Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Irm@ wrote:vec nekoliko dana pokusavam analizirati pjesnicku notu naseg velikog umjetnika... i jednostavno sam shvatila da tome nisam dorasla... pa evo ako neko drugi se usudi bujrum... previshe je to za mene
Rizzo Ruza
Adrenalin
Ko zna je li ova ljubav
u jednom ili oba smjera
ovu vezu vozim jos po tankom ledu
molitve se drzim da ublazim udar
Kad u trenu ti se pojavis
i zamalo da ne napravim sudar
Ref.
Adrenalin kao struja ti kroz vene
moj si adrenalin lupa srce zbog tebe
ti imas neko ludilo u sebi
to uzbudjenje izdrzao ne bih
Adrenalin i vise nemam kontrole
moj si adrenalin vozim kao bez dozvole
ni crveno, ni zeleno svjetlo ne vidim
samo da u nesto ja ne udarim
hmmmm... mislim da si na pogrešnom forumu
ovako velike stihove moguće je analizirati samo u najužim naučnim krugovima...
p.s. možda ne bi bilo loše čuti mišljenje kluba nezavisnih intelektualaca '99 o istima....
Veliki udar za EU! Rizzo Ruza ne prihvata Lisabonski sporazum!
Nakon sto je Irska odbacila Lisabonski sporazum,EU je pretrpila jos jedan veliki udar.U sjedistu EU u Briselu kao bomba je odjeknula vijest da Rizzo Ruza ne prihvata Lisabonski sporazum.U svojoj izjavi na press konferenciji u Madridu gdje se trenutno nalazi na turneji,Rizzo je rekao: "Lisabonski sporazum ne omogucava subvencije poljoprivredi i ne stiti male proizvodace.Takodje,EU se treba siriti,ali ne po svaku cijenu.Moramo uciti na greskama iz proslosti da bismo nove clanice prihvatili spremni."
Predsjednik evropske komisije Jose Manuel Barroso je hitno reagovao na Rizzine izjave rekavsi da nakon Rizzinog odbacivanja Lisabonskog sporazuma EU treba ponovo razmotriti unutrasnju politiku i pokrenuti proceduru novog sporazuma obzirom da je Lisabonski propao.Baroso je takodje naglasio da se nada da je ovo licni stav Rizze Ruze,ali ne i ostatka BH estradnog neba.
U poslijepodnevnim satima se ocekuje izjava Don Almira koji ce se u ime svog benda ocitovati o Lisabonskom sporazumu.
komeba wrote:Veliki udar za EU! Rizzo Ruza ne prihvata Lisabonski sporazum!
Nakon sto je Irska odbacila Lisabonski sporazum,EU je pretrpila jos jedan veliki udar.U sjedistu EU u Briselu kao bomba je odjeknula vijest da Rizzo Ruza ne prihvata Lisabonski sporazum.U svojoj izjavi na press konferenciji u Madridu gdje se trenutno nalazi na turneji,Rizzo je rekao: "Lisabonski sporazum ne omogucava subvencije poljoprivredi i ne stiti male proizvodace.Takodje,EU se treba siriti,ali ne po svaku cijenu.Moramo uciti na greskama iz proslosti da bismo nove clanice prihvatili spremni."
Predsjednik evropske komisije Jose Manuel Barroso je hitno reagovao na Rizzine izjave rekavsi da nakon Rizzinog odbacivanja Lisabonskog sporazuma EU treba ponovo razmotriti unutrasnju politiku i pokrenuti proceduru novog sporazuma obzirom da je Lisabonski propao.Baroso je takodje naglasio da se nada da je ovo licni stav Rizze Ruze,ali ne i ostatka BH estradnog neba.
U poslijepodnevnim satima se ocekuje izjava Don Almira koji ce se u ime svog benda ocitovati o Lisabonskom sporazumu.
Napokon su u studiju IZONI i RIZZO........obradjuju HIT "The Beatles - Yesterday" uz turbofolke zvuke i rep izvedbe, samo jedino nisu sigurni ko ce od njih dvojice da repuje.Muzicka produkcija "ODRON" je uzela na sebe ovu glazbenu Hitijadu da sprovede do svjetskih tokova muzicke scene.
fole13 wrote:Rizo Ruza me asocira na onu recenicu s audicije posljednji pokusaj brice da od guzice napravi lice
Rece ti i osta ziv... Jesi li svjestan da si izazvao gnjev miliona ljudi???
Ali vjerovatno si mlad, oprostice ti Rizzo, on je velicina ali mi, njegovi fanovi, tesko ikada...
Ako te stigne prokletstvo broja 19 znaj da si sam kriv...
komeba wrote:Veliki udar za EU! Rizzo Ruza ne prihvata Lisabonski sporazum!
Izvor : rizzo.press
Don Almir: Rizzo Ruza ne govori u ime BH estradnog neba!
Na press konferenciji u Briselu,Don Almir je rekao da Rizzo Ruza ne govori u ime BH estradnog neba kada odbacuje Lisabonski sporazum.Don Almir je takodje iskoristio priliku da najavi veliku turneju svog boyband-a "Jihad boys" od Tokija do Milvokija.Komesar EU Jose Manuel Barroso je pohvalio ovaj stav te naglasio da mu je "laknulo" saznavsi da ne odbacuje cijelo BH estradno nebo Lisabonski sporazum.
Evo i prve reakcije Visokog Predstavnika EU za estradu na danasnje izjave Ruze i Dona:
Visoki Predstavnik EU za estradu je danas, nakon istupa Ruze i Donove reakcije, za Dnevni oGlas izjavio:
"Ocito je da je Don poceo pucati po savovima. Nakon sto je ostao bez argumenata, poceo je Ruzu napadati na nacionalnoj osnovi, potencirajuci kako Ruza ne govori u ime bh. estradnog neba. Time je, najvjerovatnije, pokusao aludirati na to da Ruza ima i spansko drzavljanstvo. Ovo smatram sramnim Donovim pokusajem da se osveti za nedjeljni ekces kada je Ruza zovnu Iglesijasa, umjesto njega, da pjeva na finalnoj utakmici EURO-a 2008. Ja cu jos jednom podcrtati da je Ruza jedini legalni predstavnik bh. estradnog neba i da Evropa stoji iza Ruze i njegovog benda 'Dream Team', jer je to jedini bh. boy band, a koji je osnovan prema dogovoru iz Daytona.. Porucujem Prsesu da necu dozvoliti negiranje dogovora iz Daytona i osnivanje novih boy bandova koji nisu u skladu s tim mirovinim rjesenjem."
Ja bih posebno naglasio zadnju recenicu u kojoj je Visoki dao do znanja kakav je stav EU prema osnivanju novih bandova i teznjama da se osnuje i treci bh. boy band.
Vec dugo nisam posjecivao ovo ruglo od foruma na kojem su i u pocetku manje-vise pisali samoproklamovani muzicki znalci i mudroseri, a sada kako vidim ovo je postao playground za gomilu neizivljenih adolescenata, neradnika i karakteristicne forumske kaste - onih koji na ozbiljnim temama nemaju sta da kazu pa su odlucili da uniste ovu potencijalno vrlo interesantnu temu. Obratite paznju koliko ste bljuvotina napisali i koliko vremena potrosili - da ste isto ulozili u kakav kreativan rad, mozda bi u ovoj zemlji cvijetalo vise Ruza
Ispod casti mi je uopste da citam ovo praznjenje i ispoljavanje dnevnih frustracija ljudi koji u zivotu nisu ostavili nikakvog traga vrijednog pomena, a kamoli da odgovaram na infantilne provokacije. To sam prestao onda kad su pojedini poceli sa prijetecim porukama. Sve sto imam reci je fuj.
Samo bih se osvrnuo na jednu stvar, a to je vase nepoznavanje bosanske scene i njene hijerarhije. Isto kao sto se zna da je Dino Merlin nekrunisani kralj moderne bosanske muzike, isto tako je vrlo ocito da je Rizzo Ruza na ljestvici popularnosti miljama daleko od kojekakvih pozera kao sto su razni Don Almiri i Fistici. Rizzo Ruza, s jedne strane, je prosao put od Sarajevske Ruze (dakle rock'n'rolla i alternative), do samostalne karijere uspjesnog pop muzicara urbanog smeka. A sta su i odakle su se stvorili Don Almir i Fistik? Koja je to njihova muzicka putanja? A da ne spominjem sund kao sto su razne vrste hej-ba-sta-ima-ba-Gegaja!
UBL wrote:Vec dugo nisam posjecivao ovo ruglo od foruma na kojem su i u pocetku manje-vise pisali samoproklamovani muzicki znalci i mudroseri, a sada kako vidim ovo je postao playground za gomilu neizivljenih adolescenata, neradnika i karakteristicne forumske kaste - onih koji na ozbiljnim temama nemaju sta da kazu pa su odlucili da uniste ovu potencijalno vrlo interesantnu temu. Obratite paznju koliko ste bljuvotina napisali i koliko vremena potrosili - da ste isto ulozili u kakav kreativan rad, mozda bi u ovoj zemlji cvijetalo vise Ruza
Ispod casti mi je uopste da citam ovo praznjenje i ispoljavanje dnevnih frustracija ljudi koji u zivotu nisu ostavili nikakvog traga vrijednog pomena, a kamoli da odgovaram na infantilne provokacije. To sam prestao onda kad su pojedini poceli sa prijetecim porukama. Sve sto imam reci je fuj.
Samo bih se osvrnuo na jednu stvar, a to je vase nepoznavanje bosanske scene i njene hijerarhije. Isto kao sto se zna da je Dino Merlin nekrunisani kralj moderne bosanske muzike, isto tako je vrlo ocito da je Rizzo Ruza na ljestvici popularnosti miljama daleko od kojekakvih pozera kao sto su razni Don Almiri i Fistici. Rizzo Ruza, s jedne strane, je prosao put od Sarajevske Ruze (dakle rock'n'rolla i alternative), do samostalne karijere uspjesnog pop muzicara urbanog smeka. A sta su i odakle su se stvorili Don Almir i Fistik? Koja je to njihova muzicka putanja? A da ne spominjem sund kao sto su razne vrste hej-ba-sta-ima-ba-Gegaja!
S ovim se apsolutno slazem! Upravo zato me i iznenadilo kada sam cuo da Rizzo sa doticnim osniva boyband.Ok,jesu nekada bili zvijezde i ok,nije primio Don Almira...ali Fistik,Zijo,Edwon Po...WTF?
UBL wrote:Vec dugo nisam posjecivao ovo ruglo od foruma na kojem su i u pocetku manje-vise pisali samoproklamovani muzicki znalci i mudroseri, a sada kako vidim ovo je postao playground za gomilu neizivljenih adolescenata, neradnika i karakteristicne forumske kaste - onih koji na ozbiljnim temama nemaju sta da kazu pa su odlucili da uniste ovu potencijalno vrlo interesantnu temu. Obratite paznju koliko ste bljuvotina napisali i koliko vremena potrosili - da ste isto ulozili u kakav kreativan rad, mozda bi u ovoj zemlji cvijetalo vise Ruza
ma ne obracaj paznju na ove adolescente, neradnike i forumske kaste... ovdje ima fanova, pa nas malo vise informisi o rizzi i o njegovoj muzici....
pozz
UBL aka rizo slazem se sa svim sto si napisao! Ja kao tvoj iskreni fan ni u snu te nikad nisam stavljao u isti kos sa nekim don almirima,,fisticima,gegajima!Mislim da oni samo zele da se na racun tvog imena proguraju na BiH zvjezdanom estradnom nebu!
Nego druze reci nam gdje te uskoro mozemo vidjeti uzivo i konacno nam otkrij tajnu broja 19!
Sa duznim postovanjem tvoj veliki fan!
UBL wrote:To sam prestao onda kad su pojedini poceli sa prijetecim porukama.
Kako vas nije stid forumska populacijo
Fuj, stvarno ste odron
UBL nista se ti ne boj, pusti ove papke neizivljene.
Dokle god je nas, istinskih fanova, za Rizzu ce da se cuje i u Wellingtonu
Go, Rizzo
I ne bogohulite, da je Rizzo u istom kosu sa nekim anonimusima...fuj
UBL wrote: Obratite paznju koliko ste bljuvotina napisali i koliko vremena potrosili - da ste isto ulozili u kakav kreativan rad, mozda bi u ovoj zemlji cvijetalo vise Ruza
Jednostavno genijalno, ostao sam zabezeknut. Fkt, da ste uradil pomenuto, mozda bi imali cast da slusamo jos jednog umjetnika kakv je rizzo. Ccccccc, ovaj forum je pun neizivljenih adolescenata, stidite se
Tacno je tako.....koja ne upucenost u nasu domacu scenu i hijerajhijsku ljestvicu.Pa umjetnost nije traktor da ga svako vozi,to moraju vrsni znalci tj prave traktordjije tj umjetnicke duse. Zato nam i treba neko kao UBL i RIZZO da nam pokaze svjetionik da mi kao brodolomci na pucini znamo da ne mozemo potonuti u svome ne znanju.Tako je GO RIZZO GO !!!
cyprus wrote:Ja evo nešto pokušavam shvatit čemu ovolika popularnost ove teme . Haj za piramide i kontam, al za Rizzu baš i ne
Nemoj kontati...samo se prepusti, uskoro će ti sva vrata spoznaje biti otvorena, osjetićeš se lagano....nećeš više hodati nego lebditi nad zemljom. Dobrodošao u Rizzin eden...samo se prepusti, nek te nosi...
U potpunosti se slazem sa UBL-om ne mogu se neki Fistik, Don Almir, Izo Gegaj ili Edvin Po stavljati u isti kos sa Rizzom to je sramota. Ovi kvazi umjetnici nisu znali sta je muzika kada se je Rizzo zakovao na vrh estradnog neba sa svojim hitovima
Na drugim podforumima otvaraju teme o nekakvim puskama Thompsonkama i sl.
Sada mi je drago da postoji ova tema, a na kojoj se moze ozbiljno raspravljati o pravoj muzici.
Oni tamo ne raspravljaju o muzici nego o nekim nacionalnim podobnostima tih pusaka i sl.
Dok nas Rizzo nosi pacifisticko ime Ruza, njima su interesantniji ti strojevi koji ubijaju ljude.
GO Rizzo GO!
Zaista, poslusajte tamo neke pjesme o "Genima kamenim" i dobro se ismijte, a onda poslusajte "Gurabiju", naseg Ruze i odmorite usi s pravom umjetnoscu.