Još slušate ovog guslara?
Baš ste neki saburli forumaši...
Izabrali su ga građani BiH. Nigdje u Ustavu ne piše da ga biraju isključivo Hrvati. Stvarno ne razumijem razlog za kmečanje.bisao wrote:Izabrali su ga Bošnjaci. A on treba da predstavlja interese hrvatskog naroda u BiH. I naravno to ne čini, jer to nije u interesu onih koji ga izabraše. To je suština, da ne papagajišemo dalje.Point. wrote: A ti znači znaš zašto sam ja, hipotetički, dao glas Komšiću. Interesantno.
Ako je Željko, kao Hrvat, izabran legitimno u predsjedništvo, kako to može biti tlačenje sopstvenog naroda? Ili ipak, Željko nije dovoljno Hrvat?
Opet ponavljam, Željka su izabrali građani BiH, ne postoji pravilo da ga samo Hrvati biraju, u tom slučaju to je diskriminacija. Demokratsko društvo sa slobodnim izborima ne poznaje diskriminaciju u bilo kom obliku.
Nemoguce da vidis SVE bosnjake kao rasisticke extreme kakav si ti, a da nema veze sa nekom vrstom kongitivnog poremecaja...stres, okolina...sta li je...bisao wrote:Jednako kao i on mene.General War wrote: Kako ti definises "Bosnjaka" po imenu ili nekako drugacije?
cekaj jel rs zeli samostalnost ili prikljucenje srbiji? odakle vam komsic i bosnjacki katolici na ovoj themi?Point. wrote:Izabrali su ga građani BiH. Nigdje u Ustavu ne piše da ga biraju isključivo Hrvati. Stvarno ne razumijem razlog za kmečanje.bisao wrote:Izabrali su ga Bošnjaci. A on treba da predstavlja interese hrvatskog naroda u BiH. I naravno to ne čini, jer to nije u interesu onih koji ga izabraše. To je suština, da ne papagajišemo dalje.Point. wrote: A ti znači znaš zašto sam ja, hipotetički, dao glas Komšiću. Interesantno.
Ako je Željko, kao Hrvat, izabran legitimno u predsjedništvo, kako to može biti tlačenje sopstvenog naroda? Ili ipak, Željko nije dovoljno Hrvat?
Opet ponavljam, Željka su izabrali građani BiH, ne postoji pravilo da ga samo Hrvati biraju, u tom slučaju to je diskriminacija. Demokratsko društvo sa slobodnim izborima ne poznaje diskriminaciju u bilo kom obliku.
Pokušava zajahati moralnog konja i pokazati kako su Srbi divni i pošteni, a Bošnjaci grozni i zli.moa wrote: cekaj jel rs zeli samostalnost ili prikljucenje srbiji? odakle vam komsic i bosnjacki katolici na ovoj themi?
U ovom što si napisao, ogleda se sva besmislenost tvojih stavova.bisao wrote:Srbi u FBiH ne treba da glasaju uopšte. Ionako im federalna vlast ništa pomogla nije.
Ha ha ha ....jadan ne bio....on treba da predstavlja sve gradnje BiH...bisao wrote:Izabrali su ga Bošnjaci. A on treba da predstavlja interese hrvatskog naroda u BiH. I naravno to ne čini, jer to nije u interesu onih koji ga izabraše. To je suština, da ne papagajišemo dalje.Point. wrote: A ti znači znaš zašto sam ja, hipotetički, dao glas Komšiću. Interesantno.
Pa cuj, nije svatko bastinik tisucljetne uljudbe i europskih vrijednosti, pa da, sve u interesu tih Srba, istim ne krsi prava koja im po Ustavu pripadaju.Hafis wrote:Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ma nigdje veze. Što će im to.
Srbi žele unitarnu i građansku BiH, u kojoj će im dobronamjerna građanska većina (tipa GS) velikodušno izabirati vlast, postavljati predstavnike i upravljati državom.
Uhodani recept a la Komšić.kmirsad wrote: Primjer idealnog člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda... kapetan Pero Petrović...aktivni oficir JNA, rođeni Beograđanin, koji se stavio na čelo 120 bošnjačkih boraca i rekao da s njima ide Drine oslobašati BiH... ko želi da nastavi preko Drine, upozorava ga da će ga on lično s repetiranom puškom čekati na drugoj obali... nažalost kap. Petrović, poginuo na Vlašiću u borbma s četnicima...
Pa veliš što im se to se ne uradi i ovdje, pošto su već navikli na te stvari.LBVIEW wrote: Pa cuj, nije svatko bastinik tisucljetne uljudbe i europskih vrijednosti, pa da, sve u interesu tih Srba, istim ne krsi prava koja im po Ustavu pripadaju.
Ah da, sto ce Srbima konstituvnost u eraniji, kad ih tamo ionako nema, kao sto nema ni Hrvata u sumskoj.![]()
Ne, nego, kad neko "zaviruje komsiji u dvoriste", a u njegovom puno vise "smeca".Hafis wrote:Pa veliš što im se to se ne uradi i ovdje, pošto su već navikli na te stvari.LBVIEW wrote: Pa cuj, nije svatko bastinik tisucljetne uljudbe i europskih vrijednosti, pa da, sve u interesu tih Srba, istim ne krsi prava koja im po Ustavu pripadaju.
Ah da, sto ce Srbima konstituvnost u eraniji, kad ih tamo ionako nema, kao sto nema ni Hrvata u sumskoj.![]()
Pravo si mi replicirao
Čim zaživi halal građanska republikaLBVIEW wrote:Ne, nego, kad neko "zaviruje komsiji u dvoriste", a u njegovom puno vise "smeca".Hafis wrote:Pa veliš što im se to se ne uradi i ovdje, pošto su već navikli na te stvari.LBVIEW wrote: Pa cuj, nije svatko bastinik tisucljetne uljudbe i europskih vrijednosti, pa da, sve u interesu tih Srba, istim ne krsi prava koja im po Ustavu pripadaju.
Pravo si mi replicirao
I, kad ce ta konstituvnost?
Vjerovatno mnogo manje, nego hrvata iz zapadne Hercegovine za Falatara... ali nisam prognozirao rezultate, nego govorio o eliminatornom kriteriju za uopšte davanje mogučnosti bilo kome da bude biran u Predsjedništvo moje otađbine, nekome, bilo kome ko je jasno i nedvosmisleno govorio kako mu je namjera da komada i dijeli Bosnu i Hercegovinu...Hafis wrote:Uhodani recept a la Komšić.kmirsad wrote: Primjer idealnog člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda... kapetan Pero Petrović...aktivni oficir JNA, rođeni Beograđanin, koji se stavio na čelo 120 bošnjačkih boraca i rekao da s njima ide Drine oslobašati BiH... ko želi da nastavi preko Drine, upozorava ga da će ga on lično s repetiranom puškom čekati na drugoj obali... nažalost kap. Petrović, poginuo na Vlašiću u borbma s četnicima...
I sad mi reci koliko bi Srba u BiH glasalo za njega?
Znači, čovjek je u jednom prelomnom trenutku postupio kako je postupio (u njegove motive i odanost kao ''rođenog Beograđanina'' ne želim ulaziti)....a postupio je doista rijetko za ona vremena i one prilike, i to ga odjednom kvalificira da bude dostojan predstavnik, ili kako vole reći ''iz reda srpskog naroda''?
Pa ja ću ti naći brdo mojih suboraca Bošnjaka i Srba koji bi po toj logici bili pravi predstavnici svojih naroda.
Treba pod hitno promijeniti način izbora članova predsjedništva i taj posao prepustiti parlamentarnoj proceduri, kao što se i u velikoj većini slučajeva radi u Europi kod izbora predsjednika.
Što bi rek'o naš uvaženi kolega @Point: kurcem u čeloLBVIEW wrote:Kazem ja, 'ta ce koji kurac Srbima konstituvnost u eraniji, kad se uradilo sve da ih tamo ni be bude, recept identican onom brace pravoslavne prema drugima.
Nego, posto ljubav cveta, jedan prijedlog prilikom sljedeceg druzenja: caskanje Cove i Dodicka uz vino "Poglavnik" i tonove Tupsona.
E, to domoljubno vino, hvala kolega.halo_ba wrote:
Schifjeli!
Većina sastavlja vlast. Deal with it.Hafis wrote:Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ma nigdje veze. Što će im to.
Srbi žele unitarnu i građansku BiH, u kojoj će im dobronamjerna građanska većina (tipa GS) velikodušno izabirati vlast, postavljati predstavnike i upravljati državom.

I nije ti lijeno tražiti i postavljati te slike. E ustani Tito dragi da vidiš na što je ovo sve izašlo.LBVIEW wrote:E, to domoljubno vino, hvala kolega.halo_ba wrote:
Schifjeli!