UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
stakasa

#1127 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by stakasa »

zanimljiv wrote:Ne vidim razlog da Kosovo ne ode na EP, imaju titulu u grupi lige nacija u najgorem slučaju, gdje će igrati sa reprezentacijama koje su za klasu slabije od njih ako ne uspiju kroz kvalifikacije, a mislim da hoće.
I nije samo to timski duh, imaju itekako dobrih mladih igrača, naša reprezentacija bi ubila da ima Rashicu, Zenelija (koji nisu igrali zbog povreda), Celinu, Vocu ili Hadergjonaja. Od 23 pozvana igrača samo trojica imaju preko 30 godina, a ne bi ni bili pozvani da su ovi bili zdravi.
A igraju i srcem. Zelim im sve najbolje
cyprus

#1128 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

I okosnicu albanske reprezentacije su dosad uglavnom činili igrači sa Kosova, tako da očekujem da će se uskoro Albanija na fudbalskom planu paradoksalno naći u kosovskoj sjeni... Ovamo se valjda ipak osjeti uticaj jugoslavenske škole, dok sama Albanija i nema neku naročitu fudbalsku tradiciju...
p206

#1129 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by p206 »

cyprus wrote:I okosnicu albanske reprezentacije su dosad uglavnom činili igrači sa Kosova, tako da očekujem da će se uskoro Albanija na fudbalskom planu paradoksalno naći u kosovskoj sjeni... Ovamo se valjda ipak osjeti uticaj jugoslavenske škole, dok sama Albanija i nema neku naročitu fudbalsku tradiciju...
prije će biti uticaj njemačke i švajcarske škole
većina ih je tamo odrasla
od svih Albanaca koji su igrali za druge reprezentacije meni je nekako najzanimljiviji Shefki Kuqi, igrao za Finsku.. kad gledaš njihov sastav i njegovo ime nikad na prvu ne bi rekao da nije Finac... svi su čitali prezime kao Kuki, a treba Kući
cyprus

#1130 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

p206 wrote:
cyprus wrote:I okosnicu albanske reprezentacije su dosad uglavnom činili igrači sa Kosova, tako da očekujem da će se uskoro Albanija na fudbalskom planu paradoksalno naći u kosovskoj sjeni... Ovamo se valjda ipak osjeti uticaj jugoslavenske škole, dok sama Albanija i nema neku naročitu fudbalsku tradiciju...
prije će biti uticaj njemačke i švajcarske škole
od svih Albanaca koji su igrali za druge reprezentacije meni je nekako najzanimljiviji Shefki Kuqi, igrao za Finsku.. kad gledaš njihov sastav i njegovo ime nikad na prvu ne bi rekao da nije Finac... svi su čitali prezime kao Kuki, a treba Kući
Pa obzirom da u finskom jeziku nema slova Q, nije baš da čovjek ne bi znao reći o kome se radi :D Pogotovo kad vidiš da se zove Šefki :D Btw, za Finsku je donedavno igrao još jedan Albanac rođen na Kosovu - Përparim Hetemaj, dugogodišnji igrač Chieva...

Za Njemačku i Švicarsku - upravu si :thumbup: mada smatram da ih je i to što potiču iz države sa većom fudbalskom tradicijom u određenoj mjeri navelo da se okrenu ovom sportu, u poređenju sa dijasporom koja potiče baš iz Albanije, a nije toliko orijentisana fudbalu kao ovi...
van Basten

#1131 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by van Basten »

p206 wrote: prije će biti uticaj njemačke i švajcarske škole
od svih Albanaca koji su igrali za druge reprezentacije meni je nekako najzanimljiviji Shefki Kuqi, igrao za Finsku.. kad gledaš njihov sastav i njegovo ime nikad na prvu ne bi rekao da nije Finac... svi su čitali prezime kao Kuki a treba Kući
Kuki i Puki... Kakav tandem
dječak sa šibicama

#1132 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by dječak sa šibicama »

trenutno stanje "baraza"

Path A: Switzerland, Netherlands, Iceland, Bulgaria/Israel/Hungary*
Path B: Bosnia and Herzegovina, Austria, Wales, Bulgaria/Israel/Hungary*
Path C: Scotland, Norway, Serbia, Bulgaria/Israel/Hungary*
Path D: Georgia, North Macedonia, Kosovo, Belarus

*In the current scenario, a draw would decide which of Bulgaria, Israel or Hungary would fill the empty slot in Path C, which would compete in Path B and which would go into Path A.
cyprus

#1133 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

Od ovog trojca sa zvjezdicom, Izrael mi trenutno djeluje kao najzajebaniji... Imaju onog Zahavija, zabija lik ko na traci... Bugarska i Mađarska mi djeluju kao mnogo prihvatljivije opcije...
Logovan

#1134 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Logovan »

cyprus wrote:Od ovog trojca, Izrael mi trenutno djeluje kao najzajebaniji... Imaju onog Zahavija, zabija lik ko na traci... Bugarska i Mađarska mi djeluju kao mnogo prihvatljivije opcije...
Zahavi k'o Pukki. :D Bugarska najbolja opcija.
ljevoruki

#1135 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by ljevoruki »

Nama u barazu ni Andora nije lagan protivnik.
Koga su zmije ujedale taj se i gustera boji.
turbofolk

#1136 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by turbofolk »

Taj sa zvjezdicom je samo za polufinale, ako bi ga i prošli, u finalu čeka Austrija ili Vels što nisu nimalo poželjni protivnici. Ali dobro, jedno po jedno. Nije isključeno da Austrija ili Vels i uhvate Euro kroz kvalifikacije, pa se tu još uključuje jedna iz lige C i to opet neka od ovih sa zvjezicom. Ali... da sačekamo kraj kvalifikacija, možda nam baraž i ne bude trebao :D :bih:
svi u napad

#1137 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by svi u napad »

Od svih ovih ekipa jedino prolazimo Bugarsku. Zivjeli.
Laertes

#1138 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Laertes »

Mislio sam da sam sve skontao u vezi ovog baraža i Lige nacija, al' haman nisam.
Nisu mi jasni ovi sa zvjezdicom. Zašto UEFA planira taj draw? Zašto stavlja u istu ravan Bugarsku (sa osvojenih 7 bodova u LN), Izrael i Mađarsku (po 6 bodova, ali Izrael više postignutih golova)? Zar Bugari ne bi bili kažnjeni ako bi išli u play-off sa, recimo, Islandom ili Švicarskom, umjesto u svojoj ligi sa Srbijom, Norveškom i Škotskom?
Kad se vrši popuna play-offa sa ekipama koje nisu bile prve, da li se prvo popunjava liga A ili niža liga? Mislim da i oni nemaju pojma. Kako ovo izgleda po njihovoj stranici sada, ići će žrijeb.
Kakogod, mislim da će svi drugoplasirani iz Lige C igrati baraž (znači, pridodati Rumune tu). Nama u tom polufinalu ne gine neko od tih Bugara/Židova/Ugara/Rumuna (mislim da će čak dvije od ovih igrati naš baraž), a onda, ako ih prođemo, po mom nekom predviđanju, baziranom na preostalom rasporedu u grupama i stanju na tabeli, opet historijska sa Danskom.
Liga A će se popuniti, osim Islanda, sa Slovačkom, Sj. Irskom i jednom od ove gore navedene četiri. Kod nas, osim Danske (koja će biti treća u svojoj kvalifikacionoj grupi, iza Švicarske i Irske), druge dvije od one četiri. Preostala ekipa od te četiri ulijeće u baraž Lige C umjesto Finske.
Jesam ga izanalizirao, ha?
cyprus

#1139 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

@Laertes, vidiš sad ni meni nije jasno :-D Nisam provjeravao, ali sam kontao da ovi imaju isto bodova i istu gol-razliku, pa da će zato biti žrijeb... Kad ono jok... Šta sad seru? :D
Laertes

#1140 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Laertes »

cyprus wrote:@Laertes, vidiš sad ni meni nije jasno :-D Nisam provjeravao, ali sam kontao da ovi imaju isto bodova i istu gol-razliku, pa da će zato biti žrijeb... Kad ono jok... Šta sad seru? :D
Ma ne znaju ni oni. Kako god, nama ode neko od tih.
pirmin

#1141 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by pirmin »

Sa marketinskog aspekta gledano UEFA je sa ovim kompliciranjem napravila dobar posao.
Koncept je malo ko skontao ali se o njemu prica neprestano, za razliku od prije kad je algoritam bio najjednostavniji moguci.
baglama

#1142 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by baglama »

Meni se cini da su ova 3 sa zvjezdicama trenutno najbolje 3 ekipe koje nisu medju prve dvije ekipe Iz 10 grupa za EURO koje idu direktno, znaci 20 ekipa, plus ekipe koje su obezbjedile baraz kroz euroligu. (13 ekipa).Znaci da su te 3 ekipe 34-vrta 35-a i 36-a ekipa u Evropi kroz Euroligu.To ce dati baraz
Za jednog Iz svake od 4 grupe.
Po Jedan Iz A B C D grupe.(•‿•)(✷‿✷)
turbofolk

#1143 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by turbofolk »

S obzirom na sadašnje stanje u kvalifikacijskim grupama, vrlo vjerovatno će iz liga A i B na Euro otići ukupno 19 ekipa, plus Finska iz lige C.
Baraž lige C dat će još jednog predstavnika i baraž lige D još jednog. Ostale najbolje plasirane ekipe iz lige C popunjavat će parove playoffa lige A i lige B. Na taj način, Liga C dat će čak 7 ili 8 ekipa za baraž, računajući tu naravno i onaj njihov baraž unutar lige C.
Laertes

#1144 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Laertes »

turbofolk wrote:S obzirom na sadašnje stanje u kvalifikacijskim grupama, vrlo vjerovatno će iz liga A i B na Euro otići ukupno 19 ekipa, plus Finska iz lige C.
Baraž lige C dat će još jednog predstavnika i baraž lige D još jednog. Ostale najbolje plasirane ekipe iz lige C popunjavat će parove playoffa lige A i lige B. Na taj način, Liga C dat će čak 7 ili 8 ekipa za baraž, računajući tu naravno i onaj njihov baraž unutar lige C.
Sve je to jasno, ali niko živ ne konta kojim redoslijedom će se rasporediti te preostale iz lige C. Možeš misliti kako je, recimo, Bugarima... Veze nemaju ni u kojem play-offu će igrati ni s kim.
studeni76

#1145 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by studeni76 »

Da su se potrudili i bili prvi u grupi sada bi znali sta ce i kako ce. Ovako su u grupi luzera i zavise od drugih.
Laertes

#1146 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Laertes »

“Pošto smo mi bili prvi u grupi, igrali bi sa Švedskom polufinale, a drugo bi igrali Danska i Ukrajina. Ako bi se Švedska na EP plasirala kroz kvalifikacije, mi bi igrali protiv drugog iz njene grupe. Ako je druga bila Rusija, a i oni se isto kvalificiraju, onda igraš protiv Turske. Ako se sve te ekipe kvalifikuju onda igramo samo finale”, samouvjereno tvrdi Prosinečki.
Ne mogu vjerovati :shock:
Lincoln-Burrows

#1147 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Lincoln-Burrows »

Cipar pobijedio u gostima kod Kazakhstana,
uvijek prirede neko iznenađenje a nikad se ne plasiraju.
Laertes

#1148 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Laertes »

Kosovo - Gibraltar, Sportklub 10. Nema komentatora :lol: da ne bi morao izgovoriti ko igra :lol:
Još jedna pobeda nebeskog naroda :lol:
A zbog nečeg moraju prenositi :lol:
manijak1

#1149 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by manijak1 »

Laertes wrote:Kosovo - Gibraltar, Sportklub 10. Nema komentatora :lol: da ne bi morao izgovoriti ko igra :lol:
Još jedna pobeda nebeskog naroda :lol:
A zbog nečeg moraju prenositi :lol:
:D Ugovor je čudo jedno , nakon pobede Srbije protiv Trepče (kako je to definirao trener Zvezdice kad nisu mogli unić :lol: u Kosovo republjik ) :D , pobeda i SK kanala :lol: kad daju u reportažama kvalifikacijske utakmice Kosova , pregled traje manje od minute :lol:
Još ako Kosovo ode na EP , eto belaja :lol: baš me zanima koju će terminologiju koristiti , samozvano , tzv. , samoproglašeno ......hebeš ga moraće nešto novo skontat :D još ova danas bila prijateljska :D
Baho majstore :oops: neka si se vratio :thumbup:
avetinja

#1150 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by avetinja »

Dajte Adisa i Vugdalića!
Post Reply