Jao, kao sam mogao zaboraviti ovu seriju.InfraRedRidinghood wrote:
Muzej SFRJ
Moderator: Chloe
-
Hierarchia
Ijao, pa hrpu stvari ste nanijeli za samo dva i po sata.
Beatrix i ostala raja, nema veze sto se ponavljaju eksponati. Samo stavljajte. Posjetiteljima muzeja nije mrsko gledati iste stvari, to sam sigurna. Posebno ako su im poznate.
Practica je bio najpopularniji fotoaparat. Bio je jos i konica, iskrin stari. Je li iko imao polaroid i koje marke?
Beatrix i ostala raja, nema veze sto se ponavljaju eksponati. Samo stavljajte. Posjetiteljima muzeja nije mrsko gledati iste stvari, to sam sigurna. Posebno ako su im poznate.
Practica je bio najpopularniji fotoaparat. Bio je jos i konica, iskrin stari. Je li iko imao polaroid i koje marke?
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Steta je velika sto se ne pravi vise ovaj Wartburg?
Varburg limuzina, najbolja masina, sest peteri dima i auspuh mu se klima...

Isao na mjesavinu - jos uvijek se sjecam tog smrada iz auspuha. Nije mi jasno samo ako ko zna - kako se je znalo koliko ide ulja a koliko benzina?

Varburg limuzina, najbolja masina, sest peteri dima i auspuh mu se klima...

Isao na mjesavinu - jos uvijek se sjecam tog smrada iz auspuha. Nije mi jasno samo ako ko zna - kako se je znalo koliko ide ulja a koliko benzina?

- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Fiat 125 PZ popularno nazvan Pezejac. Ovaj je iz 1968 godine.

A ovaj 1974 godiste.

A ovaj 1974 godiste.

Fiat 125 PZ ili pezejac
Pezejac
Tu se radi o automobilu sumnjivog porijekla, kojem zapravo nitko točno ne zna korijene, ali svi su čuli za njega. Pezejac ćete teško više naći na cestama, možda negdje duboko skrivenog u nekoj staroj garaži čiji vlasnik ima preko osamdeset, a svog ljubimca, koji je ionako prešao malo kilometara, licka i čisti barem jednom tjedno.
To je, naime, Fiatov model, vjerojatno 125 PZ, a proizvodio se između 1967. i 1973. godine. Pezejac je zapravo zaslužan za dovođenje luksuznih automobila u Hrvatsku, ali kvalitetom se baš nije pokazao. Kao i mnoge druge stare modele (osim Lade koja je od svih doista najbolja i nepoderiva), povremeno ga je trebalo pogurnuti da upali, a dim koji je puštao kroz auspuh nije djelovao najnormalnije. Mnogi su ipak svoja prva vozačka iskustva stekli upravo u vožnji pezejcem, pa bi i on imao svakakve priče koje bi nam mogao ispričati.

-
Ljubitelj Zabara
Oliver Mlakar i Lazo Goluza

Last edited by Ljubitelj Zabara on 20/12/2006 00:11, edited 1 time in total.
- Nosferatu

Fiat 126 poznatiji kao Peglica - pogledaj mu samo prekidaca na kontrol-tabli, ko da smo u HE a ne u automobilu. Legendarno!
Manufacturer: FiatPeglica
Početkom sedamdesetih Rim i druge gradove Italije preplavili su mali auti, kod nas poznati kao peglice, a službeno Fiat 126. Do nas su brzo stigli, ali popularni su postali tek krajem tih godina. Glavna prednost peglice je to što se lako gura kad zatreba, a nakon par godina zatrebalo bi često.
Oni koji su vozili peglicu znaju da s njom nije lako. Ako bi već ostarjela dogurala do sto na sat, to je bilo veselje! Dizajnom se isticala među malim autima koji su uglavnom bili bucmasti, okruglasti, dok je ona imala svoj poseban, uglati oblik. Još jedna prednost – peglica se može parkirati bilo gdje, otprilike kao današnji Smart.
Production: 1972-2000
Predecessor: Fiat 500
Successor: Fiat Cinquecento
Class: city car
RR
Body style: 2-door saloon
Engine: 594 cc Flat-2
652 cc Flat-2
Length: 3.11 m
Width: 1.38 m
Height: 1.34 m
Ne prevazidjeno...Nakon 1980 nije se pravila u Italji vec u Poljskoj, do 2000-te. Ako pozurite - mozete i kupiti novi model star svega 7 godina.
Last edited by Nosferatu on 20/12/2006 00:15, edited 1 time in total.
-
Hierarchia
IGRE BEZ GRANICA (Infra, gledaj...)

(ova mi je najmocnija, pazi im nogica.
)

(ova mi je najmocnija, pazi im nogica.
-
DUREX
Ovo se nekada davno pojavilo na formumu, ali definitivno zasluzuje da bude ponovo postavljeno....
Mackice....repovi....tjeranje na prirodno....
(obratiti paznju na Darka Nestorovica....afro-man s repovima....I kad je ikad lik isfur'o afro rizuru, a vi se danas nesto kurcite...pa eeeee)

Mackice....repovi....tjeranje na prirodno....
(obratiti paznju na Darka Nestorovica....afro-man s repovima....I kad je ikad lik isfur'o afro rizuru, a vi se danas nesto kurcite...pa eeeee)

Last edited by DUREX on 20/12/2006 00:30, edited 2 times in total.
-
Hierarchia
Nisam ja, neki drugi kolekcionar/ka.InfraRedRidinghood wrote:Hahahahhahahahaha, jesi ovo screenshots pravila, feldmaršalko ?!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Nosferatu
Najpoznatiji model Fiata 500 - poznatiji kao Fico je u stvari bio 2-ga generacija Fiat modela Topollino. Inace Topollino znaci na Talijanskom - Mali mis ili Miki Maus (navodno). U svoje vrijeme je bio i najmanji automobil proizveden.

The Topolino was an automobile model manufactured by Fiat from 1937 to 1955.
The Topolino (the Italian name for Mickey Mouse, meaning "little mouse") was the name given to the first Fiat 500 which was one of the smallest cars in the world at the time of its production. Launched in 1937, three models were produced until 1955, all with only minor mechanical and cosmetic changes. It was equipped with a 569 cc four-cylinder, side valve, watercooled engine mounted in front of the front axle, and so was a full-scale car rather than a cyclecar. (The radiator was located behind the engine.)
Its top speed was about 53 mph (85 km/h), and it could achieved about 39.2 mpg (100 km per 6 liters). The Topolino sold for about 8,900 lire (about 7,000 euro today). Nearly 520,000 models of the Topolino were sold.

- kekec
Nosferatu wrote:A ko je pravio Partner-a?
I kako se je zvala ona cigareta jedna, sjecam se kutije, zelenkasta a naziv je bilo nesto C57 ili tako nekako, slovo i broj. Evo ne mogu je naci nikako na internetu, nema nigdje.
Walter Wolf je iz Rovinjske Fabrike Duhana. A imali su i oni Bijeli i Plavi Ronhil meni se cini.
Da nije C67. Pusio sam te, ali evo nikako se sjetiti tacnog naziva.
Zelena kutija, tvrdo pakovanje i cini mi se staniol zlatne boje.
Tvornica duhana Zagreb, ali ime...
Izgleda da smo dobro zalutali.
Ja sam pomislio na Filter 160 i o njemu pisao (cuj C67
Da li si ti Nosferatu mislio na filter 160, slicnog
pakovanja kao ovo danasnje:

-
DUREX
Kekec, mislim da je govorio o pedesetsedmici....ja sam vec odgovorio na to...poklapa se sve...zelenkasta tijaku i 57..DUREX wrote:Slovenacka 57-ica....Odvratne jeftine cigarete... Ne sjecam se da je stajalo neko slovo u imenu...Mislim da nije...Mi smo ih zvali pedesetsedmica i bile su okrenute naopako.InfraRedRidinghood wrote:57 je broj, a ne sjećam se da je bilo i slovokekec wrote: Da nije C67. Pusio sam te, ali evo nikako se sjetiti tacnog naziva.
Zelena kutija, tvrdo pakovanje i cini mi se staniol zlatne boje.
Tvornica duhana Zagreb, ali ime...
Koliko se sjecam, neko je sliku vec postavio.
-
Hierarchia
U jednom vrtu medju cvije-e-e-cem
Sicusan grad se sakrio
U njemu zive mala biiiica
Kazu da Graskograd je to.
To znamo samo ti-i-i i ja
Hajmo ih posjetiti sad
I vidjet cete sitno zr-r-r-rnje
I njihov Graskograd!

Sicusan grad se sakrio
U njemu zive mala biiiica
Kazu da Graskograd je to.
To znamo samo ti-i-i i ja
Hajmo ih posjetiti sad
I vidjet cete sitno zr-r-r-rnje
I njihov Graskograd!

-
Hierarchia
Je li moguce da sam toliko smotana pa ne mogu pronaci original naziv Graškograda? Zna li mozda neko?

[/img]