Moderators: Charuga, Tomahawk11
A igraju i srcem. Zelim im sve najboljezanimljiv wrote:Ne vidim razlog da Kosovo ne ode na EP, imaju titulu u grupi lige nacija u najgorem slučaju, gdje će igrati sa reprezentacijama koje su za klasu slabije od njih ako ne uspiju kroz kvalifikacije, a mislim da hoće.
I nije samo to timski duh, imaju itekako dobrih mladih igrača, naša reprezentacija bi ubila da ima Rashicu, Zenelija (koji nisu igrali zbog povreda), Celinu, Vocu ili Hadergjonaja. Od 23 pozvana igrača samo trojica imaju preko 30 godina, a ne bi ni bili pozvani da su ovi bili zdravi.
prije će biti uticaj njemačke i švajcarske školecyprus wrote:I okosnicu albanske reprezentacije su dosad uglavnom činili igrači sa Kosova, tako da očekujem da će se uskoro Albanija na fudbalskom planu paradoksalno naći u kosovskoj sjeni... Ovamo se valjda ipak osjeti uticaj jugoslavenske škole, dok sama Albanija i nema neku naročitu fudbalsku tradiciju...
Pa obzirom da u finskom jeziku nema slova Q, nije baš da čovjek ne bi znao reći o kome se radip206 wrote:prije će biti uticaj njemačke i švajcarske školecyprus wrote:I okosnicu albanske reprezentacije su dosad uglavnom činili igrači sa Kosova, tako da očekujem da će se uskoro Albanija na fudbalskom planu paradoksalno naći u kosovskoj sjeni... Ovamo se valjda ipak osjeti uticaj jugoslavenske škole, dok sama Albanija i nema neku naročitu fudbalsku tradiciju...
većina ih je tamo odrasla
od svih Albanaca koji su igrali za druge reprezentacije meni je nekako najzanimljiviji Shefki Kuqi, igrao za Finsku.. kad gledaš njihov sastav i njegovo ime nikad na prvu ne bi rekao da nije Finac... svi su čitali prezime kao Kuki, a treba Kući
Kuki i Puki... Kakav tandemp206 wrote: prije će biti uticaj njemačke i švajcarske škole
većina ih je tamo odrasla
od svih Albanaca koji su igrali za druge reprezentacije meni je nekako najzanimljiviji Shefki Kuqi, igrao za Finsku.. kad gledaš njihov sastav i njegovo ime nikad na prvu ne bi rekao da nije Finac... svi su čitali prezime kao Kuki a treba Kući
Zahavi k'o Pukki.cyprus wrote:Od ovog trojca, Izrael mi trenutno djeluje kao najzajebaniji... Imaju onog Zahavija, zabija lik ko na traci... Bugarska i Mađarska mi djeluju kao mnogo prihvatljivije opcije...
Ma ne znaju ni oni. Kako god, nama ode neko od tih.cyprus wrote:@Laertes, vidiš sad ni meni nije jasnoNisam provjeravao, ali sam kontao da ovi imaju isto bodova i istu gol-razliku, pa da će zato biti žrijeb... Kad ono jok... Šta sad seru?
Sve je to jasno, ali niko živ ne konta kojim redoslijedom će se rasporediti te preostale iz lige C. Možeš misliti kako je, recimo, Bugarima... Veze nemaju ni u kojem play-offu će igrati ni s kim.turbofolk wrote:S obzirom na sadašnje stanje u kvalifikacijskim grupama, vrlo vjerovatno će iz liga A i B na Euro otići ukupno 19 ekipa, plus Finska iz lige C.
Baraž lige C dat će još jednog predstavnika i baraž lige D još jednog. Ostale najbolje plasirane ekipe iz lige C popunjavat će parove playoffa lige A i lige B. Na taj način, Liga C dat će čak 7 ili 8 ekipa za baraž, računajući tu naravno i onaj njihov baraž unutar lige C.
Ne mogu vjerovati“Pošto smo mi bili prvi u grupi, igrali bi sa Švedskom polufinale, a drugo bi igrali Danska i Ukrajina. Ako bi se Švedska na EP plasirala kroz kvalifikacije, mi bi igrali protiv drugog iz njene grupe. Ako je druga bila Rusija, a i oni se isto kvalificiraju, onda igraš protiv Turske. Ako se sve te ekipe kvalifikuju onda igramo samo finale”, samouvjereno tvrdi Prosinečki.
Laertes wrote:Kosovo - Gibraltar, Sportklub 10. Nema komentatorada ne bi morao izgovoriti ko igra
Još jedna pobeda nebeskog naroda
A zbog nečeg moraju prenositi