Politika Hrvata u BiH

Locked
hd2000

#1126 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by hd2000 »

ako te pitaju wrote: 06/11/2021 10:15
Treba se ovog konstantno podsjećati. Planirali su nas pokrstiti ili pobiti, a sada sljedbenici iste politike traže nešto dodatno pod plaštom "legitimnosti".
Najbolje da se vratite u doba kršćanskih ratova i da objavite rat svakoj katoličkoj zemlji
Današnje uređenje BiH i politički odnosi su direktna posljedica prethodnog rata. Politike UZP-a su još uvijek žive. Rat nije završio, već je promijenio oblik. Aktuelna politička događanja su dokaz da BiH ne može opstati sa ovakvim uređenjem.

Sa druge strane, krstaški ratovi nemaju veze sa onim što se danas događa u BiH.

Ne mogu se Bošnjaci rastjerati, počiniti užasne zločien nad njima, pa sačekati jedno 20-30 godina i reći: "E, ovo stanje je prirodno stanje". Nije prirodno - direktna je posljedica rata i zločina.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1127 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by un1ted »

ako te pitaju wrote: 06/11/2021 10:21
Peulinjo wrote: 06/11/2021 10:17 @Black swan
Hoces odgovoriti?
Mislim da se svi slazete sa mnom, a priznali nikada ne bi.
Rodjen tu, roditelji rodjeni, djed baka rodjeni mozda.... I ne priznas je, ne volis....

To normalno?
Rođen u BiH, živiš u BiH, a mrziš Republiku Srpsku, ustavnu kategoriju.
Rođen u BiH, i izađeš na ulicu kad Turska dobije Hrvatsku sa turskim zastavama. Čudno, a ta Turska uništila bosansku državu. Bolesno.

Je li to licemjerno???

Mislim da Hrvati ne mrze BiH, ali onu BiH koja je država ravnopravnih konstitutivnih naroda, u kojoj se ne nameću predstavnici, i u kojoj se ne napadaju u tramvajima osobe koje nose trenerke R. Hrvatske.
Eo da ti odgovorim. Ne mrzim niti jedan dio Bosne i Hercegovine. Kako je rs nastala niko ne može podrzavsfi, još manje voliti. Ipak, s tim ljudima se mora živjeti, posebno jer za 20tak godina akteri kreiranja rs neće biti živi. To je prilika da se stvori normalan život, pa neka rs I ostane, samo neka se zna sta je država sta entitet.

S turskom nemam nikakve veze, isto mi dodju ja turci ja tunguzi.

Hrvati da su fer gurali bi isto uređenje u BiH kao ono u hrvstskoj. Ali jbga treba biti veći hrvat od hrvata iz Zagreba.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1128 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by un1ted »

I da dodam, meni je nenormalno da neko ko se izjašnjava kao bosnjak u Hrvatskoj, Srbiji, švedskoj, turskoj, više voli BIH od zemlje u kojoj je rođen i proveo cijeli život. Nenormalno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1129 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Truba »

Peulinjo wrote: 06/11/2021 09:37
Black swan wrote: 06/11/2021 09:29 Kud bas allaziru mogo si neku drugu tv

Kad odes fino u ameriku budi sto zelis biti
Kakve veze ima koja tv ?Bitni su ljudi koji pricaju....
To se ti ne slazes s recenim?

Tebi je normalno zivjeti u BiH , a da ti je druga drzava na prvom mjestu?
Budi sto zelis
Ne peglaj druge da budu ono sto zelis da oni budu

Suplju ostalu ne komentiram
Peulinjo

#1130 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Peulinjo »

Black swan wrote: 06/11/2021 10:34
Peulinjo wrote: 06/11/2021 09:37

Kakve veze ima koja tv ?Bitni su ljudi koji pricaju....
To se ti ne slazes s recenim?

Tebi je normalno zivjeti u BiH , a da ti je druga drzava na prvom mjestu?
Budi sto zelis
Ne peglaj druge da budu ono sto zelis da oni budu

Suplju ostalu ne komentiram
Sto neces da odgovoris ?
un1ted

#1131 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by un1ted »

Možeš biti sta hoćeš, ali imam problem kada si fašista. Hoćeš li odgovoriti da li se slažeš s izrečenim u ovom videu

https://youtu.be/ntSm-_MHmeI

Je li osuđuješ ovo, je li se odričes i jesi li se odrekao ovakvih?
Bloo
Globalna šefica

#1132 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Bloo »

un1ted wrote: 06/11/2021 10:33 I da dodam, meni je nenormalno da neko ko se izjašnjava kao bosnjak u Hrvatskoj, Srbiji, švedskoj, turskoj, više voli BIH od zemlje u kojoj je rođen i proveo cijeli život. Nenormalno.
Zaboravio si naglasiti Sandžak kao posebni dio u Srbiji. :mrgreen: Vole BiH toliko da se dosele! :D
Peulinjo

#1133 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Peulinjo »

Pa to je super. Ako volis neku drzavu, seli u nju.

Samo je problem sto Sandze samo Sraajevo vole :lol:
ako te pitaju

#1134 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

Ne mrzim RS nego mrzim predstavnike njene i cetnike koji vazda pozivaju na konflikt. Normalan narod ne mrzim... Imam i prijatelja iz Prijedora ili Doboja.
Boli me k za Tursku, i nikada nisam u ruci je drzao. Takvi su isti kao Cetnici.meni....

Ne moraju mrziti BiH ali manje je vole nego Hr...sto meni isto tako nije uredu. A pitam se sta bi meni bilo da odem sa zastavom ljiljana u Siroki ili neki dr grad sa Hr vecinom?
Desilo bi ti se išto što i meni da odem u Sarjavo, ili Zenicu sa zastavom svog hrvatskog naroda
un1ted

#1135 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by un1ted »

MA sta kažeš. Da ti slikam zastavu Hrvatske na svakom koraku u zepcetu, godinama i niko ih ni da takne?
channel10

#1136 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by channel10 »

ako te pitaju wrote: 06/11/2021 10:51
Ne mrzim RS nego mrzim predstavnike njene i cetnike koji vazda pozivaju na konflikt. Normalan narod ne mrzim... Imam i prijatelja iz Prijedora ili Doboja.
Boli me k za Tursku, i nikada nisam u ruci je drzao. Takvi su isti kao Cetnici.meni....

Ne moraju mrziti BiH ali manje je vole nego Hr...sto meni isto tako nije uredu. A pitam se sta bi meni bilo da odem sa zastavom ljiljana u Siroki ili neki dr grad sa Hr vecinom?
Desilo bi ti se išto što i meni da odem u Sarjavo, ili Zenicu sa zastavom svog hrvatskog naroda
Boga mi pocesto zastava Hrvatske bude pronosana Zenicom, ali sta ti hadalju znas kad kucas sa legitimne teritorije. Zato ti jesi takav, a mi ovakvi. Nikad kurva nece reci da je kurva, ali neka, jednom ce joj neko otvoriti oci.

I sta bilo, sto se vrati na forum? Stigla naredba ha?

I kucaj dole po poskoku, to je vas legitimni forum.
Last edited by channel10 on 06/11/2021 10:57, edited 1 time in total.
Cassius Longinus

#1137 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Cassius Longinus »

Peulinjo wrote: 06/11/2021 10:28
ako te pitaju wrote: 06/11/2021 10:23

Poenta je, da ne možeš da izađeš iz 1993, i živiš u strahu da netko želi da te pokrsti. Tu nema napretka.
Ti i tvoji će tvrditi da žele da nas pokrste, ja i moji ćemo tvrditi da žele da nas ''poturče'' ''islamiziraju''.
Najbolje je onda da se razdijelimo ako ćemo tako razmišljati
Pa vidi, ljudi ne zaboravljaju rat i agresiju. Sve da hoce, ne mogu. I nerealno mi je ocekivati to. Na drugoj strani, Hrvati se ponasaju kao ugrozeni... Pa agresori treba da pognu glavu malo....valjda? A Bgm , posto sam iz Hercegovine, mogu reci da Hrvatima nista ne fali.... Jedino et taj clan predsjednistva... Volio bih da se to rijesi...pa da vidim na sta ce se slijedece zaliti...

Nema podjele druze, nemoj to ni spominjati, kakva podjela crna ...
"Hrvati" nisu agresori nego su određene osobe sa imenom i prezimenom dobile kazne u Haagu i za to će odležati. Haag sudi individuama a ne narodima, etničkim skupinama, državama i sl. Jedno je presuda a drugo je laičko tumačenje presude što nema veze jedno s drugim.

Strogo formalno govoreći, Hrvati su ratovali sa Bošnjacima 3 godine a protiv Bošnjaka 1 godinu i to ne svugdje. Čak i dok je taj rat trajao u Hrvatskoj je bilo mnogo iljada Bošnjaka koji su, s punim pravom i znanjem što ih čeka, utekli četničkoj kami. To nije rečeno da ikoga uvrijedi i omalovažava, naprosto tako je bilo. Hrvatska, uz sve svoje greške, ne može biti okarakterizirana na temelju samo onog lošeg. Mislim, može..evidentno.
emmir1

#1138 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by emmir1 »

Sinoc na N1 crvena linija
Doveli neku studenticu 20 god iz Sarajeva
Iz Bg isto neki normalan lik

Iz Hr neki europarlamentarac

Nevjerovatno koliko je lik zapljuvao, smiju mu se u studiju.
Pominje rat

Kaže termin
Bošnjačka agresije na Hrvate u Bosni 93.

Samo mu je tada trebalo postavit pitanje o hrvatskoj agresiji na SAO Krajinu.

Nikakve razlike nema izmedju SAO Krajine i HB
un1ted

#1139 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by un1ted »

Činjenicama protiv histerije: Hrvatska je u BiH bila i agresor, a za to je kriv Franjo Tuđman
Peulinjo

#1140 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Peulinjo »

Cassius Longinus wrote: 06/11/2021 10:55
Peulinjo wrote: 06/11/2021 10:28

Pa vidi, ljudi ne zaboravljaju rat i agresiju. Sve da hoce, ne mogu. I nerealno mi je ocekivati to. Na drugoj strani, Hrvati se ponasaju kao ugrozeni... Pa agresori treba da pognu glavu malo....valjda? A Bgm , posto sam iz Hercegovine, mogu reci da Hrvatima nista ne fali.... Jedino et taj clan predsjednistva... Volio bih da se to rijesi...pa da vidim na sta ce se slijedece zaliti...

Nema podjele druze, nemoj to ni spominjati, kakva podjela crna ...
"Hrvati" nisu agresori nego su određene osobe sa imenom i prezimenom dobile kazne u Haagu i za to će odležati. Haag sudi individuama a ne narodima, etničkim skupinama, državama i sl. Jedno je presuda a drugo je laičko tumačenje presude što nema veze jedno s drugim.

Strogo formalno govoreći, Hrvati su ratovali sa Bošnjacima 3 godine a protiv Bošnjaka 1 godinu i to ne svugdje. Čak i dok je taj rat trajao u Hrvatskoj je bilo mnogo iljada Bošnjaka koji su, s punim pravom i znanjem što ih čeka, utekli četničkoj kami. To nije rečeno da ikoga uvrijedi i omalovažava, naprosto tako je bilo. Hrvatska, uz sve svoje greške, ne može biti okarakterizirana na temelju samo onog lošeg. Mislim, može..evidentno.
Ma cuj?
A ko je ratovao sa ovima sto su osudjeni?
Oni sami rat vodili? Ajde nemoj me nasmijavati...nisam naivan da popusim tu pricu.
I prica da Hrvatska nije pomagala je prica za malu djecu.
Mislim stvarno, ti stvarno vjerujes da je npr samo sestorka kriva? I to je to? Pa jel neko tjerao narod da uzme puske u ruku i ide na dr stranu Mostara, da rusi Stari Most....da ide na Prozor, dalje pokusa na Jablanicu its itd...?

I sada pricam o Hrvatima koji su ucestvovali u agresiji...ne generalizujem.
Last edited by Peulinjo on 06/11/2021 11:11, edited 2 times in total.
Peulinjo

#1141 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Peulinjo »

Ma ajde kakva ti je to prica. Evo na moj grad je HVO pucao... Imam komsije Hrvate, normalni ljudi. Ljeti x svatova prodje sa hrvatskim zastavama... Nikad nijedan problem niko nije imao.... A Sarajevo je jos liberallnije...pa jbt koliko Hrvata ima da zive u Sa ?

A ajde, kad vec pricamo o tome... zasto bi iko isao zastavom mahati negdje? Mislim, isao sam milion puta u Mostar ili Siroki... Nikada nisam nikakvu zastavu nosio...
hd2000

#1142 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by hd2000 »

Evo Mesić objasnio:
Na drugoj strani imate Hrvatsku koja je dobrim dijelom zadržala odnose uspostavljene s Tuđmanom koji je zajedno s Miloševićem dijelio Bosnu. Danas na sceni i dalje imate njihove nasljednike koji misle da je sazrelo vrijeme ponovo da se dijeli Bosna, navodi Mesić.
Izborni zakon pod plaštom "legitimnih" prava, a u suštini samo nastavak rata političkim sredstvima.
Bloo
Globalna šefica

#1143 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Bloo »

Zastava sa ljiljanima nije zastava bosnjackog naroda.
Koja je zastava hrvatskog naroda? Ide zajedno sa onom himnom hrvatskog naroda sto navodno postoji?
Peulinjo

#1144 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Peulinjo »

Image
Cassius Longinus

#1145 Re: Politika Hrvata u BiH

Peulinjo wrote: 06/11/2021 11:05
Cassius Longinus wrote: 06/11/2021 10:55

Ma cuj?
A ko je ratovao sa ovima sto su osudjeni?
Oni sami rat vodili? Ajde nemoj me nasmijavati...nisam naivan da popusim tu pricu.
I prica da Hrvatska nije pomagala je prica za malu djecu.
Mislim stvarno, ti stvarno vjerujes da je npr samo sestorka kriva? I to je to? Pa jel neko tjerao narod da uzme puske u ruku i ide na dr stranu Mostara, da rusi Stari Most....da ide na Prozor, dalje pokusa na Jablanicu its itd...?

I sada pricam o Hrvatima koji su ucestvovali u agresiji...ne generalizujem.
Probaj se ne nervirati, upravo je i poanta u tome da se probaju razlučiti stvari.

Naravno da je Hrvatska pomagala HVO i naravno da Hrvatska snosi političku odgovornost za svoje velike greške u BiH, ALI, za te svoje greške je Hrvatska uvelike politički i platila, što misliš zašto je Slovenija ušla u EU 2004, a Hrvatska 2013.? Za početak.

Nadalje, Hrvatska je morala odustati od Herceg-Bosne time što se zaključio washingtonski i splitski sporazum te kasnije Dayton, tu je plaćena cijena. Politički. USA je 93' Hrvatskoj zaprijetila sankcijama ako hitno ne okonča sukob sa Bošnjacima tj.ako ne udavi radikalnu HB politiku, i to se napravilo. Napravljena je Federacija. Krenulo se zajedno na Srbe tj VRS. I uspjelo se, barem u nekoj mjeri. Ovo je dosta suho i čista kronologija.

Međutim, ICTY, što je činjenica, ne sudi državama nego ljudima koji su obuhvaćeni optužnicom, ne može se na temelju presude nekome dati ili dokidati kolektivna politička prava. To je regulirano gorespomenutim sporazumima. A činjenica je da danas u BIH postoji problem oko Daytona tj. tumačenja istog. Isto je tako činjenica da Bošnjaci prigodničarski zaboravljaju sve OSIM 1993. ne bi li do kraja iskoristili politički "leverage" nad malobrojnijim Hrvatima u BiH.

Koliko je to principijelno ili čak oportuno, ne znam. O principijelnosti neću jer nisam nepristran ali mislim da nije ni oportuno jer se od 2006 nije postiglo ništa u smislu jačanja BiH.
Peulinjo

#1146 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Peulinjo »

[/i]
Cassius Longinus wrote: 06/11/2021 11:27 Probaj se ne nervirati, upravo je i poanta u tome da se probaju razlučiti stvari.

Naravno da je Hrvatska pomagala HVO i naravno da Hrvatska snosi političku odgovornost za svoje velike greške u BiH, ALI, za te svoje greške je Hrvatska uvelike politički i platila, što misliš zašto je Slovenija ušla u EU 2004, a Hrvatska 2013.? Za početak.

Nadalje, Hrvatska je morala odustati od Herceg-Bosne time što se zaključio washingtonski i splitski sporazum te kasnije Dayton, tu je plaćena cijena. Politički. USA je 93' Hrvatskoj zaprijetila sankcijama ako hitno ne okonča sukob sa Bošnjacima tj.ako ne udavi radikalnu HB politiku, i to se napravilo. Napravljena je Federacija. Krenulo se zajedno na Srbe tj VRS. I uspjelo se, barem u nekoj mjeri. Ovo je dosta suho i čista kronologija.

Međutim, ICTY, što je činjenica, ne sudi državama nego ljudima koji su obuhvaćeni optužnicom, ne može se na temelju presude nekome dati ili dokidati kolektivna politička prava. To je regulirano gorespomenutim sporazumima. A činjenica je da danas u BIH postoji problem oko Daytona tj. tumačenja istog. Isto je tako činjenica da Bošnjaci prigodničarski zaboravljaju sve OSIM 1993. ne bi li do kraja iskoristili politički "leverage" nad malobrojnijim Hrvatima u BiH.

Koliko je to principijelno ili čak oportuno, ne znam. O principijelnosti neću jer nisam nepristran ali mislim da nije ni oportuno jer se od 2006 nije postiglo ništa u smislu jačanja BiH.
Oni su platili jer su usli kasnije u EU i sto nisu dobili HB ?
Zato BiH i dan danas placa.... Ne treba govoriti zasto. A trebao je neki vid odstete da dobije jer je zrtva bila u svemu tome.

Naravno, sudilo se pojedincima...ne moze se osuditi citav narod. I naravno, nije svako ucestvovao u tome . Ali cinjenica je da osudjenici nisu sami radili, logicno zar ne ?

To trece ne apliciraj na sve Bosnjake.... Moji predstavnici nisu SDA. Ali bez obzira na to, malo je bezobrazno govoriti kako nisu Hrvati vrsili agresiju nego osudjenici....
Cassius Longinus

#1147 Re: Politika Hrvata u BiH

Peulinjo wrote: 06/11/2021 11:35 [/i]
Cassius Longinus wrote: 06/11/2021 11:27 Probaj se ne nervirati, upravo je i poanta u tome da se probaju razlučiti stvari.

Oni su platili jer su usli kasnije u EU i sto nisu dobili HB ?
Zato BiH i dan danas placa.... Ne treba govoriti zasto. A trebao je neki vid odstete da dobije jer je zrtva bila u svemu tome.

Naravno, sudilo se pojedincima...ne moze se osuditi citav narod. I naravno, nije svako ucestvovao u tome . Ali cinjenica je da osudjenici nisu sami radili, logicno zar ne ?

To trece ne apliciraj na sve Bosnjake.... Moji predstavnici nisu SDA. Ali bez obzira na to, malo je bezobrazno govoriti kako nisu Hrvati vrsili agresiju nego osudjenici....
Hrvati u BIH su politički platili puno više nego Srbi, a puno su manje krivi, to je barem moje mišljenje. I Hrvati mislim da su se s tim pomirili, ali je ČINJENICA da su njihova prava regulirana Daytonom i to je trebao biti neki garant funkcioniranja nacionalno složene države kao što je BiH.

Ako ćeš se ti koncentrirati na težu "Hrvati su vršili agresiju na BiH" samo izvoli. Ja sam ti pokušao približiti da Hrvati politički nisu dobili ni blizu onoga što su htjeli u BiH, da je Hrvatska platila veliku političku cijenu i da je činjenica da su Hr(država) i BiH rat počeli i završili kao SAVEZNICI. Što je na papiru potpisano u Splitu.

ICTY je svojim statutom ograničen na suđenje pojedincima, ja nisam išao dalje od toga, štoviše rekao sam da "naravno da je Hrvatska pomagala HVO" i vojno i na drugi način.

Ti pokušavaš retroaktivno nešto(što) "utjerati" od Hrvata a ja ti govorim da to ne ide jer smo mi jelte saveznici. I taj odnos se ne može svesti na jednu hašku presudu, niti to itko daje za pravo.
seln

#1148 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by seln »

Cassius Longinus wrote: 06/11/2021 11:51
Hrvati u BIH su politički platili puno više nego Srbi, a puno su manje krivi, to je barem moje mišljenje. I Hrvati mislim da su se s tim pomirili, ali je ČINJENICA da su njihova prava regulirana Daytonom i to je trebao biti neki garant funkcioniranja nacionalno složene države kao što je BiH.
Nista, idemo se vratiti u situaciju iz 1996. Vec mi je pun kufer kukanja.
Ako ćeš se ti koncentrirati na težu "Hrvati su vršili agresiju na BiH" samo izvoli. Ja sam ti pokušao približiti da Hrvati politički nisu dobili ni blizu onoga što su htjeli u BiH, da je Hrvatska platila veliku političku cijenu i da je činjenica da su Hr(država) i BiH rat počeli i završili kao SAVEZNICI. Što je na papiru potpisano u Splitu.
Ni mi nismo dobili ono sto smo zeljei. Ni Srbi.
A saveznici su bili i USA i SSSR
Peulinjo

#1149 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Peulinjo »

ICTY je svojim statutom ograničen na suđenje pojedincima, ja nisam išao dalje od toga, štoviše rekao sam da "naravno da je Hrvatska pomagala HVO" i vojno i na drugi način.

Ti pokušavaš retroaktivno nešto(što) "utjerati" od Hrvata a ja ti govorim da to ne ide jer smo mi jelte saveznici. I taj odnos se ne može svesti na jednu hašku presudu, niti to itko daje za pravo.
Okej, platili su.
A sta su platili Bosnjaci...? Hocemo o tome?

Pa koncentriram se na istinu... Platili su cijenu za ono sto su uradili.... Ako cemo realno, Srbi nisu platili nego su cak i nagradjeni. Sestorku i HB spominjem jer mnogi Hrvati danas gaje tu ideologiju koja je agresorska. Nazalost. I opet kazem, ne generalizujem. Hvala Bogu svugdje ima zdravih razmisljanja.

Za kraj, Bosna nije ni Bosnjacka, ni Srpska ni Hrvatska nego njenih naroda. Samo se nadam da nece biti kasno dok to ne skontamo...

Edit: a siguran sam, da bi mnogi ako ne i vecina proslost zaboravili za dobrobit buducnosti...da ove nase glavonje krenu za narod da rade . Da jedini cilj bude bolje sutra svih nas, nebitno na pripadnost....
Cassius Longinus

#1150 Re: Politika Hrvata u BiH

Peulinjo wrote: 06/11/2021 11:59

Okej, platili su.
A sta su platili Bosnjaci...? Hocemo o tome?

Pa koncentriram se na istinu... Platili su cijenu za ono sto su uradili.... Ako cemo realno, Srbi nisu platili nego su cak i nagradjeni. Sestorku i HB spominjem jer mnogi Hrvati danas gaje tu ideologiju koja je agresorska. Nazalost. I opet kazem, ne generalizujem. Hvala Bogu svugdje ima zdravih razmisljanja.

Za kraj, Bosna nije ni Bosnjacka, ni Srpska ni Hrvatska nego njenih naroda. Samo se nadam da nece biti kasno dok to ne skontamo...
Pa Bošnjaci su platili u ljudskom i političkom smislu najviše, to je činjenica.

Ovdje govorimo o tome je li "OK" da Bošnjaci to "naplate" od Hrvata ili nije. Uzimajući u obzir sve, mislim da nije a to je ono što se (možda?) pokušava pa se Hrvati prigodničarski proglašavaju za neprijatelje pa se ističu one negativne strane a prešućuju pozitivne. A bilo je puno toga dobroga i lošega.

Osobno mislim i da je to duboko nepotrebno tj. da Bošnjaci i Hrvati, kada bi se složili, mogu biti osovina puno jače BiH, ali momentalno jbg to nije tako. A naravno da bi se moglo.
Locked