Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
edosman

Post by edosman »

horoz wrote: uzivam u povrijedjenim sujetama :)
Kao prvo, moja sujeta ne moze biti povrijedjena, posto arheolog nisam.

Kao drugo: ti si, haman, besplatni agitator i advokat i provokator u jednom.

Kao trece: sa tobom je svaka diskusija zavrsena, posto ne zelim da padam na tvoj nivo.

Kao cetvrto: @carice ... odlicno" sacekat cemo, pa onda napravim ja nama kaficu, sjednemo fino ko ljudi i opustimo se. Sta da ovdje sada iznosimo milijarde razloga? Svako neka ima svoje misljenje i postujmo ga bez uvreda (tj. bas onako, kako nas dvoje komuniciramo).

@carica -> pozdravi!
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Pošto se često čuje (na forumu) kako ono kamenje što je iskopano ne liči na piramidu :? da upitam stručnjake šta je na sljedećim slikama.
Slika 1.
Image
Slika 2.
Image
Slika3.
Image
horoz

Post by horoz »

moja sujeta ne moze biti povrijedjena, posto arheolog nisam
... naravno da nisi. vidi se odmah da si amater.
ti si, haman, besplatni agitator i advokat i provokator u jednom
... da jos dodam i piramidoljubac :)
haman da te istina i cinjenice provociraju
sa tobom je svaka diskusija zavrsena, posto ne zelim da padam na tvoj nivo
... ne znam sto se i upustas u diskusiju bez argumenata.
sto se tice nivoa... lijepo je kad covjek ima visoko misljenje o samom sebi. samo tako nastavi, daleko ces dogurati.
Goran_35

Post by Goran_35 »

edosman wrote:
#carica# wrote:Ok, tvoje misljenje jeste da nema piramide, moje jeste da tu postoji nesto ogromno, a je li to piramida il ne, ne znam jos, al se zaista nadam da jeste.
Sta se desavalo prije 12 000 godina to ne mozes ni ti ni ja znati. Naravno, uvijek imaju predpostavke al sigurnost za te predpostavke je kolika...??
Ne zelim da ulazim u neku diskusiju kojoj nema kraja samo ne shvatam sto se toliko svi skeptici "boje" onoga sto ce Semir pronaci, zapravo sto je vec pronasao???
Bojite se da ce ovdje doci, pokupitit lovu i nestati...pa majka mu stara, ako se to desi nece biti ni prvi ni poslednji, a sto se tice viceva o "glupim" Bosancima, "komsije" ce to pricati sa piramidom il bez nje u to budi siguran!!
Jedino sto ja vidim da neki od vas one argumente koji su se iznjeli o postojanju piramide u Visokom, ispod brda Visocica, ne negirate nit ih objasnjavate, vec samo tvrdite i ponavljate "ko je Semir da nam on dodje iz Amerike i kaze da imamo piramidu"?? To je ono sto ja trenutno vidim.
Mogu ja potvrditi kada odem na oficijelne stranice geoloskih i palentoloskih instituta.

Sta mislis, kako se ustvrdjuje starost odjedjenih slojeva zemlje?

Uz pomoc kristalne kugle?

U danasnje doba je moguce ustvrditi i kad je neko u koliko sahati umro, premda niko nije bio prisutan kad se to dogodilo.

Sto onda ne bi bilo moguce da se ustanovi, sta je bilo prije 12.000 godina.

Nikad nisi vidjela dinosaouruse, ali sigurno vjerujes da su postojali, zar ne?

A sto tvrdis da se onda ne moze znati, sta je bilo prije 12.000 godina?

Mozes, dakle, prihvatiti da je prije 100 miliona godina postojao T-Rex, ali ne i da je prije 12.000 bilo leda na evropskom kontinentu.

Hajmo malo realno razmisliti ...

Ja bih pit'o sljedece: :oops:

1.Koji je najstariji narod u Evropi, koliko godina je star i na osnovu koje nauke se to pouzdano zna?

2.Koliko je strara Sfinga u Egiptu?

3.Postoje li pronadjeni gradovi,stariji od 12 000 godina i gdje se nalaze?

Hvala na odgovoru
edosman

Post by edosman »

seljak_cojek wrote:Pošto se često čuje (na forumu) kako ono kamenje što je iskopano ne liči na piramidu :? da upitam stručnjake šta je na sljedećim slikama.
Slika 1.
Image
Slika 2.
Image
Slika3.
Image
Moze biti sve i svasta. Od obicnih stepenica, pa i do piramide.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

edosman wrote:
seljak_cojek wrote:Pošto se često čuje (na forumu) kako ono kamenje što je iskopano ne liči na piramidu :? da upitam stručnjake šta je na sljedećim slikama.
Slika 1.
Image
Slika 2.
Image
Slika3.
Image
Evo i originalnih slika.
Slike 1 i 2.
Image
Slika 3.
Image
edosman

Post by edosman »

Goran_35 wrote:
1.Koji je najstariji narod u Evropi, koliko godina je star i na osnovu koje nauke se to pouzdano zna?
Baski su, koliko znam, najstariji narod, posto ne govore indogermanskim jezicima kao ostali Evropljani.

Preko 4000 godina.

Hvala na odgovoru
Ne postoje. Najstariji su oko 9.000 godina (civilizacija zvana Sumerija)
edosman

Post by edosman »

seljak_cojek wrote:
edosman wrote:
Slika 1.
Image
Slika 2.
Image
Slika3.
Image
Evo i originalnih slika.
Slike 1 i 2.
Image
Slika 3.
Image
Kao sto sam vec jednom predlozio, sacekajmo dok oni devastiraju ... uh, izvinjavam se, prekopaju to brdo, pa cemo onda pricati.

A do tada, hajmo postirati ovako lijepe slicice pravih piramida.
Goran_35

Post by Goran_35 »

greska
horoz

Post by horoz »

sacekajmo dok oni devastiraju ... uh, izvinjavam se, prekopaju to brdo, pa cemo onda pricati.
... i kao ja sam provokator :)

otidji na to "brdo" i vidjeces sta je...

nasa, bosanska piramida
helo

Post by helo »

edosman wrote:
helo wrote:
edosman wrote:Evo, "nas" Semir O. pise sljedece o drugim naucnicima (on sam, naravno, nije naucnik, ali eto pise o drugima)

--------------
4. Mrs. Kujundžic-Vejzagić and professor Imamović have called me ignorant and amateur. Considering that I have more years of high education as both of them together, I believe that the same can be said for them as well.
--------------

http://www.bosnianpyramids.org/index.php?id=2&lang=en

Joj, samo cekam trenutak, kad ce ovaj tip da zdimi za Ameriku kada mjestani primijete da ih je postenski prevario.
Ne razumijem to poštenski prevario? :shock: Pa Osmanagić im je samo bolje dane donio, bila tu piramida (a jeste 100% vjerujem) ili kako ti kažeš nema ništa. Bože moj ljudi svaki dan dolaze da vide Visoćicu i slobodno mogu reči da je turizam krenuo u Visokom. A pored toga cjela svjetska javnost je čula za Bosnu i Piramidu :wink:
Ma ja, turizam ... vazno je samo nesto usicariti. To sto tamo unistise prave ostatke, ne interesira nikoga.

Daj ti malo para, a ko sisa historiju.
E vidiš kako nisi u pravu, da si bio u Visokom nebi iznosio takav stav kao nekoliko antipiramidaša na ovom forumu. Ja sam isto bio pola pola, čuo sam da je nekada gore bila tvdžava Bosanski kraljeva i da sigurno ima nešto. Toliko sam bio radoznal da sam morao da odem gore i da vidim šta se dešava. Kada sam došao na Visoćicu na sami vrh gdje je "tvrdžava" bio sam zateko sam ništa što bi rekao da je tu nešto bilo. i Sada kada se 300 metara od te "tvrdžave" (koja ne postoji) kopa i dokazuje da bi mogla biti piramida ispod javljaju se sljepci i ljudi koji se meni gade sa svojim izjavama kao ti. Uništiče ono malo dokaza. Pa prijatelju gore ne postoje ama baš gotovo ništa od te "tvrdžave". Ja se samo pitam gdje su sve ove godine poslje ratne istomišljenici poput tebe bili pa sačuvali i istraživali tu tvrdžavu. Moj zaključak je tvoga odgovora ovaj: Netreba ništa to gore dirati ni proučavati neka to fino na miru sve što ima propadne što sada mora neko da nešto pokuša nači i spasiti.
Goran_35

Post by Goran_35 »

edosman wrote:
Goran_35 wrote:
Baski su, koliko znam, najstariji narod, posto ne govore indogermanskim jezicima kao ostali Evropljani.

Preko 4000 godina.

Hvala na odgovoru
Ne postoje. Najstariji su oko 9.000 godina (civilizacija zvana Sumerija)

1.Jesu Baski,a na osnovu koje nauke se tacno i potpuno precizno moze znati starost i porijeklo? I koliko su stari tacno u godinama?

2. Netacno!
Sfinga je stara oko 12 000 godina

(The origins of this controversy go back to the late 1970s when John Anthony West, an independent American researcher, was studying the obscure and difficult writings of the brilliant French mathematician and symbolist R. A. Schwaller de Lubicz. Schwaller is best known for his works on the Luxor Temple, but in his more general text, Sacred Science (first published in 1961), he commented on the archaeological implications of certain climatic conditions and floods that last afflicted Egypt more than 12,000 years ago)

3. Netacno postoje stariji "podvodni" gradovi
edosman

Post by edosman »

helo wrote:Moj zaključak je tvoga odgovora ovaj: Netreba ništa to gore dirati ni proučavati neka to fino na miru sve što ima propadne što sada mora neko da nešto pokuša nači i spasiti.
Procitaj moje ranije postove, pa ces vidjeti da su ti zakljucci apsolutno pogresni.

Nemam ja nista protiv iskopavanja, samo protiv nestrucnog iskopavanja i amatera, koji vjeruju u vanzemaljce kao sto je Semir O.
Goran_35

Post by Goran_35 »

A i sfinga je stara 12 000 godina ( UTVRDJENO NA OSNOVU EROZIJE SFINGE) znaci i na osnovu ovoga mozemo odgovor na trece pitanje smatrati netacnim
edosman

Post by edosman »

Goran_35 wrote:
1.Jesu Baski,a na osnovu koje nauke se tacno i potpuno precizno moze znati starost i porijeklo? I koliko su stari tacno u godinama?

2. Netacno!
Sfinga je stara oko 12 000 godina

(The origins of this controversy go back to the late 1970s when John Anthony West, an independent American researcher, was studying the obscure and difficult writings of the brilliant French mathematician and symbolist R. A. Schwaller de Lubicz. Schwaller is best known for his works on the Luxor Temple, but in his more general text, Sacred Science (first published in 1961), he commented on the archaeological implications of certain climatic conditions and floods that last afflicted Egypt more than 12,000 years ago)

Vidim, procitao si skoro sve Semirove knjige.

Samo naprijed. Kada svo ovo ludilo prodje, bit ce mi drago da se sretnemo opet ovdje.
edosman

Post by edosman »

Goran_35 wrote:A i sfinga je stara 12 000 godina ( UTVRDJENO NA OSNOVU EROZIJE SFINGE) znaci i na osnovu ovoga mozemo odgovor na trece pitanje smatrati netacnim
Molim, navedi tacne, arheoloske izvore, pa cu ti povjerovati.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Goran_35 wrote:
Nalaze se između Japana i Tajvana. Evo nekoliko slika.
Image
Image
Image
Goran_35

Post by Goran_35 »

Edo,neda mi se,ali potrazi i naci ces sam.Ja sam licno o tome citao iz par naucnih casopisa i gledao par emisija na Discovery koje govore o ovom otkricu...

Strucnjaci su to potvrdili na osnovu erozije sfinge u odnosu na piramide...
edosman

Post by edosman »

Goran_35 wrote:
Kao sto sam vec rekao, dobro si procitao Semirove "knjige".
Last edited by edosman on 30/04/2006 00:48, edited 1 time in total.
edosman

Post by edosman »

Goran_35 wrote:Edo,neda mi se,ali potrazi i naci ces sam.Ja sam licno o tome citao iz par naucnih casopisa i gledao par emisija na Discovery koje govore o ovom otkricu...

Eh, vala ja ne trazio za necim u sta ne vjerujem.

Od mene trazite dokaze, a sami ih ne donosite. Nije fair.

Dakle vazi da nije stara 12.000 godina.
Goran_35

Post by Goran_35 »

edosman wrote:
Goran_35 wrote:Edo,neda mi se,ali potrazi i naci ces sam.Ja sam licno o tome citao iz par naucnih casopisa i gledao par emisija na Discovery koje govore o ovom otkricu...

Eh, vala ja ne trazio za necim u sta ne vjerujem.

Od mene trazite dokaze, a sami ih ne donosite. Nije fair.

Dakle vazi da nije stara 12.000 godina.

Kako ti zelis :D samo ipak grijesis :oops: Bice da je 12 000 godina :oops:

Eto vrati ti mene a taman sam posao na spavanje
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

edosman wrote:
helo wrote:Moj zaključak je tvoga odgovora ovaj: Netreba ništa to gore dirati ni proučavati neka to fino na miru sve što ima propadne što sada mora neko da nešto pokuša nači i spasiti.
Procitaj moje ranije postove, pa ces vidjeti da su ti zakljucci apsolutno pogresni.

Nemam ja nista protiv iskopavanja, samo protiv nestrucnog iskopavanja i amatera, koji vjeruju u vanzemaljce kao sto je Semir O.
Pa maloprije si napisao da ti nisi arheolog, na osnovu cega onda mozes tvrditi da je neko amater. Rekao bih na osnovu sto je to neko drugi rekao.

Kazes da se devastira arheolosko nalaziste. Koliko sam ja vidio tamo se devastira sad za sad samo livada a tzv. zasticeno arholosko nalaziste, ako se to moze nazvati nalazistem, nije ni dotaknuto. Znaci bolje bi bilo da si rekao da se devastira brdo.

Zar i tebe ne interesuje odakle svuda po brdu onakve ploce ili se slijepo drzis onoga sto su napisali znameniti BH istoricari i kvazi-arheolozi.
Ja ne znam i ne tvrdim da je piramida ali isto tako znam da se arheoloskim nalazistem moze nazvati tek nesto sto ljudsko oko moze vidjeti. E pa "amater" Osmanagic je nesto iskopao a ovi ostali strucnjaci su samo postavili hipoteze i tvrde da je to jedina istina.
Iskreno da ti kazem nije me briga sta je ali me je i te kako briga da to ugleda svijetlost sunca a posto je Osmanagic na osnovu svoga rada postavio neke teorije, pa onda iskopao i svaki dan sve vise iskopava jedino sto mi je ostalo je da vjerujem njemu a ne onima koji samo prosipaju suplje teorije.
Evo ti tvrdis da je Sfinga stara 4000 godina a @Goran da je stara 10.000. E sad po cemu bi ja trebao da povjerujem ijednom od vas dvojce kad niti jedan niti drugi niste na terenu dokazivali njenu starost. A teorija kaze i jedno i drugo. S tom razliko sto @Goran ima jedno najnormalnije i najoptimalnije razmislajnje a to je pustimo covjeka da radi i rezultati ce sami doci a ti nas zatrpa svojom teorijom. Doduse za razliku od ostalih antipiramidasa tvoji su postovi korektni i tvoje je pravo da ne vjerujes!
Shoshana

Post by Shoshana »

Evo veb stranica covjeka koji je plasirao teoriju o starosti sfinge, kao i istrazivao Yonaguni...

Pazljivo procitaj sve sto pise i o sfingi i o Yonaguniju.... (Dakle, u najboljem slucaju 8000, a i to je nedokazano.)
http://www.robertschoch.net/index.html
edosman

Post by edosman »

hrasno38 wrote:
edosman wrote:

Pa maloprije si napisao da ti nisi arheolog, na osnovu cega onda mozes tvrditi da je neko amater. Rekao bih na osnovu sto je to neko drugi rekao.

Kazes da se devastira arheolosko nalaziste. Koliko sam ja vidio tamo se devastira sad za sad samo livada a tzv. zasticeno arholosko nalaziste, ako se to moze nazvati nalazistem, nije ni dotaknuto. Znaci bolje bi bilo da si rekao da se devastira brdo.

Zar i tebe ne interesuje odakle svuda po brdu onakve ploce ili se slijepo drzis onoga sto su napisali znameniti BH istoricari i kvazi-arheolozi.
Ja ne znam i ne tvrdim da je piramida ali isto tako znam da se arheoloskim nalazistem moze nazvati tek nesto sto ljudsko oko moze vidjeti. E pa "amater" Osmanagic je nesto iskopao a ovi ostali strucnjaci su samo postavili hipoteze i tvrde da je to jedina istina.
Iskreno da ti kazem nije me briga sta je ali me je i te kako briga da to ugleda svijetlost sunca a posto je Osmanagic na osnovu svoga rada postavio neke teorije, pa onda iskopao i svaki dan sve vise iskopava jedino sto mi je ostalo je da vjerujem njemu a ne onima koji samo prosipaju suplje teorije.
Evo ti tvrdis da je Sfinga stara 4000 godina a @Goran da je stara 10.000. E sad po cemu bi ja trebao da povjerujem ijednom od vas dvojce kad niti jedan niti drugi niste na terenu dokazivali njenu starost. A teorija kaze i jedno i drugo. S tom razliko sto @Goran ima jedno najnormalnije i najoptimalnije razmislajnje a to je pustimo covjeka da radi i rezultati ce sami doci a ti nas zatrpa svojom teorijom. Doduse za razliku od ostalih antipiramidasa tvoji su postovi korektni i tvoje je pravo da ne vjerujes!
Zasto je Semir amater zelis da znas?

Pa evo, na primjer ja nisam studirao arheologiju i s time sam amater sto se toga tice, jel tako?

Naravno da jeste.

E, i Semir nije studirao arheologiju, nego se samo slikao pred piramidama?

I jel on to sad arheolog sto je imao srece da putuje diljem svijeta kao turista i pravi fotke?

I naravno da si u pravu kada kazes, da se sada "samo livada" devastira i ja se nadam, da ce vec u skorijem vremenu doci do spoznaje da piramide nema i da ce jednostavno prestati. Ali, bojim se, da se radi o covjeku koji toliko vjeruje u svoju hipotezu da ce prvo "morati sve da prokopa" dok ga i sam narod ne zaustavi da dalje rovi po brdu.

Bilo kako bilo, ne zelim da mislis da ja ovdje branim naucnike, nisu ni oni Bog zna sta puno dobrog uradili, pa neka im je na sramotu sto ih jedan amater ovako vuce za nos.

Da su naucnici naucnici, a vlada ove zemlje prava vlada, ne bi bilo svega ovoga sto sada imamo.

Znaci, nije samo Semir problem, posto on ima eto tu svoju viziju, koja jeste surealna, ali hajde, barem je sam finansira i ne steti direktno nekome. Ali, to sto sada ne steti, ne znaci da ce to i nadalje ostati. I vec kad se vidi da pri pocetnom iskopavanju izlaze ove ploce, onda je opasnost tu da, u svojoj fiksiranoj masti i zelji da konacno nadje tu piramidu, toliko daleko sve preore i "ne vidi" da je u stvari nesto sasvim drugo nasao. A tad ce biti kasno, posto pravi profesionalni arheolozi rade brizljivo i bez stotina volontera. Dnevno po jedan kvadratni metar i polahko cetkicom. Toliko i ja znam, kao amater.

Sto se tice moje diskusije s Goranom, tu su stvari jasne. On ima svoje misljenje i ja ga postujem, ali ga ne priznajem kao vazece, posto mi ne moze donijeit dokaze. A vala necu ja ici traziti za njega dokaze. To je njegova obaveza.

Inace, kao sto si rekao (usput i hvala na lijepim rijecima), ne trebamo se ovdje vrijedjati jer stoka nismo nego ljudi, nego fino pricati i izlagati svoja misljenja, argumente i dokaze.

Pa kad vrijeme dodje cemo, ako Bog da, svi biti malo pametniji.

Primi lijepe pozdrave od mene

EDO
edosman

Post by edosman »

Shoshana wrote:

Evo veb stranica covjeka koji je plasirao teoriju o starosti sfinge, kao i istrazivao Yonaguni...

Pazljivo procitaj sve sto pise i o sfingi i o Yonaguniju.... (Dakle, u najboljem slucaju 8000, a i to je nedokazano.)
http://www.robertschoch.net/index.html
Izvini, ali on je "plasirao teorije" kako ti kazes.

Ali nije plasirao "potvrdjene teorije".

To je jedna bitna razlika.

Ali, o tom po tom. Odoh ja sada tebi prezentirati moje dokaze.

Samo moment, molit cu.
Locked