Draško Stanivuković

Post Reply
mO k3

#1126 Re: Draško Stanivuković

Post by mO k3 »

Drasko je kulturan , obrzaovan , elokventan cetnik sa dna kace
ExNihilo

#1127 Re: Draško Stanivuković

Post by ExNihilo »

Sinoć o Crnogorcima govori k'o četnici s dna kace što su o Bošnjacima 90tih: nisu narod, nemaju jezik, nemaju crkvu...
Styling

#1128 Re: Draško Stanivuković

Post by Styling »

ExNihilo wrote: 29/02/2020 16:18 Sinoć o Crnogorcima govori k'o četnici s dna kace što su o Bošnjacima 90tih: nisu narod, nemaju jezik, nemaju crkvu...
Ma njega treba ignorisati. Mali je galamdzija i nije uopste zdeo da igra neku vazniju ulogu na politickoj sceni.
spreca

#1129 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

Drasko je svjestan kako moze dobiti glasove a to je na povisenom srbovanju jer tako dodik vec godinama pobjedjuje,zasto nebi i Drasko.....bez srbovanja nema glasova ,znaci nema ni pobjede,u rs mozes da se pobjedis samo na otcepljenju i da stalno i sam sebe ubjedjujes da je rs drzava :lol:
horkesh

#1130 Re: Draško Stanivuković

Post by horkesh »

spreca wrote: 29/02/2020 18:00 Drasko je svjestan kako moze dobiti glasove a to je na povisenom srbovanju jer tako dodik vec godinama pobjedjuje,zasto nebi i Drasko.....bez srbovanja nema glasova ,znaci nema ni pobjede,u rs mozes da se pobjedis samo na otcepljenju i da stalno i sam sebe ubjedjujes da je rs drzava :lol:
I to je odlučio podebljati:
Poništavanje postojanja Srba u Bosni još od 10. vijeka kada se Bosna pominje u Spisu o upravljanju carstvom Кonstadina Porfirogenita kao sastavni dio Srbije bi bilo sulodo. Od samog nastanka, Bosna Hercegovina je bila i ostala državom srpskog naroda. Zašto se onda kao Srbin odricati onog što je naše? Moj stav je da i kada me neko pita da li je Srbija moja država? Ja kažem: DA, JESTE! Moj narod tamo živi, zaključio je Stanivuković.
spreca

#1131 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

horkesh wrote: 29/02/2020 19:13
spreca wrote: 29/02/2020 18:00 Drasko je svjestan kako moze dobiti glasove a to je na povisenom srbovanju jer tako dodik vec godinama pobjedjuje,zasto nebi i Drasko.....bez srbovanja nema glasova ,znaci nema ni pobjede,u rs mozes da se pobjedis samo na otcepljenju i da stalno i sam sebe ubjedjujes da je rs drzava :lol:
Poništavanje postojanja Srba u Bosni još od 10. vijeka kada se Bosna pominje u Spisu o upravljanju carstvom Кonstadina Porfirogenita kao sastavni dio Srbije bi bilo sulodo. Od samog nastanka, Bosna Hercegovina je bila i ostala državom srpskog naroda. Zašto se onda kao Srbin odricati onog što je naše? Moj stav je da i kada me neko pita da li je Srbija moja država? Ja kažem: DA, JESTE! Moj narod tamo živi, zaključio je Stanivuković.
Kod njih je to pravilo da bez nacionalizma ni pskit nemoze a kamoli da pobjedi na izborima i svi to aktivno koriste.....kod nas je slika savim drugacija mada i kod nas ima ali u poredjenju sa njima je taj procenat minoran
Hajlac

#1132 Re: Draško Stanivuković

Post by Hajlac »

To zapravo manje govori o Drasku, Dodi i kompaniji a NAJVISE O TOM BIRACKOM TIJELU - "narodu"!

Preko 30 dugih godina planski INDOKTRINIRANA populacija putem rezimskih medija s dubokim vezama sa SDB-om/BIA-om, SANU zaguljenim megalomanima, pocevsi od stampe preko RTS-a, do kasnijeg RTRS-a i inih...

Tuzna istina je da je ova zemlja davno podijeljena, tamo negdje 1991-e :roll:

Jedan veliki dio populacije Bosne i Hercegovine nikad nije dozivio KATARZU, koja je preduslov za bilo kakvu normalizaciju razdijeljenog drustva.

Sindrom "tri istine" samo se produbljuje kako vrijeme prolazi. Pocevsi od udzbenika koje ovi razni Stanivukovici i oni iz Sirokog brijega uce u skolama pa do prenosenja fasisticke ideologije i "tekovina" s roditelja, direktnih saucesnika u na tudjoj krvi stvaranim etnicki cistim 'jedinicama' HZHB i RS, na razne tipove poput Draska, nekog Marija, Mirzu Hatica i slicne cuvare svog etnickog tora i 'zauzete'/ociscene teritorije...

Jedni slave Praljka, Tutu, Štelu i Šuška, drugi Arkana, Mladića, Karadzica i Dražu a treci Juku, Cacu te Handzar diviziju i njeno ucestvovanje u krvavim "slavnim" pohodima na Istocnu Evropu 1940-ih :run:

Kakvu to mi poruku saljemo odavde iz Sarajeva, kada postavljamo i uzdizemo na kljucna mjesta "generala" ratnoprofitera koji je izgleda i ratni zlocinac, puno gori od onog Zornica kojeg se stranka momentalno odrekla:
https://preokret.info/index.php/2020/02 ... e-zatvora/
Last edited by Hajlac on 29/02/2020 21:31, edited 2 times in total.
spreca

#1133 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

Hajlac wrote: 29/02/2020 20:21
To zapravo manje govori o Drasku, Dodi i kompaniji a NAJVISE O TOM BIRACKOM TIJELU - "narodu"!

Preko 30 dugih godina planski INDOKTRINIRANA populacija putem rezimskih medija s dubokim vezama sa SDB-om/BIA-om, SANU zaguljenim megalomanima, pocevsi od stampe preko RTS-a, do kasnijeg RTRS-a i inih...

Tuzna istina je da je ova zemlja davno podijeljena, tamo negdje 1991-e :roll:

Jedan veliki dio populacije Bosne i Hercegovine nikad nije dozivio KATARZU, koja je preduslov za bilo kakvu normalizaciju razdijeljenog drustva.

Sindrom "tri istine" samo se produbljuje kako vrijeme prolazi. Pocevsi od udzbenika koje ovi razni Stanivukovici i oni iz Sirokog brijega uce u skolama pa do prenosenja fasisticke ideologije i "tekovina" s roditelja, direktnih saucesnika u na tudjoj krvi stvaranim etnicki cistim 'jedinicama' HZHB i RS, na razne tipove poput Draska, nekog Marija, Mirzu Hatica i slicne cuvare svog etnickog tora i 'zauzete'/ociscene teritorije...

Jedni slave Praljka, Tutu, Štelu i Šuška, drugi Arkana, Mladića, Karadzica i Dražu a treci Juku, Cacu i Handzar diviziju :run:

Kakvu to mi poruku saljemo odavde iz Sarajeva, kada postavljamo iz uzdizemo na kljucna mjesta "generala" ratnoprofitera koji je izgleda i ratni zlocinac, puno gori od onog Zornica kojeg se stranka momentalno odrekla:
https://preokret.info/index.php/2020/02 ... e-zatvora/
otprilike sve je to tako,ne zna se ko nas vise zajebava ,nasi ili njihovi ,ali je istina da to rade udruzeno
Hajlac

#1134 Re: Draško Stanivuković

Post by Hajlac »

horkesh wrote: 29/02/2020 19:13
Sam sebi jamu kopa. Jer, kako onda mozes svojatati to parce teritorije etnicki ocisceno u ratu i prozvano entitet RS ako prihvatas da su tvoji preci POTEKLI tj. DOSLI iz Srbije?!?

Sto je najpogubnije, on jadan u neznanju odrice se stvarne proslosti autohtonih hriscana iz srednjovjekovne BOSNE koji su pod uticajem misionara prihvatili pravoslavlje a kroz stoljeca uz religiju i obicaje, mitologiju susjeda takodje pravoslavaca - iz Srbije.
Jednako kako se vecinski desilo i sa bh katolicima i bh muslimanima... Veci dio je u pitanju vec domicilno stanovnistvo a manji dio je stvarno doseljavanih iz susjednih zemalja. Ukljucujuci i na ovoj 'nasoj' strani Turaka koji su za Osmanskog carstva zasnivali ovdje porodice...

I jedni i drugi i treci su najvecim dijelom odrekli se i kolektivno zaboravili stvarne pretke prije prelazenja na modernije religije i identitete Hrvata okrenutih Zagrebu, Srba Beogradu i Bosnjaka Stambolu.
A TO je ono što je najčišća nit koja VEŽE sviju u Bosni i Hercegovini, od Dinarida do Save i od Drine do Une. Naši STEĆCI kojih je
s dobrim razlogom i vrlo indikativno najveća koncentracija upravo unutar tih geografskih okvira!

Da je srece, ikonografija upravo stecka bi bila, kako na zastavi/grbu BiH, tako i u masi drugih sfera zivota i zvanicnih obiljezja, pogotovo npr. vezanih za turizam i umjetnost.

A bogami ovim odricanjem stvarnih predaka i mantranjem kako su njihove matice Hrvatska i Srbija, samo idu na ruku nekim lokalnim ekstremnim elementima u povoju poput lokalnih "nacionalsocijalista"(podsjeca li vas na WWII vladare Sarajeva i citave Evrope?) http://bosanskinacionalisti.org/ ili intelektualaca BANU-a poput Ferida Muhica koji zagovara izbacivanje bh katolika i pravoslavaca 'iz jednacine' i kreiranje 'jednostavnije' drzave s pridodatim Sandzakom, etnicki ciste kakvima su vec 1990-ih krvavim ratom napravljene Hercegovina i teritorija entiteta RS. Ko veli, njihov recept se pokazao uspjesnim i pragmaticnim.

Maltene jedina stvar koju je Drasko rekao kod Senada s kojom se slazem jeste ona opaska o nepostojanju 'iskoraka' u "prvog u Bosnjaka" kao npr. odlaska u Jasenovac ili Grabovicu, raskrinkavanje tabu teme Kazana, generalno likvidacije pojedinih sarajevskih pravoslavaca(katolika ne jer je bila prisutna HVO a i manje je bilo 'opravdanja' kroz mrznju/potrebu za odmazdom) zbog zapikanih stanova, javno odricanje i osudjivanje Juke(koji je u Mostaru postao veci ustasa od Tute i Stele tokom cistke ne-katolika 1993-e, a prije toga ocito bio blizi i bolji sa cetnicima na Igmanu nego ARBiH jedinicama i gle cuda - bio u direktnoj paralelnoj vezi komadovanja s Izetbegovicima :-) ), Cace, Zulfikara Ališpage(s istom paralelnom vezom komandovanja sa Izetbegovicima) koji je upetljan u masakr civilnog stanovnistva u Grabovici 1993-e koji su pocinili njemu tada podredjene jedinice Cace, Ramiza Cele i vjerovatno Buze-Prozor, "Čedini Igmanski Vukovi" itd. a Delic, Vehbija Karic(najodgovorniji za stvaranje pogodne atmosfere za masakr, govoreci okupljenim vojnicima da su im odrijesene ruke zbog prethodno ucinjenog masakra u Ahmicima od strane HVO, na sta mu je Sefer rekao "JESI TI LUD!?") i Salko Gusic zataskavali(Rusmir Mahmutcehajic znao za zlocin itd.), onih povampirenih dugobradih azijskih tekbir-hordi koje su sijale strah radi poticanja 'ciscenja' teritorija tako sto su klali civile bh katolike i pravoslavce po srednjoj Bosni i time ocrnjivali ARBiH te je svodili na istu ravan s fasistima 'krstasima' HVO i VRS...
Ali svak je ko fol pobjednik na svojem parcetu teritorije i svoje mracne strane sklanja pod tepih i bas zbog toga zacementirane su "tri istine" krcate mitologijom, lazima i obmanama naroda.
https://www.icty.org/x/cases/halilovic/ ... 0221ED.htm
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... /t1498.htm
Sto neko u komentaru na clanak o dzenazi akademika Muhameda Filipovica rece, parafraziram - porazno je i indikativno da je 10x vise ljudi doslo odati pocast jednom Caci nego jednom od najvecih akademika i boraca za ZAJEDNICKU ISTORIJU Bosne! :roll:
Akademiku koji se nije libio, jednako kao i na zlodjela cetnika i ustasa te zavedenog stanovnistva, ukazati i na "nase" mracnjake/izdajnike ideje zajednicke Bosne/fasiste, prepricavajuci kolaboraciju tokom 1940-ih sa NACISTIMA u odvodjenju nepodobnih u Jasenovac (prvenstveno o slucajevima iz Krajine, gdje je rodjen i odrastao), ucescu u haranju NDH ustasa po pravoslanim bh mjestima i selima, nakon cega bi se onda cetnici svetili (svojoj teritoriji najblizim - Podrinje i uz CG) lokalnim pripadnicima te etnicke grupe kojoj su pripadali kolaboracionisti/saucesnici u NDH haranju...

Idealiziranje i sipmlificiranje istorije koje po pravilu ide u mitomaniju, nikad ne vodi nicemu dobrom; znao je to i akademik Filipovic.
A ovaj Drasko i slicni njemu upravo su puni (prikrivene) mitomanije i potpuno sizofrenog udrobljenog identiteta "njih" i "nas", kao i Bosne i Hercegovine. Cuj ti njega - Srbstvo vodi korijen/identitet iz Kosovske bitke :-) :run:
Last edited by Hajlac on 01/03/2020 01:47, edited 6 times in total.
Bosanski_kralj

#1135 Re: Draško Stanivuković

Post by Bosanski_kralj »

A ti si naravno glasao za Željka K. zbog priče o ekonomiji, zbog njegovog proaktivnog djelovanja u PS BiH. A najviše je tvoj glas zaslužio zbog njegovog uspjeha u smanjivanju nacionalnih tenzija i masovnog obilaska svih gradova u BiH, od Sarajeva, preko Doboja do BL, pa onda Bihaća, Livna..Mostara..Trebinja... :-)
Point.

#1136 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

Bosanski_kralj wrote: 01/03/2020 00:02
A ti si naravno glasao za Željka K. zbog priče o ekonomiji, zbog njegovog proaktivnog djelovanja u PS BiH. A najviše je tvoj glas zaslužio zbog njegovog uspjeha u smanjivanju nacionalnih tenzija i masovnog obilaska svih gradova u BiH, od Sarajeva, preko Doboja do BL, pa onda Bihaća, Livna..Mostara..Trebinja... :-)
Nek je tvoj najveći problem Željko Komšić, kojeg crniš gdje stigneš jer je ošamario neke mizerne, Baščaršijske stranke. Dokaz da je pojedinim Kanton Sarajevo važniji od države BiH. Ti ono reče da ćeš glasati za Čovića na narednim izborima. Mizerno razmišljanje.
seoBIH

#1137 Re: Draško Stanivuković

Post by seoBIH »

Cekaj, a da glasa za komsica? Zar ne boli više kada te izda neko "tvoj" nego neko od koga to i očekuješ?

Je li komsic rekao da ruši Sarajevo zbog države? Gdje mu je ANP? Čovjek je licemjer i lažov! Za takvog opet glasati?
spreca

#1138 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

Eno Dzaferovic ne izlazi iz tih gradova a za Bakira da i ne govorimo i kao osnovno totalno si promasio tezu zasto sam glasao za Komsica....totalni promasaj
Point.

#1139 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

seoBIH wrote: 01/03/2020 00:53 Cekaj, a da glasa za komsica? Zar ne boli više kada te izda neko "tvoj" nego neko od koga to i očekuješ?

Je li komsic rekao da ruši Sarajevo zbog države? Gdje mu je ANP? Čovjek je licemjer i lažov! Za takvog opet glasati?
Ništa, glasujte za Dragana Čovića kao dio građanskog revolta. Time ćete zaista napakostiti Komšiću. Doduše, najviše će se napakostiti državi BiH, al bitnija je osveta zbog nekih Baščaršijskih stranaka za koje van KS ostatak niko ni ne benda.
Styling

#1140 Re: Draško Stanivuković

Post by Styling »

Point. wrote: 01/03/2020 09:19
seoBIH wrote: 01/03/2020 00:53 Cekaj, a da glasa za komsica? Zar ne boli više kada te izda neko "tvoj" nego neko od koga to i očekuješ?

Ništa, glasujte za Dragana Čovića kao dio građanskog revolta. Time ćete zaista napakostiti Komšiću. Doduše, najviše će se napakostiti državi BiH, al bitnija je osveta zbog nekih Baščaršijskih stranaka za koje van KS ostatak niko ni ne benda.
Ja se nadam da ce pored Covketa i Zeljka biti jos neka opcija u Hrvata da se moze glasovati.
Bosanski_kralj

#1141 Re: Draško Stanivuković

Post by Bosanski_kralj »

spreca wrote: 01/03/2020 08:42
Eno Dzaferovic ne izlazi iz tih gradova a za Bakira da i ne govorimo i kao osnovno totalno si promasio tezu zasto sam glasao za Komsica....totalni promasaj
Nema baš puno razloga zašto glasati za Komšića.

Smiješno mi je nekome spočitavati zašto glasa za npr. Stanivukovića, a primjenjivati iste/slične kriterije kod glasanja za Komšića.

I stvarno ne vidim da bi nam bilo puno bolje/gore da je Čović u Predsjedništvu umjesto Željka. To je skoro pa protokolarna funkcija. Osvajanje pozicija od strane probosanskih hrvata je daleko važnije nego stavljanje Željka K. u Predsjedništvo. Zapravo, Željko je jedan od glavnih uzroka zašto HDZ i Čović imaju takvu dominaciju u domovima naroda.
Point.

#1142 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

Styling wrote: 01/03/2020 09:39

Ja se nadam da ce pored Covketa i Zeljka biti jos neka opcija u Hrvata da se moze glasovati.
I ja.
512MB

#1143 Re: Draško Stanivuković

Post by 512MB »

Styling wrote: 01/03/2020 09:39

Možda bude Falatar :mrgreen:
bunk

#1144 Re: Draško Stanivuković

Post by bunk »

Mozda sdp izbaci kandidata.
" jedan za sve"
:mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1145 Re: Draško Stanivuković

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 01/03/2020 15:51 Mozda sdp izbaci kandidata.
" jedan za sve"
Kad su to oni postali koalicioni partneri?

Praksa je da koalicioni parneri imaju zajednicke kandidate, kao npr sda i snsd kad se bira dom naroda.
bunk

#1146 Re: Draško Stanivuković

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 01/03/2020 15:53
bunk wrote: 01/03/2020 15:51 Mozda sdp izbaci kandidata.
" jedan za sve"
Kad su to oni postali koalicioni partneri?

Praksa je da koalicioni parneri imaju zajednicke kandidate, kao npr sda i snsd kad se bira dom naroda.
A ybg..pobjednici po broju glasova glasaca odnosno mandata kod nas po Ustavu prave vlast na nivou Drzave,sa koalicijom i bez nje a o tom mjestu u domu naroda ...evo ti sta misli lik za kojeg kukate sto ga sda nije izabrala umjesto snsd kandidata
Najmanje što se od Milorada Dodika očekuje, nakon što je procurio stenogram sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte, jeste da se povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH – kazao je danas predsjednik Srpske demokratske strake (SDS) Mirko Šarović.

Optužio je Dodika za izdaju.

-Izdajnik ostaje izdajnik! Sada je potpuno jasno i nema više mogućnosi da se krije. Dodik je priznao da pristaje na ANP i time trasirao put BiH ka NATO. Stenogram je dokaz da je Dodik bio svjestan da potpisuje Nacionalni godišnji plan – istakao je Šarović.

Pozvao je Dodika na odgovornost za izdaju i dvomjesečno skrivanje istine od građana Republike Srpske, saopćeno je iz SDS-a.

– Sada bi morali reagovati i oni koji su mu vjerovali i oni koji su ga do sada podržavali – kazao je Šarović.
:lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1147 Re: Draško Stanivuković

Post by izvrsni direktor »

De nam sad citiraj sta kazu sda koalicioni partneri, i sta kazu oni kojima je sda dala svoj glas za dom naroda, i sta kaze predsjednik stranke kojoj je sda dala apsolutnu vecinu. Hajd redom jedan po jedan citat
Hajlac

#1148 Re: Draško Stanivuković

Post by Hajlac »

Kad ce ovako objektivno govoriti Stanivukovic, Vukanovic, Trivicka i kompanija koje budale prozivaju za bolje od Dodika i do juce su mislili kako nisu ultra-nacionalisti?

Nikad, eto kad!
escobar__

#1149 Re: Draško Stanivuković

Post by escobar__ »

Kad je sljedeće gostovanje ovog uglađenog četnika kod onog narkomana?
BHCluster

#1150 Re: Draško Stanivuković

Post by BHCluster »

escobar__ wrote: 03/03/2020 11:16 Kad je sljedeće gostovanje ovog uglađenog četnika kod onog narkomana?
Kad mu tata uplati. :wink:
Post Reply