Njeni najpoverljiviji prijatelji i ljubavnici tvrde da se posle puno razočarala u Bregovića i da ju je on jedne noći preplašen od čuvenog sarajevskog policajca Amira Latića, izbacio na ulicu. Amir, koji je u zatvor skembao Ipeta sa kojim je sedeo dan i noć, nabavio je čak duple ključeve od Bregovićevog stana i Bregović se, bar kako je to Bezideja tvrdila, isprepadao da će ga njena loša reputacija samo dokusuriti kod Amira, koji je javno obećavao da će uhapsiti Gorana Bregovića kao narkomana.
.
- vinnie_jones
#1126 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
od otvaranja dobrinjske gimnazije je radio kao profa likovnog (diplomirani likovnjak),navodno u milicionerskoj penziji ali vazda mi je bio mutan, poslije sam upratio da duži nakav crni tefter i da počesto šarne nešto u njega
- muz66
#1127 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
u maloj kafanici u blizini Katedrale sjedi lik od nekih 60-ak godina, sa zutom kapom na glavi...kazu da je Juku Prazinu prije rata sutao od Vjecne vatre do Sarajke. Žale, ili kako ga vec zovu...
- HAVANA
#1128 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:![]()
jesi li siguran da je to ta osoba?![]()
ime i prezime da, ali
Jeste,to je Amir.Nisam od rata cuo za njega nista...
- HAVANA
#1129 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
muz66 wrote:u maloj kafanici u blizini Katedrale sjedi lik od nekih 60-ak godina, sa zutom kapom na glavi...kazu da je Juku Prazinu prije rata sutao od Vjecne vatre do Sarajke. Žale, ili kako ga vec zovu...
Džale,fin,o sebi pri sebi...
- Chisum
#1130 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HAVANA wrote:amrica wrote:![]()
jesi li siguran da je to ta osoba?![]()
ime i prezime da, ali
Jeste,to je Amir.Nisam od rata cuo za njega nista...
E da.... Amir...Laka mu zemlja.
Ali sta je taj covjek sebi bio svezao kao zadatak... sve je bilo preslo u potpunu opsjednutost, pa je sve vise pocinjao liciti na kakvog lika iz francuske drotovske komedije. Nije fol bas da imenujem, jer ti ljudi danas ipak zive jedan drugaciji zivot, a imaju i porodice, ali bio sam blizak jednoj od ekipa, ljudi bliskih svijetu umjetnosti i muzike, da se tako izrazim
Amir je bio cudan momak, to mu se mora priznati... zaista kao lik iz kakvog filma, pa od njegove zivotne misije da unisti Bregu, do slikarija koje sam imap priliku vidjeti, jer ih je u par navrata pokusao "pustiti u promet" perko jednog od nesudjenih "informanata"
- muz66
#1131 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
jest, to je tajSarajmen wrote:![]()
Jaro jaro..rahmetli Pinjo mu bio brat.
kaze drugu za stolom
"Jarrrroooooo...ma ti si jedan orangutan"
- Chisum
#1132 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vadi nas sto nam je grad uvijek bio pun finih ljudiHAVANA wrote:muz66 wrote:u maloj kafanici u blizini Katedrale sjedi lik od nekih 60-ak godina, sa zutom kapom na glavi...kazu da je Juku Prazinu prije rata sutao od Vjecne vatre do Sarajke. Žale, ili kako ga vec zovu...
Džale,fin,o sebi pri sebi...
- sarajlija_ba
#1133 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ovi jalijaši ispadaju sve više i više pozitivni likovi u ovim postovima.
Mislim, to je šljam svakog društva i nemojte ih glorificirati.
Kad se zaratilo većina tih likova je pobjegla vani.
Imamo svjež primjer u liku Turkovića koji se vratio u BiH poslije rata.
Da je u ratu bio ovdje mudo bi labudovo ikome izigravao mangupa kad smo svi bili pod oružjem.
Mislim, puca vas sentiš za nekim prošlim vremenima. Isti sam takav, ali kad čitam ove postove ispade Džale pozitivac a prebijao je raju koja nisu znala ko je on.
Pita Džale momka i curu koji ašikuju na klupi "znate li ko sam ja" a ovi odgovaraju da ne znaju i prebije ih oboje. To se desilo u onoj osnovnoj školi pored trolejbuske gdje se okreće trola za Jezero...blizu pionirske doline.
Mislim, za 20 godina će neko na nekom forumu pričati kako je Zika bio dobrila...a možda i uzor.
Mislim, to je šljam svakog društva i nemojte ih glorificirati.
Kad se zaratilo većina tih likova je pobjegla vani.
Imamo svjež primjer u liku Turkovića koji se vratio u BiH poslije rata.
Da je u ratu bio ovdje mudo bi labudovo ikome izigravao mangupa kad smo svi bili pod oružjem.
Mislim, puca vas sentiš za nekim prošlim vremenima. Isti sam takav, ali kad čitam ove postove ispade Džale pozitivac a prebijao je raju koja nisu znala ko je on.
Pita Džale momka i curu koji ašikuju na klupi "znate li ko sam ja" a ovi odgovaraju da ne znaju i prebije ih oboje. To se desilo u onoj osnovnoj školi pored trolejbuske gdje se okreće trola za Jezero...blizu pionirske doline.
Mislim, za 20 godina će neko na nekom forumu pričati kako je Zika bio dobrila...a možda i uzor.
- Chisum
#1134 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne znam samo gdje nadje to da se neko ovdje divi Dzaletu i da je pozitivac.
Sto se Zike tice, ista stvar.... sjetismo se, nekoliko nas njega i brata mu Mitka, te one tarapane u Alo Alo kojoj smo, nekolicina nas, bili svjedoci, i tu se sve zavrsi... Niti ga je ko hvalio, niti ga je ko okivao u zvijezde, samo se ljudi sjetise da je Mitko bio mirniji momak od njega i to je bilo to.
Isto kao kad ti pises o Bei... pises o necemu cega se sjecas i to jeste sto ova tema treba da bude... sjecamo se, zajebavamo se, ali stvarno ne vidjeh da neko od jalijasa pravi idole. Jednostavno, bilo ih je svakakvih... od onih sa srcem i mudima, sarajevskih zajebanata, o kojima raja iz tog razloga pise sa nekom sjetom, pa do onih koji su kidisali na slabije od sebe, koje obicno tako i opisu com ih pomenu...od onih s interesantnim zivotima i putevima, pa do onih koji su presmrdili citav taj zivot i dvije ulice.
Sto se Zike tice, ista stvar.... sjetismo se, nekoliko nas njega i brata mu Mitka, te one tarapane u Alo Alo kojoj smo, nekolicina nas, bili svjedoci, i tu se sve zavrsi... Niti ga je ko hvalio, niti ga je ko okivao u zvijezde, samo se ljudi sjetise da je Mitko bio mirniji momak od njega i to je bilo to.
Isto kao kad ti pises o Bei... pises o necemu cega se sjecas i to jeste sto ova tema treba da bude... sjecamo se, zajebavamo se, ali stvarno ne vidjeh da neko od jalijasa pravi idole. Jednostavno, bilo ih je svakakvih... od onih sa srcem i mudima, sarajevskih zajebanata, o kojima raja iz tog razloga pise sa nekom sjetom, pa do onih koji su kidisali na slabije od sebe, koje obicno tako i opisu com ih pomenu...od onih s interesantnim zivotima i putevima, pa do onih koji su presmrdili citav taj zivot i dvije ulice.
- muz66
#1135 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
nisam pisao o njemu hvalospijeve, niti sam ga igdje pohvalio i rekao da je pozitivan...upravo suprotno. Nekadasnji snagator je sad tema haman pa sprdanja na forumu.
- sinuhe
#1136 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
46 strana o probisvijetu je glorificiranje. Pod kljuc ovo.
- Chisum
#1137 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A kakve ti imas veze sa ovom temom, ovom pricom i ovih 46 strana?sinuhe wrote:46 strana o probisvijetu je glorificiranje. Pod kljuc ovo.
- zli_hordas
#1138 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pitaju dzaleta otkud ti te tetovaze jaro,kaze jaro jaro bio ja na moru i nisam jaro imo gdje da spavam i zamotam se jaro u novine i ustanem ujutru jaro kad sve se novine preslikale.Ima Dzale i dobro tetovazu na vratu ona linija ko na mlijeku _ _ _ _ _ _ _ _ _ i na kraju pise ovde me sjeci
- sinuhe
#1139 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nikakve.Chisum wrote:A kakve ti imas veze sa ovom temom, ovom pricom i ovih 46 strana?sinuhe wrote:46 strana o probisvijetu je glorificiranje. Pod kljuc ovo.
46 strana bi bilo dovoljno i za sportistu kojem se djeca dive. Ovu temu polako privoditi kraju.
- Nekako s proljeća
#1140 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nemoj nam praviti fajronat na temi , bake ti u helankama...
neka te' štaš' i ovdje.
- amrica
#1141 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
sinuhe wrote:46 strana o probisvijetu je glorificiranje. Pod kljuc ovo.
tema otvorena 2006.godine, ima 46 strana, u njoj spoemnute stotine likova, onakvih kakvi jesu bili, neki dobri, neki losi.... onako kako ih je ko vidio.
i ti sad upadas kao padobranac,procitao zadnja 2 posta i fajrontiras
sa'ce zoom da ugasi mrak
- astrid
- Chisum
#1143 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
sinuhe wrote:Nikakve.Chisum wrote:A kakve ti imas veze sa ovom temom, ovom pricom i ovih 46 strana?sinuhe wrote:46 strana o probisvijetu je glorificiranje. Pod kljuc ovo.
46 strana bi bilo dovoljno i za sportistu kojem se djeca dive. Ovu temu polako privoditi kraju.
Upravo tako... Nikakve.
Vidim da si zalutao.
- muz66
#1144 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Hajde ti malo prosetaj tabane, imas milion drugih tema pa bujrum citaj po cijeli dan. Ti bi nekome fajront pravio, nisam te odmah prepoznao mangupe.sinuhe wrote:46 strana o probisvijetu je glorificiranje. Pod kljuc ovo.
- vinnie_jones
#1145 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
podrška penzićima
neko spomenu burazera je li to onaj Pinjo ili neki drugi
- muz66
#1146 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
onaj Pinjo.vinnie_jones wrote:podrška penzićima![]()
![]()
- vinnie_jones
#1147 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
neko mi je poodavno pričao da je on bio rega (škola, sport) momak a da su ga drugovi slučajno pokupili zajedno sa bratom i da je tretman u stanici ostavio trajne poslijedice 
- HAVANA
#1148 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
chisum wrote:Chisum wrote:
Svaki grad, bez obzira koliki je, ima ekipu koja odzivi i isfura taj grad do daske, ne stedeci se... i nebitno ko gdje izlazi i sta ga propaljuje, ipak se svi mi , prije ili kasnije, pa makar i samo jednom - sretnemo, a da se i taj jedan-jedini put nikada ne zaboravi.
A sa druge su strane oni koji su nas posmatrali iz kakvog coska, oni kraj kojih prodjes, a ne vidis ih. Nemam nista protiv njih... ali ih ne znam.![]()
Ja sam u ovaj grad zaljubljen od rodjenja, a kako mu drugacije pokazati tu ljubav nego - znajuci njegove ulice, njegove price, tajne, hiljade lica koja osjecaju isto.
Sarajevo se mora zivjeti. Zato se, valjda, ovako lako i nadjemo.
E čuj da zatvore temu
Haj da još jednom citiram uvazenog kolegu.
Čudni su putevi gospodnji
- muha_sa
#1149 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ljubi vas MuhaHAVANA wrote:chisum wrote:Chisum wrote:
Svaki grad, bez obzira koliki je, ima ekipu koja odzivi i isfura taj grad do daske, ne stedeci se... i nebitno ko gdje izlazi i sta ga propaljuje, ipak se svi mi , prije ili kasnije, pa makar i samo jednom - sretnemo, a da se i taj jedan-jedini put nikada ne zaboravi.
A sa druge su strane oni koji su nas posmatrali iz kakvog coska, oni kraj kojih prodjes, a ne vidis ih. Nemam nista protiv njih... ali ih ne znam.![]()
Ja sam u ovaj grad zaljubljen od rodjenja, a kako mu drugacije pokazati tu ljubav nego - znajuci njegove ulice, njegove price, tajne, hiljade lica koja osjecaju isto.
Sarajevo se mora zivjeti. Zato se, valjda, ovako lako i nadjemo.
E čuj da zatvore temu![]()
![]()
Haj da još jednom citiram uvazenog kolegu.![]()
Čudni su putevi gospodnji
dobro-necemo mu zamjerit što mu se tema ne svidja.
-niko ovdje ne velica nekog vec prepricava neki naš vakat --a bogme i lijepi vakat mladje raje--ala amrica-Havana i ostala mladjarija
- Edin H.
#1150 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Konta frajer garant da se ovdje 46 strana pise o cetniku sa kojim je pocela ova temaSarajmen wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Wrc0TclbdgQsinuhe wrote:46 strana o probisvijetu je glorificiranje. Pod kljuc ovo.