Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

duh_sa_sjekirom

#1126 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by duh_sa_sjekirom »

:-)
Još slušate ovog guslara?
Baš ste neki saburli forumaši...
:lol:
Point.

#1127 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

bisao wrote:
Point. wrote: A ti znači znaš zašto sam ja, hipotetički, dao glas Komšiću. Interesantno.
Ako je Željko, kao Hrvat, izabran legitimno u predsjedništvo, kako to može biti tlačenje sopstvenog naroda? Ili ipak, Željko nije dovoljno Hrvat?

Opet ponavljam, Željka su izabrali građani BiH, ne postoji pravilo da ga samo Hrvati biraju, u tom slučaju to je diskriminacija. Demokratsko društvo sa slobodnim izborima ne poznaje diskriminaciju u bilo kom obliku.
Izabrali su ga Bošnjaci. A on treba da predstavlja interese hrvatskog naroda u BiH. I naravno to ne čini, jer to nije u interesu onih koji ga izabraše. To je suština, da ne papagajišemo dalje.
Izabrali su ga građani BiH. Nigdje u Ustavu ne piše da ga biraju isključivo Hrvati. Stvarno ne razumijem razlog za kmečanje.
General War

#1128 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:
General War wrote: Kako ti definises "Bosnjaka" po imenu ili nekako drugacije?
Jednako kao i on mene.
Nemoguce da vidis SVE bosnjake kao rasisticke extreme kakav si ti, a da nema veze sa nekom vrstom kongitivnog poremecaja...stres, okolina...sta li je...
moa

#1129 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by moa »

Point. wrote:
bisao wrote:
Point. wrote: A ti znači znaš zašto sam ja, hipotetički, dao glas Komšiću. Interesantno.
Ako je Željko, kao Hrvat, izabran legitimno u predsjedništvo, kako to može biti tlačenje sopstvenog naroda? Ili ipak, Željko nije dovoljno Hrvat?

Opet ponavljam, Željka su izabrali građani BiH, ne postoji pravilo da ga samo Hrvati biraju, u tom slučaju to je diskriminacija. Demokratsko društvo sa slobodnim izborima ne poznaje diskriminaciju u bilo kom obliku.
Izabrali su ga Bošnjaci. A on treba da predstavlja interese hrvatskog naroda u BiH. I naravno to ne čini, jer to nije u interesu onih koji ga izabraše. To je suština, da ne papagajišemo dalje.
Izabrali su ga građani BiH. Nigdje u Ustavu ne piše da ga biraju isključivo Hrvati. Stvarno ne razumijem razlog za kmečanje.
cekaj jel rs zeli samostalnost ili prikljucenje srbiji? odakle vam komsic i bosnjacki katolici na ovoj themi?
horkesh

#1130 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

moa wrote: cekaj jel rs zeli samostalnost ili prikljucenje srbiji? odakle vam komsic i bosnjacki katolici na ovoj themi?
Pokušava zajahati moralnog konja i pokazati kako su Srbi divni i pošteni, a Bošnjaci grozni i zli.

Svaki put kad se nađe u obranom grožđu, počne k'o pokvarena ploča: "...ali, Komšić!"

Naravno, kada Srbi odaberu Ustavom RS-a garantirane pozicije Bošnjaka i Hrvata u Vladi RS-a i Vijeću naroda RS-a, onda je sve po slovu zakona i "ko je kriv SDA što nije ušla u vladajuću koaliciju" :D

Ukratko, momak zastupa građansku državu. Dobar je on :thumbup:
Seawolf

#1131 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Seawolf »

bisao wrote:Srbi u FBiH ne treba da glasaju uopšte. Ionako im federalna vlast ništa pomogla nije.
U ovom što si napisao, ogleda se sva besmislenost tvojih stavova.

Uostalom, kada bi kriterij za korištenje biračkog prava bilo to koliko je entitetska vlast pomogla stanovnicima entiteta, onda niti Srpkinje i Srbi u Republici Srpskoj, uopšte nikada ne bi trebali glasati.
spreca

#1132 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

:lol:
bisao wrote:

Ha ha ha ....jadan ne bio....on treba da predstavlja sve gradnje BiH...
a ne samo jedan narod.....iz kakve šume i livade ti tipkaš ha ha......koliko vas u procentima ima još takvih kao ti
Hafis

#1133 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Hafis »

Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Ma nigdje veze. Što će im to.
Srbi žele unitarnu i građansku BiH, u kojoj će im dobronamjerna građanska većina (tipa GS) velikodušno izabirati vlast, postavljati predstavnike i upravljati državom.
kmirsad

#1134 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kmirsad »

Svi članovi Predsjedništva moraju da štite iznad i prije svega interese Bosne i Hercegovine, da garantuju njen suverenitet, nedjeljivost i štite vanjske granice... a da svoju nacionalnu i svaku drugu pripadnost iskažu u slučaju da pripadnicima njegove nacije zaprijeti egzistencijana i direktna ugroženest od strane nekog od druga dva naroda.
One koji su iskazali želju da svoje učešče u Predsjednišvu iskoriste za uništavanje integriteta, suvereniteta BiH i prekrajanje vanjskih i pravljenje novih unutarnjih granica, treba, kao veleizdajnike... pohapsiti i poslati na dugodišnje robije... kad nemamo smrtnu kaznu.
Primjer idealnog člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda... kapetan Pero Petrović...aktivni oficir JNA, rođeni Beograđanin,na službi u kasarni Travnik, koji se stavio na čelo 120 bošnjačkih boraca i rekao da s njima ide Drine oslobađati BiH... ko želi da nastavi preko Drine, upozorava ga da će ga on lično s repetiranom puškom čekati na drugoj obali... nažalost kap. Petrović, poginuo na Vlašiću u borbma s četnicima...
Last edited by kmirsad on 10/08/2018 09:17, edited 2 times in total.
LBVIEW

#1135 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Srbi žele unitarnu i građansku BiH, u kojoj će im dobronamjerna građanska većina (tipa GS) velikodušno izabirati vlast, postavljati predstavnike i upravljati državom.
Pa cuj, nije svatko bastinik tisucljetne uljudbe i europskih vrijednosti, pa da, sve u interesu tih Srba, istim ne krsi prava koja im po Ustavu pripadaju.
Ah da, sto ce Srbima konstituvnost u eraniji, kad ih tamo ionako nema, kao sto nema ni Hrvata u sumskoj. :wink:
Bratska ljubav cvijeta, bitno je muslicima suknuti.
Samo, kad "tikva pukne" bit ce svega, ta nije vam prvi put. :izet:
kmirsad

#1136 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kmirsad »

"... ko ne zna da sluša pesmu... slušat će... Oluju..."... BiH himna je najlepša pesma na svijetu...
Hafis

#1137 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Hafis »

kmirsad wrote: Primjer idealnog člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda... kapetan Pero Petrović...aktivni oficir JNA, rođeni Beograđanin, koji se stavio na čelo 120 bošnjačkih boraca i rekao da s njima ide Drine oslobašati BiH... ko želi da nastavi preko Drine, upozorava ga da će ga on lično s repetiranom puškom čekati na drugoj obali... nažalost kap. Petrović, poginuo na Vlašiću u borbma s četnicima...
Uhodani recept a la Komšić.
I sad mi reci koliko bi Srba u BiH glasalo za njega?
Znači, čovjek je u jednom prelomnom trenutku postupio kako je postupio (u njegove motive i odanost kao ''rođenog Beograđanina'' ne želim ulaziti)....a postupio je doista rijetko za ona vremena i one prilike, i to ga odjednom kvalificira da bude dostojan predstavnik, ili kako vole reći ''iz reda srpskog naroda''?
Pa ja ću ti naći brdo mojih suboraca Bošnjaka i Srba koji bi po toj logici bili pravi predstavnici svojih naroda.

Treba pod hitno promijeniti način izbora članova predsjedništva i taj posao prepustiti parlamentarnoj proceduri, kao što se i u velikoj većini slučajeva radi u Europi kod izbora predsjednika.
Hafis

#1138 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Hafis »

LBVIEW wrote: Pa cuj, nije svatko bastinik tisucljetne uljudbe i europskih vrijednosti, pa da, sve u interesu tih Srba, istim ne krsi prava koja im po Ustavu pripadaju.
Ah da, sto ce Srbima konstituvnost u eraniji, kad ih tamo ionako nema, kao sto nema ni Hrvata u sumskoj. :wink:
Pa veliš što im se to se ne uradi i ovdje, pošto su već navikli na te stvari.
Pravo si mi replicirao :zzzz:
LBVIEW

#1139 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:
LBVIEW wrote: Pa cuj, nije svatko bastinik tisucljetne uljudbe i europskih vrijednosti, pa da, sve u interesu tih Srba, istim ne krsi prava koja im po Ustavu pripadaju.
Ne, nego, kad neko "zaviruje komsiji u dvoriste", a u njegovom puno vise "smeca".
I, kad ce ta konstituvnost? :zzzz:
Hafis

#1140 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
Hafis wrote:
Ne, nego, kad neko "zaviruje komsiji u dvoriste", a u njegovom puno vise "smeca".
I, kad ce ta konstituvnost? :zzzz:
Čim zaživi halal građanska republika :zzzz:
LBVIEW

#1141 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

Kazem ja, 'ta ce koji kurac Srbima konstituvnost u eraniji, kad se uradilo sve da ih tamo ni be bude, recept identican onom brace pravoslavne prema drugima.
Nego, posto ljubav cveta, jedan prijedlog prilikom sljedeceg druzenja: caskanje Cove i Dodicka uz vino "Poglavnik" i tonove Tupsona. :mrgreen:
halo_ba

#1142 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by halo_ba »

Image

Schifjeli!

Image
kmirsad

#1143 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kmirsad »

Hafis wrote:
kmirsad wrote: Primjer idealnog člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda... kapetan Pero Petrović...aktivni oficir JNA, rođeni Beograđanin, koji se stavio na čelo 120 bošnjačkih boraca i rekao da s njima ide Drine oslobašati BiH... ko želi da nastavi preko Drine, upozorava ga da će ga on lično s repetiranom puškom čekati na drugoj obali... nažalost kap. Petrović, poginuo na Vlašiću u borbma s četnicima...
Uhodani recept a la Komšić.
I sad mi reci koliko bi Srba u BiH glasalo za njega?
Znači, čovjek je u jednom prelomnom trenutku postupio kako je postupio (u njegove motive i odanost kao ''rođenog Beograđanina'' ne želim ulaziti)....a postupio je doista rijetko za ona vremena i one prilike, i to ga odjednom kvalificira da bude dostojan predstavnik, ili kako vole reći ''iz reda srpskog naroda''?
Pa ja ću ti naći brdo mojih suboraca Bošnjaka i Srba koji bi po toj logici bili pravi predstavnici svojih naroda.

Treba pod hitno promijeniti način izbora članova predsjedništva i taj posao prepustiti parlamentarnoj proceduri, kao što se i u velikoj većini slučajeva radi u Europi kod izbora predsjednika.
Vjerovatno mnogo manje, nego hrvata iz zapadne Hercegovine za Falatara... ali nisam prognozirao rezultate, nego govorio o eliminatornom kriteriju za uopšte davanje mogučnosti bilo kome da bude biran u Predsjedništvo moje otađbine, nekome, bilo kome ko je jasno i nedvosmisleno govorio kako mu je namjera da komada i dijeli Bosnu i Hercegovinu...
CIK bi takvima morao po Ustavu i Zakonu, nakon provjera istražnih organa... SIPE, OSE... da uskrati pravo na kandidovanje, a državno tužilaštvo digne optužnicu za Izdaju, subverzivnu djelatnost, prizivanje rata i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj ili nekoj sličnoj osnovi.
E tada bi Dodik i Čović bili iza rešataka, a pravi patriote naše otađbine, iz reda bilo kojeg naroda, na kandidacijskim listama...
Pa neka se natječu u BiH patriotizmu, ko će više, ko će bolje... pa neka pobjede največe BH patriote iz reda sva tri naroda...cvjetale bi ruže u ovoj našoj "Švicarskoj"
Hafis

#1144 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:Kazem ja, 'ta ce koji kurac Srbima konstituvnost u eraniji, kad se uradilo sve da ih tamo ni be bude, recept identican onom brace pravoslavne prema drugima.
Nego, posto ljubav cveta, jedan prijedlog prilikom sljedeceg druzenja: caskanje Cove i Dodicka uz vino "Poglavnik" i tonove Tupsona. :mrgreen:
Što bi rek'o naš uvaženi kolega @Point: kurcem u čelo :)
LBVIEW

#1145 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

halo_ba wrote:Image

Schifjeli!

Image
E, to domoljubno vino, hvala kolega. :D
Point.

#1146 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

Hafis wrote:Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Većina sastavlja vlast. Deal with it.
LBVIEW

#1147 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

Image
Sta ka'e Vatikan na ovu woodo seansu? :D
Jesu li sudiju samo zapalili ili je bilo i probadanja iglama? :pisnuo: :pisnuo:
Hafis

#1148 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
halo_ba wrote:Image

Schifjeli!

Image
E, to domoljubno vino, hvala kolega. :D
I nije ti lijeno tražiti i postavljati te slike. E ustani Tito dragi da vidiš na što je ovo sve izašlo.
Da nastavimo: i što kažeš.... UZP-ejci kmeče jer su ih patrijoti prEtisli?
kmirsad

#1149 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kmirsad »

Šta fali... ova druga mi se baš sviđa... vid ga kako se lijepo sredio... ko za svadbe ili sahrane...garantse u i okupao, odsjeko nokte, sastrugao pete...
A prva slika ... to ne znam... dok ne bih popio par litara...jebe mi se za etiketu ako je dobro vino... vidi kako se majstor dosjetio da iskoristi situaciju, poveča cijenu i udvostruči prodaju...
Hafis

#1150 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Hafis »

Mirso, batali ti ekonomiju i prebaci se u umjetničke kritičare.
Imaš potencijala, a i životnog iskustva...to je ubitačni spoj.
Locked