u Olimpicu "NULA",karakter i poštenje ispod"NULE"!!!!
Toliko!!!!!
Toliko!!!!!
-
kasparaov
#1145 Re: F.K. Olimpic
lazesJuka071 wrote:Jel se iko zapitao što Olimpic igra u Lukavici domaće utakmice?????? Pa zato što su ostali dužni Želji za jednu polusezonu,pa Koševo su koristili drugu polusezonu pa ostali dužni,a sad u Lukavici. Također su ostali dužni bruku para Husrefu koji ih je tužio,sad će i Ćali!!!!!!!!!! Ljudski faktor u Olimpicu "NULA",karakter i poštenje ispod"NULE"!!!!
Toliko!!!!!
husref je isplacen do zadnjeg dinara, cala ce dobiti opreminu u ratama
ove godine nema vise
- ganjeta
#1146 Re: F.K. Olimpic
Onda vama kone dodju pare, jer ste bodove odnijelikasparaov wrote:lazesJuka071 wrote:Jel se iko zapitao što Olimpic igra u Lukavici domaće utakmice?????? Pa zato što su ostali dužni Želji za jednu polusezonu,pa Koševo su koristili drugu polusezonu pa ostali dužni,a sad u Lukavici. Također su ostali dužni bruku para Husrefu koji ih je tužio,sad će i Ćali!!!!!!!!!! Ljudski faktor u Olimpicu "NULA",karakter i poštenje ispod"NULE"!!!!
Toliko!!!!!
husref je isplacen do zadnjeg dinara, cala ce dobiti opreminu u ratama, a stadioni su placeni parama + bodovima
ove godine nema vise
- Obuca9
#1147 Re: F.K. Olimpic
Stadion nije naš, nemamo ništa s tom kupo-prodajom bodova i terena 
- ganjeta
#1148 Re: F.K. Olimpic
To sam predvidio,znači samo je kvalitet u pitanju biohz__semir wrote:Stadion nije naš, nemamo ništa s tom kupo-prodajom bodova i terena
- Obuca9
#1149 Re: F.K. Olimpic
I mirza varešanović.ganjeta wrote:To sam predvidio,znači samo je kvalitet u pitanju biohz__semir wrote:Stadion nije naš, nemamo ništa s tom kupo-prodajom bodova i terena.
- ganjeta
#1150 Re: F.K. Olimpic
Mirza Varešanović = kvalitet.
Dokazao bezbroj puta
.
Dokazao bezbroj puta