Ovo ce biti pod obavezno usvojiticriticos wrote:Podići izborni prag na 5% i povaljati sve ove stranke jednog lica i potkupljive ublehaše.
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- video
#1126 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
Heller
#1127 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nema Bijedić a tim ništa koliko ja znam po novom statutu jedan clan jedan glas o takvim odlukama svi clanovi odlucuju.video wrote:Kifla drzi banak samo na KS a za ostalo se pita sdp.Heller wrote:Sta ja znam, potpiso je Kifla koaliciju s Kukicem.video wrote:Sto me onda zezas![]()
Ja se ubih kucajuci a ti...
Mada ce kuko vjerovatno trebati na federalnom nivou( rekose da imaju 54 ruke bez sda/ hdz) a i vecinu na drzavnom nivou gdje je on licno.
Jel ono Bijedic referendum spominjao?
- cyprus
#1128 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa nije valjda stvarno i Bizon uletio, jebo sve svoje?
Nego, jesam li ja dobro razumio odgovor koji sam dobio na drugoj temi... Iako su sva mjesta završena, ovo još nisu konačni rezultati, jer treba da se ubroje i glasovi dijaspore? Jel tako?
Nego, jesam li ja dobro razumio odgovor koji sam dobio na drugoj temi... Iako su sva mjesta završena, ovo još nisu konačni rezultati, jer treba da se ubroje i glasovi dijaspore? Jel tako?
- cyprus
#1130 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ima li kakav novinar da istraži djelovanje ovog BOSS-a u KS? Avdo Avdić, ti si na potezu 
- _Reds_
#1131 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Jesu li ovdje uracunati i glasovi preko mobilnih timova ?
Mislim da glasanje postom definitivno nije.
-
Nivelacija
#1132 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ima li se gdje pogledati ?video wrote:Ponavljam, u KS su def. dva bloka i to sda i boss a drugi SVI OSTALI.
Dakle, ovo sto je ostalo ne moze promjeniti nista!
Ovo zakljucujem posle sad odgledane emisije na FACE gdje su bili gosti Masic (sdp) Dino k. (nip) Hadzibajric i Kasumovic (NL) gdje gotovo decizno tvrde o loaliciji na 5 kantona (KS, USK, ZDK, TPK I BPK).
Decizni su da nece biti preleraca (ks posebno posvuceno).
To isto na federaciji i na drzavi bez sda![]()
![]()
E sad ko izda p.zda!
- mirzadelibasic
#1133 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ima tu jos da se broji. mobilni timovi i dijaspora._Reds_ wrote:Jesu li ovdje uracunati i glasovi preko mobilnih timova ?
Prerano su ovi DF-u oduzeli mandat i ja mislim, odnosno 99% sam siguran da će DF imati 3 mandata u Kantonu Sarajevo.
- Control panel
#1134 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Dobise odjednom 411 glasova od jucer.cyprus wrote:Pa nije valjda stvarno i Bizon uletio, jebo sve svoje?![]()
![]()
Koji su to lopovi. Oni trebaju sjediti u zatvoru a ne u skupstini, a mozda i u domu naroda. Hoce li im sad ko srbima dozvoliti da udju u dom naroda.
Srbi haris i rasim.
- _Reds_
#1135 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
U FBIH nema vlasti i bez SDA i bez HDZ.
A HDZ nece sa SDP-om, i tu je kraj te price.
I da hoce, tu mislim da drzi SDA većinski dom naroda, i onda opet od toga nista nema, ako sto je HDZ to radio nedavno.
Sto se tice KS, matematicki moguce, ali u praksi ce to jako jako tesko ici.
ah
Evo samo jedeno lagano pitanje OS Mustafa Busuludzic, i odmah raskol.
Kazem, jedno je papir, praksa skroz nesto drugo.
I da hoce, tu mislim da drzi SDA većinski dom naroda, i onda opet od toga nista nema, ako sto je HDZ to radio nedavno.
ah
-
Heller
#1136 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Puno je tu cinilaca da ne bude papaka_Reds_ wrote:U FBIH nema vlasti i bez SDA i bez HDZ.
ah
-
finansijska kriza
#1137 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Do imena škole ima more stvari koje se trebaju i moraju riješiti bez raskola i za koje postoji zajednički interes, i sto je najbitnije svi su svjesni momenta..._Reds_ wrote: Sto se tice KS, matematicki moguce, ali u praksi ce to jako jako tesko ici.
ah
-
high_volume
#1138 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Na nekoliko tema čitam o ovoj školi... Nije mi jasno kakav raskol oko imena škole. SKS je još prije pola godine donijela odluku kojom se poništava ranija odluka o promjeni naziva ove škole, što znači da je uprava škole morala već poodavno promijeniti naziv iz Mustafa Busuladžić i škola Dobroševići. A nije, očito, što je sada stvar tužilaštva i podnošenja krivičnih prijava za nepoštivanje odluka zakonodavnog tijela.finansijska kriza wrote:Do imena škole ima more stvari koje se trebaju i moraju riješiti bez raskola i za koje postoji zajednički interes, i sto je najbitnije svi su svjesni momenta..._Reds_ wrote: Sto se tice KS, matematicki moguce, ali u praksi ce to jako jako tesko ici.
ah
- denis.istok
#1139 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Prosli put pade vlada FBiH zbog iPhone Reufa, a ti ocekujes da se dogovore? Treba se znati ko je capo di tutti capi. Jedan je na vrhu. Ili dogovorit cemo podjelu funkcija, to je laksi dio, a onda cemo rjesavat probleme. Dino eliminisao cuke s ulica, Nasa Stranka ih voli vise nego ljudefinansijska kriza wrote:Do imena škole ima more stvari koje se trebaju i moraju riješiti bez raskola i za koje postoji zajednički interes, i sto je najbitnije svi su svjesni momenta..._Reds_ wrote: Sto se tice KS, matematicki moguce, ali u praksi ce to jako jako tesko ici.
ah
- _Reds_
#1140 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ta skola je u proslom sazivu izavzala vise polemike, nego vodovod. Toliko o tome.finansijska kriza wrote:Do imena škole ima more stvari koje se trebaju i moraju riješiti bez raskola i za koje postoji zajednički interes, i sto je najbitnije svi su svjesni momenta..._Reds_ wrote: Sto se tice KS, matematicki moguce, ali u praksi ce to jako jako tesko ici.
ah
Na dnevnom redu je bila nekoliko puta.
- dječak sa šibicama
#1141 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Da dopunim tragikomediju situacije, cijelo to vrijeme na Kosevu imamo ulicu Mustafe Busuladzica, o njoj na skupstini Kantona nikada nisu imali polemiku. Mozda je neko usput spomenuo.
- _Reds_
#1142 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nisam bas siguran da je SKS donijela takvu odluku. Bilo je nekoliko puta na SKS i mislim da nijednom nije bilo dovoljno glasova.high_volume wrote:Na nekoliko tema čitam o ovoj školi... Nije mi jasno kakav raskol oko imena škole. SKS je još prije pola godine donijela odluku kojom se poništava ranija odluka o promjeni naziva ove škole, što znači da je uprava škole morala već poodavno promijeniti naziv iz Mustafa Busuladžić i škola Dobroševići. A nije, očito, što je sada stvar tužilaštva i podnošenja krivičnih prijava za nepoštivanje odluka zakonodavnog tijela.finansijska kriza wrote:Do imena škole ima more stvari koje se trebaju i moraju riješiti bez raskola i za koje postoji zajednički interes, i sto je najbitnije svi su svjesni momenta..._Reds_ wrote: Sto se tice KS, matematicki moguce, ali u praksi ce to jako jako tesko ici.
ah
Ovo su populisticke teme gdje se navlace glasovi. Stvar ove teme je sto je Kifla dobio dosta glasova od onih koji su za ovo ime. Znam ih licno koji u glasali za njega, a po FB danima dijelili spisak sa onim koji su glasali za promjenu skole.
Last edited by _Reds_ on 13/10/2018 22:19, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1143 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
da li sda može formirati vladu u KS - sami ne mogu, trebaju im pored bossa i drugi
biće vrlo zanimljivo - kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem i razne kombinacije, ucjene, prevare i podvale
biće vrlo zanimljivo - kupujem, prodajem, oduzimam i dodajem i razne kombinacije, ucjene, prevare i podvale
- _Reds_
#1144 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ja tipujem da ce sadasnja vlada biti dosta jos u tehnickom mandatu.
- denis.istok
#1145 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Prvo procitajte procedure kako se daje i oduzima ime. Ovo je cisti populizam bio._Reds_ wrote:Ta skola je u proslom sazivu izavzala vise polemike, nego vodovod. Toliko o tome.finansijska kriza wrote:Do imena škole ima more stvari koje se trebaju i moraju riješiti bez raskola i za koje postoji zajednički interes, i sto je najbitnije svi su svjesni momenta..._Reds_ wrote: Sto se tice KS, matematicki moguce, ali u praksi ce to jako jako tesko ici.
ah
Na dnevnom redu je bila nekoliko puta.
- GandalfSivi
#1146 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ako SDA formira vladu u KS, svi ostali treba iste sekunde da se rasformiraju...japin_mutapi wrote:da li sda može formirati vladu u KS - sami ne mogu, trebaju im pored bossa i drugi
- denis.istok
#1148 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Zasto, ja sam veceras vec skontao da je legla koalicija?_Reds_ wrote:Ja tipujem da ce sadasnja vlada biti dosta jos u tehnickom mandatu.
NS SDP NIP NBL SBB = 20
-
Heller
#1149 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
To bi bilo odlicno, znaci da bi NS, SDP, DF, SBB uz SBiH mogli u TK vladu formirat.denis.istok wrote:Zasto, ja sam veceras vec skontao da je legla koalicija?_Reds_ wrote:Ja tipujem da ce sadasnja vlada biti dosta jos u tehnickom mandatu.
NS SDP NIP NBL SBB = 20
- denis.istok
#1150 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
nesto mi se cini da je DF tu visak.Heller wrote:To bi bilo odlicno, znaci da bi NS, SDP, DF, SBB uz SBiH mogli u TK vladu formirat.denis.istok wrote:Zasto, ja sam veceras vec skontao da je legla koalicija?_Reds_ wrote:Ja tipujem da ce sadasnja vlada biti dosta jos u tehnickom mandatu.
NS SDP NIP NBL SBB = 20