Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#1126 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by VenomousV »

reis1 wrote:Vidio sam da na Ilidzi ima dosta ovih nekih ordinacija, pa cu sutra malo zaredati, da vidim znaju li sta i tako...

Oni u Hrasnom, u Azize Sacirbegovic, nemojte tamo ni probavati - dundjeri naKvi, uhljupi... 1950-te...

probaj kod dr sonje ceric, u hrasnom, meni je fantasticna (imas na njenoj str mapu gdje se tacno nalazi)
defender46

#1127 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by defender46 »

Sve preporuke :thumbup:

Stomatološka ordinacija Dr. Suljić

http://www.mojesarajevo.info/firme/61/s ... uljic.html
Cabadahija

#1128 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Cabadahija »

kamen spoticanja wrote:
free_spirit wrote:Jest da je prica oko stomatologa, ali mene zanima da li je neko cuo za ortodonta koji se zove Dario ili Darije? Iskustva? I ako imate preporuciti nekog ortodonta al da nije ona dr. Bizovic, njoj ne dam pare :)
dr darije ganibegovic
dobar doktor...dolazi u moju ordinaciju kao spoljni saradnik
a radi i sarajevu redovno
Koju ba "TVOJU" ordinaciju??

Daj ba dijete drago, prestani LAGATI i zbunjivati ljude. Preporucujes DRUGOG DOKTORA pored sebe EXPERTA :-) :D

..... kakav lik !!!
kamen spoticanja

#1129 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by kamen spoticanja »

Cabadahija wrote:
kamen spoticanja wrote:
free_spirit wrote:Jest da je prica oko stomatologa, ali mene zanima da li je neko cuo za ortodonta koji se zove Dario ili Darije? Iskustva? I ako imate preporuciti nekog ortodonta al da nije ona dr. Bizovic, njoj ne dam pare :)
dr darije ganibegovic
dobar doktor...dolazi u moju ordinaciju kao spoljni saradnik
a radi i sarajevu redovno
Koju ba "TVOJU" ordinaciju??

Daj ba dijete drago, prestani LAGATI i zbunjivati ljude. Preporucujes DRUGOG DOKTORA pored sebe EXPERTA :-) :D

..... kakav lik !!!
Ooo djesi cabadahijo 'tico
Dugo si se oporavljao od zadnje prepiske :izet:
Kako ide prodaja organske paste za zube :lol:
Dodje li ti u san fluor kad se javi kakav pulpitis zbog profundiranog karijesa jer ti teorije ne piju vodu :lol: doduse s pulpitisom se slabo spava :zzzz:
Pirija

#1130 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Pirija »

zna liko gdje se u blizini BBI centra moze uraditi utrazvucno skidanje kamenca ?
Ambrozija

#1131 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

Koji stomatolog u Sarajevu vrsi popravak zuba laserom? Cijena? Iskustva? :)
reis1

#1132 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by reis1 »

Eh ev ga, danas je bilo malo djidji-midji po IlidJi, od jedne do druge stomatoloske, i mogu reci svega ima. Uglavnom, kako sam predpostavljao, dole treba raditi zube... No, hajmo redom.

Mahmutovic Nada
Ilidza, Mustafe Ice Voljevice 6a
061/872-715

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30KM/40+30KM (lijecenje + plomba)
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): DA
3. navlake (min/max): 170/-
4. nervoza (pristup klijentu): odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje 40-te

A. B. C.: Kod ove sam jutros najprije pred ordinaciju, koja je naravno, zakljucana bila. Telefon, poziv, javila se, i rekla da je nesta kod kuce, bolesna, ali uglavnom bice iza podne pa ako mogu tada da dodjem. Pitao sam je za cijene, i bila je susretljiva preko telefona, sve je izdriktirala - a to mi je pozitivno iznenadjenje, jer svi ono nestA skrivaju kad ih pitas preko telefona (fakat ne kontam tu raju). Uglavnom, zavrsilo se na pozitivnim utiscima, zenska mislim da zna sto treba raditi, abc OK, ordinacija mala i uredna, ali zavucena (pretpostavljam da je to razlog pristupacne cijene). Moj opci dojam, ako volite ono da nema hrkljusa po cekaonici, vec vi sami na miru dok doktorice, zavuceno - ovo je ok solucija.

Spiritovic Zlatan
Ilidza, Mala Aleja 1 (trg na Ilidzi)
033/621-750

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30-40KM/80-100KM (lijecenje + plomba)
3. navlake (min/max): 180/350
4. nervoza (pristup klijentu): odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje 50-60

A. B. C.: Dosao ranije, bila samo mlada mala asistentica, pa narucen kasnije za pregled kad dodje doktor oko pola pet. Stariji neki cikica sa stomacicem i cvikama, u kosulji plavoj, smiren, lezeran - najprije malo spika odakle si, koje ti je prezime, da nisi iz Sandzaka (valjda ono da te opusti - kako pravi doktUri rade), pa onda pregled i sl. Uglavnom, lik zna sta treba raditi ako ga ti pitas "a sta mislite o ovom zubu", onda se posveti tome i kaze sta treba do u detalje (prije toga samo letimicno pogleda). Ordinacija cista i uredna, srednja velicina. Moj opci dojam, slicno kao prethodna opcija, ako hocete neku soluciju da nema nekog hrkljusa po cekaonici, i da ti ono nesta brzaa po ustima, vec smireno, lezerno - mislim da je ovo ok.

Hadzic Jasmina
Ilidza, Mala Aleja 6 (iza trga na Ilidzi)
033/409-080

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 20KM (male povrsinske), 35KM (dvopovrsinske)/35KM lijecenje + plomba
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): NE + 5KM
3. navlake (min/max): 180/400KM
4. nervoza (pristup klijentu): super-odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje kasne 40-te

A. B. C.: Mala do srednja ordinacija, cekaonica puna (mladja raja 20-30 godina) samo dolaze, cekao pola sata na pregled. Pozitivno iznenadjen doktoricom, veoma studiozan pristup - znaci najprije ti daju neki karton u koji napises podatke svoje licne kao i da li bolujes od nekih drugih bolesti, onda ide od zuba do zuba i govori sto treba raditi i cijenu (znaci npr. "ovo gdje ima malo karijesa, tu mala plombica, moze 20KM", npr. ne ko oni odmah "ovdje plomba 30KM" - znaci pristup, kupuje te na sitnicu pametno, ono govori ne zelim te varati - za one koji to mogu skuzit), i na kraju obidje sve zube i to diktira asistentici (mislim da to unose u racunar/bazu podataka, i prave karton za svakog pacijenta). Dakle, relativno manja ordinacija, ali veoma studiozan pristup - doktorica, primjetis na doktorici da je obrazovana, profesinalna... prava gospodja, u onom srdacnom, urbanom smislu pristupa prema nekom. Moj opci dojam, ovo je br. 1 od svih ovih sto sam obisao: cijena, studioznost, promet, gospodstvo - meni mozda malo smeta to sto je hrkljus, stalno dolaze pacijenti, ali valjda to mora tako kod br.1 (mozda izbjeci to ako se narucis ranije, ujutru, i sl. - ili sam mozda umislio zato sto je manja ordinacija i cekaonica pa se cini da je hrkljus...).

Icindic Jasmina
Ilidza, Ibrahima Ljubovica 27 (iza trga na Ilidzi)
061/188-255

zatvoreno do cetvrtka, poslovno odsutna

Hodzic Selman
Ilidza, Josipa Slavenskog 6
033/628-680

E ovo je saaaandzo. :D Al' ne obicni sandzo, vec onaj rumeni, veliki, 50-60 godina, sto nije uspio (niti ce kad uspjet) naglaaasak promjenit. Njegova solucija je, treba povadit deset zuba, zbrusit, i uradit most - nabit u komadu zubalo, ono ko meni, 200KM po zubicu... :-) Ma reko, haj ti jarane u SEnicu, pa tamo to kak'im ovcama... tako...
Last edited by reis1 on 28/02/2014 02:13, edited 3 times in total.
reis1

#1133 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by reis1 »

Pehilj Nevzeta
Ilidza, Trg Oteskog bataljona 59 (ovo iza Ilidze naselja, Otes jarane)
033/545-471

Jedva nasao, medju nekim zgradama, i u zgradi poslovni zatvoreno onim celicnim vratima, ko na garazi sto ima... Nije mi se dalo zvati... Vidim nidje nikog.

Guska Jasminka
Ilidza, Barska 34a (blizu ove prethodne)

Slucajno naidjem blizu ove prethodne, 50-tak metara, pise stomatolog, i reko hajd da vidim. Kad procitam ime na vratima i skontam da su se reklamirale na ovoj temi - e rek'o super, da vidim... Covjece, koje rauberke, haha :lol: Znas ono, zelenara, sir i kajmak, tipa "hajte zuuuuba" :lol: Ja se poceo smijat, reko "jel ovo sta skupo kod vas", kaze zena "a mozes vozit auto, jel" :lol: Ne znam, mozda zene i rade, ono uredna cista ordinacija, citav jedan zid diplooooome, ali pijaca ziva (ulaze nekak'e zene, grle se s njima "suti boooona sinoc sam ti imala tempraturu 40"). Za ove s pijace - super radiona za zube, nemojte dalje trazit; za gradsku raju - a-a...

Asotic Sead
Ilidza, Ivana Brkica 132
033/627-444

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30KM/100KM
3. navlake (min/max): -KM
4. nervoza (pristup klijentu): vrlodobar-odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): kasne 40-te

A. B. C.: E ovo je isto sandzo, ali drugi tip, onaj sto se gura u upravne odbore, "laktas" :D (znaci primarijus, ka'e "predsjednik udruzenja privatnih stomatologa", na velikoj kuci, velikim slovima napisano) :D Cijeli "mermerni" sprat velike kuce, ako ne i vise = ordinacija. No u sustini - ok lik. Ja reko hocu navlake da radim, kad on "ma sto ce ti to brate, nemoj to radit, svoje zube koliko god mozes cuvaj". Ili "mozda mene neki ne vole zato sto sam ja sandzo" :lol: Uglavnom, moj dojam, lik sigurno da zna, ali je vise u fazonu "ja predsjednik udruzenja...

DIGRESIJA: Pregleda on mene, i sad ja bockam, kolika je cijena ovog, kolika je cijena tog... Kad kaze lik: "a sto ti brate sve gledas kroz cijenu, nije sve u cijeni". Ja reko: "kako nije baa, pa cijena sve govori". On: "e nije tako, nemoj tako gledat". Ja: "e reko vala jest, hoces da ti kazem kako jest? Zasto ti jarane nisi stavio 50KM plombu ko oni gore lopine u gradu, neg si stavio 30KM - jel to znaci da oni rade kvalitetnije od tebe?"

Znaci, referentna vrijednost kvalitetnog zubara, je 30KM (nevezano za Asotica, vec za neke druge stomatologe), i svi oni koji idu iznad toga za 50KM, razliku u cijeni naplacuju ustvari svoj nerad. Isto kao oni sto ti ubrizgavanje ampule anestetika od 1KM, za 5 sekundi, traze 10KM. Dakle, za one koji ne kopcaju o cemu je rijec: zubari koji tako rade su oni kojima je cilj da te zayebu i uzmu ti pare - i sad ti takvim treba da das da rade na tebi TVOJE zube, kojima ces sljedecih 50 GODINA zvakat, svaki dan po nekoliko puta. Znaci nije stvar 30 ili 50KM, vec hoces li dati LOPOVIJI ili NELOPOVIJI da ti prcka po ustima...
Last edited by reis1 on 28/02/2014 07:55, edited 3 times in total.
reis1

#1134 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by reis1 »

Husic Kevric Edina
Ilidza, Bosanskih gazija 29
033/621-307

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 40KM sve/"ne treba lijecit"
3. navlake (min/max): 180/220/400KM
4. nervoza (pristup klijentu): ovdje nema pristupa
5. starost (godiste ili procjena godina): oko 50

A. B. C.: Ova luda, smije se prenaglaseno, nesta hoda tamo-vamo po ordinaciji bezze, zapustena neuredna ordinacija (nije cisto) na 4tom spratu zgrade stan. Cijena, znanje, cistoca, ludaca = vozdrica.

Putes Alma
Ilidza, Stupska bb - Tibra Pacifik (nove zgrade)
061/514-218

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 35KM sve/"ne treba lijecit"
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): NE +10KM
3. navlake (min/max): 200KM/-
4. nervoza (pristup klijentu): ok na pocetku-kasnije "nema para-spucala me nervoza" tip
5. starost (godiste ili procjena godina): oko 50

A. B. C.: Nove zgrade, nova ordinacija, I sprat u zgradi stan. No ostalo mrka kapa. Moj opci dojam = lopovica.

Husic Amela
Ilidza, Stupska bb - Tibra Pacifik (nove zgrade)
061/249-364

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 20KM male, 20+30KM velike sve/lijecenje 60KM jednokorjensko, 80KM dvokorjensko + plomba
4. nervoza (pristup klijentu): super-odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): '76., znaci 38

A. B. C.: Nove zgrade, nova ordinacija, u prizemlju kod kafica Zara. Uredno, cisto. Ljubaznost, nasup prema klijentu cijenama ok, ono govori ti "na ovom zubu treba raditi to, i ta je cijena", znaci profesionalnost, i pogodjeno abc. Ove su ok, jedina "odbojna" sto vidim da su pocele raditi prosle godine - znaci malo treba rizika, ali jedan od ciljeva mi je ove mladje doktorke, da mozes slijedeceih 10-20 godina kod jedne popravljati zube, a ne svako malo, trazi novu. Moj opci dojam, vrlo-dobro.

Lokvancic Valida
Dobrinja, Brace Mulic 75 )preko puta fedexa)
061/338-445

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30KM/"lijecenje = treba slikati"
4. nervoza (pristup klijentu): vrlo-dobarlican
5. starost (godiste ili procjena godina): '76., znaci 38 (ovo je interesantno, sve ove mlade dr. '76, hm)

A. B. C.: Ovo sam konto da mi je neka rodica daleka, ali ona kaze da je udato Lokvancic (znaci nista od stele jarane, peh cojk = ja). Ordinacija cakum-pakum, ima i neke raje-ceka, bogami i nekakva se evidencija vodi. Dr. = malo neki "tikovi", nije se naspavala, pa je malo previse glasna muzikica u ordinaciji, i osjeti se neka hiperaktivnost. Ne znam, ne znam, ne smijem svasta pricat ni poz ni neg ovdje... :D

---------------------------------------------------

Eto, to bi bilo to sto se mene tice - mislim da sam si sakupio dobar fond ovih iz kojih treba izabrati ciljnog zubara, a i ovih koji me se nisu dojmili. Znaci, ako nekom ko nema nekakvih stela, pa mora nestA traziti ovako ko ja, mozda bude od neke pomoci ova pisanija... A mozda i kasnije zatreba meni, pa da mogu potraziti.
zodi36

#1135 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by zodi36 »

Jel zna neko koliko dodje novaca most po zubu i jeli se isto racuna gdje nema zuba i ovaj zub koji ce nositi most.koliko je to bezbolno posto imam strasan strah od zubara
Raska

#1136 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Raska »

hajde sada stomatološke usluge za one koji nemaju para za privatnike, mislim za nas koji imamo zdravstveno osiguranja pa bi popravljali zube, stavljali navlake, proteze ........ evo da pitam stavljanje proteza gprnja i donja vilica totalna za stariju osobu preko "socijalnog" kolika je participacija, koliko to traje vremenski mislim od zadnjeg vadjenja zuba do stavljanja proteze dajte preporuke gdje i u kojoj ordinaci??????????
Raska

#1137 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Raska »

Postavila pitanje i nisam dobila odgovor......... Penzionerka sam i trebam praviti totalnu gornju i donju protezu..... kolika je cijena gornje i donje proteze, koliko sufinansira zz a koliko ja kao pacijent............hvala lijepa

Poštovana,

Zavod zdravstvenog osiguranja KS po obrascu javne zdravstvene ustanove ovjerene u našoj poslovnici refundira istoj za gornju i donju zubnu protezu iznos od 100KM.

S poštovanjem,

Zavod zdravstvenog osiguranja

Kantona Sarajevo

Iz ZZ KS dobijem odgovor, samo djelimičan, jer i dalje nemam podatak koliko ja kao pacijent platim??????? Zna li iko, ili da postavi link gdje taj podatak mogu pročitati ...........Hvala
Swan_

#1138 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Swan_ »

.
Last edited by Swan_ on 24/12/2017 22:05, edited 1 time in total.
nunanu

#1139 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by nunanu »

Sto se tice protetike mogu vam preporuciti jednu gospodju, moja mama je imala velikih problema jer je morala raditi proteze za oba luka....to je bila patnja ziva,te zulja, boli, otekle desni,pa isla na korekcije, pa mjenjala ordinacije al uglavnom su joj zubi bili vise u casi nego u ustima......naispirala se zalfijom i propolis kapi koristila i da ne duljim neko joj je preporucio zenu koja je radila na stomatologiji sad je valjda u penziji ili nije..ne znam.Ima privatnu ordinaciju na pofalicima, radi fenomenalno....moja mama cim je napravila zube vise nema problema...izgledaju prirodno....nista ne zateze cjena nisam sigurna oko 400km, i sestra radila navlaku kod njenog sina uopste se ne vidi razlika.......mozda ime pogrijesim mislim da se zove Hasija Kunic i dr.TArik Kunic.Nije reklama jednostavno ne mogu da vjerujem da u kuci vise nemamo problema s maminim zubima :-D
Jazzy.ba

#1140 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Jazzy.ba »

.
manekenka u penziji

#1141 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by manekenka u penziji »

Muzu je pukao zub i ostao je samo korijen, vjerovatno ce trebati obaviti operaciju jer je ostatak tog zuba dosta nepristupačan. Imate li koga za preporučiti? Privatno ili ne sasvim je svejedno.
staradis

#1142 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by staradis »

Hitno pitanje da ne otvaram novu temu, kakva su iskustva na Studentskoj poliklinici u Sarajevu sa zubarima, trebao bih ici. Sta treba da znam?
Irilda

#1143 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Irilda »

Nadam se da ce neko odgovoriti u toku dana :) Da li je neko radio resekciju kod Sulejmanagica, narucio me pa da otkazem na vrijeme ako cu lupati glavom:) Hvala
Nisrin

#1144 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Nisrin »

staradis wrote:Hitno pitanje da ne otvaram novu temu, kakva su iskustva na Studentskoj poliklinici u Sarajevu sa zubarima, trebao bih ici. Sta treba da znam?

Ja nisam nikad isla, ali imam kolegice koje jesu i kazu da su savim solidni, OK, bolje nego po domovima zdravlja...:D
funeral blues

#1145 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by funeral blues »

Da li je neko uspio riješiti bol na zagriz? Bol je negdje u ili iznad sedmice na lijevoj gornjoj strani. Moja zubarka je pokusavala skidanjem plombe i ponovnim zalijevanjem, ali je bol ostao. Zub reaguje na hladno i na pritisak. Citajuci po netu cini se da to nije zub, nego vrsta parodontitisa vezana za pulpu i kost iznad zuba. Ima li iko slicna iskustva ili preporuke? Nenoguce je jesti na toj strani pri malo tvrdjoj hrani. Hvala.
Jazzy.ba

#1146 Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Jazzy.ba »

A da pitas zubarku da uradi root canal proceduru, tj ciscenje kanala i punjenje istih, ocito da postoji upala pulpe. Jesi slikao zub, ima li procesa?
funeral blues

#1147 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by funeral blues »

Mogu je pitati, mada sam ocekivao da ce ona sama uraditi sto je potrebno, s obzirom da karijesa svakako nije bilo. Slikacu zub cim prije i rado bih otisao i po drugo misljenje, mada nemam ideju gdje u SA bi bilo najbolje.
Jazzy.ba

#1148 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Jazzy.ba »

Uslikaj, otiđi do drugog zubara i objasni simptome, nije u redu da zub boli na zagriz ili na toplo/hladno.
funeral blues

#1149 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by funeral blues »

OK hvala. Mozda neka preporuka ako si iz SA?
Jazzy.ba

#1150 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Jazzy.ba »

Nisam iz Sa, neka neko drugi od kolega uskoci.
Post Reply