Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#1126 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by laserShow »

Hajde odradi, ali pisano. Ako te odbiju da imas crno na bijelo sve.
probook

#1127 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by probook »

Ja sam prebacio jedan br iz mtel bez problema, mislim da cu uskoro i drugi. Po meni novotel trenutno ima najbolju ponudu od svih operatera.
NostradamusfromBandH

#1128 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by NostradamusfromBandH »

Ja podnio zahtjev za prenos prošle sedmice u četvrtak, kartica uredno došla u petak i odmah po istom poštaru vratio one papire potpisane po poštaru brze pošte i još uvijek nisam dobio sms obavještenje o prenosu broja. Neko imao slično iskustvo?

Inaće ponudom sam zadovoljan, ali im je korisnička podrška vrlo zbunjena. Svaki odgovor je drugačiji, morqju proraditi dosta na ovome.
grafit

#1129 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by grafit »

bubobih wrote: 26/01/2024 11:06 Upravo su fransize dobile depesu da nikoga iz republike srpske ne primaju. Znaci ko ima LK iz RS ne moze preci na novotel. Znaci samo iz svog kantona mozes preci u novotel. Zvali smo RAK i dobili smo informaciju da ne mogu to ograniciti. Tako da ako budete imali problema samo RAK nazvati i oni ce onda rijesiti problem. Jer nema ni logike da nekome das nekome nedas. Ocigledno su masovno poceli s mtela prelaziti u novotel.
Kod mene bio ovaj slučaj: Podnio zahtjev za prenos dva broja u Novotel mrežu preko njihove WEB stranice i danima se niko nije javio da me obavijesti šta, kako i kad u vezi prenosa. Nakon što mi je više dojadilo čekati, odem u nihovu poslovnicu i završim odmah bez problema svu papirologiu, dobijem zamjenske kartice i datum koji je određen za prenos brojeva. Valja još napomenuti da su oba broja bila u Haloo mreži, samo što je jedan 064 a drugi 067 (već ranije prebačen iz Mtela u Haloo). Na dan zakazanog za prenos, prebace samo 064 u Novotel dok 067 ostaje aktivan u Halo mreži. Idućih dana započinjem prepisku i korespodenciju sa Novotel podrškom, gdje se oni čude kako 067 prenosim u Novotel (jer misle da je i taj broj iz Novotel mreže). Obećali su provjeriti gdje je došlo do propusta i zašto broj nije prebačen u Novotel mrežu na zakazani datum i onda više nisu ni zvali. Naradnih dan-dva opet moram piskarati podršci i pokušavati dobiti odgovor preko njihovog Call centra ali je praktično tolika gužva ili nema dovoljno operatera na Call centru tako da nisam mogao čekati da se javi "prvi slobodan operater.) Na kraju je kontakt sa njima napokon uspostavljen preko poslovnice i napokon sam dobio info da je prenos tog 067 broja zakazan "U Srijedu" umjesto što je trebao biti u prehodni Petak kada mi je prenesen ovaj 064 broj.
semsasuljakovic

#1130 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by semsasuljakovic »

NostradamusfromBandH wrote: 26/01/2024 19:04 Ja podnio zahtjev za prenos prošle sedmice u četvrtak, kartica uredno došla u petak i odmah po istom poštaru vratio one papire potpisane po poštaru brze pošte i još uvijek nisam dobio sms obavještenje o prenosu broja. Neko imao slično iskustvo?

Inaće ponudom sam zadovoljan, ali im je korisnička podrška vrlo zbunjena. Svaki odgovor je drugačiji, morqju proraditi dosta na ovome.
Prenos bude kroz desetak dana otkad dobiješ karticu. Jave ti smsom.
fusion_ba

#1131 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by fusion_ba »

Dakle ponuda im je top, ali podrška užas. Sve je dobro dok radi kako treba.
Refik4

#1132 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Refik4 »

NostradamusfromBandH wrote: 26/01/2024 19:04 Ja podnio zahtjev za prenos prošle sedmice u četvrtak, kartica uredno došla u petak i odmah po istom poštaru vratio one papire potpisane po poštaru brze pošte i još uvijek nisam dobio sms obavještenje o prenosu broja. Neko imao slično iskustvo?

Ja sam mailom poslao papire nazad, skenirao i poslao, jer sam prethodno s njima tako dogovorio. Doduše jesam poslao opet poštom originale jer su tako tražili.
bogata_sirotinja

#1133 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bogata_sirotinja »

Ako se još neko omišlja da uzme pretplatu u Novotel-u, uzimajte jer od 09.02. do 09.04. daju lošiju akciju tj. za PLUS tarifu daju 50% popusta prvih 12mj. i 25% popusta drugih 12mj. a za PREMIUM tarifu daju 50% popusta prvih 18mj. i 25% popusta ostalih 6mj.

Inače, složio sam im mejl i u CC sam stavio i RAK. Tražio sam i od jednih i od drugih izjašnjenje pa ćemo vidjeti...
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#1134 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bubobih »

bogata_sirotinja wrote: 30/01/2024 16:43 Ako se još neko omišlja da uzme pretplatu u Novotel-u, uzimajte jer od 09.02. do 09.04. daju lošiju akciju tj. za PLUS tarifu daju 50% popusta prvih 12mj. i 25% popusta drugih 12mj. a za PREMIUM tarifu daju 50% popusta prvih 18mj. i 25% popusta ostalih 6mj.

Inače, složio sam im mejl i u CC sam stavio i RAK. Tražio sam i od jednih i od drugih izjašnjenje pa ćemo vidjeti...
Jedva cekam odgovor. Odmah nam pisi i taguj me :)
Benq
Moderator

#1135 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Benq »

bogata_sirotinja wrote: 30/01/2024 16:43 Ako se još neko omišlja da uzme pretplatu u Novotel-u, uzimajte jer od 09.02. do 09.04. daju lošiju akciju tj. za PLUS tarifu daju 50% popusta prvih 12mj. i 25% popusta drugih 12mj. a za PREMIUM tarifu daju 50% popusta prvih 18mj. i 25% popusta ostalih 6mj.

Ako sam dobro razumio, ne svidja ti se to sto mijenjaju akciju i tuzio si ih RAK-u zbog toga?
dzenanalic22

#1136 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by dzenanalic22 »

Benq wrote: 30/01/2024 22:05

Ako sam dobro razumio, ne svidja ti se to sto mijenjaju akciju i tuzio si ih RAK-u zbog toga?
Pretpostavljam da ih je tužio RAK-u zbog diskriminacije korisnika s obzirom na to u kojem entitetu žive, a ne zbog akcije.
grafit

#1137 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by grafit »

Napisali su u napomeni da "Svi novi korisnici i postojeći korisnici koji imaju pravo na reugovor usluge, koji u promotivnom periodu potpišu ugovor za mreža PLUS pretplata tarifu imaju prvih 12 mjeseci 50% popusta na mjesečnu pretplatu, a ostalih 12 mjeseci 25% popusta na mjesečnu pretplatu.

Svi novi korisnici i postojeći korisnici koji imaju pravo na reugovor usluge, koji u promotivnom periodu potpišu ugovor na 24 mjeseca za mreža PREMIUM pretplata tarifu imaju prvih 18 mjeseci 50% popusta na mjesečnu pretplatu, a ostalih 6 mjeseci 25% popusta na mjesečnu pretplatu."

E sad, koliko vidim, nema pojašnjenja ko su to korisnici koji imaju pravo na "reugovor"

Kako će i novi i postojeći korisnici imati pravo na reugovor, ako se novim korisnikom smatra onaj koji je tek zasnovao pretplatnički odnos...

Neće valjda neko sutra dan praviti "reugovor" sa Novotelom pod nepovoljnijim uslovima?!?

Isto tako što se tiče pokrivenosti signalom i brzine mreže...na nekim lokacijama van Sarajeva uopšte nemaju signala ili je skroz loš. Ima mjesta i u Sarajevu gdje dominira 3G ili H+ signal a 4G se "jedva vuče" na frekvenciji 800 MHz, Band 20.

Imam dojam da kako više korisnika prelazi na Novotel mrežu, tako lagano padaju i brzine interneta, koje su na dosta lokacija u SA išle i preko 100 Mbit/s u Downloadu, dok im je Upload u zadnje vrijeme pretežno katastrofalan...osim ako nisi u optičkoj vidljivosti Bazne stanice...itd.

https://www.novotel.ba/obavijest-o-prov ... -premium-3
Dzontra_Volta

#1138 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Dzontra_Volta »

grafit wrote: 31/01/2024 02:42

Napisali su u napomeni da "Svi novi korisnici i postojeći korisnici koji imaju pravo na reugovor usluge, koji u promotivnom periodu potpišu ugovor za mreža PLUS pretplata tarifu imaju prvih 12 mjeseci 50% popusta na mjesečnu pretplatu, a ostalih 12 mjeseci 25% popusta na mjesečnu pretplatu.

Svi novi korisnici i postojeći korisnici koji imaju pravo na reugovor usluge, koji u promotivnom periodu potpišu ugovor na 24 mjeseca za mreža PREMIUM pretplata tarifu imaju prvih 18 mjeseci 50% popusta na mjesečnu pretplatu, a ostalih 6 mjeseci 25% popusta na mjesečnu pretplatu."

E sad, koliko vidim, nema pojašnjenja ko su to korisnici koji imaju pravo na "reugovor"

Kako će i novi i postojeći korisnici imati pravo na reugovor, ako se novim korisnikom smatra onaj koji je tek zasnovao pretplatnički odnos...

Neće valjda neko sutra dan praviti "reugovor" sa Novotelom pod nepovoljnijim uslovima?!?

Isto tako što se tiče pokrivenosti signalom i brzine mreže...na nekim lokacijama van Sarajeva uopšte nemaju signala ili je skroz loš. Ima mjesta i u Sarajevu gdje dominira 3G ili H+ signal a 4G se "jedva vuče" na frekvenciji 800 MHz, Band 20.

Imam dojam da kako više korisnika prelazi na Novotel mrežu, tako lagano padaju i brzine interneta, koje su na dosta lokacija u SA išle i preko 100 Mbit/s u Downloadu, dok im je Upload u zadnje vrijeme pretežno katastrofalan...osim ako nisi u optičkoj vidljivosti Bazne stanice...itd.

Meni nekako logično da pravo na reugovor imaju oni koji su trenutno pretplatnici, ali nisu pod onim obaveznim trajanjem od 24 mjeseca.
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#1139 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bubobih »

Dzontra_Volta wrote: 31/01/2024 10:04
grafit wrote: 31/01/2024 02:42

Meni nekako logično da pravo na reugovor imaju oni koji su trenutno pretplatnici, ali nisu pod onim obaveznim trajanjem od 24 mjeseca.
Da reugovor je onaj korisnik koji ima pravo da zasnuje novi ugovor, tipa nemas ugovora ili ti je istekao stari od 2god.
probook

#1140 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by probook »

Znaci treba hvatati jos ovih 7-8 dana ovu akciju 😁
zippoo87

#1141 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Ja danas prenio broj u Novotel i potpisao ugovor 2 godine,iskoristio ovu akciju.
Usteda mi je 300 KM na 2 godine, plus 6x vise interneta mjesecno nego sam sada imao 😂

Prenijeti broj je laganica,moze direktno preko operatera ,ko je vec na pretplati a ko je na ultri ili bez ugovorene obaveze,popuni papire za prenos broja i agent Novotela ostalo zavrsi.

Ova akcija sa -50% na 2 godine istice za par dana pa krece nova,gdje ce prvu godinu biti -50% a drugu -25%

Ako nekoga zanima vise informacija i detalja,neka se javi u PM pa objasnim
Refik4

#1142 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Refik4 »

Kako se povećava broj korisnika, imam osjećaj kako mreža "slabi", naročito u zatvorenom prostoru na pojedinim lokacijama gdje je ranije bilo dosta dobra mreža ... Kako je kod vas ili je nešto drugo u pitanju?
zippoo87

#1143 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Pa tako radi svaka bazna stanica (antena),koja ima odredjenu propusnost i onda taj maksimum dijeli sa brojem konekcija na baznu stanicu.
Sve zavisi od lokacije i broja konekcija na toj lokaciji ali za ocekivati je kada veci broj ljudi pocne koristiti,da ce brzine biti manje.
Sada je to primjer sa BHTom...kukaju svi kako je net u centru Sarajeva neuootrebljiv bukvalno.
Ali ja ne ocekujem toliko opterecenje na MTEL antene.
Cekam da mi se prenese broj pa cu ubaciti mjerenje sa svoje lokacije.
grafit

#1144 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by grafit »

zippoo87 wrote: 01/02/2024 13:10 Pa tako radi svaka bazna stanica (antena),koja ima odredjenu propusnost i onda taj maksimum dijeli sa brojem konekcija na baznu stanicu.
Sve zavisi od lokacije i broja konekcija na toj lokaciji ali za ocekivati je kada veci broj ljudi pocne koristiti,da ce brzine biti manje.
Sada je to primjer sa BHTom...kukaju svi kako je net u centru Sarajeva neuootrebljiv bukvalno.
Naselje Nova Otoka, signal loš, brzina interneta max 20 Mbit/s na otvorenom, slično na A. polju C-faza kod Binga i 9. transferzala.

Hipermarket Mojmilo, prebaci na 3G mrežu...van Sarajeva po izletištima negdje nema signala uopšte. Područje Vodopada Skakavac, djelimično Bukovik, zatim Bjelašnica, šire područje bez signala ili samo 2G mreža, osim Babin Do...itd.
zippoo87

#1145 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

grafit wrote: 01/02/2024 14:18
zippoo87 wrote: 01/02/2024 13:10 Pa tako radi svaka bazna stanica (antena),koja ima odredjenu propusnost i onda taj maksimum dijeli sa brojem konekcija na baznu stanicu.
Naselje Nova Otoka, signal loš, brzina interneta max 20 Mbit/s na otvorenom, slično na A. polju C-faza kod Binga i 9. transferzala.

Hipermarket Mojmilo, prebaci na 3G mrežu...van Sarajeva po izletištima negdje nema signala uopšte. Područje Vodopada Skakavac, djelimično Bukovik, zatim Bjelašnica, šire područje bez signala ili samo 2G mreža, osim Babin Do...itd.
U mom gradu je signal kao i na BHTu,nikakve razlike.Jer je granica RSa blizu skroz...zracne linije 2-3 km pa i to utice.Ne znam gdje im je antena u gradu direktno ali ovo do sada sto sam testirao ,sve je ferceralo...mama cijelo ljeto koristila internet i nije se zalila.
Ja cu vise reci kada mi se prebaci broj i kada budem koristio svakodnevno i u drugim mjestima i gradovima.
Evo jucer i danas sam na kreditu,vec sam shebao 5 KM,zaboravim da nisam na pretplati,zovem,pricam,...kada tamo sve razgovor 0.40,0.60,0.80 :D
Evo sada prebacio od mame jos 3 KM...gledam ima li kakva tarifa da aktiviram za 4-5 dana pa slabo skroz na BHT ultri.
Dodje mi da uzmem na novotelu za 5 KM i aktiviram onu neku tarifu sto imaju.Sutra ako budem u gradu,to cu uraditi.
Refik4

#1146 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Refik4 »

Na koji broj u TK se može zvati ako želim potpisati ugovor. Radi se o prenosu broja i koristiće se postpsid?
zippoo87

#1147 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Refik4 wrote: 01/02/2024 23:22 Na koji broj u TK se može zvati ako želim potpisati ugovor. Radi se o prenosu broja i koristiće se postpsid?
Imas PM
crnivrag

#1148 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by crnivrag »

Solidna brzina u blizini Aerodroma:

Image
grafit

#1149 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by grafit »

RAK neće poduzeti ništa dok se operater ne očituje po prigovoru korisnika.

Tek nakon odgovora od operatera može se uputiti prigovor RAK-u.

Uglavnom, uvijek je potrebno imati pismeni odgovor od operatera na prigovor korisnika.
grafit

#1150 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by grafit »

crnivrag wrote: 02/02/2024 16:52 Solidna brzina u blizini Aerodroma:

Image
MTEL ima BS u Aerodromskom naselju i na Merkator centru Dobrinja...između ostalog.
Post Reply