Eh ev ga, danas je bilo malo djidji-midji po IlidJi, od jedne do druge stomatoloske, i mogu reci svega ima. Uglavnom, kako sam predpostavljao, dole treba raditi zube... No, hajmo redom.
Mahmutovic Nada
Ilidza, Mustafe Ice Voljevice 6a
061/872-715
1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30KM/40+30KM (lijecenje + plomba)
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): DA
3. navlake (min/max): 170/-
4. nervoza (pristup klijentu): odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje 40-te
A. B. C.: Kod ove sam jutros najprije pred ordinaciju, koja je naravno, zakljucana bila. Telefon, poziv, javila se, i rekla da je nesta kod kuce, bolesna, ali uglavnom bice iza podne pa ako mogu tada da dodjem. Pitao sam je za cijene, i bila je susretljiva preko telefona, sve je izdriktirala - a to mi je pozitivno iznenadjenje, jer svi ono nestA skrivaju kad ih pitas preko telefona (fakat ne kontam tu raju). Uglavnom, zavrsilo se na pozitivnim utiscima, zenska mislim da zna sto treba raditi, abc OK, ordinacija mala i uredna, ali zavucena (pretpostavljam da je to razlog pristupacne cijene). Moj opci dojam, ako volite ono da nema hrkljusa po cekaonici, vec vi sami na miru dok doktorice, zavuceno - ovo je ok solucija.
Spiritovic Zlatan
Ilidza, Mala Aleja 1 (trg na Ilidzi)
033/621-750
1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30-40KM/80-100KM (lijecenje + plomba)
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): DA
3. navlake (min/max): 180/350
4. nervoza (pristup klijentu): odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje 50-60
A. B. C.: Dosao ranije, bila samo mlada mala asistentica, pa narucen kasnije za pregled kad dodje doktor oko pola pet. Stariji neki cikica sa stomacicem i cvikama, u kosulji plavoj, smiren, lezeran - najprije malo spika odakle si, koje ti je prezime, da nisi iz Sandzaka (valjda ono da te opusti - kako pravi doktUri rade), pa onda pregled i sl. Uglavnom, lik zna sta treba raditi ako ga ti pitas "a sta mislite o ovom zubu", onda se posveti tome i kaze sta treba do u detalje (prije toga samo letimicno pogleda). Ordinacija cista i uredna, srednja velicina. Moj opci dojam, slicno kao prethodna opcija, ako hocete neku soluciju da nema nekog hrkljusa po cekaonici, i da ti ono nesta brzaa po ustima, vec smireno, lezerno - mislim da je ovo ok.
Hadzic Jasmina
Ilidza, Mala Aleja 6 (iza trga na Ilidzi)
033/409-080
1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 20KM (male povrsinske), 35KM (dvopovrsinske)/35KM lijecenje + plomba
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): NE + 5KM
3. navlake (min/max): 180/400KM
4. nervoza (pristup klijentu): super-odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje kasne 40-te
A. B. C.: Mala do srednja ordinacija, cekaonica puna (mladja raja 20-30 godina) samo dolaze, cekao pola sata na pregled. Pozitivno iznenadjen doktoricom, veoma studiozan pristup - znaci najprije ti daju neki karton u koji napises podatke svoje licne kao i da li bolujes od nekih drugih bolesti, onda ide od zuba do zuba i govori sto treba raditi i cijenu (znaci npr. "ovo gdje ima malo karijesa, tu mala plombica, moze 20KM", npr. ne ko oni odmah "ovdje plomba 30KM" - znaci pristup, kupuje te na sitnicu pametno, ono govori ne zelim te varati - za one koji to mogu skuzit), i na kraju obidje sve zube i to diktira asistentici (mislim da to unose u racunar/bazu podataka, i prave karton za svakog pacijenta). Dakle, relativno manja ordinacija, ali veoma studiozan pristup - doktorica, primjetis na doktorici da je obrazovana, profesinalna... prava gospodja, u onom srdacnom, urbanom smislu pristupa prema nekom. Moj opci dojam, ovo je br. 1 od svih ovih sto sam obisao: cijena, studioznost, promet, gospodstvo - meni mozda malo smeta to sto je hrkljus, stalno dolaze pacijenti, ali valjda to mora tako kod br.1 (mozda izbjeci to ako se narucis ranije, ujutru, i sl. - ili sam mozda umislio zato sto je manja ordinacija i cekaonica pa se cini da je hrkljus...).
Icindic Jasmina
Ilidza, Ibrahima Ljubovica 27 (iza trga na Ilidzi)
061/188-255
zatvoreno do cetvrtka, poslovno odsutna
Hodzic Selman
Ilidza, Josipa Slavenskog 6
033/628-680
E ovo je saaaandzo.

Al' ne obicni sandzo, vec onaj rumeni, veliki, 50-60 godina, sto nije uspio (niti ce kad uspjet) naglaaasak promjenit. Njegova solucija je, treba povadit deset zuba, zbrusit, i uradit most - nabit u komadu zubalo, ono ko meni, 200KM po zubicu...

Ma reko, haj ti jarane u SEnicu, pa tamo to kak'im ovcama... tako...