Kad u toku kampanje ova 2 lika, odabereš da budeš protiv Komšića, a Čovića ne spominješ, to onda govori samo za sebe.pemanapemani wrote:Znači, možeš dva desetljeća pisati i žestoko kritikovati politiku HDZ i Crkve, ali čim napišeš nešto negativno protiv Komšića, tvoj cijeloživotni rad pada u vodu i postaješ ljubitelj Čovića.Capsicum wrote:Ma otkad je Željko obznanio kandidaturu Ivan je počeo dobivati epileptične napade. Od tog momenta za njega je postojao samo jedan neprijatelj. Čoviću je sve halalio u međuvremenu, jer sve što je radio i radi je manje bitno kad se nad tobom nadvije prijetnja strašnog Komše![]()
Onda pola foruma voli Čovića, jer se drznulo napisati nešto protiv lijenosti i nesposobnosti našeg Željka.
Željko Komšić - Komšo
- Capsicum
#1126 Re: Željko Komšić - Komšo
- draganbl
#1127 Re: Željko Komšić - Komšo
Lovrenoviću očigledno nije ni bio cilj da Komšića upoređuje sa drugim političarima. Da jeste, možda bi se, dakle samo u odnosu na druge koji su još gori, o Komšiću mogla reći i poneka riječ koja nije pogrdna. Na primjer, Komšić nije kriminalac (za razliku od nekih drugih za koje je to dokazano, ili se barem osnovano sumnja), što ga opet ne čini dobrim političarem, već čovjekom koji ne treba da ide u zatvor.
Lijepo je primijetiti da Lovrenović Komšiću ne zamjera ni čijim je glasovima došao do fotelje, što je, onima koji su HDZ-ovi glasači, najveći argument protiv Komšića.
Zamjera mu upravo ono što mi svi o Komšiću već znamo da je loše. Zamjera mu da je politički nepismen, jasno navodeći
Ja Komšića ne smatram nelegitimnim članom predsjedništva. Legitiman je, koliko i Dodik i onaj treći.
Ja ga, slično kao i Lovrenović, jednostavno smatram nesposobnjakovićem.
Lijepo je primijetiti da Lovrenović Komšiću ne zamjera ni čijim je glasovima došao do fotelje, što je, onima koji su HDZ-ovi glasači, najveći argument protiv Komšića.
Zamjera mu upravo ono što mi svi o Komšiću već znamo da je loše. Zamjera mu da je politički nepismen, jasno navodeći
Međutim, umjesto da se prema Komšiću (ali i prema drugim političarima) javnost odnosi upravo na način kao što to radi Lovrenović, ovdje se na forumu (a i izvan foruma) razglaba o načinu njegovog dolaska na vlast, da li je izbor legitiman (naravno da jeste), da li je izabran u inat Hrvatima, komentarišu se idiotski (ili u najmanju ruku patetični) internet članci o "nelegitimnom izboru" itd.Isključiti (sic!) iz bosanske stvarnosti religiju, isključiti činjenicu da su „ovi Srbi, Hrvati i Bošnjaci“, i misliti da se na onomu što ostaje nakon tih isključenja može projektirati program za neku drugu i bolju državu i društvo – kako se to zove?
Ja Komšića ne smatram nelegitimnim članom predsjedništva. Legitiman je, koliko i Dodik i onaj treći.
Ja ga, slično kao i Lovrenović, jednostavno smatram nesposobnjakovićem.
- seln
#1128 Re: Željko Komšić - Komšo
LOvrenovic je prvorazredni intelektualac i povjesnicar, ali nije ni on svo znanje ovog svijeta popio u misnom vinu.Novak20 wrote:Lovrenović, kako smo sada vidjeli, jede govna i sere. Samo je problem što svoje stavove o kojima se može polemisati iznosi javno za razliku od mase anonimusa koji nisu u stanju dokazati da nije u pravu pa se s njim obračunavaju najprimitivnije što mogu.
http://ivanlovrenovic.com/2018/11/kafan ... jednistva/
Neka se mani politike (bar one aktuelne i recentne) i neka je ponovo komentira za nekih dvadeset godina.
- Maraschino
#1129 Re: Željko Komšić - Komšo
Ja ga vidim da ce manje stete napraviti po drzavu koju predstavlja od jednog Dodika(ili Covica) a ne mora nista raditi(jer nece moci zbog blokada).
Mi smo dovedeni u situaciju da biramo manje zlo.
Mi smo dovedeni u situaciju da biramo manje zlo.
-
Novak20
#1130 Re: Željko Komšić - Komšo
seln wrote:LOvrenovic je prvorazredni intelektualac i povjesnicar, ali nije ni on svo znanje ovog svijeta popio u misnom vinu.Novak20 wrote:Lovrenović, kako smo sada vidjeli, jede govna i sere. Samo je problem što svoje stavove o kojima se može polemisati iznosi javno za razliku od mase anonimusa koji nisu u stanju dokazati da nije u pravu pa se s njim obračunavaju najprimitivnije što mogu.
Neka se mani politike (bar one aktuelne i recentne) i neka je ponovo komentira za nekih dvadeset godina.
Pa dobro. pravi Intelektualac treba da šuti dok ti i takvi bistrite kafansko-forumsku ideologiju i politiku.
- draganbl
#1131 Re: Željko Komšić - Komšo
Nije uopšte važno ko je rekao, važno je šta je rekao i na koji način je obrazložio stavove.
Lovrenović konstatuje da Komšićeva izjava
I ja sam, kao i ti Komšiću, ateista i nacionalno neopredijeljen, ali mi nikad ne bi pala na pamet ni zamisao da konstatujem da se elementi nacionalnog identiteta tri konstitutivna naroda u BiH mogu jednostavno izbaciti ili zanemariti kao uticajni, ako ne i presudni faktori, koji se moraju uzeti u obzir prilikom krojenja politike.
Kada bismo svi bili kao ti Komšiću i ja, bez vjerske odrednice, i osjećaja pripadnosti jednom od tri konstitutvna naroda, onda bi i moja baba mogla biti dobar predsjednik BiH. Ti Komšiću, vjerovatno ni tada.
Lovrenović konstatuje da Komšićeva izjava
ukazuje na "potpuni analfabetizam u pogledu osviještenosti, ili barem elementarne informiranosti o zemlji koju predstavljaš". Lovrenović to vrlo jasno i koncizno obrazlaže....Hajde, dajte mi nabrojte tri suštinske razlike između Bošnjaka, Srba i Hrvata. Isključite religiju i ovo što su ovi Srbi, Hrvati i Bošnjaci, gdje su te sociološke i kulturološke razlike?
I ja sam, kao i ti Komšiću, ateista i nacionalno neopredijeljen, ali mi nikad ne bi pala na pamet ni zamisao da konstatujem da se elementi nacionalnog identiteta tri konstitutivna naroda u BiH mogu jednostavno izbaciti ili zanemariti kao uticajni, ako ne i presudni faktori, koji se moraju uzeti u obzir prilikom krojenja politike.
Kada bismo svi bili kao ti Komšiću i ja, bez vjerske odrednice, i osjećaja pripadnosti jednom od tri konstitutvna naroda, onda bi i moja baba mogla biti dobar predsjednik BiH. Ti Komšiću, vjerovatno ni tada.
- Point.
#1132 Re: Željko Komšić - Komšo
I ti.Novak20 wrote:seln wrote:LOvrenovic je prvorazredni intelektualac i povjesnicar, ali nije ni on svo znanje ovog svijeta popio u misnom vinu.Novak20 wrote:Lovrenović, kako smo sada vidjeli, jede govna i sere. Samo je problem što svoje stavove o kojima se može polemisati iznosi javno za razliku od mase anonimusa koji nisu u stanju dokazati da nije u pravu pa se s njim obračunavaju najprimitivnije što mogu.
Neka se mani politike (bar one aktuelne i recentne) i neka je ponovo komentira za nekih dvadeset godina.![]()
![]()
Pa dobro. pravi Intelektualac treba da šuti dok ti i takvi bistrite kafansko-forumsku ideologiju i politiku.![]()
-
pemanapemani
#1133 Re: Željko Komšić - Komšo
Vidim da ne ljubiš pretjerano čitanje.Capsicum wrote:Kad u toku kampanje ova 2 lika, odabereš da budeš protiv Komšića, a Čovića ne spominješ, to onda govori samo za sebe.pemanapemani wrote:Znači, možeš dva desetljeća pisati i žestoko kritikovati politiku HDZ i Crkve, ali čim napišeš nešto negativno protiv Komšića, tvoj cijeloživotni rad pada u vodu i postaješ ljubitelj Čovića.Capsicum wrote:Ma otkad je Željko obznanio kandidaturu Ivan je počeo dobivati epileptične napade. Od tog momenta za njega je postojao samo jedan neprijatelj. Čoviću je sve halalio u međuvremenu, jer sve što je radio i radi je manje bitno kad se nad tobom nadvije prijetnja strašnog Komše![]()
Onda pola foruma voli Čovića, jer se drznulo napisati nešto protiv lijenosti i nesposobnosti našeg Željka.
U zadnjih 6 mjeseci jedini tekst o Komšiću je bio ovaj jučerašnji. To što su velikohrvatski i proUZP portali objavljivali neke ulomke iz njegovih tekstova od prije 5 ili 10 godine, ne znači da je Lovrenović u ovoj kampanji stao na stranu Čovića i HDZ politike
-
Novak20
#1134 Re: Željko Komšić - Komšo
Point. wrote:I ti.Novak20 wrote:seln wrote:
LOvrenovic je prvorazredni intelektualac i povjesnicar, ali nije ni on svo znanje ovog svijeta popio u misnom vinu.
Neka se mani politike (bar one aktuelne i recentne) i neka je ponovo komentira za nekih dvadeset godina.![]()
![]()
Pa dobro. pravi Intelektualac treba da šuti dok ti i takvi bistrite kafansko-forumsku ideologiju i politiku.![]()
Svakako, samo ne osporavam niti jednom pravom intelektualcu da se izjasni o političkom trenutku ili političaru.
- seln
#1135 Re: Željko Komšić - Komšo
Ne... treba da povladjuje tebi i takvima dok se kurcite, a nemate cime.Novak20 wrote:seln wrote:LOvrenovic je prvorazredni intelektualac i povjesnicar, ali nije ni on svo znanje ovog svijeta popio u misnom vinu.Novak20 wrote:Lovrenović, kako smo sada vidjeli, jede govna i sere. Samo je problem što svoje stavove o kojima se može polemisati iznosi javno za razliku od mase anonimusa koji nisu u stanju dokazati da nije u pravu pa se s njim obračunavaju najprimitivnije što mogu.
![]()
- seln
#1136 Re: Željko Komšić - Komšo
draganbl wrote:
I ja sam, kao i ti Komšiću, ateista i nacionalno neopredijeljen.
Onda si bezbeli i za ukidanje republike genocidne.
- seln
#1137 Re: Željko Komšić - Komšo
Naravno, ali si prvi koji erigira kad neki intelektualac pise nesto sto navija vodu na nas mlin.Novak20 wrote:Point. wrote:I ti.Novak20 wrote:
![]()
![]()
![]()
Svakako, samo ne osporavam niti jednom pravom intelektualcu da se izjasni o političkom trenutku ili političaru.
Ne sporim ja pravo Lovrenovicu da pise i o mrijescenju jegulja, ako mu je cejf... ali sporim da je u pravu.
To sto je intelektualac ga ne cini jedinim nosiocem istine.
-
kakavdanakneiskustvu
#1138 Re: Željko Komšić - Komšo
pemanapemani wrote:Znači, možeš dva desetljeća pisati i žestoko kritikovati politiku HDZ i Crkve, ali čim napišeš nešto negativno protiv Komšića, tvoj cijeloživotni rad pada u vodu i postaješ ljubitelj Čovića.Capsicum wrote:Ma otkad je Željko obznanio kandidaturu Ivan je počeo dobivati epileptične napade. Od tog momenta za njega je postojao samo jedan neprijatelj. Čoviću je sve halalio u međuvremenu, jer sve što je radio i radi je manje bitno kad se nad tobom nadvije prijetnja strašnog Komše![]()
ja bolan,neki izgleda ne znaju ko je ivan lovrenovic bio i sta je pisao za vrijeme rata,poslije rata,kakva je pisma on i jergovic,ivo komsic,stojic slali tudjmanu,sta je i koliko pisao kontra HDZ,jebo to
-
Novak20
#1139 Re: Željko Komšić - Komšo
Pobijaš sam sebe ali nema veze.seln wrote:Naravno, ali si prvi koji erigira kad neki intelektualac pise nesto sto navija vodu na nas mlin.Novak20 wrote:
![]()
Ne sporim ja pravo Lovrenovicu da pise i o mrijescenju jegulja, ako mu je cejf... ali sporim da je u pravu.
Ako I.L. nije u pravu pobij ga argumentima, a ne glupostima. Niko ti ne brani da na taj način dođeš do istine.
- seln
#1140 Re: Željko Komšić - Komšo
Gluposti su rezervirane za klub obozavatelja Jugoslava Cirilica.... dakle, tu plitku demagogiju prosipaj drugdje.Novak20 wrote:Pobijaš sam sebe ali nema veze.seln wrote:
Naravno, ali si prvi koji erigira kad neki intelektualac pise nesto sto navija vodu na nas mlin.
Ako I.L. nije u pravu pobij ga argumentima, a ne glupostima. Niko ti ne brani da na taj način dođeš do istine.
- Capsicum
#1141 Re: Željko Komšić - Komšo
E to, još Jergović mi je falio da se dobro ispovraćam. Inače Jergović, poznatiji kao autor izjave da je "Čiča Draža trodimenzionalna ličnost koja je imala i svoju tragiku i motive i biografiju, sve ono što Milošević i Tuđman nisu imali”. Tačno si okupio tu intelektualnu kvazielitu koja misli da su najpametniji na planeti, a u stvari su obični šupci.kakavdanakneiskustvu wrote:pemanapemani wrote:Znači, možeš dva desetljeća pisati i žestoko kritikovati politiku HDZ i Crkve, ali čim napišeš nešto negativno protiv Komšića, tvoj cijeloživotni rad pada u vodu i postaješ ljubitelj Čovića.Capsicum wrote:Ma otkad je Željko obznanio kandidaturu Ivan je počeo dobivati epileptične napade. Od tog momenta za njega je postojao samo jedan neprijatelj. Čoviću je sve halalio u međuvremenu, jer sve što je radio i radi je manje bitno kad se nad tobom nadvije prijetnja strašnog Komše![]()
ja bolan,neki izgleda ne znaju ko je ivan lovrenovic bio i sta je pisao za vrijeme rata,poslije rata,kakva je pisma on i jergovic,ivo komsic,stojic slali tudjmanu,sta je i koliko pisao kontra HDZ,jebo to
-
Novak20
#1142 Re: Željko Komšić - Komšo
seln wrote:Gluposti su rezervirane za klub obozavatelja Jugoslava Cirilica.... dakle, tu plitku demagogiju prosipaj drugdje.Novak20 wrote:
Nije demagogija nego savjet.
-
kakavdanakneiskustvu
#1143 Re: Željko Komšić - Komšo
E to, još Jergović mi je falio da se dobro ispovraćam. Inače Jergović, poznatiji kao autor izjave da je "Čiča Draža trodimenzionalna ličnost koja je imala i svoju tragiku i motive i biografiju, sve ono što Milošević i Tuđman nisu imali”. Tačno si okupio tu intelektualnu kvazielitu koja misli da su najpametniji na planeti, a u stvari su obični šupci.[/quote]Capsicum wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Znači, možeš dva desetljeća pisati i žestoko kritikovati politiku HDZ i Crkve, ali čim napišeš nešto negativno protiv Komšića, tvoj cijeloživotni rad pada u vodu i postaješ ljubitelj Čovića.Capsicum wrote:Ma otkad je Željko obznanio kandidaturu Ivan je počeo dobivati epileptične napade. Od tog momenta za njega je postojao samo jedan neprijatelj. Čoviću je sve halalio u međuvremenu, jer sve što je radio i radi je manje bitno kad se nad tobom nadvije prijetnja strašnog Komše![]()
1992. jergovic to nije izjavio,i ne govorim o njemu nego o lovrenovicu,i jebo njih,supci,tacnije velikohrvatski spijuni,tako su u avazu lovrenovica i stojica opisivali,ustase tacnije,ko i boris dezulovic
- Maraschino
#1144 Re: Željko Komšić - Komšo
Kreni sa laksim pitanjima, vidis da ga nema sat vremena.seln wrote:draganbl wrote:
I ja sam, kao i ti Komšiću, ateista i nacionalno neopredijeljen.![]()
Onda si bezbeli i za ukidanje republike genocidne.
- Capsicum
#1145 Re: Željko Komšić - Komšo
Pa još gore. Izjavio to poslije ovog zadnjeg rata. Šupak prve klase. Džaba pokušavaš da ga učiniš boljim poredeći ga sa Dežulovićem.kakavdanakneiskustvu wrote:1992. jergovic to nije izjavio,i ne govorim o njemu nego o lovrenovicu,i jebo njih,supci,tacnije velikohrvatski spijuni,tako su u avazu lovrenovica i stojica opisivali,ustase tacnije,ko i boris dezulovic
-
kakavdanakneiskustvu
#1146 Re: Željko Komšić - Komšo
Capsicum wrote:Pa još gore. Izjavio to poslije ovog zadnjeg rata. Šupak prve klase. Džaba pokušavaš da ga učiniš boljim poredeći ga sa Dežulovićem.kakavdanakneiskustvu wrote:1992. jergovic to nije izjavio,i ne govorim o njemu nego o lovrenovicu,i jebo njih,supci,tacnije velikohrvatski spijuni,tako su u avazu lovrenovica i stojica opisivali,ustase tacnije,ko i boris dezulovic
ponavljam,a nekima je ocito potrebno ponavljati a nisu djeca,ne govorim o jergovicu nego o lovrenovicu,jergovica sam spomenuo samo u kontekstu pisma koje su poslali tudjamnu 1992.,i ponavljam,sve su to ustase
- cyprus
#1147 Re: Željko Komšić - Komšo
Samo da poselamim raju... Živ sam ne brinite
Jesam završio na aparatima, al nek je živa glava... To kako sam jučer razvaljen argumentima i lucidnim komentarima na ovoj temi me bacilo na aparate, u očaj, kmečanje i jecaj... Izdvajam samo neke koji su ingeniozno pogodili u centar:
)
Al ne brinite, naučio sam lekciju
Odsad, gdje masa, tu i ja... Samo dajte mi još malo vremena... Da prođe inauguracija i to... Oporavit ću se ja, i bit ko nov 
Point. wrote:... zajedno sa jugoslovenom Kiprom na braniku otadžbine Hdzistana.![]()
Fudo387 wrote:-jA ti pitanja, i qrca...
dert wrote:Eno Komso opet zaglavio bolnice , hirurgija![]()
skidaju mu doktori s kurca one ustase i ostalu gamad![]()
Altsa wrote:covjek te poklopi argumentom a ti i dalje valjas gluposti i upadas sve dublje u septicku jamu.
512MB wrote:Zbog takvih delegata se pojam "bosnjacki clan" i prvo uredno definira na pocetku, da se kasnije ne bi vadio iz konteksta kao sto Cyprus i HDZ to rade![]()
seln wrote:Jooj, vrata vam na salonu...
seln wrote:Ono kad se provalis i drugi ti podastru dokaz da si se provalio, ali ti ne mozes nazad, jer ces se blamirati.
Zato guras naprijed, pa makar retorickim akrobacijama.
seln wrote:Ziv bio, ne moras dokazivati koliko si jadan, vjerujem ti i ovako...
seln wrote:Komsic je u pravu i neka pati kome smeta!
seln wrote:Dakle, ipak i dalje pokazujes koliko si jadan?
Ne moze se fino priznati "posehvio sam, ponijela me antipatija prema Komsicu"?
seln wrote:Ma ne, ali upravo skidam salonce s kurca, a ima ih, mashalla...
Mirza007 wrote:Kazem ja vama, kontaju ali se prave blesavi ko Mujo u onom vicu za medvjedom.
(ova prethodna me razgolitila do kosti, zavrzlama je vazda imao taj talenatzavrzlama wrote:nemojte ba @cyprusa zajebavat![]()
reci cu
ja vama sta njega muci...njega muci cinjenica da izborom Komsica se dokazuje da bosnjaci nisu odustali od BIH ,muci ga cinjenica da bi bosnjaci u cilju opstanka BIH sutra glasali i za Mitra iz Han Pijeska...sve ovo navedeno se ne uklapa u salonski plan...too bad.
Fudo387 wrote:Naravno da smijes reci sta hoces i sta ti lezi na srcu, mozes biti i razocaran porazom covica, nikakav problem.
Samo nemoj poslije da kmezis moderaciji kad se ti tvoji stavovi nazovu pravim imenom.
Dugo si i glumio, svaka cast.
seln wrote:Ma, jasno je to meni, ba... ali dok on odrzava iluziju "obektivnog" diskutanta, i mi cemo isto.![]()
Cuj, on ima 16 pitanja koja bi postavio Komsicu.... ili je Zeljko ovdje na forumu ili je citrusu neko stavio drogu u marihuanu.
Da nece i on divaniti sa stolicom, kao Clint Eastwood onomad?
seln wrote:Fakat, jebote... prvih 7-8 godina sam kontao da je on oridjidji raja iz haustora, religija mu Zeljo ili Sarajevo, stav urbani..
kad ono medjutim.
video wrote:Kad se jedan alpasinac zaleti i misli da moRe komentarisati visoku politiku![]()
A kad ga se uFati u neobranom grozdju, pita se sto se bas njega pocelo lupatipo celu
Al ne brinite, naučio sam lekciju
- Capsicum
#1148 Re: Željko Komšić - Komšo
Ja govorim da je šupak kojem je Čović draži od Komšića.kakavdanakneiskustvu wrote:Capsicum wrote:Pa još gore. Izjavio to poslije ovog zadnjeg rata. Šupak prve klase. Džaba pokušavaš da ga učiniš boljim poredeći ga sa Dežulovićem.kakavdanakneiskustvu wrote:1992. jergovic to nije izjavio,i ne govorim o njemu nego o lovrenovicu,i jebo njih,supci,tacnije velikohrvatski spijuni,tako su u avazu lovrenovica i stojica opisivali,ustase tacnije,ko i boris dezulovic
ponavljam,a nekima je ocito potrebno ponavljati a nisu djeca,ne govorim o jergovicu nego o lovrenovicu,jergovica sam spomenuo samo u kontekstu pisma koje su poslali tudjamnu 1992.,i ponavljam,sve su to ustase
-
kakavdanakneiskustvu
#1149 Re: Željko Komšić - Komšo
plus ustasa,velikohrvatski špijun
- Point.
#1150 Re: Željko Komšić - Komšo
Dragi Kipre, devet insana ti kaže da nisi u pravu a ti i dalje glavom u zid. Da si Aristotel, zapitao bih se malo.cyprus wrote:.
Podsjeća me na onaj vic
Vozi Mujo auto-putem kamion...sluša muziku kad na radiju odjednom se pojavi važna vijest:
- Primjećen je jedan vozač kamiona na auto putu kako vozi u pogrešnom smijeru.
A Mujo će na to:
- Ma šta edan!? Ima ih na stotine!