HYUNDAI & KIA all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1126 Re: HYUNDAI & KIA all about
Golf izasao 2012 i sad je uspjeh jer je 5-6 godina novija KIA Ceed bolja
pa bila bi bruka da je losija 
-
vauvau
#1127 Re: HYUNDAI & KIA all about
Pametni ljudi su i prije nego što je došlo u medije znali da pobjedi onaj ko više plati. Naravno, ovakvi tipovi kao ovaj s golfom u nicku to još nisu svarili, njima je golf dvica još uvijek najbolji auto. Sad su ih natrtili da kupe kiju ili hjundai i ne bi priznali da su ih natrtili nema šanse. To je takva vrsta kupca, uvijek traži nešto bolje, a dobije smeće obično. Skorojevići tipični, nekulturni, što se vidi iz ovih postova, skloni vrijeđanju, vjerovatno nesigurni u sebe i onda druge napadaju. Za takve koreanci i prave aute, bitno da liči na panameru, a što je auto van svih proporcija, e to oni ne vide. Još su u glavi na nivou golfa II. 
- golfiista
#1128 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sad kad smo apsolvirali da je Kia poderala i potukla.do nogu direktnu konkurenciju, sa nestrpljenjem cekamo iduce generacije da poderu premijume iz Njemacke u svakom pogledu.
Proceed ce na proljece da napravi pravu pometnju, lijep, kvalitetan, sa savrsenim podvozjem, perfektnim mjenjacem i motorom, cistim izduvom i najduzom.garancijom, mljac.
Do tada, imajte strpljenja sa simensovim diznama, turbinama, plivajucim zamajcima, dpf filterima i laziranim eko testovima. Das auto, das moj k.
Proceed ce na proljece da napravi pravu pometnju, lijep, kvalitetan, sa savrsenim podvozjem, perfektnim mjenjacem i motorom, cistim izduvom i najduzom.garancijom, mljac.
Do tada, imajte strpljenja sa simensovim diznama, turbinama, plivajucim zamajcima, dpf filterima i laziranim eko testovima. Das auto, das moj k.
-
jefferson
#1129 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ja imam Toyotu 2015 godina. Najprodavaniji van u SAD, sa 2GR-FE V6 motorom, koji se smatra njihovim najpouzdanijim motorom.
Auto ima 65,000km (pretvorio sam u km).
Evo problema:
1. Kocioni diskovi previse mekani. Stalno vibriraju. Zamjenio neki dan sa EBC engelskim proizvodom, pa vidimo.
2. Zadnje polocice se mjenjaju jedno svakih 20,000 km, upola manje nego plocice na Golfu nazad, a ima jedno tonu vise.
3. Uljni filter postavljen bukvalno 10cm iznad zemlje. Vrlo lako za zamjeniti, ne do bog ista zakaciti s njim jer nema nikakve zastite ispod motora. O tome da je poprecno postavljen i da tri dalje svjecice su negdje ispod audio sistema i da treba nekih 6 sati za zamjenu je suvisno i govoriti.
4. Iako je auto sa najboljom opremom, volan se vec poceo guliti. Na mom VW sa 130,000 km niti jedna kozna povrsina nema nikakve naznake da se guli.
5. Sjedista, isto kozna, izgledaju kao na babi koja se penzionisala na floridi pa se sunca svaki dan i ima 95 godina sa tetovazom iznad guzice.
6. Ima JBL sistem, svaki put kad pojacam svi prozori plesu a poceo sam se bojat da ce jednog dana samo spasti u unutrasnjost.
7. Retrovizori toliko vibriraju kada se muzika pojaca da ne mogu skuziti kakvo je auto iza mene.
8. kada zakocim vanjski retrovizori se pomjere, a kad ubrzavam pomjere se prema nazad.
9. Motoru treba(lo) jedno 15 minuta da se ugrije. Dzaba sto je garaziran i sto je na hladnom u startu i ventilacija ugasena. Termostat OK. Morao ugraditi grijac bloka jer imam do obdanista 20 minuta a necu da mi dijete dobije upalu pluca ujutro.
10. razlog za tako hladnu unutrasnjost? Dok VW koji imam ili BILO KOJE evropsko auto koje sam imao drzi unutrasnju temperaturu dugo ili uvijek iznad vanjske, ova promjetrina izgubi bilo kakvu toplotu za 10 minuta stajanja.
11. AWD. Ovjes je toliko lose napravljen da i sa AWD sistemom, naprijed moment vuce auto pri ubrzavanju iako pri kretanju AWD odmah prebaci bez obzira imal proklizavanja nazad do 20% momenta.
Porediti sa evropskim autima? Nemoguce! Ali eto, ima 7 sjedista, i mogu kauc i frizider zajedno ubaciti unutra kad se sjedista izbace. Jbg, prakticno jeste. Ali mehanika, kvalitet zrade itd? Daj bolan ne budali.
Evo problema:
1. Kocioni diskovi previse mekani. Stalno vibriraju. Zamjenio neki dan sa EBC engelskim proizvodom, pa vidimo.
2. Zadnje polocice se mjenjaju jedno svakih 20,000 km, upola manje nego plocice na Golfu nazad, a ima jedno tonu vise.
3. Uljni filter postavljen bukvalno 10cm iznad zemlje. Vrlo lako za zamjeniti, ne do bog ista zakaciti s njim jer nema nikakve zastite ispod motora. O tome da je poprecno postavljen i da tri dalje svjecice su negdje ispod audio sistema i da treba nekih 6 sati za zamjenu je suvisno i govoriti.
4. Iako je auto sa najboljom opremom, volan se vec poceo guliti. Na mom VW sa 130,000 km niti jedna kozna povrsina nema nikakve naznake da se guli.
5. Sjedista, isto kozna, izgledaju kao na babi koja se penzionisala na floridi pa se sunca svaki dan i ima 95 godina sa tetovazom iznad guzice.
6. Ima JBL sistem, svaki put kad pojacam svi prozori plesu a poceo sam se bojat da ce jednog dana samo spasti u unutrasnjost.
7. Retrovizori toliko vibriraju kada se muzika pojaca da ne mogu skuziti kakvo je auto iza mene.
8. kada zakocim vanjski retrovizori se pomjere, a kad ubrzavam pomjere se prema nazad.
9. Motoru treba(lo) jedno 15 minuta da se ugrije. Dzaba sto je garaziran i sto je na hladnom u startu i ventilacija ugasena. Termostat OK. Morao ugraditi grijac bloka jer imam do obdanista 20 minuta a necu da mi dijete dobije upalu pluca ujutro.
10. razlog za tako hladnu unutrasnjost? Dok VW koji imam ili BILO KOJE evropsko auto koje sam imao drzi unutrasnju temperaturu dugo ili uvijek iznad vanjske, ova promjetrina izgubi bilo kakvu toplotu za 10 minuta stajanja.
11. AWD. Ovjes je toliko lose napravljen da i sa AWD sistemom, naprijed moment vuce auto pri ubrzavanju iako pri kretanju AWD odmah prebaci bez obzira imal proklizavanja nazad do 20% momenta.
Porediti sa evropskim autima? Nemoguce! Ali eto, ima 7 sjedista, i mogu kauc i frizider zajedno ubaciti unutra kad se sjedista izbace. Jbg, prakticno jeste. Ali mehanika, kvalitet zrade itd? Daj bolan ne budali.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1130 Re: HYUNDAI & KIA all about
pa ako ti puse zalijepi termobanda
- Bakir1
#1131 Re: HYUNDAI & KIA all about
I to ima veze sa europskim modelima korejskih auta ko snijeg od lanjske godine 
- sime_cipol
#1132 Re: HYUNDAI & KIA all about
Korejci su cudo napravili. Od licenciranih Japanaca, ljudi su za 30 godina haman prestigli japansku autoindustriju.
Da ne kažem da su ih u nekim segmentima presisali.
Subaru tanko, Mitsubishi ne postoji skoro, Daihatsu
, Nissan u Alijansi sa Renaultom, Toyota
nema skoro nista zanimljivo evropskom kupcu. Mazda se nešto koprca, ali mali su.
Jedino Lexus, ali zna se ko to može kupiti.
Subaru tanko, Mitsubishi ne postoji skoro, Daihatsu
Last edited by sime_cipol on 10/01/2019 19:54, edited 3 times in total.
- amar1994
#1133 Re: HYUNDAI & KIA all about
svasta cu procitat na forumu 
prestizu ih polako i cijenom
prestizu ih polako i cijenom
-
vauvau
#1134 Re: HYUNDAI & KIA all about
golfiista wrote:Sad kad smo apsolvirali da je Kia poderala i potukla.do nogu direktnu konkurenciju, sa nestrpljenjem cekamo iduce generacije da poderu premijume iz Njemacke u svakom pogledu.
Potukla u plaćenom oglasu.

-
vauvau
#1135 Re: HYUNDAI & KIA all about
sime_cipol wrote:Korejci su cudo napravili. Od licenciranih Japanaca, ljudi su za 30 godina haman prestigli japansku autoindustriju.
Subaru tanko, Mitsubishi ne postoji skoro, Daihatsu, Nissan u Alijansi sa Renaultom, Toyota
nema skoro nista zanimljivo evropskom kupcu. Mazda se nešto koprca, ali mali su.
Jao kolosalne nebuloze.
Haman ih prestigli za 30 godina.
Ovako nešto još jedino može onaj nesretni nadzornik napisati.

- amar1994
#1136 Re: HYUNDAI & KIA all about
sime_cipol wrote:Nissan

eto kad naprave bolje koreanci skidam kapu
- Bakir1
#1137 Re: HYUNDAI & KIA all about
Amare, poenta tog posta je bila da su Japanci generalno zanemarili EU trziste i njegove potrebe kao i zahtjeve.
Korejanci rade to puno bolje.
Mada sve zeKije i jundaiji vrlo brzo ostare, danas gledam jednog sportage mozda 2013 godiste, neskladan, ruzan, zastario.
Mada sve zeKije i jundaiji vrlo brzo ostare, danas gledam jednog sportage mozda 2013 godiste, neskladan, ruzan, zastario.
-
vauvau
#1138 Re: HYUNDAI & KIA all about
Kako će napraviti, kad ne znaju nacrtati auto da nije ružno i odbojno, plus što kad nacrtaju oblijepe to nekakvim nekvalitetnim plastikama pa to izblijedi i ofuca se za par godina.amar1994 wrote:sime_cipol wrote:Nissan
- amar1994
#1139 Re: HYUNDAI & KIA all about
pa nece ljudi da kupuju,ne valja atmosferac,slabo povlaci,mora se saltat,nema duplu spojku i slicno,otisli gdje ima zarade
a slazem se,meni ko malom bilo simpa auto kia rio kad se pojavio,sad kad ga gledam bezveze mi,ako je i vidim uopste..

a slazem se,meni ko malom bilo simpa auto kia rio kad se pojavio,sad kad ga gledam bezveze mi,ako je i vidim uopste..
-
vauvau
#1140 Re: HYUNDAI & KIA all about
E bravo, evo i ovaj novi sportage već nekako ofucano djeluje, kao da je izašao prije 5 godina.Bakir1 wrote:Amare, poenta tog posta je bila da su Japanci generalno zanemarili EU trziste i njegove potrebe kao i zahtjeve.
- golfiista
#1141 Re: HYUNDAI & KIA all about
Pogledat cemo Tiguana, Yetija, Kaskaija, 3008 ili 5008, Antaru zakljucit cemo da ta zEkija izgleda za sve pobrojane, a i one koje se ne mogu sjetiti, kao svemirski brod.Bakir1 wrote:Amare, poenta tog posta je bila da su Japanci generalno zanemarili EU trziste i njegove potrebe kao i zahtjeve.
- golfiista
#1142 Re: HYUNDAI & KIA all about
Renesansa Kia price pocinje uoravo nakon tog modelaamar1994 wrote:pa nece ljudi da kupuju,ne valja atmosferac,slabo povlaci,mora se saltat,nema duplu spojku i slicno,otisli gdje ima zarade![]()
- golfiista
#1143 Re: HYUNDAI & KIA all about
Zna se ko crta Kia auta. Pametnom dosta.vauvau wrote:Kako će napraviti, kad ne znaju nacrtati auto da nije ružno i odbojno, plus što kad nacrtaju oblijepe to nekakvim nekvalitetnim plastikama pa to izblijedi i ofuca se za par godina.amar1994 wrote:sime_cipol wrote:Nissan
- amar1994
#1144 Re: HYUNDAI & KIA all about
ima rodjak tu noviju,od kvarova potrosena lamela,ne svidjaju mi se sjedista u tom autu,a 1.2 motor se dobro nosi sa karoserijom i ima prostora unutragolfiista wrote:
Renesansa Kia price pocinje uoravo nakon tog modela
- golfiista
#1145 Re: HYUNDAI & KIA all about
Jah na wv se ne gule plastike i volani, pa ako je iko poznat po tome da se guli unutrasnjost to je wv. Ko laze to je wv. Kaze se hrđa ko golf 5...amerikanacjefferson wrote:Ja imam Toyotu 2015 godina. Najprodavaniji van u SAD, sa 2GR-FE V6 motorom, koji se smatra njihovim najpouzdanijim motorom.
Evo problema:
- sime_cipol
#1146 Re: HYUNDAI & KIA all about
Izgledom je 3008 bolji od Sportage. Prednost Sportage je da se može naručiti sa 4x4golfiista wrote:Pogledat cemo Tiguana, Yetija, Kaskaija, 3008 ili 5008, Antaru zakljucit cemo da ta zEkija izgleda za sve pobrojane, a i one koje se ne mogu sjetiti, kao svemirski brod.Bakir1 wrote:Amare, poenta tog posta je bila da su Japanci generalno zanemarili EU trziste i njegove potrebe kao i zahtjeve.
- Bakir1
#1147 Re: HYUNDAI & KIA all about
Mores ali kada se odmaknes iz ugla novostecene ljubavi i pokusas biti objektivan vidjeti ces da zekija stari jako brzo. Atraktivno je to u tom momentu a poslije toga ogavno.golfiista wrote:Pogledat cemo Tiguana, Yetija, Kaskaija, 3008 ili 5008, Antaru zakljucit cemo da ta zEkija izgleda za sve pobrojane, a i one koje se ne mogu sjetiti, kao svemirski brod.Bakir1 wrote:Amare, poenta tog posta je bila da su Japanci generalno zanemarili EU trziste i njegove potrebe kao i zahtjeve.
Ne trebas zaboraviti da sam ja prvu novu Zekiju provozao 2003 godine
-
vauvau
#1148 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ali se ne zna na čemu je kad onako levatski pokušava kopirati recimo panameru, a ispadne nešto ružno neprobavljivo.
Ali daj primitivcima plastika i da šljašti i eto ga, zadovoljan balkanoid.
Ali daj primitivcima plastika i da šljašti i eto ga, zadovoljan balkanoid.
golfiista wrote:
Zna se ko crta Kia auta. Pametnom dosta.
- golfiista
#1149 Re: HYUNDAI & KIA all about
Pretjerujemo jer nismo objektivni ok. Meni ogavnije izgleda i Yeti i Tiguan iz 2013, znaci odron, a razlika je da su i kao novi izgledali lBakir1 wrote:Mores ali kada se odmaknes iz ugla novostecene ljubavi i pokusas biti objektivan vidjeti ces da zekija stari jako brzo. Atraktivno je to u tom momentu a poslije toga ogavno.golfiista wrote:Pogledat cemo Tiguana, Yetija, Kaskaija, 3008 ili 5008, Antaru zakljucit cemo da ta zEkija izgleda za sve pobrojane, a i one koje se ne mogu sjetiti, kao svemirski brod.Bakir1 wrote:Amare, poenta tog posta je bila da su Japanci generalno zanemarili EU trziste i njegove potrebe kao i zahtjeve.
Ne trebas zaboraviti da sam ja prvu novu Zekiju provozao 2003 godine
odron.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1150 Re: HYUNDAI & KIA all about
Joj cerato je šampion ruznoce, pa šta je ono?!
Ti si Bakire izgleda bio pod sihrama te 2003, ali vidim, dozvao si se vrlo brzo....
Ti si Bakire izgleda bio pod sihrama te 2003, ali vidim, dozvao si se vrlo brzo....