hrasno38 wrote:edosman wrote:helo wrote:Moj zaključak je tvoga odgovora ovaj: Netreba ništa to gore dirati ni proučavati neka to fino na miru sve što ima propadne što sada mora neko da nešto pokuša nači i spasiti.
Procitaj moje ranije postove, pa ces vidjeti da su ti zakljucci apsolutno pogresni.
Nemam ja nista protiv iskopavanja, samo protiv nestrucnog iskopavanja i amatera, koji vjeruju u vanzemaljce kao sto je Semir O.
Pa maloprije si napisao da ti nisi arheolog, na osnovu cega onda mozes tvrditi da je neko amater. Rekao bih na osnovu sto je to neko drugi rekao.
Kazes da se devastira arheolosko nalaziste. Koliko sam ja vidio tamo se devastira sad za sad samo livada a tzv. zasticeno arholosko nalaziste, ako se to moze nazvati nalazistem, nije ni dotaknuto. Znaci bolje bi bilo da si rekao da se devastira brdo.
Zar i tebe ne interesuje odakle svuda po brdu onakve ploce ili se slijepo drzis onoga sto su napisali znameniti BH istoricari i kvazi-arheolozi.
Ja ne znam i ne tvrdim da je piramida ali isto tako znam da se arheoloskim nalazistem moze nazvati tek nesto sto ljudsko oko moze vidjeti. E pa "amater" Osmanagic je nesto iskopao a ovi ostali strucnjaci su samo postavili hipoteze i tvrde da je to jedina istina.
Iskreno da ti kazem nije me briga sta je ali me je i te kako briga da to ugleda svijetlost sunca a posto je Osmanagic na osnovu svoga rada postavio neke teorije, pa onda iskopao i svaki dan sve vise iskopava jedino sto mi je ostalo je da vjerujem njemu a ne onima koji samo prosipaju suplje teorije.
Evo ti tvrdis da je Sfinga stara 4000 godina a @Goran da je stara 10.000. E sad po cemu bi ja trebao da povjerujem ijednom od vas dvojce kad niti jedan niti drugi niste na terenu dokazivali njenu starost. A teorija kaze i jedno i drugo. S tom razliko sto @Goran ima jedno najnormalnije i najoptimalnije razmislajnje a to je pustimo covjeka da radi i rezultati ce sami doci a ti nas zatrpa svojom teorijom. Doduse za razliku od ostalih antipiramidasa tvoji su postovi korektni i tvoje je pravo da ne vjerujes!
Zasto je Semir amater zelis da znas?
Pa evo, na primjer ja nisam studirao arheologiju i s time sam amater sto se toga tice, jel tako?
Naravno da jeste.
E, i Semir nije studirao arheologiju, nego se samo slikao pred piramidama?
I jel on to sad arheolog sto je imao srece da putuje diljem svijeta kao turista i pravi fotke?
I naravno da si u pravu kada kazes, da se sada "samo livada" devastira i ja se nadam, da ce vec u skorijem vremenu doci do spoznaje da piramide nema i da ce jednostavno prestati. Ali, bojim se, da se radi o covjeku koji toliko vjeruje u svoju hipotezu da ce prvo "morati sve da prokopa" dok ga i sam narod ne zaustavi da dalje rovi po brdu.
Bilo kako bilo, ne zelim da mislis da ja ovdje branim naucnike, nisu ni oni Bog zna sta puno dobrog uradili, pa neka im je na sramotu sto ih jedan amater ovako vuce za nos.
Da su naucnici naucnici, a vlada ove zemlje prava vlada, ne bi bilo svega ovoga sto sada imamo.
Znaci, nije samo Semir problem, posto on ima eto tu svoju viziju, koja jeste surealna, ali hajde, barem je sam finansira i ne steti direktno nekome. Ali, to sto sada ne steti, ne znaci da ce to i nadalje ostati. I vec kad se vidi da pri pocetnom iskopavanju izlaze ove ploce, onda je opasnost tu da, u svojoj fiksiranoj masti i zelji da konacno nadje tu piramidu, toliko daleko sve preore i "ne vidi" da je u stvari nesto sasvim drugo nasao. A tad ce biti kasno, posto pravi profesionalni arheolozi rade brizljivo i bez stotina volontera. Dnevno po jedan kvadratni metar i polahko cetkicom. Toliko i ja znam, kao amater.
Sto se tice moje diskusije s Goranom, tu su stvari jasne. On ima svoje misljenje i ja ga postujem, ali ga ne priznajem kao vazece, posto mi ne moze donijeit dokaze. A vala necu ja ici traziti za njega dokaze. To je njegova obaveza.
Inace, kao sto si rekao (usput i hvala na lijepim rijecima), ne trebamo se ovdje vrijedjati jer stoka nismo nego ljudi, nego fino pricati i izlagati svoja misljenja, argumente i dokaze.
Pa kad vrijeme dodje cemo, ako Bog da, svi biti malo pametniji.
Primi lijepe pozdrave od mene
EDO