Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Gray

#1126 Re: Pravni fakultet

Post by Gray »

I ja imam samo dobra iskustva sa Petrovićem, ali mislim da ga tamo pokušavaju na svaki način potkopati i s*ebati, znam kolikih ima problema ne samo sa Saltagom nego i sa nekim drugim profesorima i uposlenicima. Možda nije ni on najbolji, ali se ne može porediti sa Saltagom. A Saltagin mali ne da je nesposoban, nego mu ne bi dao da dvije zavezane ovce čuva.

Ono što jeste tačno je da je Amila ispitivala studente i davala im ocjene.
Eborg

#1127 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1128 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Samo da i ja kazem da je Petrovic uvijek bio krajnje fer i korektan, i sigurno mi je jedna od pozitivnijih licnosti na faxu.

Sve ovo je samo jadni pokusaj diskreditovanja. :roll:
semla

#1129 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

Oni debili u Dnevnom Avazu nemaju pametnija posla do opljuvavati narod. Od jedne ozbiljne dnevne novine postali su trač magazin kojemu nije ravan ni Expres ili kako već. Od kako je Petrović izjavio da će svi za svoja djela, odnosno nedjela na fakultetu odgovarati nađe se neko da po njemu pljuje. Da li je u vezi s asistenticom Ferhatović ili nije to nije ničiji problem. Ako ni jedno od njih nije u braku onda nisu ljubavnici, a i ako jesu njihova stvar. A taj anonimus koji je poslao dopis nema pametnija posla u životu i garant je od onih Saltaginih, koji je majmun ko majmun umjesto da se zahvali Petroviću što je uopšte ostao na fakultetu pa makar i kao profesor, ja mu ni to nebi dopustila. Izvinjavam se na ružnim izrazima, ali ništa bolje nisu zaslužili ni Radnočnić, ni njegov Avaz kao ni ostali koji pljuju po našem dekanu koji je do sada postigao više za studente i fakultet nego svi ostali prije njeg.
silver_ice

#1130 Re: Pravni fakultet

Post by silver_ice »

Avaz treba JAVNO DA SE IZVINI!

Strasno sta zavist moze da uradi..
Eborg

#1131 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Iskreno, drago mi je kako smo reagovali na one laži o profesoru Petroviću i asistentici Ferhatović. :)

Ajde, konačno da smo jednom dokazali da ipak nismo akademski hamelj BiH. :-)
Eborg

#1132 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

silver_ice wrote:Avaz treba JAVNO DA SE IZVINI!

A znaš šta je najjače? Nijedan medij nije objavio protest i reagovanje BH-pravnici.com portala kao i USP-a, uključujući Sarajevo-x (a fino im je dostavljeno na e-mail). Sramota! :x
silver_ice

#1133 Re: Pravni fakultet

Post by silver_ice »

Ma profesor ce sam znati kako da odreaguje na ovo... Zna on kako s kriminalcima treba..
SundanceKid

#1134 Re: Pravni fakultet

Post by SundanceKid »

Eborg wrote:
silver_ice wrote:Avaz treba JAVNO DA SE IZVINI!

A znaš šta je najjače? Nijedan medij nije objavio protest i reagovanje BH-pravnici.com portala kao i USP-a, uključujući Sarajevo-x (a fino im je dostavljeno na e-mail). Sramota! :x
Ma drug pusti portale, to je trebao poslati USP, zvanicno, ispred studenata Prava....zvanicni dopis ispred studenata svim medijima, a nikakvi emailove, to Boga pitaj ko gleda...ako uopste i gleda....

To mora ici dopis, sto prije, i to jasno se ocitovati i ograditi od toga, i dati podrsku profesoru Petrovicu. To sto je napisano je sramota, i ne znam kakav je imbecil to pisao, ali samo potvrdjuje ono sto ja vec odavno mislim o Avazu. Babska novina, prepuna kvazi-novinara, idiota upitne naobrazbe, ispolitizirana, i apsolutno ne provjerava svoje informacije. Pa mogli su makar malo prosetati fakutletom, i upitati nekoga od studenata za misljenje o prof. Petrovicu, to bi bilo dovoljno!!!
Eborg

#1135 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Portal BH-pravnici je to objavio kao vijest a USP je svoj dopis objavio baš tako, sa faksimilom i sve. I onda je to proslijeđeno svim portalima i medijima ali ništa.
Eborg

#1136 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Evo makar je ** No links ** Portal objavio reagovanje BH-pravnici.com portala.

SEKS AFERA NA KATEDRI: Studenti brane dekana Petrovića i njegovu navodnu ljubavnicu
huad

#1137 Re: Pravni fakultet

Post by huad »

poozdrav zna li neko za obligacije sutra da li su odgodene 3 godina stari program
dezurni_ucenik

#1138 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:38, edited 1 time in total.
huad

#1139 Re: Pravni fakultet

Post by huad »

pa uskrs vaskrs nesto su valjda odgadali pa da pitam nisam iz sa ak neko zna
exAprilica

#1140 Re: Pravni fakultet

Post by exAprilica »

:D jest tezak... ako nosis tesku bundu
Max Bunker

#1141 Re: Pravni fakultet

Post by Max Bunker »

Ja drug koliko znam, nosta nije odgodjeno. Ovo par mojih prijatelja, koji slave Uskrs, sutra nece doci i nece izaci na ispit a kako ce kasnije odgovarati i sta, ja fakat ne znam.

Sto se tice Pertovica, njegovim dolaskom na mjesto dekana, pocela se vracati neka sigurnost i ugled Pravnom fakultetu.

E sada, ja imam jedno pitanje. Fakat, kako asistenti mogu ispitivati odredjene predmete ?????????
Lakat Jebić

#1142 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

Max Bunker wrote:Ja drug koliko znam, nosta nije odgodjeno. Ovo par mojih prijatelja, koji slave Uskrs, sutra nece doci i nece izaci na ispit a kako ce kasnije odgovarati i sta, ja fakat ne znam.

Sto se tice Pertovica, njegovim dolaskom na mjesto dekana, pocela se vracati neka sigurnost i ugled Pravnom fakultetu.

E sada, ja imam jedno pitanje. Fakat, kako asistenti mogu ispitivati odredjene predmete ?????????
po zakonu ne mogu, ali prakticno, asistent da bi uopce bio asistent mora imati toliko znanja da moze ispitati. meni je to onako glupo, na sta se svodi rad asistenta onda, obicni demonstrator?
hanumica82

#1143 Re: Pravni fakultet

Post by hanumica82 »

Misilm da za petrovica ni jedan jedini student nema reci ruzne rjeci!!!! Jedan od najkvalitetnijih i nakorektnijih profesora. A to sto se zabavlja sa svojom radnom kolegicom je nesto sto se desava po svim radnim kolektivima, i nije ni prvi a ni posljednji. I on i ona, koliko znam nemaju bracne partnere i ne vidim tu nista lose. LJudi se cak i ne kriju!! Pa i profesor Festic i Festicka su bili u braku a radne su kolege, pa niko nije od toga pravio problem. A koliko sam nacula Borina veza je prilicno ozbiljna, tako da ne vidim u cemu je problem. Borislav kao dekan i te kako izlazi u susret studentima kada imaju neke zahtjeve, dok je kod Saltage uvijek bilo problema. A i Saltaga nije neki cojek... :x
Eborg

#1144 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Ja se uvijek sjetim primjera kada je neka cura imala problema oko neke papirologije. Nije bila iz Sarajeva nego negdje baš podaleko, recimo Krajina ili tako negdje. One lijepo odgojene gospođe su je devastirale na studentskoj službi i stoji cura očajna, razmišlja kako će i šta će za te papire kad prolazi profesor Petrović ,tada svježe postavljeni dekan. I ona mu priđe, objasni situaciju i kada sam očekivao da će samo slegnuti ramenima i produžiti dalje, profesor Petrović joj reče da će to riješiti i pozvao ju je u svoju kancelariju. Koliko sam vidio, nakon 15-tak minuta problem je bio riješen. Zato, svaka čast! :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1145 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Hajd da vas priupitam nesto.
Kako se dovraga prijavljuje komisijski? Znal iko?
Odes dole, kupis komisijku prijavnicu, uplatis jel pare na racun faxa? Jel se treba to sta ovjeriti na studentskoj?
Na faxu nigdje nema obavjestenja o tome, a niko ne zna. :roll:
ilo

#1146 Re: Pravni fakultet

Post by ilo »

ladyblue18 wrote:Hajd da vas priupitam nesto.
Kako se dovraga prijavljuje komisijski? Znal iko?
Odes dole, kupis komisijku prijavnicu, uplatis jel pare na racun faxa? Jel se treba to sta ovjeriti na studentskoj?
Na faxu nigdje nema obavjestenja o tome, a niko ne zna. :roll:

ne prijavljuje se, koliko ja znam ,nego ispunjenu rozu prijavnicu i uplatnicu sa sobom na dan ispita :)

tako je bar sa predmetima na prvoj i drugoj godini
hanumica82

#1147 Re: Pravni fakultet

Post by hanumica82 »

S obzirom da USP ne radi, a nemam drugih izvora, molim da mi neko napise pitanja koja se vrte na Medjunarodnom privrednom pravu kod Profesorice Zinke. Hitno je, hvala.
hanumica82

#1148 Re: Pravni fakultet

Post by hanumica82 »

Hajd prestanite se raspravljat, svakako kao pojedinci ne mozete nista promjeniti. Kod nas svi karadu i tako je to nasa realnost. Vjerujem da ce bar 70% ovih ljudi sto laprdaju ovdje, kada dodju na neku poziciju ciniti apsolutno isto, ako ne cak i gore. Sad im samo ide voda na usta i frustrirani su sto nisi na nekoj poziciji da i sami mogu ciniti razlicite malverzacije. TO nam je u genima, mi smo poglup narod.

Nego hoce li meni ko napisati kakvih pitanj iz Medjunarodnog privrednog prava,plssss
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1149 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

prestanite pričati o stvarima kojima se treba baviti tužilaštvo i sud.

tema je FAKULTET. kad dobijete diplome onda vazite.

ubiti kriminal, zini još jednu i noga ti je.
Djokej

#1150 Re: Pravni fakultet

Post by Djokej »

Čitam u novinam da je umro gospodin Muhamed Grabo. Slučajno pogledah u ožalošćene i vidim sin Zdravko.. Zna li iko da li je ovo otac od naseg profesora Zdravke Grebe??
Ako jeste moje saučešće..
Post Reply