Pričaju svašta.CPT wrote:Ne. Ovo je trebalo raditi od pocetka. Svaki dan. Uvijek 100% Stanje je hebeno bas zbog podanistva prema Srbima. Necemo talasati da se visi mozda urazumite. I to je dovelo do toga da Dodik radi sa zastavom sta hoce. Svaki put kad u pregovore odes kao podanik, gubis. Ne moze se nista izgubiti, samo dobiti. Nista Srbi nece gore misliti ili uraditi od onog sto svakako planiraju. Jedni problem u citavoj prici je nedostatak podrske i sto pojednicima treba zasto je ime greska.Tomahawk11 wrote:Shvataš li da je ovo totalno pogrešno urađeno iz ugla zaštite interesa sve i jednog Bošnjaka?CPT wrote:
Sasvim je svejedno ko to radi. Bitna je sustina price. Pokrece li to SDA, SDP ili XYZ sasvim je svejedno. Jos uvijek mozes glasati za koga hoces. Ako vec potenciras "ko" onda se zapitaj zasto "gradjanske" stranke ne pokrecu istu iniciativu.
Nek SDP (ili XYZ) preuzme ideju sto bi svakako trebala i svi sretni... Ok?

Od priče mi smo "državetina" , mi ćemo se odvojiti, šta jeeeee. Do priče, imamo pravo na ime, mi smo sastavni dio dejtonskog sporazuma u okviru Bosne i Hercegovine. Ne smijete nas dirati. A najvažnije u svemu je da je poslana poruka prije svega zadrtim secesionistima, da postoji tamo neko, neki bošnjak, nevažno kako se zove, da može načeti sve to što "imaju" nekakvom apelacijom. I da unatoč genocidu, silovanjima, klanju, pljačkanju, u entitetu pi si živi 13 % bošnjaka, koji po ustavu imaju sva prava ko i ostali. Pa, ako ih sada nemaju, upravo zbog fašizma, imat će ih kad tad, jer su to fakti i ime republika srpska ne daje ekskluzivna prava srbima da taj entitet svojataju.