Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
elcaliente

#1126 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by elcaliente »

The 51st State wrote:
elcaliente wrote:Sta cemo sa onima koji su sabljom sirili krscnastvo ili Islam? U cije ime li su to radili i u sta su vjerovali?
sta cemo sa pederima koji su macem sirili helensku kulturu?
To su stari Grci, oni su vjerovali u mnoge Bogove i karali sve sto su stigli, jer su voljeli sve sto je ljepo.
Ipak u njihovo doba su nastali mnoge stvari koje su korisne za covjecanstvo.
mirza_15

#1127 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirza_15 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
izvini,ti si bio postavio pitanje???

hm,upitas strucne osobe da li je homoseksualnost bolest,da nije prirodna stvar pa će ti biti odgovoreno

hm,izvinjavam se na tome,moze li odgovor na to pitanje,koje nema veze sa temom?
Hmm ne može. Ako imaš potrebu da dobiješ odgovor na takvo pitanje otvori temu, a ja ću na tu temu doći ako budem osjećao potrebu da nešto napišem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1128 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

broj dva wrote:
Tomahawk11 wrote:Braniš homo populaciju tako što ismijavaš vjeru.
Pa nije baš poruka koja promoviše razumjevanje i toleranciju :mrgreen:
Vjeru treba ismijavati za njeno dobro (a i nase), da se ne shvata preozbiljno. A inace je i stvar izbora dok je seksualni nagon urodjen.
E vidiš, isto tako neko misli da treba ismijavati homo populaciju. Ili Bošnjake. Srbe. Indijance. Crnce. I svako nađe opravdanje za to što radi.
The 51st State

#1129 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by The 51st State »

elcaliente wrote:
The 51st State wrote:
elcaliente wrote:Sta cemo sa onima koji su sabljom sirili krscnastvo ili Islam? U cije ime li su to radili i u sta su vjerovali?
To su stari Grci, oni su vjerovali u mnoge Bogove i karali sve sto su stigli, jer su voljeli sve sto je ljepo.
isto ti je i za ove sto si prvo pito.
kakavdanakneiskustvu

#1130 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

mirza_15 wrote:

hm,upitas strucne osobe da li je homoseksualnost bolest,da nije prirodna stvar pa će ti biti odgovoreno

Hmm ne može. Ako imaš potrebu da dobiješ odgovor na takvo pitanje otvori temu, a ja ću na tu temu doći ako budem osjećao potrebu da nešto napišem.

ok,hvala
ne odgovori ti,zar si bio postavio pitanje??
Tomahawk11
Globalni moderator

#1131 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote: pa zar napadam,kazem,ne smeta mi ni jedno od ovih stvari koje gore spomenuh
Imputiraš da je vjera bolest ako je to homoseksualizam?
kakavdanakneiskustvu

#1132 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Tomahawk11 wrote:
broj dva wrote:
Tomahawk11 wrote:Braniš homo populaciju tako što ismijavaš vjeru.
Pa nije baš poruka koja promoviše razumjevanje i toleranciju :mrgreen:
Vjeru treba ismijavati za njeno dobro (a i nase), da se ne shvata preozbiljno. A inace je i stvar izbora dok je seksualni nagon urodjen.
E vidiš, isto tako neko misli da treba ismijavati homo populaciju. Ili Bošnjake. Srbe. Indijance. Crnce. I svako nađe opravdanje za to što radi.

bosnjaci,crnci,srbi su nesto za sta se moze dokazati da postoji,ziva materija,zivi ljudi ,vjera to nije,za ono u sta neki vjeruju se ne moze dokazati da je to cinjenica,ali odosmo od teme
kakavdanakneiskustvu

#1133 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Tomahawk11 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: pa zar napadam,kazem,ne smeta mi ni jedno od ovih stvari koje gore spomenuh
Imputiraš da je vjera bolest ako je to homoseksualizam?

ja to rekao??

jebemu misa,ponavljam,ako neko moze tvrditi da je bolesno,nenormalno da se dvije cure vole,onda pitam,je li bolesno,nenormalno vjerovati u stvari koje pišu u npr. bibliji???
Tomahawk11
Globalni moderator

#1134 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

bosnjaci,crnci,srbi su nesto za sta se moze dokazati da postoji,ziva materija,zivi ljudi ,vjera to nije,za ono u sta neki vjeruju se ne moze dokazati da je to cinjenica,ali odosmo od teme
Bitna je poenta. Ili si licemjer i nekog mrziš zbog nečeg ili nisi.
Ne može malo ovog, malo onog.
mirza_15

#1135 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirza_15 »

mirza_15 wrote:

ok,hvala
Nisam. Lakija malo prenijelo. U svakom slučaju to ne mijenja činjenicu da tvoje pitanje nema veze sa temom i sa onim što sam ja pisao.
S4mpion

#1136 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

elcaliente wrote:Ja ne zelim gledati vehabije i pokrivene zene po ulicama pa mi opet to namecu, sta da radim sada? Da ih kamenujem?
Nešto previše udaraš po pokrivneim, može bit' da si latentni musliman.
kakavdanakneiskustvu

#1137 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Tomahawk11 wrote:
Bitna je poenta. Ili si licemjer i nekog mrziš zbog nečeg ili nisi.
Ne može malo ovog, malo onog.

nemoj da neko ismijava gandalfa i aragorna,oni su meni drazi i bitniji od isusa i muhameda zajedno
kakavdanakneiskustvu

#1138 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

mirza_15 wrote:
mirza_15 wrote:

ok,hvala
Nisam. Lakija malo prenijelo. U svakom slučaju to ne mijenja činjenicu da tvoje pitanje nema veze sa temom i sa onim što sam ja pisao.[/quote]

malo puno prenijelo
Tomahawk11
Globalni moderator

#1139 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote: ja to rekao??

jebemu misa,ponavljam,ako neko moze tvrditi da je bolesno,nenormalno da se dvije cure vole,onda pitam,je li bolesno,nenormalno vjerovati u stvari koje pišu u npr. bibliji???
Pitaš zato što je tebi nenormalno vjerovati u stvari koje pišu u Bibliji.
Da li je ta Biblija toliko glupa knjiga? Puna nekih bajki, priča, šarene laže?
Ili je to postala, jer ateisti imaju takav pristup prema vjeri?

Ti si za paradu, je li tako? Ok ti je da se dvije cure vole ili dva momka?
Međutim, ovo sa knjigama, to ti je nekako....prazna materija.

Čuj njega, ne može gledati dvije cure koje se vode za ruku, a vjeruje u djevice što rađaju djecu.
Poenta je da ni ti nisi tolerantan prema nekom. Možda nećeš ići sa palicom da ga razuvjeriš, ali ga gledaš sa podsmjehom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1140 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

nemoj da neko ismijava gandalfa i aragorna,oni su meni drazi i bitniji od isusa i muhameda zajedno
Poštujem.
S4mpion

#1141 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Ramzess Veliki wrote: Cuj moderni, mjerilo kasabe i modernog grada je dozoliti ovakvim spodobama da uzivaju u prikazivanju svoje poremecenosti, cuj nece mlatit kitama, nece dok ne dobiju trajnu dozvolu, a onda ide show kao i svi drugi...
Gledaj ih dolje, zar ovo nama treba? Po ovome da se mjeri da li je neko moderan, primitivan, lud? Sta reci na ovakvo ponasanje i oblacenje nego primitivno, kicasto, poremeceno.
Malo su se ufurali ovi decki, umislili da sto se jebu u dupe da su moderniji, inteligentniji, napredniji, a kao dokaz poturaju snimak majmuna koji se jebu u dupe. :lol:
Image
Image
Image
Izgleda da je baš to mjerilo, pa rek'o da provjerim kako ovi forumski napredni liberali stoje sa ovim slikama, biće da su liberali na baterije.
Point.

#1142 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Point. »

elcaliente wrote:
The 51st State wrote:
I kršćanstvo i islam su donijeli korisne stvari za čovječanstvo.
S4mpion

#1143 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

mO k3 wrote:
_Scarlett_ wrote:U nas nije nimalo kontroverzno reci za homoseksualce "ne volim ih vidjeti na ulici, neka rade ono sto hoce u svoja 4 zida". To se cak smatra benignim stavom, s obzirom kakvih ima o homoseksualcima kod nas.

A ako kazes isto za pokrivene zene, odmah si proglasen fasistom.
:thumbup:
Ne zelim ni ja onu SDA halapcu pokrivenu da vidim u Parlamentu iz razloga jer zelim sekularnu drzavu , ali sta je tu je necu se buniti protiv njene marame , ali cu se buniti protiv njenog stava prema manjini
Hmm, možda si latentni SDA-ovac?
kakavdanakneiskustvu

#1144 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Tomahawk11 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ja to rekao??

Pitaš zato što je tebi nenormalno vjerovati u stvari koje pišu u Bibliji.
Da li je ta Biblija toliko glupa knjiga? Puna nekih bajki, priča, šarene laže?
Ili je to postala, jer ateisti imaju takav pristup prema vjeri?

Ti si za paradu, je li tako? Ok ti je da se dvije cure vole ili dva momka?
Međutim, ovo sa knjigama, to ti je nekako....prazna materija.

Čuj njega, ne može gledati dvije cure koje se vode za ruku, a vjeruje u djevice što rađaju djecu.
Poenta je da ni ti nisi tolerantan prema nekom. Možda nećeš ići sa palicom da ga razuvjeriš, ali ga gledaš sa podsmjehom.

ne,puna je cinjenica,logicnih stvari,kao npr. da je covjek podigao stap i more se razdvojilo,kao npr. da je covjek zivio tri dana u utrobi velike ribe i tako dalje

ne mogu gledati sa divljenjem u osobe koje vjeruju u bajke,jbg
mali jomu

#1145 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

Ramzess Veliki wrote:
Cuj moderni, mjerilo kasabe i modernog grada je dozoliti ovakvim spodobama da uzivaju u prikazivanju svoje poremecenosti, cuj nece mlatit kitama, nece dok ne dobiju trajnu dozvolu, a onda ide show kao i svi drugi...

Gledaj ih dolje, zar ovo nama treba? Po ovome da se mjeri da li je neko moderan, primitivan, lud? Sta reci na ovakvo ponasanje i oblacenje nego primitivno, kicasto, poremeceno.

Malo su se ufurali ovi decki, umislili da sto se jebu u dupe da su moderniji, inteligentniji, napredniji, a kao dokaz poturaju snimak majmuna koji se jebu u dupe.

Aferim, meni je ovo daleko najbolji posto na ovoj temi :thumbup: :thumbup: :thumbup:
pemanapemani

#1146 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pemanapemani »

Poenta je da ako svako za sve što mu se ne sviđa može reći da je bolesno, onda će se neko naći i reći za religiju da je bolesna. Jebi ga, demokratija i sloboda govora.

Ovo isto kao presude u Hagu - kad oslobode Gotovinu - Hag je najmjerodavnija institucija za ratne zločine u ex Yu.
Kada osude HB uzepeovce - Hag je politički sud, ne priznajem njegove presude.

Znači, ako Svjetska zdravstvena organizacija kaže da homoseksualnost nije bolest, a ti kažeš da jeste, onda je to tvoja proizvoljna insinuacija.
Sutra će onda neko drugi za religiju reći da je bolest i to je njegova proizvoljna insinuacija. Prekosutra će neko treći uzeti sebi za pravo da kaže da si lično ti bolesnik kojeg treba izolirati, jer mu smeta što se šišaš na keca ili si čupav.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1147 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

ne,puna je cinjenica,logicnih stvari,kao npr. da je covjek podigao stap i more se razdvojilo,kao npr. da je covjek zivio tri dana u utrobi velike ribe i tako dalje

ne mogu gledati sa divljenjem u osobe koje vjeruju u bajke,jbg
Ne znam da li znaš da je dosta praktičnog u ovom našem svijetu proizišlo iz tih knjiga.
Ti si se uhvatio par stvari. Vjerujem da ne bi pročitao Bibliju, Kur'an, jer si tog stava da su to bajke.
Ne trebaš gledati s divljenjem, međutim stvorio si sebi onu varijantu - ta će on, vidi ga čita Bibliju.
General War

#1148 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by General War »

Point. wrote: I kršćanstvo i islam su donijeli korisne stvari za čovječanstvo.
Mislis, krscani i muslimani su donijeli korisne stvari, nesto se ne sjecam da je ijedna religija donijela nesto dobro.
kakavdanakneiskustvu

#1149 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

pemanapemani wrote:Poenta je da ako svako za sve što mu se ne sviđa može reći da je bolesno, onda će se neko naći i reći za religiju da je bolesna. Jebi ga, demokratija i sloboda govora.

Ovo isto kao presude u Hagu - kad oslobode Gotovinu - Hag je najmjerodavnija institucija za ratne zločine u ex Yu.
Kada osude HB uzepeovce - Hag je politički sud, ne priznajem njegove presude.

Znači, ako Svjetska zdravstvena organizacija kaže da homoseksualnost nije bolest, a ti kažeš da jeste, onda je to tvoja proizvoljna insinuacija.
Sutra će onda neko drugi za religiju reći da je bolest i to je njegova proizvoljna insinuacija. Prekosutra će neko treći uzeti sebi za pravo da kaže da si lično ti bolesnik kojeg treba izolirati, jer mu smeta što se šišaš na keca ili si čupav.
:thumbup:
Haris.ba

#1150 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Haris.ba »

Veoma zanimljiva tema. Samo izgleda niko nikoga ne sluša. Niti se želi pokazati empatija prema nekome drugoga svjetonazora. Nekako ovako izgleda

Image
Locked