Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
primus-1

#1126 Re: reprezentacija

Post by primus-1 »

Naravno da je trebalo obaviti bar razgovor s njim,ali cisto sumnjam da bi bilo vajde ....
on je svoje rekao,on je HRVAT,hercegovac....
ko i braca kovac,....
and

#1127 Re: reprezentacija

Post by and »

kakav razgovor?dobio je poziv,odbio ga,obrazložio da on nije sarajlija i bosanac i doviđenja.
red01

#1128 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Ono što sam napisao prije 15-tak dana oko statusa teleta, kladioničara, Ikone i huke se obistinilo:
Tele uredno otkazao zbog interesa TAU a između redova nezadovoljan statusom kod Sirijca jer je KB kapiten i vođa ,iako ruku na srce je Tele duplo bolji od njega. Da se razumijemo, KB mi je draži igrao je za KK Bosnu hoće da živi u sarajevu poslije završetka karijere i sl, ali istina je da je IPAK lošiji od Teletovića.
Kladioničar zbog privatnih obaveza otkazao repku, što očekivatu od čovjeka kojem je Srbija na prvom mjestu......
Ikona isti slučaj , ide iz KK Bosne i normalno neće da igra za repku ipak je preči Donjeck, planira onako usput konstatujem život u Vojvodini i Novom sadu....
HUkić se je prošle godine posvađao sa Sirijcem i otišao iz repke pod izlikom povrede, jasno da povređen nije bio jer je igrao i turnire sa Olimpijom kad i repka utakmice u kvalifikacijama protiv SUPER JAKIH ČEHA, Portugalaca i VB, a ove godine potpisao za Talijane normalno da je fizički OK jer ga Talijani ne bi uzeli da nije ZDRAV....

Pozvan Popović iz Vojvodine , momak rođen u Sarajevu, sa Ilidže, sa stalnim mjestom boravka u N. Sadu, voli svoju domovinu,mislim na BIH :roll: :roll: , k'o i Vasiljević :lol: :lol: :lol: , al' momak očigledno konta nije loše odigrati koju tekmu i prodat' se u inostranstvo, kvalitet nije sigurno jer ga Srbija nikad nije pozvala na okupljanja ni u jednom uzrastu ,inače bi čovek peške doš'o na pripreme majčice ....., al' na njegovu i NAŠU ŽALOST NIJE KVALITET. Mog'o je i Pašalića pozvat' nije ništa lošiji od istog..., gledao sam ga u Skenderiji protiv Bosne ove sezone.....

E. Rizvić , koji je pozvan, je sam priznao da ga Domžale odbile zbog onog Bjerorusa laškeviča :lol: :-) :roll: , a i Zlatorog odustao, al' možda bude i neke vajde od njega, nije loš za PLAŠENJA protivničkih centara :-D :-D ni Tasić iz Radničkog MU NIJE RAVAN.... :lol: :lol: :lol:
Lištički zet Opačak , kao i što sam prije PRETPOSTAVIO dobio nogu iz Mursije i skrasio se u Cedeviti, tako smo dobili jasnu situaciju koliko nam vrijedi PRVO KRILO REPKE, barem po Sirijcu.... :-) :-) :-) , a drugo krilo( Mujo)završilo u Erdemiru 8-12 ekipi turske TBL lige......, treća opcija Milošević ide u Vojvodinu poslije uspješne sezone u CZ , valjda na kaljenje...., SJAJAN TRIO NEMA ŠTO :x :x :x

Sve u svemu šanse za prolaz su ZERO, stoga sabur valja nam preživjet' i ovoga Sirijca i čekat' pravog selektora....

Za kraj drago mi je da je naša LEGENDA NENO ponovo TRENER PANIONISA, nadam se da će ponoviti uspjeh od prije sa istom ekipom koju je kao što znamo uveo u EL prošle godine.
red01

#1129 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Ipak je u kvalifikacijama 2008. bio Izrael umjesto Portugala...., preletih... :-D
shalla

#1130 Re: reprezentacija

Post by shalla »

red01 wrote:Ono što sam napisao prije 15-tak dana oko statusa teleta, kladioničara, Ikone i huke se obistinilo:
Tele uredno otkazao zbog interesa TAU a između redova nezadovoljan statusom kod Sirijca jer je KB kapiten i vođa ,iako ruku na srce je Tele duplo bolji od njega. Da se razumijemo, KB mi je draži igrao je za KK Bosnu hoće da živi u sarajevu poslije završetka karijere i sl, ali istina je da je IPAK lošiji od Teletovića.
Kladioničar zbog privatnih obaveza otkazao repku, što očekivatu od čovjeka kojem je Srbija na prvom mjestu......
Ikona isti slučaj , ide iz KK Bosne i normalno neće da igra za repku ipak je preči Donjeck, planira onako usput konstatujem život u Vojvodini i Novom sadu....
HUkić se je prošle godine posvađao sa Sirijcem i otišao iz repke pod izlikom povrede, jasno da povređen nije bio jer je igrao i turnire sa Olimpijom kad i repka utakmice u kvalifikacijama protiv SUPER JAKIH ČEHA, Portugalaca i VB, a ove godine potpisao za Talijane normalno da je fizički OK jer ga Talijani ne bi uzeli da nije ZDRAV....

Pozvan Popović iz Vojvodine , momak rođen u Sarajevu, sa Ilidže, sa stalnim mjestom boravka u N. Sadu, voli svoju domovinu,mislim na BIH :roll: :roll: , k'o i Vasiljević :lol: :lol: :lol: , al' momak očigledno konta nije loše odigrati koju tekmu i prodat' se u inostranstvo, kvalitet nije sigurno jer ga Srbija nikad nije pozvala na okupljanja ni u jednom uzrastu ,inače bi čovek peške doš'o na pripreme majčice ....., al' na njegovu i NAŠU ŽALOST NIJE KVALITET. Mog'o je i Pašalića pozvat' nije ništa lošiji od istog..., gledao sam ga u Skenderiji protiv Bosne ove sezone.....

E. Rizvić , koji je pozvan, je sam priznao da ga Domžale odbile zbog onog Bjerorusa laškeviča :lol: :-) :roll: , a i Zlatorog odustao, al' možda bude i neke vajde od njega, nije loš za PLAŠENJA protivničkih centara :-D :-D ni Tasić iz Radničkog MU NIJE RAVAN.... :lol: :lol: :lol:
Lištički zet Opačak , kao i što sam prije PRETPOSTAVIO dobio nogu iz Mursije i skrasio se u Cedeviti, tako smo dobili jasnu situaciju koliko nam vrijedi PRVO KRILO REPKE, barem po Sirijcu.... :-) :-) :-) , a drugo krilo( Mujo)završilo u Erdemiru 8-12 ekipi turske TBL lige......, treća opcija Milošević ide u Vojvodinu poslije uspješne sezone u CZ , valjda na kaljenje...., SJAJAN TRIO NEMA ŠTO :x :x :x

Sve u svemu šanse za prolaz su ZERO, stoga sabur valja nam preživjet' i ovoga Sirijca i čekat' pravog selektora....

Za kraj drago mi je da je naša LEGENDA NENO ponovo TRENER PANIONISA, nadam se da će ponoviti uspjeh od prije sa istom ekipom koju je kao što znamo uveo u EL prošle godine.
Arogantno i možda malo presubjektivno ali 99,9% iznesenih činjenica su istinite...
Sad će ti se mnogi javiti da te opovrgnu ali to su ljudi kojima su oči malkice zatvorene...
El_comadante

#1131 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

slabo čemo mi i ovu prvu grupu proći a ne šta drugo. haj ako ništa nemožemo nigdje ispasti što je sva sreča, a kako je krenulo moglo bih se i to desiti vrlo lahko.
fini dečko

#1132 Re: reprezentacija

Post by fini dečko »

red01 wrote:Ono što sam napisao prije 15-tak dana oko statusa teleta, kladioničara, Ikone i huke se obistinilo:

Na žalost sve je istina, volio bih da se ne slažem sa tvojim postom, ali šta se nože kada si naveo stvarno stanje, a ono je takvo kakvo je CRNO. :run:
zecko_kupuz

#1133 Re: reprezentacija

Post by zecko_kupuz »

Ljudi, zar je moguće da niko ne postavlja rezultat prijateljske tekme protiv Mađarske?!? :-D
Zijanili smo, pazite sad ovo, rezultatom 87:60! :shock: :shock: :shock:
Mislim da nas je Bajram srozao za dvije klase. Džedović najbolji u našim redovima sa 18 poena.
chino

#1134 Re: reprezentacija

Post by chino »

Imamo slabe igrace trenutno, pogotovo kako nema Teletovica ali sto imamo slabog trenera to je cudo...
Pod hitno nam treba drugi trener jer mislim da sa ovim na zalost ne mozemo nista uciniti...
red01

#1135 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Što napisati poslije ove blamaže:"Prva pripremna utakmica koju je pred susrete baraža košarkaška reprezentacija BiH odigrala večeras u Mađarskoj nije okončana rezutatom koji ulijeva optimizam. Domaćini su slavili nad našim košarkašima sa 87:60.

Bh. reprezentativci nisu mnogo pokazali u prvom kontrolnom susretu, pa su domaćini u jednom trenutku imali i 30 poena prednosti, a naš tim tek na kraju uspio je smanjiti razliku."
Jedini zapažen nastup imao ĐEDOVIĆ, igrač koji doista vrijedi što sam i prije napisao, a baš me zanima učinak mojih ljubimaca iz mojih prijašnjih postova.

Nije trebalo biti posabno pametan , pa prije zaključiti da sa Sirijcem i njegovim odabirom igrača nemamo apsolutno nikakvu šansu. Ovo jeste bruka i sramota izgubiti od mađara koji imaju 2-3 igrača srednje europske vrijednosti (Bader prije svega...) , ali kako smo izabrali tako nam se vraća.
nego kao što sam napisao ostao nam je samo SABUR, valjda će poslije ovih kvalifikacija MENSO dobit nogu i možda če doći konačno neki trener koji ima kapacitet da vodi ovu selekciju.

Inače, kako se radi u našem savezu dovoljan je primjer da je selektor U18 Velić iz Lištice. Vajda se pitate u čemu je kvaka(fol)?
Pa fol je u tome što Lištičani UREDNO NASTUPAJU ZA CROATIJU( na zadnjem SP U19 u sastavu bili Bilinovac,Bubalo i Planinić), a glavni trener juniora Lištičana je bio upravo VELIĆ, koji sada obnaša ulogu i pomoćnog trenera Lištice.

Sve dok nam takvi tipovi vode selekcije, kao što su Sirijac i Velić, ne očekujmo zapažene rezultate.
mgogic

#1136 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

kakavdanakneiskustvu wrote:zar neko očekuje od ovakvog sastava plasman na ep,ja ne.
Ne ocekujem plasman,to nikako,ali da nas jedna kanta u kosarci kakva je Madjarska nakanta -27,to nikako ne mogu da podnesem!
scheph

#1137 Re: reprezentacija

Post by scheph »

Da ja nisam sta propustio? Otkud sad Madjarska da je tako jaka u kosarci ili smo ipak mi tako losi? A nekad je ova reprezentacija bila ponos BiH jer su jedini oni uspijevali da se plasiraju na neko veliko takmicenje. Od Madjara izgubiti u kosarci je cista bruka i sramota...za ovo neko treba ici u zatvor!
Last edited by scheph on 19/07/2009 00:31, edited 1 time in total.
mgogic

#1138 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Stari moj,jasta smo nego 30tak puta kvalitetniji od Madjara!!!Svaka cast nama,nismo u najboljem sastavu,ali Madjarska apsolutno nema kvalitetnog igraca!Pa njihov najbolji igrac je Marton Bader,a covjek je drugi centar Hemofarma prosle sezone bio!Ovo je ko da u fudbalu mi izgubimo od Azerbejdzana 6:0!!!E Memso,sad si samog sebe nadmasio!!!
red01

#1139 Re: reprezentacija

Post by red01 »

U vezi sa ovim prvim mečom najsmješnije je što za mađare nije igrao NIJEDAN igrač koji igra van mađarske lige, dakle bez badera, Kornela , time je i bruka veća. Inače se mađari BORE DA OSTANU U A DIVIZIJI EVROPE.

U ovom drugom meču vodimo 7-8 poena razlike 3 min prije kraja valjda Sirijac uspije pobjediti.... :-) :-) :-)
red01

#1140 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Uspjeo je Sirijac..... :evil: :evil: :evil: :evil:
"Za razliku od prvog meča u kojem su doživjeli težak poraz (67:80), bh. košarkaši su u drugom prijateljskom meču odigranom u Mađarskoj uspjeli popraviti utisak i slaviti sa 91:85.

Naša selekcija od starta je pokazala veću želju, a i igra je bila mnogo tečnija nego u prvoj utakmici. Na poluvremenu je rezultat glasio 54:37 i već tada se dao naslutiti pobjednik duela.

U drugom poluvremenu Mađarska je uspjela samo smanjiti razliku. Domaći su nakon tri perioda imali zaostatak od samo sedam poena (64:71), ali u zadnjih deset minuta nisu mogli ugroziti trijumf izabranika selektora Mensura Bajramovića pa je na kraju bilo 91:85."

Hvala bogu da je izbjegnuta i druga blamaža, ali i dalje ostaje konstatacija da nemamo apsolutno nikakvu šansu za prolaz na EURO 2009 pored Francuza ili Talijana, čak ni u ludili.... :kravata: :run: :dance:
Zux

#1141 Re: reprezentacija

Post by Zux »

Eto pobijedili smo drugu tekmu, ludilo prejaki smo :-) Ovo je najgora ekipa u zadnjih 10 godina bez premca. Nece par igraca da igra za ovog imbecila od selektora, na to se doda njegova strucnost i dobijemo dno-dna od ekipe. Stvarno smo strucnjaci, upropastavamo jedini vrhunski sport u kojem smo redovno isli na velika takmicenja. Mensuru ne bih dao ovce na livadu da vodi, pobjegle bi mu. Bruka!
nikad_izvini

#1142 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

Šta se bunite. Menso je odličan trener i stručnjak. Malo ga jebe što ne zna da pozove time-out kad mu se ekipa raspadne, što mu se sve ekipe koje je vodio uredno raspadaju u trećoj četvrtini utakmice i što ima malo čudan izbor igrača i odlične odnose sa istim :skoljka:
samo malo

#1143 Re: reprezentacija

Post by samo malo »

Malo jace pretjerujete, svu krivicu za nekvalitetu nacionalnog tima prebacujete na Mensura, kao da Jordan i Magic iz najboljih dana cekaju poziv a on im ga ne salje vec zove pacere.

Koje to igrace, osim Teletovica, ima BiH a da se za njih moze reci da su evropska top klasa? nijednog.
mgogic

#1144 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

samo malo wrote:Malo jace pretjerujete, svu krivicu za nekvalitetu nacionalnog tima prebacujete na Mensura, kao da Jordan i Magic iz najboljih dana cekaju poziv a on im ga ne salje vec zove pacere.

Koje to igrace, osim Teletovica, ima BiH a da se za njih moze reci da su evropska top klasa? nijednog.
Ne treba nam top evropska klasa da bi se plasirali na evropsko prvenstvo!Mi definitivno imamo dobru ekipu,sa kojom se barem moze otici na prvenstvo,ako ne i proci prvi krug!Kakvu to klasu ima Madjarska da nas raspe -27?Nek je prijateljska,ljudi govorimo o Madjarskoj,ne u vaterpolu vec kosarci!!!!Na kraju krajeva treba pratiti kako covjek vodi utakmicu,ko imalo pozna kosarkasku igru,sve mu je jasno!
Dr.Belajsuz

#1145 Re: reprezentacija

Post by Dr.Belajsuz »

Glavni krivac je Menso. Čak ne njegova stručnost, već njegovi odnosi sa reprezentativcima. Čovjek još i zna nešto o košarci, ali bi 100% bolji bio kao trener nekih omladinaca (ali do poluvremena :razz: ). Kao što je u rukometu Halid, to je i Sirijac u košarci.
Majku mu, nekad mi se čini da bih bolje ja sklopio selekciju. Kakve sve selekcije izbore Eurobasket, a mi ne možemo.
Teletović, Bajramović, Đedović, Domercant, Hukić, Mršić, Krupalija, Gordić, Bremern, Vasiljević, Nešović, Ikonić, Opačak, Milošević, Tuljković, Jovanović, Kikanović itd. itd.. Na pretek igrača koji su solidni, a neki i veoma dobri. Da ne pričam o igračima tipa Preldžić koje bi mogli dobiti. Pa *ebem ti nas Češka razvali, a imamo bolju ekipu. Nas Mađari razvale koliko mi Luksemburga ne možemo, a ne znam niejdnog njihovog igrača. Čovječe, sistem za ulazak na EB je tako jednostavan i mi ne možemo.
Menso pozove igrače koji su dno dna.
Nema Mirze, Henrya, Jasmina, Damira i drugih koji bi digli kvalitet reprezentacije. Pa ni u snu nam se ne smije dešavati da nas Mađari onako opale. To se rutinski riješava. Mi, po igračkom kadru, mormao bhiti jači od svih istočnoevropskih selekcija (ne računam Ruse i Srbe). Latvija, Ukrajina, Bjelorusija, Poljska, Češka, Bugarska - pa to su selekcije koje smo prije 7-8 godina pucali sa 40 razlike. Britanci ili jadni Holanđani, Portugalci, Belgijanci. A sada muku mučimo.
nikad_izvini

#1146 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

Bajramović: Tek smo na početku

Muška košarkaška reprezentacija BiH vratila se u Zenicu nakon što je u petak i subotu odigrala dva kontrolna meča u Mađarskoj, protiv domaće selekcije.

U prvom susretu doživljen je visokok poraz od 27 poena razlike (60:87), da bi u drugom naša reprezentacija pokazala mnogo bolju igru koja je na kraju rezultirala trijumfom (91:85).

“Bilo je teško očekivati da nakon samo sedam dana rada odigramo dva meča na visokom nivou. Noge su bile teške, olovne i osjetilo se da nam nedostaje svježine. Generalno, zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali drugi meč, posebno njegov prvi dio u kojem smo imali i 20 poena prednosti”, istakao je za SportSport.ba selektor Mensur Bajramović.
Naša selekcija u Zenici će nastaviti sa radom do naredne subote kada bi trebala uslijediti još jedna kontrolna utakmica, protiv Crne Gore u Podgorici.

“Pokušavamo dogovoriti dva meča, umjesto jednog, slično kao u Mađarskoj. Biće to posljednje provjere uoči početka baraža i mislim da ćemo spremno dočekati Belgijance i Portugal.”

Debi u dresu sa bh. grbom u Mađarskoj upisali su Ratko Varda, Marko Popović i Zlatko Jovanović.

”Njihovo prisustvo u timu i na parketu će itekako dobro doći u dodatnim kvalifikacijama, ali se u dvomeču sa Mađarima vidjelo da su se nešto kasnije priključili A timu. Još uvijek su daleko od forme koja ih je krasila prošle sezone u klubovima”, dodao je Bajramović.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaista mi nije jasno kako lik ima obraza da se probudi ujutro a kamoli da daje ovakve izjave.
cyprus

#1147 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

Ma sačekajmo famozni baraž, pa onda dajimo komentare... mada nisam ni ja optimista, mislim da pored Francuske ili Italije ne možemo proć, daj Bože da prođemo i ovu grupu :roll:

No, vidjećemo :)
mgogic

#1148 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Slazem se,ja necu komentarisati do pocetka baraza Memsu,a ako uspijemo proci kojim cudom,onda cu lijepo da sa javim i pojedem sva govna koja sam istankao na Memsu od samog pocetka njegovog angazmana u reprezentaciji!!!
mgogic

#1149 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

5.augusta ja mislim!
mgogic

#1150 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Pojedinci ocekuju da ne izgubimo 30 razlike od MADJARSKE!!!!!!
Post Reply