Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
zubi

#1126 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by zubi »

_Scarlett_ wrote:Na ulicama hrpa mladih, stranci, Bosanci, slusaju muziku novog doba :izet: :izet: :izet: :izet:

U Skenderiji skorojevicki metuzalemi koji se ocajnicki zele vratiti u vrijeme kad su bili mladi, lijepi, sretni, relevantni :D
:-) :-) :-)
_Scarlett_

#1127 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by _Scarlett_ »

Image

Ovo doveli unuka da spuste prosjek godina na koncertu sa 65 na 55 god :D
Hakiz

#1128 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hakiz »

_Scarlett_ wrote:Na ulicama hrpa mladih, stranci, Bosanci, slusaju muziku novog doba :izet: :izet: :izet: :izet:

U Skenderiji skorojevicki metuzalemi koji se ocajnicki zele vratiti u vrijeme kad su bili mladi, lijepi, sretni, relevantni :D

Da na trenutak sklonim Bregovića iz priče, ako je to tako, šta su oni koji odu na koncert filharmonije ili kamernog orkesta i slušaju izvedbe recimo Bachovih djela?
Porodice Foht

#1129 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Porodice Foht »

pici wrote:
Ljuci wrote:Goran Bregovic je muslimanski zet i kad je mogao Komsic ostati u Sarajevu mogao je i on.

nije ga dzenana dovoljno privukla K pravoj vjeri... polaHko nadoc ce on kadli tadli ima musaf napamet da mi recituje
Pici je Indira Kucuk! E neka si se razotkrio! :zoka:
hizo ramidovic

#1130 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by hizo ramidovic »

Bijase li ko na ovom spektaklu "tri sup..., pardon, pisma iz Sarajeva"?
Mogao je, vala, pomjerit koncert za danas, datum kada je zapaljena Vijecnica...malo ga podsjetiti, jerbo je covjek imao dilemu na koga pusku uperiti....teska dilema, nema sta
Ommadawn

#1131 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Ommadawn »

high_volume wrote: Može. Postoji institut rehabilitacije, postoji pokajanje. Ljudi imaju pravo na pokajanje, bez obzira najeli se, prejeli ili pojeli govana sasvim malo, i društvo ga mora prihvatiti.

Nije ovdje problem u onom koji se pokajao, problem je u onim koji bi trebali, a ne prihvataju nečije pokajanje. Uzurpiraju nečije pravo, nameću svoje i ponižavaju druge ljude.
Društvo ne mora ništa prihvatiti što neće. Nije se Neša “pokajao” dok je Milošević bio na vlasti nego kad je pao. Tipičan primjer oportuniste.
U cijelom tom slučaju meni je mnogo vrijedniji četnik Bora Đorđević “Mi smo ratovali. Nismo igrali klikere pa da sad odjednom kažemo - puj pijke, ne važi.”.
Neša podržava čovjeka koji se poigrao s ljudskim životima i poveo jedan cijeli narod, koji je mislio osvojiti sve i živjeti kao grofovi ako pobiju i izsele jedan drugi narod, a zapravo ih poveo u propast. Pa kad je ovaj pao a Neša vidio da je ipak Srbija mala, te skontao da još ima ljudi koji drkaju na osamdesete, onda “Izvinite, jebiga, malo sam se zeznuo. Idemo dalje, važi? Ne mogu da pijem rakiju kao što je Čačanskaaaa...”
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1132 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by plain vanilla »

Pamcenje ko kod zlatne ribice. E moj narode, svako nam se moze posrat na glavu. Malo nam zasmrdi pa zakukamo, a onda krene muzika i sve zaboravimo.
SmokingMan

#1133 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by SmokingMan »

Kako stoji naša stvar?Dobijamo ih 100%.....
kakavdanakneiskustvu

#1134 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ommadawn wrote:
Better Man wrote:
dale cooper wrote:
I u Tuzli su svirali više puta iza rata. Zadnji je koncert bio prošle godine. Čini mi se da je Neša začepio gubicu nakon Miloševićevog pada. :mrgreen:
Koliko znam Neša se javno pokajao i ogradio od Miloševića i njegove politike i onog što je govorio u ratu.
Ne može se sine pojesti govno i kasnije polizati.
O tome je trebao razmišljati devedesetih.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#1135 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

hizo ramidovic wrote:Bijase li ko na ovom spektaklu "tri sup..., pardon, pisma iz Sarajeva"?
Mogao je, vala, pomjerit koncert za danas, datum kada je zapaljena Vijecnica...malo ga podsjetiti, jerbo je covjek imao dilemu na koga pusku uperiti....teska dilema, nema sta

u takvoj dilemi moguce je da bi okrenuo pusku prema sarajevu,ali alijinom sarajevu,mislim on ga tako naziva
high_volume

#1136 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by high_volume »

plain vanilla wrote:Pamcenje ko kod zlatne ribice. E moj narode, svako nam se moze posrat na glavu. Malo nam zasmrdi pa zakukamo, a onda krene muzika i sve zaboravimo.
Tačno. Kad se samo sjetim '41-,45....
kakavdanakneiskustvu

#1137 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Ommadawn wrote:
high_volume wrote: Može. Postoji institut rehabilitacije, postoji pokajanje. Ljudi imaju pravo na pokajanje, bez obzira najeli se, prejeli ili pojeli govana sasvim malo, i društvo ga mora prihvatiti.

Nije ovdje problem u onom koji se pokajao, problem je u onim koji bi trebali, a ne prihvataju nečije pokajanje. Uzurpiraju nečije pravo, nameću svoje i ponižavaju druge ljude.
Društvo ne mora ništa prihvatiti što neće. Nije se Neša “pokajao” dok je Milošević bio na vlasti nego kad je pao. Tipičan primjer oportuniste.
U cijelom tom slučaju meni je mnogo vrijedniji četnik Bora Đorđević “Mi smo ratovali. Nismo igrali klikere pa da sad odjednom kažemo - puj pijke, ne važi.”.
Neša podržava čovjeka koji se poigrao s ljudskim životima i poveo jedan cijeli narod, koji je mislio osvojiti sve i živjeti kao grofovi ako pobiju i izsele jedan drugi narod, a zapravo ih poveo u propast. Pa kad je ovaj pao a Neša vidio da je ipak Srbija mala, te skontao da još ima ljudi koji drkaju na osamdesete, onda “Izvinite, jebiga, malo sam se zeznuo. Idemo dalje, važi? Ne mogu da pijem rakiju kao što je Čačanskaaaa...”

odlično objašnjeno
¤ jelena ¤

#1138 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Čitajući ovakve komentare i ne razmišljajući svojom glavom čovjek bi još pomislio da u ovoj zemlji zaista treba misliti, govoriti i ponašati se kao četnički vojvoda Bora i njegovi istomišljenici.
¤ jelena ¤

#1139 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Bodkin wrote: Odluka malih ljudi. Uvijek bila
Zato i kažem....to je dobro čuti da znaš koga u širokom luku zaobilaziti.
Hajvan

#1140 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

high_volume wrote:
plain vanilla wrote:Pamcenje ko kod zlatne ribice. E moj narode, svako nam se moze posrat na glavu. Malo nam zasmrdi pa zakukamo, a onda krene muzika i sve zaboravimo.
Tačno. Kad se samo sjetim '41-,45....

dobro si.
procentualno najvece gubitke u stanovnistvu pretrpjeli su upravo muslimani bosanskog govornog podrucja (od Kumrovca do Kumanova)
ne treba to zaboraviti..
a ne treba zaboraviti ni jugosovanskog kralja koji je dvadesetih godina proslog stoljeca dao zeleno svjetlo za “resavanje turskog pitanja"...
Last edited by Hajvan on 25/08/2019 12:18, edited 1 time in total.
plain vanilla

#1141 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by plain vanilla »

Svjetlo a ne svijetlo
Hajvan

#1142 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

eto… zadovoljna?

:lol:
plain vanilla

#1143 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by plain vanilla »

Hajvan wrote:eto… zadovoljna?

:lol:
Jesam, to mi je prst u oko.
Inace, ja jesam stara, ali se kralja ne sjecam. Bregovica pamtim.
Ako kazem da ne treba zaboraviti Karadzica, Mladica i ostalih koje pamtim, hocete li opet nekog kralja izvuci?
bingov buraz

#1144 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by bingov buraz »

Neša Galija (a vjerovatno još uvijek i jeste) je bio baš teški šovinista,šteta što nije bilo YouTube u to vrijeme pa nema zapisa,ono Oliver Mandić level.
plain vanilla

#1145 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by plain vanilla »

bingov buraz wrote:Neša Galija (a vjerovatno još uvijek i jeste) je bio baš teški šovinista,šteta što nije bilo YouTube u to vrijeme pa nema zapisa,ono Oliver Mandić level.
Bio i clan.SPSa, samo sto on nije Sarajlija.
Mozda nije u redu, ali ne gledam isto Neleta, Kusturicu i Bregovica i ostale koji nisu iz Bosne.
Bodkin

#1146 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

plain vanilla wrote:
bingov buraz wrote:Neša Galija (a vjerovatno još uvijek i jeste) je bio baš teški šovinista,šteta što nije bilo YouTube u to vrijeme pa nema zapisa,ono Oliver Mandić level.
Bio i clan.SPSa, samo sto on nije Sarajlija.
Mozda nije u redu, ali ne gledam isto Neleta, Kusturicu i Bregovica i ostale koji nisu iz Bosne.
Pa i ne mogu se isto gledati
Ommadawn

#1147 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Ommadawn »

¤ jelena ¤ wrote:Čitajući ovakve komentare i ne razmišljajući svojom glavom čovjek bi još pomislio da u ovoj zemlji zaista treba misliti, govoriti i ponašati se kao četnički vojvoda Bora i njegovi istomišljenici.
Vojvoda Bora je bar dosljedan svojim stavovima do kraja.
Naravno, to ne smanjuje činjenicu da je fašista, idiot i šta sve ne - ali je dosljedan.
¤ jelena ¤

#1148 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Ommadawn wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Čitajući ovakve komentare i ne razmišljajući svojom glavom čovjek bi još pomislio da u ovoj zemlji zaista treba misliti, govoriti i ponašati se kao četnički vojvoda Bora i njegovi istomišljenici.
Naravno, to ne smanjuje činjenicu da je fašista, idiot i šta sve ne - ali je dosljedan.
Hoćeš reći... s takvima znaš na čemu si?
Ommadawn

#1149 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Ommadawn »

¤ jelena ¤ wrote:
Ommadawn wrote:
Znam. Na nišanu. Ili pod nišanom.
¤ jelena ¤

#1150 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Ommadawn wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Ommadawn wrote: Vojvoda Bora je bar dosljedan svojim stavovima do kraja.
Znam. Na nišanu. Ili pod nišanom.
A s ovim drugim ne znaš?

edit: s Bregovićem.
Post Reply