Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Magarece_godine
#1126 Re: Cigarete, odvikavanje
1 godina 1 mjesec i 6 dana od posljednjeg dima ... Jebga, zadnjih mjesec-dva mi vise fali nego na pocetku ... Nadam se da necu vise padati u takva iskusenja ..
-
Gospoda Ministarka
#1127 Re: Cigarete, odvikavanje
Koliko ima.... hmmmm.... od 01.08.2009 cini mi se.... 
- Michun
#1128 Re: Cigarete, odvikavanje
ja datum ne znam al je proslo 5 god 
- vazi
#1129 Re: Cigarete, odvikavanje
@njonjice, bas ti hvala na podrsci, smanjujem...tu sam negdje oko 16 dnevno...Nadam se da cu jednoga dana pisati ovdje kao i vi: tri godine bez duhananjonjica wrote:Aktivno sam duhanila haman 30 godina. I pokusala nekoliko puta bacit' i uspjevalo mi je - na dva tri sata..nekad i dan-dva. I opet iz pocetka.vazi wrote:@njonjice, i od mene - svaka ti cast!
kako bih ja voljela ostaviti, ali slabe su sanse...lani pokusala, tri po mjeseca i ponovo...
Prva dva-tri mjeseca je fino islo i mislila sam nikad vise necu zapaliti i onda odjednom....pravi manjak. Kad se sjetim kako je sad se ne usudjujem ni pokusati ponovo ostaviti. a vakat bi bio , nakon 35 godina aktivnog duhanjenja.
Medjutim, nisam odustala.
Nemoj ni ti, molim te.
Probaj opet, i opet i opet......jednog dana shvatit ces da si uradila pravu stvar i nikada vise neces pozeljeti da pusis.
Samo se nemoj predati.
svima koji ste to uspjeli, svaka cast, skidam kapu
- spreca
#1130 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja mu govorio a on nije povjerovao
- HAVANA
#1131 Re: Cigarete, odvikavanje
Ehhh
Citao sam ja to davno...sto li ne zabrane obicne
one dokazano stete.
Znam da se osjecam odlicno,prodisao,apetit drugaciji,disanje,kondicija,trening...ja osjetim veliko olaksanje a one su mi bas smetale...Kad me nije ubilo 24 godine onog smeca...nece ni ove za tri mjeseca.
Znam da se osjecam odlicno,prodisao,apetit drugaciji,disanje,kondicija,trening...ja osjetim veliko olaksanje a one su mi bas smetale...Kad me nije ubilo 24 godine onog smeca...nece ni ove za tri mjeseca.
- baustelac
#1132 Re: Cigarete, odvikavanje
Prodje od tad 365 dana i ja ne zapalih nijednu. Mogu reci da nikad nisam ni dosao u iskusenje da zapalim... sad vidim da se moze i bez cigareta. E da sam Bogdom prije ali bolje ikad nego nikadbaustelac wrote:Evo da se i ja tuspasim, 24 i po sata kako sam ispusio zadnju cigaretu. Popio sam najmanje 5 litara vode danas, najbolje kod mene djeluje kad mi se pripusi.Code: Select all
Postao/la baustelac dana 20/05/2010 18:40
Kazu jedan od simptoma odvikavanja je lose spavanje - ja se vec sinoc 5 puta budio a ni pola dana nisam bio nepusac.
Kako ce dalje biti ne znam, ali samo znam da necu crknuti ako ne zapalim cigaretu. Izdrzalo se i gore pa ce cu i ovo nadurat.
Pusio 16 godina i nikad nisam razmisljao da se prodjem. E sad doso tobe, skonto da zapravo ni u jednoj cigareti ne uzivam nego je cista navika i ovisnost. Pitanje je zapravo da li sam ikada i uzivao. Danas sam se u nekoliko situacija zatekao kako mahinalno se masam za dzep da izvadim cigaretu. E nema vise. Motivaciju imam, samo volja i da me sta izvanredno (barem ne u narednih mjesec dana) ne shebe da moram zapalit
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1133 Re: Cigarete, odvikavanje
Apelujem na nadležne da Izet Fazlinović i ostali tv. likovi prestanu pušiti na današnji dan 31.5. 2011., Svjetski dan borbe protiv pušenja! Nadam se da će Izet prestati da se i olešava svojom maksuzijom!
IZETE FAZLINOVIĆU, GORJEĆEŠ U DŽEHENEMU ŠTO
GENERACIJU KOJA RASTE NAVODIŠ NA ZLO!
ILI PRESTANI PUŠITI, ILI KUPUJ AZBESTNO ODIJELO/AZBESTNE CEFINE!
IZETE FAZLINOVIĆU, GORJEĆEŠ U DŽEHENEMU ŠTO
GENERACIJU KOJA RASTE NAVODIŠ NA ZLO!
ILI PRESTANI PUŠITI, ILI KUPUJ AZBESTNO ODIJELO/AZBESTNE CEFINE!
Last edited by PipiDugaDevetka on 01/06/2011 18:02, edited 2 times in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1134 Re: Cigarete, odvikavanje
Dopuna:
Redovni sam platiša RTV takse i redovni sam gledalac najbolje FTV!
Sve im želim najbolje, ali Izeta moraju urazumiti!
U ''San Remu'' ZABRANITI TOČENJE ALKOHOLA I PUŠENJE!
Redovni sam platiša RTV takse i redovni sam gledalac najbolje FTV!
Sve im želim najbolje, ali Izeta moraju urazumiti!
U ''San Remu'' ZABRANITI TOČENJE ALKOHOLA I PUŠENJE!
- zambaklija
#1135 Re: Cigarete, odvikavanje
ja prelazim na 'nu električnu,kolege se rješle tako problema
haj da i ja probam....
- PipiDugaDevetka
#1136 Re: Cigarete, odvikavanje
zambaklija wrote:ja prelazim na 'nu električnu,kolege se rješle tako problema![]()
![]()
haj da i ja probam....
-
sigicalo
#1137 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam evo mjesec dana zadovoljni korisnik LEO el.cigare...samo rijeci hvalezambaklija wrote:ja prelazim na 'nu električnu,kolege se rješle tako problema![]()
![]()
haj da i ja probam....
Rovinj zdravo
- jutarnji
#1138 Re: Cigarete, odvikavanje
Deseti dan kako sam se prestao trovati, osjecaj je fantastican. Ne koristim nista, jedino svaki put kad me spuca
kriza zavalim si samar
Znaci, cigare zdra'ooooo!!!
kriza zavalim si samar
Znaci, cigare zdra'ooooo!!!
-
Dzonikola
#1139 Re: Cigarete, odvikavanje
Alen Kar - Kako ostaviti pusenje, dobro stivo, pomaze, leci psihu.
-
1994ALIVE
#1140 Re: Cigarete, odvikavanje
Ovdje vas ima dosta starijih što pušite dugo vremena, vidio sam posljedice i to na 1. stranici, za aktivne pušače
Znači, 17 mi je god i prvi put sam probao prije godinu i po, do prije pola godine nisam uzimao skoro nikako (možda za godinu sam uzeo oko 5-6), i prije pola godine mi je drugarica preselila, tad sam bio "nikakav", iznerviran i sve, i tad sam počeo. Znači sad uzimam kad idem sa rajom van (svaka 2 dana možda), dok je bila škola kutija mi je trajala po 5 dana, i sad odlučujem da smanjim na minimalno i eventualno, nikako, hoće li meni biti teško kao nekima koji puše aktivno godinama?
Znači, 17 mi je god i prvi put sam probao prije godinu i po, do prije pola godine nisam uzimao skoro nikako (možda za godinu sam uzeo oko 5-6), i prije pola godine mi je drugarica preselila, tad sam bio "nikakav", iznerviran i sve, i tad sam počeo. Znači sad uzimam kad idem sa rajom van (svaka 2 dana možda), dok je bila škola kutija mi je trajala po 5 dana, i sad odlučujem da smanjim na minimalno i eventualno, nikako, hoće li meni biti teško kao nekima koji puše aktivno godinama?
- baustelac
#1141 Re: Cigarete, odvikavanje
Tako smo manje vise svi pocinjali. Niko nije iz starta dosao na kutiju nego tako prvo povremeno, pa cesce. Onda redovno s kutijom 2-3 dans, pa kutija na dan i vise. Ti znaci pocinjes da pusis i sigruno bi bilo trebalo biti lakse. Ako sada mozes dva dana bez cigarete, znaci da i poslije 2 dana zapalis iz fazona zato sto raja pusi. E nije nkakav fazon nego veci zajeb.1994ALIVE wrote:Ovdje vas ima dosta starijih što pušite dugo vremena, vidio sam posljedice i to na 1. stranici, za aktivne pušače
- Pikaboo
#1142 Re: Cigarete, odvikavanje
16 mjeseci bez cigarete
- atko
#1143 Re: Cigarete, odvikavanje
Sta god ta ti sad kazemo neces nam vjerovati1994ALIVE wrote:Ovdje vas ima dosta starijih što pušite dugo vremena, vidio sam posljedice i to na 1. stranici, za aktivne pušače
Al za jedno 5 godina ces skontati da smo bili u pravu i da si se zajebo i onda ces prestati (nadam se) i na ovakvim temama ces pokusati slijedecim narastajima objasniti da cine veliki zajeb ...
- Skyfox
#1144 Re: Cigarete, odvikavanje
meni strara nakon sto je presla na ekektricnu 2mjeseca bilo jucer, rijesila se cigara... Kad sam je prvi put vidio zakocen'o se od smjeha... sad mi je dragoPipiDugaDevetka wrote:zambaklija wrote:ja prelazim na 'nu električnu,kolege se rješle tako problema![]()
![]()
haj da i ja probam....
- zazana
#1145 Re: Cigarete, odvikavanje
Godina danas! Cestitam nam!Pikaboo wrote:16 mjeseci bez cigarete
- Pikaboo
#1146 Re: Cigarete, odvikavanje
zazana wrote:Godina danas! Cestitam nam!Pikaboo wrote:16 mjeseci bez cigarete
- wickerman
#1147 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja poceo pusiti sa 14,sad mi je 26. Navucen sam bio u 3-4 srednje kad sam diminjo kutiju dnevno,a danas popusim dvije-tri cigare pa ne zapalim 6-7 dana pa opet tako! Nekad je znalo proci i dvije sedmice ali cim uzmem pivu u ruke gotovo,nema suzdrzavanja!
Ne znam da li bi se moglo reci da sam pusac ili ne,ali su mi cigare sastavni dio zivota i uzivanja!
Ja pokusavam prestati zadnjih godinu dana,ali kad ne zapalim,imam osjecaj da ce mi nesto biti!
Imal kakvog lijeka za mene?
Ne znam da li bi se moglo reci da sam pusac ili ne,ali su mi cigare sastavni dio zivota i uzivanja!
Ja pokusavam prestati zadnjih godinu dana,ali kad ne zapalim,imam osjecaj da ce mi nesto biti!
- poznanik
#1148 Re: Cigarete, odvikavanje
Naravno da si pušač, dvije-tri, pa apstinencija 6-7 dana, pa i deset ili mjesec, svejedno - ti si i dalje pušač. Ti ne pokušavaš prestati s pušenjem, ti samo razmišljaš da to postigneš i varaš sebe pauzama. Kada čvrsto, ali zaista čvrsto odlučiš da prestaneš sa pušenjem, to onda treba da znači da samom sebi zabranjuješ pripaljenje cigarete, da samog sebe odgovaraš od razmišljanja, namjere i samog čina.wickerman wrote:Ja poceo pusiti sa 14,sad mi je 26. Navucen sam bio u 3-4 srednje kad sam diminjo kutiju dnevno,a danas popusim dvije-tri cigare pa ne zapalim 6-7 dana pa opet tako! Nekad je znalo proci i dvije sedmice ali cim uzmem pivu u ruke gotovo,nema suzdrzavanja!
Ja sam prestao s pušenjem prije 7 godina, nakon intezivnih 20-tak, sa 2,5-3 kutije Aure extra dnevno (dinamičan i stresan posao, izlasci, društvo, večere, itd.), i nikad nisam osjetio zdravstveni problem, ali sam uprkos tome naprasno odlučio da prestanem. I prestao sam, doslovno u roku od dva dana, od nedjelje ujutro do utorka popodne, kad sam prvi put u životu osjetio smrad dima od cigarete i odbijanje pluća za njegovim udisajem. U ta dva dana sam pojeo tonu meda i tonu limuna, na svaki trzaj ruke za kutijom, ja sam je skretao ka kašici i medu, sve zaljevao jakom limunadom bez šećera, i sve vrijeme sebe uvjeravao da radim ispravnu stvar, dok se drugi dio mene protivio i "nagovarao" me da zapalim
Kriza za pušenjem - za nikotinom, zapravo, traje nešto duže vremena, mislim da sam je ja živio i nekoliko mjeseci, sve vrijeme iskašljavajući naslage katrana, nikotina, ili čega već, za što mislim da je u stvari - narkotik, koji pušenjem samo sebe prehranjuje, da mozak ima naredbu da ga cigaretom unosi što duže vremena u krvotok...
Sve dok samom sebi ne kažeš da nećeš dalje - ti si ovisnik o nikotinu i pušenju, pušač si
- luckylaka
#1149 Re: Cigarete, odvikavanje
Nakon 30 godina pusenja 30 mjeseci bez cigara(al zato piva ko luda)i plus 20 kg(a jesam bio zgoljo sad sam knap)
-
1994ALIVE
#1150 Re: Cigarete, odvikavanje
I ja također tako, uzmem 2, max 3, dnevno, iz vlastitog ćejfa, nisam sad kao moji starci što uzimaju po kutiju dnevno...wickerman wrote:Ja poceo pusiti sa 14,sad mi je 26. Navucen sam bio u 3-4 srednje kad sam diminjo kutiju dnevno,a danas popusim dvije-tri cigare pa ne zapalim 6-7 dana pa opet tako! Nekad je znalo proci i dvije sedmice ali cim uzmem pivu u ruke gotovo,nema suzdrzavanja!