mati moja mila mi u mene hajvana! Okrenuh ga namah, ne mere više pod kožu.
U Sarajevu protest protiv queer festival
-
teAMICA
#1126 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
joooooj Bakireeeeeeeeeeee
-
Bušman
#1127 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Bakir Idiotbegovic superstar! Da mu vidis kucetine, izgradio covjek posjed od svoje mizerne poslanicke place. To ti je superstar. Ko je on da meni pametuje, lopov obicni.mIRCerka wrote:evo Bakir I. Kaze da ne moze drukcije gledat nego kako Bog gleda...ne moze on biti samilosniji od Boga...i kaze
NJIHOVA STVAR NJIHOVA ORIJENTACIJA TJ DEZORIJENTACIJA...TREBA TO OSTAVIT IZA CETIRI ZIDA...NE TREBA POPULARISAT...
dzizs...hajmo mi organizovat antibajramkoncert proteste, ipak je religija nesto privatno...
dzizzzzzzzzsssssssssss krajst superstar...
-
LSD
#1128 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Nego,šta ce sad biti sa ovim festivalom...nije prekinut vec je povucen u ilegalu ili neku polu-ilegalu,ako sam se dobro informisao i shvatio.
E cemu mi diskutujemo
...šta ce sad biti sa ovim ženama/djevojkama organizatoricama festivala?
Šta ce biti sa onim nesretnikom koji se u Danima slikao i javno deklarisao kao peder? jeli on uopšte svjestan da je s tim sam sebi zabio auto-gol.
Ti ljudi su sami sebi navukli belaj na vrat sa tim javnim istupima (ovo govorim jer svi znamo u kakvoj državi i u kakvom društvu živimo...vehabije jedva cekaju ovakve likove da se deklarišu pa idu u tjeranje pravde tj.u istjerivanje necastivog
)...pa ne može se na silu od bosanca praviti neki ultra-moderni evropljanin,isto kao što nam se nije smijela dati demokratija u ruke..sad koliko je taj bosanski konzervatizam dobar ili loš to je druga tema.
E cemu mi diskutujemo
Šta ce biti sa onim nesretnikom koji se u Danima slikao i javno deklarisao kao peder? jeli on uopšte svjestan da je s tim sam sebi zabio auto-gol.
Ti ljudi su sami sebi navukli belaj na vrat sa tim javnim istupima (ovo govorim jer svi znamo u kakvoj državi i u kakvom društvu živimo...vehabije jedva cekaju ovakve likove da se deklarišu pa idu u tjeranje pravde tj.u istjerivanje necastivog
- black
#1129 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
black wrote:Ja ne bih znao gdje da stanem kad bi poceo navoditi sta mi sve smeta u ovim diskusijama oko festivala:
- Smeta mi, kao prvo, sto se homofobija tretira prvenstveno kao nesto sto dolazi iz vjerskih krugova. A to nije tacno, homofobija u nasem drustvu ide puno dublje od toga, ona je opsti problem i zastupljena je i kod vjernika i onih koji to nisu, mada je najlakse svaliti sve na vjernike, a ovi to doduse i pospjesuju svojim glupavim ponasanjem.
- Smeta mi, kao muslimanu vjerniku koji sebi ne uzima pravo da drugima bilo sta brani ili naredjuje, sto se niko od drugih muslimana vjernika ne usudjuje napisati da islam, onaj prakticni i zivljeni, ne onaj dogmatski i teoretski, bas i nema tako negativan stav prema homoseksualitetu kao sto to zvanicnici IZe i pojedinci zele prikazati. Naprotiv, islamske kulture su prema homoseksualitetu bile daleko tolerantnije nego sto bi to zvanicna dogma ikad dopustala i daleko tolerantnije nego kulture pod krscanskim uticajem, gdje je svaka vrsta tjelesnosti osudjivana i odbacivana. Znam da takvih vjernika muslimana ima, neki od najtolerantnijih ljudi koje znam su vjernici, ali se ne usudjuju progovoriti. I to mi smeta.
- Smeta mi sto su u "odbranu islama" i "postivanja Ramazana" stali kojekakvi licemjeri, kreteni, lopovi i ostali kriminalci koji nas evo vec godinama jebu u zdrav mozak, koji sve bezobzirno pokrase hraneci vlastito dupe, koji rijec moral ne znaju napisati a kamoli da ga zive, koji imaju po jednu ljubavnicu za svaki bespravno steceni stan i vikendicu, i oni se nasli da brane moje vjerske osjecaje. Smeta mi sto se ne nadje niko da takvima poruci: Nemojte vi mene braniti od pedera, svega vam, samo se odmaknite i odbranite me od vas samih.
- Smeta mi sto se ovaj sveti mjesec instrumentalizira u politicke svrhe.
- Smeta mi sto drugi idioti koriste ovu priliku da napadnu na sve sto mi je sveto i drago, jedva docekali da napokon "dokazu" kako su, eto, svi muslimani zatucani i glupi i netolerantni i radikalni, te umjesto da se pozbave stvarnim uzrocima homofobije i kako da se ona sprijeci, sve svaljuju na religiju, i to na islam. Kao da su ostali gradjani ove zemlje nesto tolerantniji po tom pitanju.
- Smeta mi sto se u Sarajevu ne moze okupiti sacica ljudi kad se protestvuje protiv kriminala, lopovluka, korupcije, bijede, a kad je rijec o queer festivalu svi spremni izici na ulice da se pokolju do krvi.
Smeta mi jos dosta toga, ali i ovo je vise nego dosta.
- perke
#1130 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
to bi vec otislo u duboki OT a nisam sad ni u fazonu da zvacem stvari koje su vec mnogo puta prezvakane na ovom forumu ali pogledaj ovde, to je otprilike to...vjeruj, vrijedi svih 96 stranaLenjinova wrote:Perke, ako i jesam. Barem si me shvatio.
A hoces li ti sada meni da objasnis nesto, molim te. Imas li ti neku viziju kako da nam bude bolje? Od cega da krenemo, kad smo donji u u svemu?
-
Lenjinova
-
Bušman
#1132 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Opet cu na ovoj temi podsjetiti na Rosu Parks. Da ta zena nije odbila da ustane sa (za crnce) nepropisanog mjesta u autobusu, ne bi danas jedan politicar u USA imao priliku da promijeni svijet. Mozda ce i Queer pokret imati svog M.L. Kinga ili B. Obamu. Sjetite se da su i crnci smatrani prljavima, bolesnima, smecem drustva.LSD wrote:Nego,šta ce sad biti sa ovim festivalom...nije prekinut vec je povucen u ilegalu ili neku polu-ilegalu,ako sam se dobro informisao i shvatio.
E cemu mi diskutujemo...šta ce sad biti sa ovim ženama/djevojkama organizatoricama festivala?
Ti ljudi su sami sebi navukli belaj na vrat sa tim javnim istupima (ovo govorim jer svi znamo u kakvoj državi i u kakvom društvu živimo...vehabije jedva cekaju ovakve likove da se deklarišu pa idu u tjeranje pravde tj.u istjerivanje necastivog)...pa ne može se na silu od bosanca praviti neki ultra-moderni evropljanin,isto kao što nas se nije smijela dati demokratija u ruke..sad koliko je taj bosanski konzervatizam dobar ili loš to je druga tema.
A ne smijete zanemariti da je Queer pokret vec jako utjecajan. Ovi sto vole izaci kod Bice neka se prije izlaska, dok se gledaju u ogledalo, zapitaju cemu duguju svoj stil oblacenja... Queer pokretu
Last edited by Bušman on 25/09/2008 21:19, edited 1 time in total.
- Guevara
#1133 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Znam dosta ljudi koji su mnogo toga prosli i dozivjeli ali nisu postali primitivci ni idioti.Klodovik wrote:Ne, više na... pobili su mi sve u ratu, ostao sam bez svega, ne znam kuda ću, kako ću i šta ću, izgubljen sam sasvim, a ovo što imam oko mene (sve ovo što se sustavno pljuje: grad, država, "mi", stoka, primitivci...) mi ne daje nikakve odgovore i nimalo mi ne pomaže.Guevara wrote:Klodovik wrote:Jesti li vi ljudi ikad razgovarali sa nekim od tih vehabija koje ovdje toliko kritizirate? Jeste li ih pitali kada i zašto su se okrenuli vehabizmu?
Drug moj, mislis na onaj fazon, bio sam narkic ili pio sam, ili sam bio lopov pa sam se htio okrenuti vjeri da se iscupam iz govana pa sam postao FUNDAMENTALISTA I EXTREMISTA. Da se razumijemo, vjernik jesam, ali to sto oni rade je daleko od vjere i od postivanje vjere uopste.
- Zox
#1134 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Sta kaze Bakir, strah naroda da mu se opet ne desi zlo?
Da je tako, narod bi skakao kao opiljen na ovakve simptome fasizma, a on jok, nista.
Nije to, dragi Bakire. Dosadan si vise, kao pokvarena ploca.
Da je tako, narod bi skakao kao opiljen na ovakve simptome fasizma, a on jok, nista.
Nije to, dragi Bakire. Dosadan si vise, kao pokvarena ploca.
-
VjecitiStudent
#1135 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Elem, u redu je sto se narod boji OPACINE, OPACINA je nasem narodu glavni problem, a to sto Bakir iftari kod Saje (to je takodjer spomenuo) koji je bogatstvo stekao na gorazdanskoj sirotinji, naroda ne treba da brine.VjecitiStudent wrote:Bakir Izetbegovic o Queer festivalu: "Nas narod se boji OPACINE. Prezivio je opsadu i boji se da mu neke stvari ne ponove"mIRCerka wrote:evo Bakir I. Kaze da ne moze drukcije gledat nego kako Bog gleda...ne moze on biti samilosniji od Boga...i kaze
NJIHOVA STVAR NJIHOVA ORIJENTACIJA TJ DEZORIJENTACIJA...TREBA TO OSTAVIT IZA CETIRI ZIDA...NE TREBA POPULARISAT...
dzizs...hajmo mi organizovat antibajramkoncert proteste, ipak je religija nesto privatno...
Znaci, bili smo opkoljeni ne od srpskih, epskih macho muskarcina, vec od homoseksualaca.
- StLouis
#1136 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
VjecitiStudent wrote:Njih CETVORICA mlate zenu!sveti tamantije wrote:pa na ovom idiotu i pise da je ANIMAL -ŽIVOTINJAVjecitiStudent wrote:Jos jednom, za pamcenje, kako hrabre gazije tuku zenu
Pogledajte samo koje zadovoljstvo sija na tim licima
a junacina...yebote, ljudi, pa ovo su zivi fanatici - vidi im njuske
-
omar little
#1137 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
A kako ti pomaze radikalizam i nasilje? Ozbiljno pitam, nemoj me pogresno shvatiti. Sta ti konkretno, za tvoj fizicki i psihicki mir, nude vehabijske ideje? Kako te one pomazu pri uklapanju ili pokusajima zivota u gradu i drzavi u kojoj zivis i suzivota sa okolinom? I kako vidis buducnost kreiranu od strane takvih elemenata?Klodovik wrote:Ne, više na... pobili su mi sve u ratu, ostao sam bez svega, ne znam kuda ću, kako ću i šta ću, izgubljen sam sasvim, a ovo što imam oko mene (sve ovo što se sustavno pljuje: grad, država, "mi", stoka, primitivci...) mi ne daje nikakve odgovore i nimalo mi ne pomaže.Guevara wrote:Klodovik wrote:Jesti li vi ljudi ikad razgovarali sa nekim od tih vehabija koje ovdje toliko kritizirate? Jeste li ih pitali kada i zašto su se okrenuli vehabizmu?
Drug moj, mislis na onaj fazon, bio sam narkic ili pio sam, ili sam bio lopov pa sam se htio okrenuti vjeri da se iscupam iz govana pa sam postao FUNDAMENTALISTA I EXTREMISTA. Da se razumijemo, vjernik jesam, ali to sto oni rade je daleko od vjere i od postivanje vjere uopste.
Opet kazem, najozbiljnije i sa interesom pitam, nemoj ziv' bio po meni opalit sa pljuvanjem. Ne da mi se to vise citati.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1138 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Da pokusam razjasniti "dno dna" ovakve misli, ....ponosna_manjina wrote:Pa fakat ljudi, ali ozbiljno, jesmo li stvarno spali na to da se tješimo time da bi i u Banja Luci bilo isto. Jeste li svjesni koje je dno dna ovakva misao. Ovo stoji u ravni sa izjednačavanjem žrtve i zločinca.pape wrote: U pravu si. I u Banja Luci bi bilo isto, ... imaju i oni svoje vehabije, samo se drugacije nazivaju.
Ili ovdašnja napaljena balavurdija koja kači linkove gdje grobari, delije i srbijanske četničke, klerofašističke i neonacističke grupacije rasturaju gay paradu u Beogradu. A ti isti su podržavatelji, pa i učesnici genocida u Srebrenicu, dok su među ljudima u paradi bile organizacije poput Žena u crnom koje su među rijetkima imale hrabrosti devedesetih godina javno i na trgovima govoriti o onome što se zaista dešavalo u Srebrenici. I sada ovi domaći nacionalistički retardi slave one koji su ih klali i proganjaju one koji su se zauzimali za njih kada je bilo najteže. Gdje i ja živim jebote....
I da je jos jednom jasno ponovim, ... jeste, ... i u Banja Luci i Zapadnom Mostaru bi bilo isto.
Zasto, .... zato sto su svi isti. Svi imaju svoje vehabije, koje licemjerne klero-fasisticke vlasti trebaju za odradzivanje svojih prljavih planova. Guraju ih u prve redove kao bijesne pse, da i konacno, za vijeke vjekova postave i ocuvaju medze oko njihovih begovata, atara i banovina. Da jasno kazu onima, koji se po bilo cemu razlikuju od njih, "arijevaca", .... da se razlike ne trpe i da ih ne moze biti. Da su "svoji na svome", .... shit.
Ostavi po strani desavanja u Beogradu, .... Srebrenicu, ... Zene u crnom. Ovdje se govori o jadu i bijedi jednoumlja, .... naseg vlastitog, danasnjeg.
-
teAMICA
#1139 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
sad će izbori... valja malo ovce naćerat da (opet) svako za svoje glasa... Hajmo u torove
- upravnik
#1140 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
A ja se, recimo, bojim Bakira IzetbegovićaVjecitiStudent wrote: Bakir Izetbegovic o Queer festivalu: "Nas narod se boji OPACINE. Prezivio je opsadu i boji se da mu neke stvari ne ponove"
-
crni bombarder
#1141 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
........šta je opačina?
-
Klodovik
#1142 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Što se tiče mlaćenja, to je jasno. No, postavlja se pitanje kako "pomiriti" prava i jednih i drugih da budu to što jesu.teAMICA wrote:Šta me briga? Ne radi se ovdje o vehabijama niti o pederima! Niti me briga zašto je peder postao peder... Ali ne smije vehabija mlatiti pedera zato što je peder, niti peder smije mlatiti vehabiju zato što je vehabija.Klodovik wrote:Jesti li vi ljudi ikad razgovarali sa nekim od tih vehabija koje ovdje toliko kritizirate? Jeste li ih pitali kada i zašto su se okrenuli vehabizmu?
Otkud im pravo?
- mali Ninja
#1143 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
ne kontam sta muski imaju protiv pedera??
sto vise pedera, više žena za nas hetero i svima dobro 
- Soul_Sista
#1144 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ne zaboravi da je ovo jedan od mozgova koji ce sudjelovati, kad bude vrijeme za to, u ustavnim promjenama...sta mislis kako ce proci zalaganje za politicka prava ostalih pa medju njima i prava populacije koja najeba na mrtvo ime sinoc?? Ne, ovo nije pitanje za milion dolaramIRCerka wrote:evo Bakir I. Kaze da ne moze drukcije gledat nego kako Bog gleda...ne moze on biti samilosniji od Boga...i kaze
..ne ocekivam odgovor..
-
Klodovik
#1145 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
A kako ti pomaze radikalizam i nasilje? Ozbiljno pitam, nemoj me pogresno shvatiti. Sta ti konkretno, za tvoj fizicki i psihicki mir, nude vehabijske ideje? Kako te one pomazu pri uklapanju ili pokusajima zivota u gradu i drzavi u kojoj zivis i suzivota sa okolinom? I kako vidis buducnost kreiranu od strane takvih elemenata?Klodovik wrote:Ne, više na... pobili su mi sve u ratu, ostao sam bez svega, ne znam kuda ću, kako ću i šta ću, izgubljen sam sasvim, a ovo što imam oko mene (sve ovo što se sustavno pljuje: grad, država, "mi", stoka, primitivci...) mi ne daje nikakve odgovore i nimalo mi ne pomaže.Guevara wrote:Klodovik wrote:Jesti li vi ljudi ikad razgovarali sa nekim od tih vehabija koje ovdje toliko kritizirate? Jeste li ih pitali kada i zašto su se okrenuli vehabizmu?
Opet kazem, najozbiljnije i sa interesom pitam, nemoj ziv' bio po meni opalit sa pljuvanjem. Ne da mi se to vise citati.[/quote]
Ama, kakvo pljuvanje? Ne znam, nije to ni meni do kraja jasno. Zaista ti ne mogu ponuditi smislen odgovor jer nisam sljedbenik tih ideja. Samo sam htio reći da sam u razgovorima sa nekim ljudima koji su "skrenuli u vehabijske vode" čuo ove razloge koje sam gore naveo. I da u tim vodama nalaze psihički i fizički mir.
Praktična stvar je da postoje i "jedni" i "drugi" i potrebno je valjda učiniti nešto da njihovo zajedničko bitisanje (konkretno u gradu) nekako bude moguće. Jer... šta bi se dešavalo da, recimo, profesor koji predaje tvom djetetu u školi jedan dan obznani da je homoseksualac? A šta da je npr. vehabija? Šta da direktor u firmi uposlenicima obznani da je proučio ideje vehabizma i da se manifestno proglasi njihovim sljedbenikom? Ili da ti kćerka dođe i kaže da će se vjenčati sa vehabijom za dva dana? Ili pripadnikom neke sekte i otići sa njim u Papua Novu Gvineju da "širi istinu" (da malo pustimo mašti na volju). Meni je zaista teško povjerovati da bi tim ljudima (roditeljima) to sve baš bilo potpuno svejedno.
- amko_sa
#1146 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Sta vam je ljudi nista u ovoj drzavi sto spominjete nema nikakve veze sa homoseksualcima.To je problem sam za sebe i neznam kako neko crnce moze porediti sa slucajem homoseksualaca.Crnci su ljudi kao i svi mi koji su se borili za pravednu stvar i mnogo jacu a to je jednakost.Homoseksualci se bore da javno mogu prosipati svoju neprirodnost.Nije to za ovu sredinu i drago mi je sto je tako.Evropa ce nas uvjek odbijati jer smo muslimani po imenu tj nemorate biti vehabije.Ja nezalim za takvom evropom zalim samo sto mi neznamo da se organizujemo i da bolje zivimo.Od svih stvari koje evropa nudi mi zelimo najgoru.Nasa nesvjest i glupost ce nas otjerati u propast a u to spada priblizavanje evropi kroz homoseksualizam i pored prezivljenog rata koji nas je trebao spustiti na zemlju.Homoseksualci su nesto najprljavije sto mozemo preuzeti od evrope.Ako neko to zeli samo naprijed ali samo da ja to negledam na ulici.Svi pravi ideali za koje su se ljudi borili su prirodni.Za sta se bore homoseksualci i zelite li da vam djeca budu to ???.Kako neko ko je rodjen od majke moze zeljeti biti homoseksualac?Ako pogledate kako izgledaju oni na zapadu u onim kaficima u koznim pantolama vjerovatno zakljucujete isto sto i ja a to je da su to izrodi.Toliko
-
Bušman
#1147 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ni crnci u vrijeme borbe za jednakost nisu bili ravnopravni gradjani SADa. Nemoj se praviti glup. Evropa ne odbija muslimane, odbijaju ih neonacisticke stranke u Evropi.amko_sa wrote:Sta vam je ljudi nista u ovoj drzavi sto spominjete nema nikakve veze sa homoseksualcima.To je problem sam za sebe i neznam kako neko crnce moze porediti sa slucajem homoseksualaca.Crnci su ljudi kao i svi mi koji su se borili za pravednu stvar i mnogo jacu a to je jednakost.Homoseksualci se bore da javno mogu prosipati svoju neprirodnost.Nije to za ovu sredinu i drago mi je sto je tako.Evropa ce nas uvjek odbijati jer smo muslimani po imenu tj nemorate biti vehabije.Ja nezalim za takvom evropom zalim samo sto mi neznamo da se organizujemo i da bolje zivimo.Od svih stvari koje evropa nudi mi zelimo najgoru.Nasa nesvjest i glupost ce nas otjerati u propast a u to spada priblizavanje evropi kroz homoseksualizam i pored prezivljenog rata koji nas je trebao spustiti na zemlju.Homoseksualci su nesto najprljavije sto mozemo preuzeti od evrope.Ako neko to zeli samo naprijed ali samo da ja to negledam na ulici.Svi pravi ideali za koje su se ljudi borili su prirodni.Za sta se bore homoseksualci i zelite li da vam djeca budu to ???.Kako neko ko je rodjen od majke moze zeljeti biti homoseksualac?Ako pogledate kako izgledaju oni na zapadu u onim kaficima u koznim pantolama vjerovatno zakljucujete isto sto i ja a to je da su to izrodi.Toliko
-
ponosna_manjina
#1148 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ma slažem se ja s tobom i svjestan sam toga što govoriš ali opet zar je Sarajevo, kao cjelina, isto u odnosu na BL i zapadni Mostar (mada je i istočni dio ista priča). A jeste ista priča, sada vidim da jeste, možda u ratu nije bilo tako ali sada definitivno jeste, pa možda čak i malo gore jer ovdje pored nacionalizma sve više dominira i vjerski fanatizam koji je po mome mišljenju opasniji.pape wrote:Da pokusam razjasniti "dno dna" ovakve misli, ....ponosna_manjina wrote:Pa fakat ljudi, ali ozbiljno, jesmo li stvarno spali na to da se tješimo time da bi i u Banja Luci bilo isto. Jeste li svjesni koje je dno dna ovakva misao. Ovo stoji u ravni sa izjednačavanjem žrtve i zločinca.pape wrote: U pravu si. I u Banja Luci bi bilo isto, ... imaju i oni svoje vehabije, samo se drugacije nazivaju.
Ili ovdašnja napaljena balavurdija koja kači linkove gdje grobari, delije i srbijanske četničke, klerofašističke i neonacističke grupacije rasturaju gay paradu u Beogradu. A ti isti su podržavatelji, pa i učesnici genocida u Srebrenicu, dok su među ljudima u paradi bile organizacije poput Žena u crnom koje su među rijetkima imale hrabrosti devedesetih godina javno i na trgovima govoriti o onome što se zaista dešavalo u Srebrenici. I sada ovi domaći nacionalistički retardi slave one koji su ih klali i proganjaju one koji su se zauzimali za njih kada je bilo najteže. Gdje i ja živim jebote....
I da je jos jednom jasno ponovim, ... jeste, ... i u Banja Luci i Zapadnom Mostaru bi bilo isto.
Zasto, .... zato sto su svi isti. Svi imaju svoje vehabije, koje licemjerne klero-fasisticke vlasti trebaju za odradzivanje svojih prljavih planova. Guraju ih u prve redove kao bijesne pse, da i konacno, za vijeke vjekova postave i ocuvaju medze oko njihovih begovata, atara i banovina. Da jasno kazu onima, koji se po bilo cemu razlikuju od njih, "arijevaca", .... da se razlike ne trpe i da ih ne moze biti. Da su "svoji na svome", .... shit.
Ostavi po strani desavanja u Beogradu, .... Srebrenicu, ... Zene u crnom. Ovdje se govori o jadu i bijedi jednoumlja, .... naseg vlastitog, danasnjeg.
A ne mogu ostaviti po strani Srebrenicu, Beograd i Žene u crnom jer sve je to i previše povezano. Jer se ova djeca, nekakvi navijači ili čime se već smatraju, pozivaju na srebreničke koljače u želji da odbrane Bosnu i Hercegovinu od napasti (žene u crnom se između ostalog bave i pravima homoseksualaca) koja je jedina u Srbiji imala hrabrosti tih godina govoriti o genocidu u Srebrenici. Koliko samo apsurda i kratkovidnosti i ne znam ni ja čega već...
- trinaesti
#1149 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
zasto onda turska nije u EU? a ima cak i gay parade?Bušman wrote: Ni crnci u vrijeme borbe za jednakost nisu bili ravnopravni gradjani SADa. Nemoj se praviti glup. Evropa ne odbija muslimane, odbijaju ih neonacisticke stranke u Evropi.
- kicky
#1150 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Nisam listao cijeli thread tako da ne znam je li neko već ovo postiro. Moj glas su imali i imaće ga i u buduće:
Otvoreno psimo g. Mustafi Ceriću, Bakiru Izetbegoviću i 13 ''religiounih'' NVO-a
Sinoćnji napad grupe vehabija na učesnike i prijatelje Queer festivala veliko je razočarenje, sramota i poniženje za građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Trauma za učesnike koji su bili zarobljeni u zgradi ALU i okruženi sa nekoliko stotina golobradih vehabija, fizički napadi na učesnike i prijetnje smrću razlozi su zbog kojih ne smijemo šutjeti, već moramo ustati i govoriti protiv toga.
Ovo je najmanje stvar podrške ili ne podrške festivalu i slaganja ili ne slaganja sa održavanjem festivala. Ovo je pitanje pravne države, sigurnosti građana, osnovnih ljudskih prava. U kakvom gradu živimo kada smo dozvolili da grupe huligana sa ulice uzimaju sebi za pravo da diktiraju moralne standarde društvu i da pravdu uzimaju u svoje ruke? Sinoć smo pokazali svu svoju nemoć da kao društvo zaštitimo sami sebe od grupe maloljetnih polu-obrazovanih fanatika kojima ni policija, ni vlast, ni zakon ne mogu ništa i ne znače ništa. Trpjeli smo i šutili smo na verbalne prijetnje, na provokativne plakate, prešli smo preko poziva na linč i ubistvo i sada je došlo vrijeme posljedica. Što je najgore, činjenica je da je sve što se sinoć desilo bilo organizovano i učinjeno u ime vjere, u ime Islama, i uz ime Boga. Ovo društvo i ovaj grad već predugo trpe i šute na provokacije vjerskih fanatika koji su sa riječi prešli na djela, i koji sada svojim šakama utjeruju u suru i vraćaju na pravi put koji samo oni slijede.
Zbog toga upućujemo javno pismo g. Mustafi Ceriću kao poglavaru IVZ, g. Bakiru Izetbegoviću kao uticajnom političaru, i tražimo od njih da hitno osude ovakav način fizičkog napada na drugog i drugačijeg, stanu u zaštitu ljudskih prava i pravne države, ograde se od napada i kažu da li imaju ikakve veze za vehabijama koji su to uradili, te podrže otvaranje dijaloga u javnosti umjesto otvaranje frontova i fizičkih sukoba. Apelujemo da svi koji mogu doprinijeti spuštanju tenzija to i učine dok ne bude kasno i dok ljudski životi još nisu izgubljeni.
Također, obraćamo se predstavnicima i članovima 13 religioznih NVO koji su svojim potpisima podržali i pozvali na proteste i zagovarali takav vid komunikacije. Želimo im reći - sram vas bilo! Prihvatite odgovornost za ovo što se desilo. Ukoliko ste mogli javno pozvati na linč onda budite spremni i da prihvatite posljedice koje su nastale. Vaše neodgovorno, nezrelo, nedemokratsko i necivilizovano ponašanje poslužilo nam je da otvorimo oči i vidimo u kojem pravcu će ovo ići ukoliko vas sada ne zaustavimo. Vi odgovarate za ovo što se sinoć desilo, a mi smo odgovorni za ono što ćemo ili nećemo uraditi sada.
Liberalno Demokratska Stranka Bosne i Hercegovine
Otvoreno psimo g. Mustafi Ceriću, Bakiru Izetbegoviću i 13 ''religiounih'' NVO-a
Sinoćnji napad grupe vehabija na učesnike i prijatelje Queer festivala veliko je razočarenje, sramota i poniženje za građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Trauma za učesnike koji su bili zarobljeni u zgradi ALU i okruženi sa nekoliko stotina golobradih vehabija, fizički napadi na učesnike i prijetnje smrću razlozi su zbog kojih ne smijemo šutjeti, već moramo ustati i govoriti protiv toga.
Ovo je najmanje stvar podrške ili ne podrške festivalu i slaganja ili ne slaganja sa održavanjem festivala. Ovo je pitanje pravne države, sigurnosti građana, osnovnih ljudskih prava. U kakvom gradu živimo kada smo dozvolili da grupe huligana sa ulice uzimaju sebi za pravo da diktiraju moralne standarde društvu i da pravdu uzimaju u svoje ruke? Sinoć smo pokazali svu svoju nemoć da kao društvo zaštitimo sami sebe od grupe maloljetnih polu-obrazovanih fanatika kojima ni policija, ni vlast, ni zakon ne mogu ništa i ne znače ništa. Trpjeli smo i šutili smo na verbalne prijetnje, na provokativne plakate, prešli smo preko poziva na linč i ubistvo i sada je došlo vrijeme posljedica. Što je najgore, činjenica je da je sve što se sinoć desilo bilo organizovano i učinjeno u ime vjere, u ime Islama, i uz ime Boga. Ovo društvo i ovaj grad već predugo trpe i šute na provokacije vjerskih fanatika koji su sa riječi prešli na djela, i koji sada svojim šakama utjeruju u suru i vraćaju na pravi put koji samo oni slijede.
Zbog toga upućujemo javno pismo g. Mustafi Ceriću kao poglavaru IVZ, g. Bakiru Izetbegoviću kao uticajnom političaru, i tražimo od njih da hitno osude ovakav način fizičkog napada na drugog i drugačijeg, stanu u zaštitu ljudskih prava i pravne države, ograde se od napada i kažu da li imaju ikakve veze za vehabijama koji su to uradili, te podrže otvaranje dijaloga u javnosti umjesto otvaranje frontova i fizičkih sukoba. Apelujemo da svi koji mogu doprinijeti spuštanju tenzija to i učine dok ne bude kasno i dok ljudski životi još nisu izgubljeni.
Također, obraćamo se predstavnicima i članovima 13 religioznih NVO koji su svojim potpisima podržali i pozvali na proteste i zagovarali takav vid komunikacije. Želimo im reći - sram vas bilo! Prihvatite odgovornost za ovo što se desilo. Ukoliko ste mogli javno pozvati na linč onda budite spremni i da prihvatite posljedice koje su nastale. Vaše neodgovorno, nezrelo, nedemokratsko i necivilizovano ponašanje poslužilo nam je da otvorimo oči i vidimo u kojem pravcu će ovo ići ukoliko vas sada ne zaustavimo. Vi odgovarate za ovo što se sinoć desilo, a mi smo odgovorni za ono što ćemo ili nećemo uraditi sada.
Liberalno Demokratska Stranka Bosne i Hercegovine
Last edited by kicky on 25/09/2008 21:53, edited 1 time in total.