Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- do_tokija
#1126 Re: Real Madrid C.F.
ramos i maicon dva najbolja desna beka danasnjice 
- kory
#1127 Re: Real Madrid C.F.
po meni jesu i to apsolutno najbolja..tu je negdje i dani alves al on igra u intervalima a ova dvojica su non stop dobri...do_tokija wrote:ramos i maicon dva najbolja desna beka danasnjice
- do_tokija
#1128 Re: Real Madrid C.F.
maicon je nedokazan igra u prejadnoj ligi u evropi ga nigdje nema onaj levat pedro ga lako prolazi...sergio ramos
sta reci o tom klaunu pa njega u defanzivi neki uche razvali ko levata henry u godinama uz probleme sa ledjima ga prolazi ko budalu smijesan igrac
- ultima_palabra
#1129 Re: Real Madrid C.F.
Tu je to negdje, dodao bih još Džemu Berberovića 
- kory
#1130 Re: Real Madrid C.F.
pa de mi reci boze ko je to bgt bolji ko je to bgt desni bek u arsenalu.....do_tokija wrote:maicon je nedokazan igra u prejadnoj ligi u evropi ga nigdje nema onaj levat pedro ga lako prolazi...sergio ramos![]()
sta reci o tom klaunu pa njega u defanzivi neki uche razvali ko levata henry u godinama uz probleme sa ledjima ga prolazi ko budalu smijesan igrac
bolje tije malo prati real madrid pa ces vidit kako igra ramos,a sto se tice maicona sav svijet govori kako je medju 5 najboljih,kako brazil ima sad najjaci par desnih bekova na svijetu samo je on tebi nedokazan e bas me zanima ko to ispunjava te tvoje silne kriterije.....
- do_tokija
#1131 Re: Real Madrid C.F.
sagna je sto puta bolji u defanzivi od maicona i ramosa ovom dvojcu neki poluigraci prave probleme i lako izlaze na kraj sa njima eto zadnje dvije godine igrali su sa liverpoolom oba igraca torres ih je razvalio ko zadnje levate da ne kazem i da je benayoun bio nezaustavljivkory wrote:pa de mi reci boze ko je to bgt bolji ko je to bgt desni bek u arsenalu.....do_tokija wrote:maicon je nedokazan igra u prejadnoj ligi u evropi ga nigdje nema onaj levat pedro ga lako prolazi...sergio ramos![]()
bolje tije malo prati real madrid pa ces vidit kako igra ramos,a sto se tice maicona sav svijet govori kako je medju 5 najboljih,kako brazil ima sad najjaci par desnih bekova na svijetu samo je on tebi nedokazan e bas me zanima ko to ispunjava te tvoje silne kriterije.....
- kory
#1132 Re: Real Madrid C.F.
ahaa jos kad bi ti malo samo bio realan i nemislio samo na taj tvoj arsenal,pa tebi je svaki igrac reala bolji od sviju...daj ba i maicon i ramos su pa makar za klasu bolji od sagne..sto naravno neznaci da je sagna los nego da su ova dvojica prejaka....evo ozbiljno ti savjetujem pogledaj koju utakmicu reala ili spanije pa ces vidjet ovog boga po desnoj strani...onda se javi bit cu ja ovjde....do_tokija wrote:sagna je sto puta bolji u defanzivi od maicona i ramosa ovom dvojcu neki poluigraci prave probleme i lako izlaze na kraj sa njima eto zadnje dvije godine igrali su sa liverpoolom oba igraca torres ih je razvalio ko zadnje levate da ne kazem i da je benayoun bio nezaustavljivkory wrote:pa de mi reci boze ko je to bgt bolji ko je to bgt desni bek u arsenalu.....do_tokija wrote:maicon je nedokazan igra u prejadnoj ligi u evropi ga nigdje nema onaj levat pedro ga lako prolazi...sergio ramos![]()
bolje tije malo prati real madrid pa ces vidit kako igra ramos,a sto se tice maicona sav svijet govori kako je medju 5 najboljih,kako brazil ima sad najjaci par desnih bekova na svijetu samo je on tebi nedokazan e bas me zanima ko to ispunjava te tvoje silne kriterije.....a dani alves
jos se sjecam kad je arsenal igrao protiv seville na emiratsu tog alvesa je cak i flamini s lakocom prolazio a svi znamo o kakvom se ubojitom igracu radi
- do_tokija
#1133 Re: Real Madrid C.F.
pogledao sam dovoljno utakmica i maicona a i ramosa u ofanzivi se isticu protiv slabasnih protivnika u svojim ligama u defanzivi su ocajni pogotovo ramos
- kory
#1134 Re: Real Madrid C.F.
HE HE HE HE HE ma ja sagna se istice nema frajer je sila...ne vrijedi on dzaba 5-6 mil a ramos makar 30...ma ja to je to..bolji je sagna sila igrac..nemores ga proc nema sanse u ofanzivi je extra igrac daje po 15 golova u sezoni..glavni je kandidat za osvajanje zlatne lopte sledece godine..do_tokija wrote:pogledao sam dovoljno utakmica i maicona a i ramosa u ofanzivi se isticu protiv slabasnih protivnika u svojim ligama u defanzivi su ocajni pogotovo ramos
daj ba kome ti price pricas ti bgm il uzinad izvlacis zivce il se bas ne razumijes u fudballll
- kory
#1135 Re: Real Madrid C.F.
ramos je o meni uz pepea najjaci defanzivni igrac reala...u ofanzivi extra igrac...ima super centarsut,dovoljnu brzinu al sto mene odusevljava to je njegova borbenost jedina mana je sto ponekad prtjera u toj borbenoj igri pa dobija mnogo kartona al bolje karton nego gol.....a sagna mu moze samo kopacke vezat..
- kory
#1136 Re: Real Madrid C.F.
ramos je o meni uz pepea najjaci defanzivni igrac reala...u ofanzivi extra igrac...ima super centarsut,dovoljnu brzinu al sto mene odusevljava to je njegova borbenost jedina mana je sto ponekad prtjera u toj borbenoj igri pa dobija mnogo kartona al bolje karton nego gol.....a sagna mu moze samo kopacke vezat..
- do_tokija
#1137 Re: Real Madrid C.F.
kakva zlatna lopta pricamo o desnom beku ciji je glavni zadatak defanziva a ucinak ramosa je tu tragikomicankory wrote:HE HE HE HE HE ma ja sagna se istice nema frajer je sila...ne vrijedi on dzaba 5-6 mil a ramos makar 30...ma ja to je to..bolji je sagna sila igrac..nemores ga proc nema sanse u ofanzivi je extra igrac daje po 15 golova u sezoni..glavni je kandidat za osvajanje zlatne lopte sledece godine..do_tokija wrote:pogledao sam dovoljno utakmica i maicona a i ramosa u ofanzivi se isticu protiv slabasnih protivnika u svojim ligama u defanzivi su ocajni pogotovo ramos
daj ba kome ti price pricas ti bgm il uzinad izvlacis zivce il se bas ne razumijes u fudballll
- kory
#1138 Re: Real Madrid C.F.
aha a de mi reci molim te gdje pise to da je glavni zadatak defanziva...sada se igra savremeni fudbal gdje je cilj da sto vise igraca ide i naprijed i nazad..da mogu igrati sto vise pozicija,da sto vise trce..znaci desni bek je po tebi samo do pola centra svog doc i dalje ni makac....do_tokija wrote:kakva zlatna lopta pricamo o desnom beku ciji je glavni zadatak defanziva a ucinak ramosa je tu tragikomicankory wrote:HE HE HE HE HE ma ja sagna se istice nema frajer je sila...ne vrijedi on dzaba 5-6 mil a ramos makar 30...ma ja to je to..bolji je sagna sila igrac..nemores ga proc nema sanse u ofanzivi je extra igrac daje po 15 golova u sezoni..glavni je kandidat za osvajanje zlatne lopte sledece godine..do_tokija wrote:pogledao sam dovoljno utakmica i maicona a i ramosa u ofanzivi se isticu protiv slabasnih protivnika u svojim ligama u defanzivi su ocajni pogotovo ramos
a de mi reci bgt sto su sad runi i drogba medju najcjenjenijim napadacima svijeta-jer se ljudi vracaju nazad ,igraju fenomenalno u ofanzivi i jos stignu pomoc svojoj odbrani...
- kory
#1139 Re: Real Madrid C.F.
Arapski vlasnik Cityja želi kupiti i Real?
Okruglih milijardu eura, prema pisanju madridskog dnevnika AS-a, spreman je predsjedniku Reala Florentinu Perezu ponuditi šeik Mansour bin Zayed al Nahyan, vlasnik Manchester Cityja.
Foto: AFP/File
Bogati šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresiran je za otkup "kraljevskog kluba". AS ne navodi izvore vlastite informacije, ali konstatira da je ta nemoralna ponuda faktički i praktički neizvediva.
Real Madrid, za razliku od većine ostalih klubova u Španiji, ali ne i Barcelone, posluje kao sportsko društvo, a ne dioničko. Vlasnici kluba nominalno su članovi-navijači (sociosi), koji također predstavljaju i najšire zakonodavno tijelo.
U klupskom statutu sportskog društva Real Madrid piše da se klub ne može prodati. Za tu bi mogućnost, koja ne bi dolazila u obzir osim za miljardersku ponudu (kriterij je to koji šeikova ponuda zadovoljava), sportsko društvo prethodno u pravnoj proceduri trebalo preimenovati u trgovačko.
Potomak vladajuće dinastije Abu Dhabija, najbogatijeg od sedam emirata u UAE-u, također je u akciji onemogućen zakonima Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koji brane istodobno vlasništvo nad ova dva kluba.
Okruglih milijardu eura, prema pisanju madridskog dnevnika AS-a, spreman je predsjedniku Reala Florentinu Perezu ponuditi šeik Mansour bin Zayed al Nahyan, vlasnik Manchester Cityja.
Bogati šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresiran je za otkup "kraljevskog kluba". AS ne navodi izvore vlastite informacije, ali konstatira da je ta nemoralna ponuda faktički i praktički neizvediva.
Real Madrid, za razliku od većine ostalih klubova u Španiji, ali ne i Barcelone, posluje kao sportsko društvo, a ne dioničko. Vlasnici kluba nominalno su članovi-navijači (sociosi), koji također predstavljaju i najšire zakonodavno tijelo.
U klupskom statutu sportskog društva Real Madrid piše da se klub ne može prodati. Za tu bi mogućnost, koja ne bi dolazila u obzir osim za miljardersku ponudu (kriterij je to koji šeikova ponuda zadovoljava), sportsko društvo prethodno u pravnoj proceduri trebalo preimenovati u trgovačko.
Potomak vladajuće dinastije Abu Dhabija, najbogatijeg od sedam emirata u UAE-u, također je u akciji onemogućen zakonima Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koji brane istodobno vlasništvo nad ova dva kluba.
- ultima_palabra
#1140 Re: Real Madrid C.F.
Heh, pa neke stvari se ne mogu kupiti novcem
Za sve ostalo tu je Premiership 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1141 Re: Real Madrid C.F.
ultima_palabra wrote:Heh, pa neke stvari se ne mogu kupiti novcemZa sve ostalo tu je Premiership
- kory
#1142 Re: Real Madrid C.F.
http://www.youtube.com/watch?v=OG5RwSOXSLQ
hehehe pogjedajte ovo al najjaci je pocetak...najvece ponizenje za barsu...ono 2-6 nije nista u poredjenju sa ovim....
hehehe pogjedajte ovo al najjaci je pocetak...najvece ponizenje za barsu...ono 2-6 nije nista u poredjenju sa ovim....
- ultima_palabra
#1143 Re: Real Madrid C.F.
Tzv. pasillo, odnosno koridor časti za šampione. Sjećam se dobro da se Hayat uključio tačno u 10 sati, tako da naša šira javnost nije mogla da vidi istorijski momenat
http://www.guardian.co.uk/football/2008 ... realmadrid
I najjača zajebancija, par momaka obuklo dresove barce, napravili koridor ispred izlaza za metro i aplaudirali prolaznicima
http://www.guardian.co.uk/football/2008 ... realmadrid
I najjača zajebancija, par momaka obuklo dresove barce, napravili koridor ispred izlaza za metro i aplaudirali prolaznicima
- Charuga
- Globalni moderator
#1144 Re: Real Madrid C.F.
Ma jasta, ono 2:6 je regulara, nimalo blamirajuce za klub velicine Reala! Bas ko da se njima to desava svaki dan a ne jednom u ne znam koliko vremena ..kory wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OG5RwSOXSLQ
- kory
#1145 Re: Real Madrid C.F.
ne ne jest ono sramota izgubit 2-6,ali ipak vece je gubljenje casti kad moras docekat kroz spalir svog najveceg suparnika.....Plavih_11 wrote:Ma jasta, ono 2:6 je regulara, nimalo blamirajuce za klub velicine Reala! Bas ko da se njima to desava svaki dan a ne jednom u ne znam koliko vremena ..kory wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OG5RwSOXSLQ
zato je i etoo dobio namjerno zuti karton u utakmici prije samo da ne dozivi tu sramotuu.....morali su cestitat i pruzit ruke prvaku...kakve li sudbine i ironmje da to bude bas barsa
- adcor
#1146 Re: Real Madrid C.F.
koliko ja znam to je tradicija u ligi, da se isprati osvajac. a takodje znam da nije tradicija da desetine hiljada navijaca pozdravlja suparnicke igrace.
p.s. samo ne znam koje je vece ponizenje: kad vas jedan igrac razvali, ili kad vas ekipno razvale???
p.s. samo ne znam koje je vece ponizenje: kad vas jedan igrac razvali, ili kad vas ekipno razvale???
- kory
#1147 Re: Real Madrid C.F.
to da desetine hiljada navijaca nije tradicija nego kultura,realnost,ljubav pema fudbalu mozda na neki nacin...adcor wrote:koliko ja znam to je tradicija u ligi, da se isprati osvajac. a takodje znam da nije tradicija da desetine hiljada navijaca pozdravlja suparnicke igrace.
ma i real je razvaljivo barsu slicnim rezultatima i ekipni i indiviualno ali ja se nesjecam da se real ikad tako ponizio da doceka barsu u spaliru..iz dva razloga zato sto sam relativno mlad i zato sto odkako pratim real i barsu barsa se uvijek borila za 4. mjesto dok je real harao spanijom i evropom...u svakom slucaju HALLA MADRID
- adcor
#1148 Re: Real Madrid C.F.
stvarno ne mogu da vjerujem kakve gluposti piseskory wrote:to da desetine hiljada navijaca nije tradicija nego kultura,realnost,ljubav pema fudbalu mozda na neki nacin...adcor wrote:koliko ja znam to je tradicija u ligi, da se isprati osvajac. a takodje znam da nije tradicija da desetine hiljada navijaca pozdravlja suparnicke igrace.
ma i real je razvaljivo barsu slicnim rezultatima i ekipni i indiviualno ali ja se nesjecam da se real ikad tako ponizio da doceka barsu u spaliru..iz dva razloga zato sto sam relativno mlad i zato sto odkako pratim real i barsu barsa se uvijek borila za 4. mjesto dok je real harao spanijom i evropom...u svakom slucaju HALLA MADRID
cesto pomislim da je do_tokija poceo da navija za real...
- Charuga
- Globalni moderator
#1149 Re: Real Madrid C.F.
Koje li si ti godiste j.bote ..kory wrote:to da desetine hiljada navijaca nije tradicija nego kultura,realnost,ljubav pema fudbalu mozda na neki nacin...
Evo da uzmemo period od pocetka rata u BiH.
Barcelona
Prvaci Spanije:
1992/93, 1993/94, 1997/98, 1998/99, 2004/05, 2005/06, 2008/09.
Drugoplasirani:
1996/97, 1999/00, 2003/04, 2006/07
Real Madrid
Prvaci Spanije:
1994/95, 1996/97, 2000/01, 2002/03, 2006/07, 2007/08
Drugoplasirani:
1992/93, 1998/99, 2004/05, 2005/06, 2008/09
Znaci, od 1992. godine (pretpostavimo da to pamtis) Barsa ima 7 titula a Real 6, Barsa ima 4 druga mjesta a Real 5.
Samim tim ona prica o borbi za cetvrto mjesto Barse i haranju Reala Spanijom pada u vodu. Jedino ako pamtis od neke druge godine ...
- ultima_palabra
#1150 Re: Real Madrid C.F.
Vjerovatno konta čovjek na period Gaspartovog predsjednikovanja (2000-03). Samo to nije bio baš toliko dug period da čovjek može samo toga sjećati