osim ovoga, imate neku preporuku za prekrivanje podočnjaka od sinusitisa, i za podlogu za sjenu?
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- eluna
#1126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja imam problem sa nejednakim oblikom očnih kapaka ..... nikako da uštimam da jednako našminkam oba oka
naime, jedan kapak je ok, fino se koža preklapa i nema nikakvih nabora, i to mi je začas ... povučem crticu, malo tamije, malo svjetlije sjene ... u 5 poteza gotovo ....no, drugo oko, kapak izgleda drugačije, ima kao neki preklop koji kada namažem sjenu isto kao na ovom oku, kad otvorim oba oka, nikada ne izgleda isto ........ već godinama muku mučim i nikako da skontam .... probala sam na jedno oko stavljati deblju liniju olovkom da bi pokrila razliku, ali jok .....
osim ovoga, imate neku preporuku za prekrivanje podočnjaka od sinusitisa, i za podlogu za sjenu?
- Ma.Le.Na
#1127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja kupila 
ali nema ovog sa crnim poklopcem
otisla poslije posla...cike ispred begove nije bilo...valjda zima pa otisao ranije
i odem u onu malu radnju do imareta pekare...preko puta begove
tamo ima vise vrsta surme...
pokaza meni momak sve vrste..od onih u prahu do onih kao kreon...i u bojama...
imaju i neke u obliku karmina ...nisam htjela eksperimentisati nego kupim onu za koju mi je rekao da je najprodavanija
kosta 5km
u svemu se nasmijah i sebi a i on meni kad sam ga pitala..prilikom biranja...da slucajno ne zna koja surma se ne razmazuje

ali nema ovog sa crnim poklopcem
otisla poslije posla...cike ispred begove nije bilo...valjda zima pa otisao ranije
i odem u onu malu radnju do imareta pekare...preko puta begove
tamo ima vise vrsta surme...
pokaza meni momak sve vrste..od onih u prahu do onih kao kreon...i u bojama...
imaju i neke u obliku karmina ...nisam htjela eksperimentisati nego kupim onu za koju mi je rekao da je najprodavanija
kosta 5km
u svemu se nasmijah i sebi a i on meni kad sam ga pitala..prilikom biranja...da slucajno ne zna koja surma se ne razmazuje
- bez_ideje
#1128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Daklem gospoje,kad ste se surmom namackale.....sta cu za izbjeljivanje......Koliko su te kreme za uporabu na licu i oko lica? NEcu bez njuske da ostanem
- Ma.Le.Na
#1129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja ti fakat ne bih znala reci nista o tomebez_ideje wrote:Daklem gospoje,kad ste se surmom namackale.....sta cu za izbjeljivanje......Koliko su te kreme za uporabu na licu i oko lica? NEcu bez njuske da ostanem
sorry
- Michun
#1130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dedera reci od cega su pjege/fleke ili jedna koliko se sjecam.bez_ideje wrote:Daklem gospoje,kad ste se surmom namackale.....sta cu za izbjeljivanje......Koliko su te kreme za uporabu na licu i oko lica? NEcu bez njuske da ostanem
Ako su horomoni u pitanju ja to ne bi barkala, ostalo...naci cemo rejesenje. Probacemo
- Michun
#1131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
morala bi vidjeti kakve su ti okice pa da ti probam reci kako ih izjednaciti, ali mora biti moguce. uslikaj se ako hoces bez sminke i sa sminkom pa mi posalji p.m. da ti dam mail.eluna wrote:ja imam problem sa nejednakim oblikom očnih kapaka ..... nikako da uštimam da jednako našminkam oba okanaime, jedan kapak je ok, fino se koža preklapa i nema nikakvih nabora, i to mi je začas ... povučem crticu, malo tamije, malo svjetlije sjene ... u 5 poteza gotovo ....no, drugo oko, kapak izgleda drugačije, ima kao neki preklop koji kada namažem sjenu isto kao na ovom oku, kad otvorim oba oka, nikada ne izgleda isto ........ već godinama muku mučim i nikako da skontam .... probala sam na jedno oko stavljati deblju liniju olovkom da bi pokrila razliku, ali jok .....
podocnjaka sto se tice...tecni puder + malo korektora. e sad, ono sto ja koristim je YSL tecni puder i po potrebi korektor. korektor koristim MAC. dobra krema za oko ociju, ne premasna, puder na prstice i natapkaj. ako ne uspije sve prekriti onda korektora malo na to. na sve ovo puder u prahu na cetku i poprasi da ti se sminka ne lijepi. sto se tice prozvoda, varijacija na temu. cure kazu da je artdeco kamuflage cream odlican korektor a eto i za revlonov puder tecni kacu da je mrak (revlom kozmo importane, artdeco CM ili mamce).
podloga za sjenu...ja uglavnom stavljam ovaj isti tecni puder na kolutove (kapak i ispod ociju) i puder u prahu preko svega. takodjer cure nafalise artdeco podlogu za sjenu. ja sam kupila podlogu e.l.f na netu i za sad je jako dobra. nekad zaboravim staviti
- Michun
#1133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
more draga, al' pitaj i 'vako ako sta treba.
- Michun
#1135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jasta radi, hoceM*mima* wrote:prvo da me vidis i onda mi das savjet....
- eluna
#1136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:jasta radi, hoceM*mima* wrote:prvo da me vidis i onda mi das savjet....
hoćem i ja na tu kaficu ....... nerviram se već godinama sa nekim stvarima, pa da mi to sve objasni neko ko ima "ruku" za te stvari
- Michun
#1137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
evo vec imamo qvorum 
- Zelena Carapa
#1138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Prije par godina su mi se na moru pojavile nenormalno tamne sunceve pjege na licu (inace sam im jako sklona ali se cuvam sunca i koristim jak SPF pa ih uspjesno izbjegnem). Prilikom povratka s odmora, na aerodromu, dobih tester shiseido whitening cream - prodavacica mi sama dade. Ta se krema pokazala vise nego dobra, jos uvijek je imam i stavljam po potrebi cim vidim da se pjege pojacavaju. Ne znam kako izgleda originalno pakovanje (kod mene je tester tuba ali je slicna ovoj na slici) ali cini mi se da je to to.bez_ideje wrote:Daklem gospoje,kad ste se surmom namackale.....sta cu za izbjeljivanje......Koliko su te kreme za uporabu na licu i oko lica? NEcu bez njuske da ostanem

- bez_ideje
#1139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovako,danas sam protabanala citav grad.....sve parfimerije i blijedo me gledaju. Imaju citave kolekcije proizvoda za toniranje i tamnjenje niti jedan za bjeljenje
AL kupih nesto za zastitu od sunca i vanjskih uticaja
Imam sljedece: male pjege na nosu koje sam dobila od sunca,fleku na vratu,neka pigmentacija nepoznatog porijekla i oziljke od bubuljica na obrazima koji jako sporo prolaze......Uglavnom,sada je zima,a ja sam bljedunjava i to se vidi!
Ljeti kad potamnim malo,one se ne vide......ali cim boja spadne bude uocljivo. E sad,posto ne zelim vise da se izlazem suncu da bi potamnila...hocu da dovedem u red ovaj svoj ten ovakav kakav jeste! Ne bi mi smetalo kad bi me za citavu nijansu posvijetlilo,svidja mi se porculanski izgled.
I jos nesto....jesmo mi u Sa inace defektni sa nijansama ili ?
Kupila sam nedavno onaj Deborah puder...1-fair nijansu...znaci najsvjetliju......Sad vec uocavam malu razliku na vratu i licu...
Potamni me.....
Koja marka ima te pudere za duhove?
Imam sljedece: male pjege na nosu koje sam dobila od sunca,fleku na vratu,neka pigmentacija nepoznatog porijekla i oziljke od bubuljica na obrazima koji jako sporo prolaze......Uglavnom,sada je zima,a ja sam bljedunjava i to se vidi!
Ljeti kad potamnim malo,one se ne vide......ali cim boja spadne bude uocljivo. E sad,posto ne zelim vise da se izlazem suncu da bi potamnila...hocu da dovedem u red ovaj svoj ten ovakav kakav jeste! Ne bi mi smetalo kad bi me za citavu nijansu posvijetlilo,svidja mi se porculanski izgled.
Kupila sam nedavno onaj Deborah puder...1-fair nijansu...znaci najsvjetliju......Sad vec uocavam malu razliku na vratu i licu...
- Aurora Borealis
#1140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bez_ideje ja sam ti vidjela neku kremu za izbjeljivanje fleka i ujednacavanje tena u DM-u. Ali ne mogu se sjetiti marke
U DM-u u BBI-u na stalku sa ostalim kremama za lice (ne ona strana do kase, nego iza). I to je nekih 8KM, nije vise.
- Ductus Holedocus
#1141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bez_ideje wrote:Ovako,danas sam protabanala citav grad.....sve parfimerije i blijedo me gledaju. Imaju citave kolekcije proizvoda za toniranje i tamnjenje niti jedan za bjeljenjeAL kupih nesto za zastitu od sunca i vanjskih uticaja
Kupila sam nedavno onaj Deborah puder...1-fair nijansu...znaci najsvjetliju......Sad vec uocavam malu razliku na vratu i licu...Potamni me.....
I ja imam isti problem s pjegama..
Ukopase me
Ali zato ima vichy puder..savrsen
- Michun
#1142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
znas sta, najbolje je da ti odes nekoj kozmeticarki da ti to vidi i kaze ti sta je najbolje.
sto se tice tih od sunca, one s vremenom odu ali i zimi moras koristi kremu sa barem 15 spf, a ljeti puno puno vise.
ja cu dati broj svoje kozmeticarke na p.m. ako hoces. nije skupa, ne uvaljuje proizvode i zna sta prica. imam i dermatologa ako je bas bas zapelo da se rijesis toga, al ne vjerujem da je to toliko strasno.
puder...oksidira na licu zbog zraka, masnoce s lica i sl. YSL ovaj najsvjetliji koji ja koristim. teint resist. pogledacu broj pa ti javim. ja sam bijela, ne suncam se nikad, alergija na sunce.
sto se tice tih od sunca, one s vremenom odu ali i zimi moras koristi kremu sa barem 15 spf, a ljeti puno puno vise.
ja cu dati broj svoje kozmeticarke na p.m. ako hoces. nije skupa, ne uvaljuje proizvode i zna sta prica. imam i dermatologa ako je bas bas zapelo da se rijesis toga, al ne vjerujem da je to toliko strasno.
puder...oksidira na licu zbog zraka, masnoce s lica i sl. YSL ovaj najsvjetliji koji ja koristim. teint resist. pogledacu broj pa ti javim. ja sam bijela, ne suncam se nikad, alergija na sunce.
- bez_ideje
#1143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
To je Linoderm,ta krema od 8KM ....mojoj mami skinulo sve pjege s ruku.......meni ni sekunde nista
Znam za faktor,sve kazem sebi,redovno koristiti,al zaboravi se. Evo sad sam kupila jednu,pa cu gledat da je stalno koristim.
Nije toliko dramaticno ,al ja dramu napravim oko svega sto se tice mene
Mislila sam otici dermatologu svakako,ali cekam da prodje jos malo vremena ,kontam da mi je ovo na vratu od pilula,prestala sam ih piti ,pa gledam hoce li se povuci
Moze broj kozmeticarke
A puder...ne bi rekla da oksidira,cim ga nanesem vidim razliku..
Sad cu malo proguglat oko svega ovoga,ne daje mi se lova za 15 stvari bezveze
Hvala Michun......ti si meni zakon na ovoj temi
Znam za faktor,sve kazem sebi,redovno koristiti,al zaboravi se. Evo sad sam kupila jednu,pa cu gledat da je stalno koristim.
Nije toliko dramaticno ,al ja dramu napravim oko svega sto se tice mene
Moze broj kozmeticarke
A puder...ne bi rekla da oksidira,cim ga nanesem vidim razliku..
Sad cu malo proguglat oko svega ovoga,ne daje mi se lova za 15 stvari bezveze
Hvala Michun......ti si meni zakon na ovoj temi
- alica.k
#1144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
trazi u apotekama fade out kremu za izbjeljivanje fleka. moja mama to ima u apoteci al necu da reklamiram tak da...(hocu rec, kupuje se krema, prema tome vjerovatno i djeluje).bez_ideje wrote:Ovako,danas sam protabanala citav grad.....sve parfimerije i blijedo me gledaju. Imaju citave kolekcije proizvoda za toniranje i tamnjenje niti jedan za bjeljenjeAL kupih nesto za zastitu od sunca i vanjskih uticaja
- bez_ideje
#1145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Znas li slucajno ima li hidrokinona i u kojem postotku ?
- _EMA_
#1146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Lijep pozdrav drage forumasice
...mozete li mi molim vas preporuciti neko dobro rumenilo za lice..
- alica.k
#1147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj nemam ja pojma. ajde zvacu je pa ti javim.bez_ideje wrote:Znas li slucajno ima li hidrokinona i u kojem postotku ?
- Michun
#1148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mozemo naravno. Ten koje ti je boje, kako se sminkas i kolko' para imas za rumenilo._EMA_ wrote:Lijep pozdrav drage forumasice...mozete li mi molim vas preporuciti neko dobro rumenilo za lice..
-
meksikana
#1149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
da prvo nam reci kakv ti je ten i onda damo preporuku....pozz 
- _EMA_
#1150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hmmm ovako...
ten..uglavnom koristim nijansu pudera natural beige..mada mi se cini da bih tokom zime mogla koristiti i svjetliju nijansu
- lice prilicno cisto, bez nekih vecih problema, naravno sa T zonom
...sminkanje, neka lagana sminka bez pretjerivanja, ako stavljam sjenu to je uglavnom neka smedja nijansa
, znaci maskara, olovka za oci i sjaj za usne...e sada, rumenilo ?
a para...nemojte nista preskupo, znate kako je januar duuug